Který sporťák vybrat, jestli najdůležitějšími jsou jízdní vlastnosti a pohodlí pro dítě?

Zodpovězené
27. únor 2019

Dobrý den,
potřebovala bych poradit s výběrem sporťáku.

Manžel dal do užšího výběru tyto, ať si vyberu: Hartan Topline, případně GTS, Gesslein F10, Britax Go Big, a Emaljunga NXT 90 F. Kritérii výběru byly hlavně jízdní vlastnosti a pohodlí pro prcka. Koukal hlavně na odpružení kočárku - jezdíme totiž denně několik km a předpokládám, že ještě jezdit budeme, a to hlavně nezpevněné cesty tedy polňačky, lesní, louky apod.

Já zase chtěla otočné sedadlo a prodlužitelnou stříšku, aby byl malý chráněný, když fouká a tak.

Budu moc ráda za Váš názor a radu.
Hezký den,
Hanka

Ahoj!

Vrhnu se rovnou na tebou zmíněné modely:

Hartan jsou podle mě kvalitní a dobře pružící kočárky, ale přijdou mi, že v poměru k ceně nenabízejí ani design, ani váhu, ani prostor v takové kvalitě, jako bych já osobně očekávala. Nepochop mě špatně - je to určitě jedna z těch dobrých voleb, ale myslím si, že na takový mohutný kočárek by to prostě mohlo být ještě lepší, zejména za ty peníze.

Gesslein F10 Air je podobným typem kočárku, a určitě dobrým, ale neotočná kola mi nepřijdou až tak praktická, pokud nejsi permanentně v lese či na poli, ale chodíš také například do města či do obchodu. Navíc je také dost velký a těžší, ale je to tedy samozřejmě kvalitní a funkční kočárek.

Gesslein F10 Air+

Britax Go Big 2 z těchto zatím vychází jako jednoznačný vítěz - na to, jaký je to "tank", je o něco lehčí než dosud zmíněné modely, jízdní vlastnosti jsou ukázkové a navíc přináší kopec kopec vychytávek navíc. Přidej k tomu obrovský košík a kopec prostoru, a máš jeden z nejlepších a nejfunkčnějších kočárků do terénu (i mimo něj). Funkci, kterou ale oceníš asi nejvíce, je skvělé ovládání a pružení jako na obláčku. Stříška je myslím mohutná dost.

Britax Go Big2

Jediný, který mu v mých očích reálně konkuruje, je Emaljunga NXT 90 F - a to nejen z důvodu neotřelého designu, vysoké kvality či prakticky řešené sedačky, ale i nejkompaktnějšího složení. Pokud jsi ok s o něco nižším kočárkem a méně citelným odpružením než u Britaxu, vynahradí ti to kolmějším sezením, funkčností ve městě i off-road, a v neposlední řadě i extra dlouhou opěrkou na nožky (což má v poslední době žalostně málo kočárků).

Emmaljunga NXT60 Flat

Já bych se řídila tím, či potřebuji spíše skladnější (Emmaljunga), nebo robustnější no "houpavý" (Britax) model.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.