icon

Jsem moc citlivá, když chráním svou dcerku na hřišti?

16. lis 2021

Ahoj maminky, mám holčičku roční, kdykoliv někam jdeme je úžasná, miluje děti, hrozně ráda za nimi chodí a kouká na ně, nebo se jich chce jen dotknout a prostě poznat, ale opravdu mě vytáčí ty ženský, co jim to vadí, mě je pak strašně malé líto.. Třeba příklad - včera jsme byly na hřišti a byla tam maminka s dcerkou a malá šla za ní a jen na ní koukala a chtěla dělat, to co dělá ona.. a smály se na sebe, bylo to hezký i ta maminka byla super, říkala “holčička za tebou přišla viď, budete si hrát že” a úplně super. Ale dnes, malá šla za nějakou holčičkou mohlo jí být max. 2-3 roky a ta ženská se tvářila, jak kdyby ji měla to dítě ukrást, moje dcerka přiběhla i k té paní a smála se a ta ženská? Si oddychla a odešla, jen koukala, bylo mi ji strašně líto…Copak dělá něco moje dcera špatně? Že se hned ty rodiče tváří jako kdyby jim chtěla něco vzít nebo to dítě zabit? To samé je i u MUDr, někdo je v pohodě a někdo koukne, kroutí očima a je ještě naštvaný, že tam snad jsme. Ale jako když jsme u pediatři co se dá čekat. Já nevím, jsem moc citlivá?.. 😔 děkuji..

Strana
z3
malenka3
17. lis 2021

@tahejhula to mě prosímtě zajímá... jak se dvouapůl leté dítě může stát obětí šikany, když tam má mámu?

tahejhula
17. lis 2021

@malenka3 tak to jsi asi lepší matka než já. Gratuluji. Těžko vychovávat bandu pěti dětí, které na jakékoli upozornění nereagují a jejich matinky sedí nedaleko, všechno vidí a nedělají nic. Co bys asi tak dělala ty? Pofackovala je?

malenka3
17. lis 2021

@tahejhula asi jsem přehlédla tvůj jeden příspěvek 🤔
Ptala jsem se, jak se tohle může stát. Nevidím tu žádné detaily, takže těžko můžu reagovat na tvé dotazy.

tahejhula
17. lis 2021

@malenka3 jaké detaily? Tady je mateřské fórum, ne kancelář STB. Takže znovu, pokud vyvineš přiměřenou aktivitu k nápravě, dál uděláš přesně co? Nemohu převzít výchovu cizích dětí.

malenka3
17. lis 2021

@tahejhula já si neumím představit prostě šikanu dvouapůl letého dítěte, když jsi tam s ním. Proto jsem se ptala, jak to vypadá. A za šikanu nepočítám to, že si děti berou lopatku nebo že si s tvým dítětem nechce nikdo hrát.
Když budu teoretizovat, protože pořád nevím, jak tvé dítě šikanovali (čímž neříkám, že to tak nebylo, ale nenapsala si nic konkrétního), ani jak velké to byly děti, tak pokud nepomůže jedna dvě výtky směrem k dětem, jednám přímo s rodiči. Pár takových situací bylo a nikdy se mi nestalo, že bych musela říct, že někdo někoho na písku šikanuje a že nevšímající rodič si po upozornění nedává pozor.

tahejhula
17. lis 2021

@malenka3 představ si, že matky na mé upozornění reagovaly slovy, že si děti jen hrají a že si má můj syn zvykat na to, že jim vadí. Ne, nešlo o lopatku, ostatně tu bych si okamžitě vzala zpět a bez debat.

kecupka66
17. lis 2021

Byla bych ráda, že je holčička tak společenská a neřešila bych. Holt ne všechny maminky jsou přátelské..😊😀

monuleee
17. lis 2021

Jako asi takhle. Já když potkám cizí dítě tak je mi,když to řeknu blbě, v podstatě ukradený. Když je to dítě někoho známého tak je to pro mě zlatíčko a teď když budu mít svoje tak to bude to nejlepší a nejuzasnejsi dite a běda tomu kdo mu nějakým zpusobem ublizi 💪😉

klokanka31
17. lis 2021

@monuleee Přesně 👍

klokanka31
17. lis 2021

Já si stejně myslím že bude důvodem ta korona,přece jen jsou ještě někteří lidi,co se obávají nákazy...my máme u baráku hřiště, kam chodíme jen když tam nikdo není. Když přichází někdo další,tak se zvednem a odcházíme 🤷‍♀️ někdo si to může vzít osobně,ale to už je jeho problém.

tinaprofi
17. lis 2021

Mě na hřišti potka člověk malokdy, ale když už se premuzu, tak sedím od všech matek co nejdál a jenom očima hlídám holky. Jsem fakt solitér. Když ke mě přijdou děcka, nejsem na ně teda nepříjemná 😂 ale nemůžu říct, že bych byla úsměvava hodná teta, jsem ráda, když mě nechávají všichni být. Když mě serou moc zavrcim na ně 😂 a je klid

llluckaaa
17. lis 2021

Ty porad píšeš, ze tvoje dítě jen stojí a kouká, nic nedělá. Ale i tak, ono je dost děti, kterým bude vadit, ze stojí blízko a sleduje je. Já se přiznám, ze nesnáším, když to někdo děla, hrozne mě to znervózňuje. Ano, toto je malinko dítě, není za tím nic špatného, ale to neznamená, ze mi to bude příjemné. A jestli se u toho někdo tváři divné - není to jedno? Já dělám nejblbejsi ksichty, když nad něčím přemýšlím. Takže by se mohlo stát, ze budu uvažovat o tom, kde jste sehnali tak pěknou bundu, ze jsem takovou nikde neviděla a potřebovala bych ji, nevědomky se u toho budu mracit a ty z toho uděláš, jak jsou matky zlý a chovají se k tvému dítěti hrozne. Přitom jen blbě cumi 🙂

irmamala
17. lis 2021

Bez urazky, ale me spis prijde, ze te urazi, ze kazdy neni z tve holcicky poprdeny. Myslela jsem, ze prispevek bude o tom, ze ji nekdo na hristi ublizuje, ale ona je tak uzasna a baba to o ni nerekla…. 😀 Krasne starosti. Me taky cizi deti nijak nedojimaji, nemam potrebu na ne reagovat , takze bych zapadla do tve kolonky prisernych zenskych 😀

cilkat
17. lis 2021

Vzpomínám si na situaci kdy můj tehdy asi dvouletý syn šel za holčikou na pískovišti. Zůstal stát asi metr od ní a koukal. Holčička si dělala bábovky. Jenže holčička měla zkušenost, že kluk blížící se k jejím bábovičkám je jde bořit (ostatně syn to asi měl v úmyslu, ale ani se jich nedotkl). Tak se prostě zvedla a odstrčila ho. Pro syna to byl velmi tvrdý střet s realitou a hodně plakal...
Kdo byl "ten zlý"? Holčička, která bránila své věci? Syn, který nad ní 'jen stál a nic nedělal'. Já, jako matka, která nechala syna přijít k cizímu dítěti? Matka holčičky, která nechala svou dceru strčit do jiného dítěte? (Obě jsme byly kus stranou, ale děti sledovaly.) ... A nebo to jsou prostě situace, kterými si děti musí projít, aby se naučili, že ne vždy mají lidé stejné cíle a touhy? (Což neznamená, že nemůžeme jejich zklamání prožívat s nimi... Ale to je tak jediné, co je zdrávo dělat...)

autor
17. lis 2021

@irmamala Tak takhle to opravdu absolutně není no🙂
Jde mi o princip, že když si malá chce hrát třeba s někým nebo se k němu jen přiblíží, tak mě mrzí, že ty matky vypadají kolikrát spíš dotčeně, že k ním vůbec přišla, proto mi to je líto. Já když třeba stojím a malá si hraje a přijde ke mě nebo k ní dítě, tak se třeba usměju a nebo řeknu, tak si hrajte nebo něco a né, že se na to dítě kouknu, kroutim očima a ještě si oddechnu nebo koukám, že mi vadí, že vůbec přišlo. O tom to je. 🙂

Jinak děkuji všem za hezké reakce, jsem prostě citlivka a prdím na to už, nebudu😁💪🏻

eiliko
17. lis 2021

Já se taky přidám se svou troškou do mlýna. Moje starší dcera byla jako malá (mezi rokem a dvěma a půl lety) hodně citlivá, byl zázrak, když si v cizím prostředí hrála dva metry ode mě a neseděla mi na klíně. A párkrát se nám na klubu maminek s dětmi stalo, že do ní jeden chlapec strčil, jednou dokonce silně chytil pod krkem na tu sekundu než jsme s jeho maminkou zakročili ( prý odkoukal od starších sester, které se doma rvou). Od té doby se dcera vážně hrozně bála jiných dětí, takže jsem se měla docela napozoru, když jsme byly poblíž jiných dětí(i proto, že se strkání objevilo i od jiného dítěte)....ne nepředpokládala jsem, že ji všechny děti budou chtít ublížit, ale trpělivě vysvětlovala, že se nemusí bát (doma) a respektovala, když si ve společnosti prostě s nikým hrát nechtěla. Teď v pěti letech je mimochodem úplně v pohodě a s dětmi si bez problémů hraje. Já jen, že někdy ten důvod, proč jiné matky reagujou odměřeně, nemusí být špatná nálada nebo že nemají rády jiné děti, ale něco úplně jiného, co s vaší dcerou vůbec nějak nemusí souviset 🙂

autor
17. lis 2021

@eiliko Naprosto rozumím, je fakt, že opravdu to beru moc vážně a muze to souviset úplně s něčím jiným… moc moc děkuji 💕

95newmommy2020
17. lis 2021

Já tě chaou. Já mám dost podobnou hloubavou a společensky orientovanou povahu. :D Asi je to na mě i vidět, jsem vždy naladena na konverzace a interakce s kýmkoliv. Docela v to i doufám, plný hřiště nebo hernicka je pro mě balzam na dusi.
A ono to někoho muže dokonce i desit. Je to sice pro mě těžké se s tím srovnat, ale ne všichni mě milují a stejně tak mé dítě.
Btw mám 2 kamarádky, které vypadají na první pohled hodně arogantně a nepřístupně. Nemůžou za to, většinou to maj, když se třeba nad něčím zamysli nebo zaseknou. 😄

autor
17. lis 2021

@95newmommy2020 Jeee, alespoň někdo!😭😂❤️
Někdo od pohledu tak opravdu vypadá.. ale když ta ženská kroutí očima a ještě si oddechne, tak to už nebude tím, že je zamyšlená🤔😄

journals
17. lis 2021

Tohle mě pobavilo... asi se budete muset ještě obě učit. Ty se hlavně musíš odprostit od toho, že tvoje princezna zajímá úplně všechny okolo. Nezajímá. Já budu asi za ošklivou, ale když už se to stane a ocitneme se na hřišti, tak mě zajímá opravdu jen to moje dítě a z těch malých mám stres, aby jim můj syn něco neudělal a neublížil jí. Omylem, ale to matky jako ty dost často nechápou. Hřiště je někdy džungle a pokud jsi smutná jen z toho, že tam to dítě stojí bez většího zájmu, tak to je ještě dobrý 😀
Ale přísahám, že já jsem minimálně týden na hřišti nebyla, takže mě jsi nepotkala 😀

tahejhula
18. lis 2021

@malenka3 ale jo, nakonec jsem vymyslela, jak bych tomu tenkrát bývala předešla - že bych měla syna celou dobu v náruči a nepouštěla jej na zem. To by jistě řešením bylo, ačkoli poněkud jalovým, že ano. Tedy jsme hřiště přestali navštěvovat.

michaela_2
18. lis 2021

@malenka3 mě kdysi cca 8letý kluk, cíleně shodil z prolezacky 2letou dceru, ve chvíli kdy jsem se jen na chvilku otočila ke kočárku, kde mi spalo mladší dítě. Stála jsem hned u ni a stejně jsem nezareagovala včas, abych ji chytla. Jeho máma dělala, jakoze nic, a já byla tehdy po druhem porodu unavená, nevyspalá a tak jsem mu také rekla jen jednu větu ve smyslu: to přece nemyslíš vážně….
Lidi jsou různý a mě potom zpětně ta absence moji reakce mrzela, ale proste v tu chvíli jsem reagovala takhle nebo spis nereagovala 🙂

janina228
18. lis 2021

@michaela_2 mě to přijde jako dobrá reakce.. co dělat víc? Shodit ho taky? Jako kdybys nic neřekla, tak to dobrý není,ale tahle věta mi přijde taková dospělá - kluk už by měl mít mozek v 8 letech. Zrovna nedávno jsem řešila s kamarádkou, že stejně nejvíc se nám do hlavy z dětství zaryly hlášky, které byly řečený jen tak. třeba skoro i necíleně.. rozhodně víc než takový ty cílený přednášky nad něčím.. to jsem většinou vypla hned na začátku 😄

helabella
18. lis 2021

@tahejhula -- uf, to je teda síla ☹ A ty matky nic?

michaela_2
18. lis 2021

@janina228 jo, vůči tomu dítěti ano, ale myslela jsem spíš to, že jsem neřekla nic směrem k jeho rodiči, když u toho byl také přítomen 🙂
Náš aktuálně taky 8leťák, je všechno, jen ne hodné zlaticko, ale nikdy jsem nedělala, že nevidím něco, co vyvedl. Naopak mam spis opačnou tendenci 😁

tahejhula
18. lis 2021

@helabella asi jsme byli nějak nežádoucí. Skoro to vypadalo, že jsou ty děti navedené z domova.

janinasm
18. lis 2021

Milá zakladatelko, já tě chápu. Taky by mi bylo malý líto. Bohužel takových situací ještě bude.... ale to je prostě život...... A tady ty kecy, že čekáš, že z tvýho dítěte bude každej poprděnej.... na ty se vykašli. Někdo holt dokáže se svým dítětem soucítit, jako třeba ty, a některý matky jsou jak sloni v porcelánu no. Každopádně by asi bylo dobrý pomalu malou seznamovat i s tím, že na světě nežijí jen hodní lidé, ale třeba i čarodejnice.......

autor
18. lis 2021

@janinasm Moc děkuji, tak strašně hezky napsané, opravdu si toho moc vážím a jsem ráda, že to chápete❤️ Opravdu moc dekuji😔❤️

janina228
18. lis 2021

@michaela_2 jo aha🙂.. no stejně nevím, jaká by měla být správná reakce na takovou matku🙈.

niki315
19. lis 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

podle mě si citlivá, ale v dobrém slova smyslu 🙂 taky by mě to mrzelo....chudinka je mi jí líto, ale uklidňovala bych se tím, že jí to snad nevadí a ona si to tak nebere

Strana
z3