icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

blondynka400
13. zář 2020

@ninive211 pořadu 168 ještě někdo věří? 😀 Není snad pořad, který více manipuluje se skutečnostmi a daty....

hojda
13. zář 2020

@marulu Parádní video.

shaun40
13. zář 2020

Skoukla jsem si pořad Máte slovo z Jílkovou z 10.9 a Prymula tam řekl že z toho počtu nakažených má jenom 3% nejaké komplikace a 97 % je z lehkými nebo žádnymi příznaky.Tak je to trošku na hlavu ta hysterie.

llluckaaa
13. zář 2020

@shaun40 A řekla tam i, co se považuje za ty lehké příznaky?

marketa11112
13. zář 2020

Fakt nekdo nevidi rozdil mezi 100% a 50%? To uz je fakt smesne.

blondynka400
13. zář 2020

@llluckaaa vím, že to není přesný vypovídající údaj, ale u nás ve firmě je pozitivní cca 40 lidí. A všichni jsou fakt v pohodě, žádný velký problém. Max horečka a kašel, ale to je tak u 5 lidí?.... Zbytek vyšel pozitivní spíše proto, že šli na test, abychom věděli, jak na tom jsou a nešířili to dál, než že by měli nějaké problémy.

ninive211
13. zář 2020

@blondynka400 ele, ja tento porad beru spise pro pobavení a sleduju sporadicky😉 Ale oni si nevymysli a nevycucavaji z prstu, co Babiš rekl, on to vse, co tam uvádí, prostě nekdy realne vypustil z h...úst. Ten porad je tam trosku zalozen satire, vime. A teď se tam neresil jen Babis/vlada vs. covid, treba tam byla reportaz o te ženě se zánětem ledvin, co ji odmitli v Kadani ošetřit, "protože covid".

blondynka400
13. zář 2020

@ninive211 to jo, to máš pravdu, ale když se to dobře sestřihá, různě promíchá v čase, vznikne z toho, co vznikne.... Záměrně manipulují se skutečností.... A to se Babiše nezastávám, já jsem ta, která ho fakt "nemusí" a asi nikdy nepochopím, jak ho někdo může volit. Ba ne, pochopím, dělá to dobře a spoustu lidí ho bude stále volit a nějaká 168 na tom vůbec nic nezmění.

marketa11112
13. zář 2020

@shaun40 jen 3 % jsou tri lide ze sta. Nechtela bych, aby v tech 3% byl nekdo z me rodiny. Lide po sedmdesatce maji preci jrn dost neduhu. Takze behem par tydnu by me deti nemuseli mit babicky, dedecky, prababicku, teticky, v horsim pripade dokonce tatinka. No, jsou to jen tri procenta,pokud se to netyka primo nas osobne.

blondynka400
13. zář 2020

@marketa11112 a tvoje rodina nikdy nechytne chřipku, není účastníkem silničního provozu? Tak to prostě je, vždy je nějaké riziko, že se něco stane. Není přeci jenom Covid, je mnohem víc horších věcí, co lidem hrozí. A když jsem z nějakého důvodu v ohrožené skupině, musím se tak chovat. Nemůžu chtít svojí osobní zodpovědnost předávat na někoho jiného....

marcicek84
14. zář 2020

@hojda jeji zavadeni bylo spojeno se semaforem,kdyz byl predstaven,bylo receno,kdy se budou zavadet a to se nedeje.takze tak.

ilonne
14. zář 2020

@marcicek84 Nemůžeš popřít fakt, že v Německu, kde roušky nosí poctivě, jsou na tom lépe než my. Vždyť tam máš sestru, tak to snad musíš vědět lépe než my.... Nebo má tvoje sestra jiné počty?

ninive211
14. zář 2020

@ilonne Kdyz ono to nebude asi jenom o rouskach, ale spis o celkovém pristupu a disciplíně...no čeká nás ještě "zajímavý" podzim

hojda
14. zář 2020

V Německu za posledních 24 hodin přibylo 927 nákaz koronavirem. U nás 792 s tím, že v neděli se mnohem méně testuje. Čím to asi bude???? Možná v Německu nevidí roušky jako náhubky... U nás v práci již od začátku minulého týdně všichni HO do odvolání.

hojda
Autor odpověď smazal
hojda
14. zář 2020

@marketka_m Exponenciální funkce. Kdyže to začne růst? To je právě ten vtip u této funkce.

https://www.youtube.com/watch?v=FxmsIUHExjQ
babanci
14. zář 2020

Dnes jsem se dozvěděla,že kolega s covidem se po poradě účastnil rautu, uspořádaného k oslavě narozenin jedné kolegyně. Zbaštil tam a otlapkal kde co,olíbal kolegyni,ztvrdnul tam přes hodinu a pak mě označil jako kontakt,protože jsem se s ním potkala v kuchyňce. Hygiena mě nevolala,home office nařízen nebyl,takže normálně pracuju a až ho po návratu potkám,něco hezkého mu povím. 😀

janule1940
14. zář 2020

Jen pro zajímavost-Jak se označují kontakty, se kterými byl nakažený člověk prokazatelně ve styku? Označují se všichni, které například 3 dny před propuknutím nákazy potkal, anebo jen ti,S kterými byl v kontaktu bez roušky a nebo v uzavřeném prostoru déle než 15 min.? Díky

ninive211
14. zář 2020

@janule1940 Epidemiologicky významné kontakty, tj. blízký styk (méně než 2 m) a doba 15 minut. Když potkáš sousedku před barákem venčit psa a prohodíš s ní pár vět, tak tu asi nepočítáš

babanci
14. zář 2020

@ninive211 Naštěstí. Protože naši hysteriční spoluobčané by nás třeba mohli posílat do domácího arestu furt. 😀

teerulka
14. zář 2020

@janule1940 Kontakty se počítají pouze ty, kde kontakt trval déle jak 15min a byl pod střechou a pouze od propuknutí příznaků. Tito lidé jdou automaticky do karantény a na dvoje testy, první negativní test je z karantény nevyjímá.

marcicek84
14. zář 2020

@ilonne prosím tě, to není o rouškách, v Německu k tomu celkově přistupují jinak a zodpovědněji, roušky měli v nejpostižených regionech, nikoli všude. Jak jsem psala rouška tě nespasí, když do škol a školek budou lidi posílat nemocné děti, jednou bude nějaké i s covidem a přesně tak se to roznese, totéž v práci, pokud tam někdo bude chodit nemocný k někomu do kanclu, tak ani roušky nezabrání nákaze, i když ty nemusejí být pokud sedíte víc jak 2 m od sebe. A o tom to je, momentálně jsem bacila chytla od dcery, tak jsem si zajela pro věci a jsem doma, abych někoho nenakazila, zrušila jsem na dnešek zodpovědně zubaře a další termín mám až v prosinci, zrušila jsem zodpovědně gyndu ze zítřka, přitom to je jen rýma a trochu mě bolí klouby, teplotu ani nemám. A přesně o tom to je, klidně bych mohla natáhnout roušku a pod rouškou nakažená chodit všude možně, jak to mnozí dělají už i v MHD odhalují roušky a smrkají, takže je jasné, že jsou nemocní...ale tady to některým bude pořád málo. Jak říkám roušky poskytují falešný pocit bezpečí, čím víc se na ně poléhá, tím menší je disciplinovanost a pak jsme na tom hůř než okolní země...

marcicek84
14. zář 2020

@babanci tak to je taky vtipné, nevím co toho kolegu k tomu vedlo, spíš měli jít do karantény všichni vč. té olíbané kolegyně...

babanci
14. zář 2020

@marcicek84 Já to vím. Přeci jsem ta ,co musela k moři!😀

marcicek84
14. zář 2020

A uz se zacina v urcitych kruzich knikat... Po 14 dnech jsou ucitele vyrizeni,na druhou stranu ucitelum jako jedinym ma rust plat,tak asi za to rodeo letos,no je to neco za neco... https://nazory.aktualne.cz/komentare/masakr-ve-...

ninive211
14. zář 2020

Jasně, je to idnes, přesto se potvrzuje to, jsem si myslela, bohužel. Na jaře jsme zavřeli ekonomiku a za půlbilionový schodek jsme si velice draze koupili čas...nic víc, nic míň. Čas na to se připravit na "2.vlnu", která prostě měla jistotu, že přijde (snad si kromě Babiše nikdo soudný nemaloval, že to jen tak někam zmizí). A udělal to někdo??? Neee...totálně vyhozené penize, zadlužená generace...pro "nic". Protože teď to bude horší (a zatím je to nic, začátek, uvidíme, kde budeme za měsíc), ale zavřít ekonomiku už znovu jen tak nepůjde, to si nemůžeme dovolit. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-...

alcar
14. zář 2020

@ilonne pravda je, ze jsme na tom poctem nakazenych stejne jako Nemecko. Nemecko ma celkovy pocet nakazenych cca 0,32% a my 0,33%. ALE co se tyce umrti, jsme na tom podstatne lepe. My cca 0,0042 a Nemecko 0,0436. Toto jsou fakta.

babanci
14. zář 2020

@alcar A přitom byli zahadrovaní jako mohamedáni. No,jo,no...ony ty roušky asi nejsou samospásný.

babanci
14. zář 2020

Jen mi tak napadá,když jsou ta vedra,jak napsali,že se nemusíme obávat roušek ,protože září už nebude horké. Jsou to všechno,jak říkají moje dcery...kecy,prdy,beďary.

hojda
14. zář 2020

@marcicek84 Ne, není to jen o rouškách, ale třeba taky o trasování a testování. Škoda, že v Praze už se to nestíhá, pak tu chodí x-nakažených snadno. Ono když nemáš HO a dr. tě nechce poslat na test, tak jak chceš odůvodnit svoji nepřítomnost v práci??? To je jak domino, sype se to jedno za druhým...Pokud to nestopneš na začátku, tak máš smůlu...

Strana