Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda to jsou asi jedny z mala deti...ale urcite to neni masovy jev...Ano,meli jsme taktez zanedbane ohnisko od jara diky hygiene a vlade,ale jenom jsem tim chtela rict,ze regionalne se to resilo a neni pravdou,kdyz nekdo tvrdi,ze jsme v lete nedelali nic,delali,resilo se to v ramci regionu,sama WHO doporucuje pandemiji resit spise v ohniscich a regionech nez delat plosna opatreni...a vem si,ze v lete ty narusty byly minimalni do 100 nakazenych za den a z toho 2/3 jen MSK a ten opatreni mel,tak jake plosna opatreni byly treba???Omezeni akci stale trvalo a to celorepublikove...opravdu nevim na co teda ted nadavas?ze se nenosily rousky,tak vam to meli nechat v Praze,kdyz z toho ubyteku co nepridlo na MSK tedy z 35 byl denni narust pro Prahu 20 a pouhych 15 bylo rozprsknutych do ostarnich 12 kraju.Zhorseni nastalo az v srpnu a to prave nejvic v te zminovane Praze a opatreni se zacaly resit az se Madar uracil vratit z Chorvatska...
@marcicek84 No u nás se dlouho nic nedělalo (nulová připravenost vlády na podzim) a dlouho se diskutovalo, kde nosit roušku a kde ne a všechna další opatření a mezitím se nám to tu trošku vymklo z kontroly.
@hojda no jako byl to trochu dvoji metr v te Praze opoti nam v MSK a nevyplatil se,ale jak jsem psala opatreni korespondujici se stuaci se drzely jeste do pulky srpna...
@marcicek84 já jsem byla v létě v Čechách. A byla jsem docela vyděšená z toho jak se to tu(tam) bralo lazo plazo. Brutální tlačenice v autobusech, fronty s odstupem 2cm a když jsem chtěla udržovat odstup tak mě lidi předbíhali (všude - v zoo, v globusu, ve frontě na zmrzlinu). Zahrádky plný, koupaky plný, desinfekce nikde.. A jelikož jsem měla srovnání, tak mi to jako dodržování opatření opravdu nepřipadalo.a jak bys ty sama mohla tušit - nošení roušek možná není zas až tak účinné opatření ;)
@odula pokud vim byla jsi tu zacatkem leta,kdy se Svedsko teprve dostavalo do normalnich cisel a tady to bylo v klidu uz mesic...takze srovnavat tento okamzik asi neni uplne dobre.Jinak dlouhodoby zivot ve Svedsku te vykoreni od zdejsi kultury,to tak je,predpokladam,ze se vracet uz nebudes,mozna bys tady plno veci uz nepojala a nevydychala.Jak jsem psala tady nebyly skoro zadne narusty zacatkem cervence...
@marcicek84 nevíš ;) ty jsi kouzelná fakt. Byla jsem tu v druhý půlce prázdnin kdy teprve zrušili karanténu pro Švédy. Nikdy mi tlačenice nevadily, psala jsem to v kontextu proticovidovych opatření. Tak laskavě zase neprekrucuj a laskavě mě neanalyzuj. Jediný co nevydychavam jsou tvoje mimózní závěry
@odula tak diky za objasneni 🙂 jinak jsem spise mela pocit,ze dlouhodobe nevydychavas vse co je v Cesku a ceske,proste to tak uz nejaky cas na me pusobi,ale treba se pletu a jen rada kritizujes...
@ilonne ale no tak,prisla sis zavyt vlku? Neboj za cca tyden zavrou a muzes byt zase doma spokojena 😉
@odula Přesně stejnej pocit jsme měli když jsme koncem července dorazili z Francie do Česka, všude narváno, odstupy nula, nikoho jsem neviděla si dezinfikovat ruce, když jsme si vzali roušku do obchodu byli jsme za blbce. Chvíli to bylo příjemný, že měl člověk pocit že je svět jako dřív, než jsme si uvědomili že není...
Jinak me celkem fascinuje,jak Prymulka s Babisem.se pripadne zavreni snazi hodit na lidi,ze si to muzou sami,to je silene...a Prymula ani ta omezeni nebyl schopen dobre vyhlasit a pak,ze v tom nema byt chaoz...
@marcicek84 Prymula řekl, že je to kolektivní vina a že každý nese svůj díl i on. Babiš svojí vinu nikdy nepřizná a nikdy neodstoupí, to je jasné. A co ty? Odmítači opatření mají také svůj díl viny na této situaci.
@anina32 ja te chapu. s ockovanim souhlasim, bezne nechapu ,,neockujici,, . a to jsem v postaveni matky, ktera nema zcela zdrave dite a ockovani jsme odkladali jen o dobu pozdejsiho narozeni. vse jsme zvladli. mame ockovani navic. jen, nemam rada nove veci. 🙂
@hojda asi to je kolektivní vina, ale třeba konkrétně já za sebe mám svědomí čistý, fakt jsem nepodlehla iluzi, že je to pryč 😀. Ale jestli má na tom všem fakt někdo vinu, tak je to Babis a jeho populismus a pak jsou to všichni ti s titulem MUDr., kteří tu hlásali bludy a přesvědčovali veřejnost, že se nic neděje, že to není vážné onemocnění, že když to přestaneme řešit, že vše odezní a budeme normálně žít a že virus slábne. A celá politická scéna může za to, že se covid zpolitizoval, což bylo úplně ale úplně blbě.
@marketa11112 tak ze by obrat a posun v nazorech?ale tak velky? Nedavno jsi psala,ze se nikdy nenechas ockovat...🤔 No jo,uz ty clanky asi na nektere lidi pusobi,nebo ti hold pro tve praci jineho nezbude,vid...
@marulu Mně paradoxně v tom dodržování zásad a nepodlehnuti iluzi, že je vše pryč, pomohla dovolená v zahraničí. Když jsem zjistila, jak v okolních zemích, i v Chorvatsku, berou i přes léto opatření vážně, tak přišlo po návratu domů trochu rozčarování. Rozestupy zadny, dezinfekce žádná, rousky v uzavřených prostorách taky ne... přes tu dovolenou mi ty opatreni vlastně přišly logicky. Tady jsem měla po návratu spíš pocit, že se tou naší bohorovností ritime do průšvihu ☹
@hojda Kolektivizace byla za dob komunismu...davej vinu za to,jak to tady bylo nastaveno a rizeno,davej vinu za to,ze hygieny nezvladly chytrou karantenu a trasovani...a obe vime,ze zrovna ty rousky maji minimalni ucinek,takze misto aby Baba s Primem byli ticho,tak to hodili na lidi,ehm opravdu nevhodne,jelikoz obe vime co kde kdy zanedbala ktera hygiena...a kdyz se podivas kolem nas,i jine staty maji problemy,bez ohledu na letni opatreni tak asi kolektivni vsichni lide ve vsech statech si muzou sami za to,ze v cinske laborce unikl vir a tamni soudruzi to tutlali a vsude rozvezli a az to prasklo jeste fixlovali se statistikana,za to opravdu asi muzeme kolektivne vsichni,takova pitomost...
@marcicek84 no, pleteš se. Dlouhodobe kritizuju Babiše, vládní PR a způsob komunikace informací. To se sotva kvalifikuje jako "všechno české" , že jo? Dám ti jednu nevyžádanou radu. Možná dvě. Zkus číst co OPRAVDU lidi píšou, nepromitej do jejich textu svoje vlastní očekávání ( ohledne jejich názorů, nebo jejich reakcí) a vyhni se generalizaci ( když kritizuju Babiše, nekritizuju vše české, když hodně lidí okolo tebe nesouhlasí s rouškami , neznamená to že VŠICHNI nesouhlasí s rouškami atd atd. )
@marcicek84 ne, nenecham se ockovat. jen chapu, ze to ucini nekdo jiny. neprekrucuj to, co jsem napsala. jako vzdy - nesmysl.
@marketa11112 promin, ale já tohle chápu také tak že jsi pro očkování... nebo ne snad?
@marketka_m psala jsem a odpovidala na to, ze bezne nechavam deti ockovat. ale nenecham je ockovat proti covidu. jak rikam, nemam rada nove veci - tim padem, ani nove vakciny.
@odula ja jsem ti napsala sve pocity co jak na me pusobi,na to mam pravo a mam pravo to i takto vnimat,aniz bych opet musela dostat nejakou nevyzadanou radu,ty uz to mas nejakou profesni deformaci asi...
@marketa11112 to se na me nezlob,ale pises,ze bezne nechapes neockujici,ale sama se nenechas ockovat,proste protireceni viz @marketka_m

@marcicek84 Moje děti si desinfekci nosí, mají jí ve svačině i v kapse, aby byla kdykoliv po ruce a pokud od dětí něco chci, tak musím být důsledná, někdy to trvá dlouho, ale jde to.