Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Napsala jsem kratkej update k situaci u nas na vsi... Totiž ve meste na jihu Švédska kousek od Malmö. Nechce se mi to dávat sem, jednak to zapadne a druhak se to sem moc nehodí. Tak koho by to zajímalo... https://www.modrykonik.cz/blog/odula/?postid=98...
Už tu nějak nestíhám číst všechny příspěvky,ale holky dnes jsem celý den bez netu a zpráv....a mě vám najednou bylo tak nějak........hezky.....no a přišel večer uspala jsem dítě a pustím net a už se to zase valí.... svědí mě ruka napsat některým lidem, co na fb,u zpráv, článku atd. furt zlehčují situaci...a nejvíc mě dnes naštval článek,jak lidí lhali v ambulancích, že byli v Itálii... vím, že spousta jich se vracela před tou karantenou,ale mě to dneska nějak vic nasr..o(normálně sprostě nemluvím 😀)asi to bude tím, že mám před menzes a rozčílí mě vždycky i prd manžela 😂😂😂😂
@marcicek84 , autor - kanalky mi bude jeste procistovat. Rentgen delal, kanalky jsou tri, jeden blbe pristupny . kazdopadne kdy zacne bolet zub? Nejlepe v patek odpoledne. Jak jinak
@hojda dekuji. Uvidime. Pravda je, ze o vymene zubare uvazuji delsi dobu.
@marketka_m mno.... A lidi z české strany řeky chodí na nákupy na polskou furt... Je to marné, marné, marné... Osobně znám takový exemplář...
@llluckaaa hezky napsané
@marketka_m my nechodíme na hřiště, ale projít ano
@marketka_m to jsme dvě
@marketka_m v nemocnici nepřijímají ani starší lidi, co nemají šanci přežít 😢 to je tak hrozné... Že já to zase cetla
@odula tak jsem našla možná nějaké info k tomu praní prádla, jak jsme dneska řešily 🙂 Jsou to pokyny už pro nakažené, ale důležitá je ta teplota 👍
https://koronavirus.mzcr.cz/rady-a-doporuceni-p...
"10. Praní prádla
Pokud potřebujete vyprat doma prádlo, ještě než budou k dispozici výsledky vyšetření, vyperte ho pomocí pracího prostředku při nejvyšší možné teplotě vhodné pro danou tkaninu. Vhodné jsou teploty nad 60 °C. Pokud je to možné, sušte a žehlete prádlo na nejvyšší možnou teplotu vhodnou pro danou tkaninu.
Při manipulaci se znečištěnými materiály používejte jednorázové rukavice a plastovou zástěru a očistěte všechny povrchy v okolí pračky."
V Krnově ženská, co se vrátila z Rakouska, napochodovala přímo do nemocnice.
Pokud nezavrou vsechno a nenaridi vsem domaci karantenu, budou si lide delat , co chteji. Tady je to samej pitomec.
to mas jedno zda nakoupis pred rekou nebo za rekou...jestli tam je korona tak bude vsude..dokud hranice nezavrou je jedno kam lide pujdou
Vlada pry do 24.3. zavira obchody. Ale je par vyjimek. Vite o tom neco?
@marketa11112 kouknu na zpravy
@marketka_m takze hadry,vietnamci,apod...
jsem zvedava jak to bude vypadat az vse pomine. nasledky. ale beru to i jako prilezitost a vyzvu. a doufam, ze lide prestanou tak silene cestovat, aspon se prestane tak znecistovat vzduch.
@evaamy nad cinou je pry po dlouhe dobe videt nebe. Vse zle, je k necemu dobre. Ona si to nakonec ta priroda vyresila sama.
@marketa11112 jo vyjimek je vic,treba i kosmetika,cistirny
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zavrene-zust...
Tak me napada,v patek mam jit na nehtovou modelaz,budou,nebudou,nebo jde o kosmetiku?
@marcicek84 pokud jsem pochopila a co psala kámoška ma fb (kosmetička),tak jsou tyto provozovny zavřený.... já myslím, že se jedná spíše o obchody s kosmetikou
Teď padne pošta apod.eshopy začnou mít narvano🙂
Holky,to mi asi zavřou i tu naši malou cukrárnu,ci máme u nás, že?
@ajja87 mi psala zase,ze nejsou,ze tam neni vic jak 30 osob...ze obchody a sluzby kosmetiky maji vyjimku (v tom narizeni to tak je napsane)
@ajja87 no ale jdi si pro balicek na postu,kdyz nebude treba nikdo nepujde
@marketa_sob tak ještě by ale mohl dát tip, kde ty roušky koupit, než MOŽNÁ budou k dispozici na konci brezna
@mamio pokuta by fakt sedla, ale pokud nebyla ofiko v karanténě, tak je to bez postihu. Teda teď vymysleli, že pokud někdo ví, že to má a vědomě to šíří, je to klasifikováno jako trestný čin. Ale i toto dotyčná štíhlá udělat dřív, bez to bylo platné
@bonavoxa já nevím, čin to lidi myslí
@marketa11112 souhlasím, pořád hledají, jak co obejít
@marketka_m nj
@marketa11112 já jsem ráda, že zavírají hospody, někteří si totiž nemůžou pomoct a musí tam sedět

@marketka_m a ceho konkretne se bojis?Jsou veci,ktere nejdou ovlivnit,v cesku jsou alespon zmirnujici opatreni,jine staty na to prdi,nebo uz ten okamzik propasly...no Recko taky plno veci brzy pochopilo i pochopili,ze chteji byt na leto bezpecnou zemi pro ztraveni dovolene,bez opatreni by se zahy pripojili ke spanelsku,italii,francii a nemecku a dalsim...no jako muzes omezit sve rizikove chovani ale vir je vir nekdy i nakazeni rozhoduje jen to,zr jsi ve spatny cas na spatnem miste a opatreni muzes udelat milion...prijala bych i opatreni na zakaz vyvhazeni po nejakou dobu,znamenalo by li to rychky konec lyzarskeho COVIDu (to byla chyba to cestovani rovnou neutnout),no ted se uvidi za 10 dni jak opatreni zapusobi...