icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
13. bře 2020

@marketka_m a ceho konkretne se bojis?Jsou veci,ktere nejdou ovlivnit,v cesku jsou alespon zmirnujici opatreni,jine staty na to prdi,nebo uz ten okamzik propasly...no Recko taky plno veci brzy pochopilo i pochopili,ze chteji byt na leto bezpecnou zemi pro ztraveni dovolene,bez opatreni by se zahy pripojili ke spanelsku,italii,francii a nemecku a dalsim...no jako muzes omezit sve rizikove chovani ale vir je vir nekdy i nakazeni rozhoduje jen to,zr jsi ve spatny cas na spatnem miste a opatreni muzes udelat milion...prijala bych i opatreni na zakaz vyvhazeni po nejakou dobu,znamenalo by li to rychky konec lyzarskeho COVIDu (to byla chyba to cestovani rovnou neutnout),no ted se uvidi za 10 dni jak opatreni zapusobi...

odula
13. bře 2020

Napsala jsem kratkej update k situaci u nas na vsi... Totiž ve meste na jihu Švédska kousek od Malmö. Nechce se mi to dávat sem, jednak to zapadne a druhak se to sem moc nehodí. Tak koho by to zajímalo... https://www.modrykonik.cz/blog/odula/?postid=98...

ajja87
13. bře 2020

Už tu nějak nestíhám číst všechny příspěvky,ale holky dnes jsem celý den bez netu a zpráv....a mě vám najednou bylo tak nějak........hezky.....no a přišel večer uspala jsem dítě a pustím net a už se to zase valí.... svědí mě ruka napsat některým lidem, co na fb,u zpráv, článku atd. furt zlehčují situaci...a nejvíc mě dnes naštval článek,jak lidí lhali v ambulancích, že byli v Itálii... vím, že spousta jich se vracela před tou karantenou,ale mě to dneska nějak vic nasr..o(normálně sprostě nemluvím 😀)asi to bude tím, že mám před menzes a rozčílí mě vždycky i prd manžela 😂😂😂😂

linee
13. bře 2020

@ajja87 v poho, sousedi dorazili pred sobotou, dobrovolne zustali v karantene, maji za sebou tyden a zitra u sebe delaji party😂 nevim proc, trochu mi to pripomina takove ty letadlove hazardni hry

odula
13. bře 2020

@linee spíš ruská ruleta 🤦🤦🤦

ajja87
13. bře 2020

@linee na to ani není co říct 🙈

marketa11112
13. bře 2020

@marcicek84 , autor - kanalky mi bude jeste procistovat. Rentgen delal, kanalky jsou tri, jeden blbe pristupny . kazdopadne kdy zacne bolet zub? Nejlepe v patek odpoledne. Jak jinak

marketa11112
13. bře 2020

@hojda dekuji. Uvidime. Pravda je, ze o vymene zubare uvazuji delsi dobu.

mamio
13. bře 2020

@odula jsem z Brna a ta blbka co zkolabovala ve městě je od Blanska, čili kousek od Brna. Přijela z Itálie a když sla tím mestem určitě jela salinou(tramvají 🙂) a atd, naparila bych ji 3 milionovou pokutu stejně tak jako ostatním takovým bezmozkum.

autor
13. bře 2020

@marketka_m mno.... A lidi z české strany řeky chodí na nákupy na polskou furt... Je to marné, marné, marné... Osobně znám takový exemplář...
@llluckaaa hezky napsané
@marketka_m my nechodíme na hřiště, ale projít ano
@marketka_m to jsme dvě

autor
13. bře 2020

@marketka_m v nemocnici nepřijímají ani starší lidi, co nemají šanci přežít 😢 to je tak hrozné... Že já to zase cetla

marketa_sob
13. bře 2020

@odula tak jsem našla možná nějaké info k tomu praní prádla, jak jsme dneska řešily 🙂 Jsou to pokyny už pro nakažené, ale důležitá je ta teplota 👍
https://koronavirus.mzcr.cz/rady-a-doporuceni-p...
"10. Praní prádla
Pokud potřebujete vyprat doma prádlo, ještě než budou k dispozici výsledky vyšetření, vyperte ho pomocí pracího prostředku při nejvyšší možné teplotě vhodné pro danou tkaninu. Vhodné jsou teploty nad 60 °C. Pokud je to možné, sušte a žehlete prádlo na nejvyšší možnou teplotu vhodnou pro danou tkaninu.
Při manipulaci se znečištěnými materiály používejte jednorázové rukavice a plastovou zástěru a očistěte všechny povrchy v okolí pračky."

panksi
14. bře 2020

@mamio Taky bych jí napálila pokutu. Jsem kousek od Blanska. Teď radši už nebudu z baráku vůbec vylízat, pokud to nebude nutné 😏

bonavoxa
14. bře 2020

@odula Neodpověděla jsem Ti ohledně těch desinfekcí v nemocnici, koukám. Používají se velké kanystry, které se pak ředí. Jsem už dlouho doma s dětma, ale vím, že se musí střídat.

bonavoxa
14. bře 2020

V Krnově ženská, co se vrátila z Rakouska, napochodovala přímo do nemocnice.

marketa11112
14. bře 2020

Pokud nezavrou vsechno a nenaridi vsem domaci karantenu, budou si lide delat , co chteji. Tady je to samej pitomec.

marketka_m
14. bře 2020

to mas jedno zda nakoupis pred rekou nebo za rekou...jestli tam je korona tak bude vsude..dokud hranice nezavrou je jedno kam lide pujdou

marketa11112
14. bře 2020

Vlada pry do 24.3. zavira obchody. Ale je par vyjimek. Vite o tom neco?

marketka_m
14. bře 2020

@marketa11112 kouknu na zpravy

natysnovec
14. bře 2020

@marketka_m takze hadry,vietnamci,apod...

evaamy
14. bře 2020

jsem zvedava jak to bude vypadat az vse pomine. nasledky. ale beru to i jako prilezitost a vyzvu. a doufam, ze lide prestanou tak silene cestovat, aspon se prestane tak znecistovat vzduch.

marketa11112
14. bře 2020

@evaamy nad cinou je pry po dlouhe dobe videt nebe. Vse zle, je k necemu dobre. Ona si to nakonec ta priroda vyresila sama.

marcicek84
14. bře 2020

@marketa11112 jo vyjimek je vic,treba i kosmetika,cistirny

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zavrene-zust...

Tak me napada,v patek mam jit na nehtovou modelaz,budou,nebudou,nebo jde o kosmetiku?

ajja87
14. bře 2020

@marcicek84 pokud jsem pochopila a co psala kámoška ma fb (kosmetička),tak jsou tyto provozovny zavřený.... já myslím, že se jedná spíše o obchody s kosmetikou

ajja87
14. bře 2020

Teď padne pošta apod.eshopy začnou mít narvano🙂

ajja87
14. bře 2020

Holky,to mi asi zavřou i tu naši malou cukrárnu,ci máme u nás, že?

marcicek84
14. bře 2020

@ajja87 mi psala zase,ze nejsou,ze tam neni vic jak 30 osob...ze obchody a sluzby kosmetiky maji vyjimku (v tom narizeni to tak je napsane)

marcicek84
14. bře 2020

@ajja87 no ale jdi si pro balicek na postu,kdyz nebude treba nikdo nepujde

autor
14. bře 2020

@marketa_sob tak ještě by ale mohl dát tip, kde ty roušky koupit, než MOŽNÁ budou k dispozici na konci brezna
@mamio pokuta by fakt sedla, ale pokud nebyla ofiko v karanténě, tak je to bez postihu. Teda teď vymysleli, že pokud někdo ví, že to má a vědomě to šíří, je to klasifikováno jako trestný čin. Ale i toto dotyčná štíhlá udělat dřív, bez to bylo platné
@bonavoxa já nevím, čin to lidi myslí
@marketa11112 souhlasím, pořád hledají, jak co obejít
@marketka_m nj
@marketa11112 já jsem ráda, že zavírají hospody, někteří si totiž nemůžou pomoct a musí tam sedět

Strana