icon

Je lepší koupit korbu z druhé ruky a potom nový sporťák?

zatimnic
26. dub 2026

Ahojte. Nejsem moc na hodinové sledování věcí pro děti. Moje úvaha teď je (budu mít první dítě) - koupit korbu z druhé ruky, dítě je v tom chvíli a dají se sehnat zachovale. Potom koupit nový značku sporťák, až budu vědět, co chci a dá se pak třeba i dobře prodat. Zkusíme i nosit takže korba by se asi mixovala. Jsme tak nějak kombinace všeho - město, do auta na výlety, ale i do přírody, bez výtahu ale jen do nadzemniho a kočár v garáži. Je to správná úvaha, nebo jsem mimo? 😁 Díky všem více angazovanym mámám.

klokanka31
26. dub 2026

@zatimnic Já bych koupila dvojkombinaci, pak to můžeš prodat.

zatimnic
autor
26. dub 2026
@klokanka31

@zatimnic Já bych koupila dvojkombinaci, pak to můžeš prodat.

@klokanka31 jasne to jsem zvažovala, ale nevím jestli jsem schopna v showroom poznat, zda mi bude vyhovovat, proto ten první zkušební. Ale nechám si poradit, díky.

1pomnenka
26. dub 2026

Ano, není to špatný nápad. Já koupila kombinaci, sporťák nikdy nepoužila. Když přišel čas na sporťák, kombinaci jsem prodala.

klokanka31
26. dub 2026
@zatimnic

@klokanka31 jasne to jsem zvažovala, ale nevím jestli jsem schopna v showroom poznat, zda mi bude vyhovovat, proto ten první zkušební. Ale nechám si poradit, díky.

@zatimnic Jinak nevím jestli máš ráda barvičky, kdyby jo tak skvělé kočárky jsou tyhle https://www.mujandilek.cz/kocarky/kombinovane/k.... Na dceru jsem od nich měla a naprostá spokojenost, teď čekáme druhé, a přemýšlím že bych si koupila nový, zas s jiným designem 😊

drep
26. dub 2026

Já jsem koupila dvojkombinaci z druhé ruky (za 12500 fancy kočár, co stál nový 40000, použitý tak dvakrát). Vozila jsem ve finále maličko, nosítko nám vyhovovalo mnohem víc. Teď čekám druhé a dojedu ten původní a budu se modlit, aby ji nošení bavilo stejně jako první madam… ale jsem minimalista, miluju udržitelnost a fakt si nepotrpím na statusový věci.

klokanka31
26. dub 2026
@drep

Já jsem koupila dvojkombinaci z druhé ruky (za 12500 fancy kočár, co stál nový 40000, použitý tak dvakrát). Vozila jsem ve finále maličko, nosítko nám vyhovovalo mnohem víc. Teď čekám druhé a dojedu ten původní a budu se modlit, aby ji nošení bavilo stejně jako první madam… ale jsem minimalista, miluju udržitelnost a fakt si nepotrpím na statusový věci.

@drep Jé ty čekáš taky? Moc gratuluju 🍀

lauriak
26. dub 2026

Za mne urcite lepsi koupit nejaky obycejny hluboky kocarek za par kacek z druhe ruky a pak radeji investovat do poradniho sportovniho kocarku, ktery se vyuziva mnohem dele nez korbicka. Co znam maminky co koupili dvojkombinace (takove obycejne znacky, ne kocarek za 25k+) tak drtiva vetsina pak pouzila jen tu korbicku a sportak pak kupovali novy.

lti
Včera v 05:00
@klokanka31

@zatimnic Jinak nevím jestli máš ráda barvičky, kdyby jo tak skvělé kočárky jsou tyhle https://www.mujandilek.cz/kocarky/kombinovane/k.... Na dceru jsem od nich měla a naprostá spokojenost, teď čekáme druhé, a přemýšlím že bych si koupila nový, zas s jiným designem 😊

@klokanka31 toto mi přijde od pohledu jako obrovský, neskladný a těžký kočárek. Měla jsem vždy Bugaboo a nemohu si na nic stezovat. Ted syn konci s Bugaboo Butterfly a jsou super.

anonym_c1fd41
Včera v 15:26

@zatimnic za mě velmi rozumná úvaha. My dvojkombinaci podedili, ale tezky sportak z ni nikdy nepouzili. Pak jsme koupili ultra lehky sportak, a na druhe pak k tomu novemu sportaku jeho korbicku... Ale to bylo kvuli velkym kompromisum z hlediska vahy a skladnosti, kdy ta ultralehka korbicka na ultralehky sportak mela jinak docela mouchy.

dvorakova15
Včera v 20:11

Taky souhlas, že je rozumné koupit korbičku z druhé ruky (tím, že je trh zahlcený, tak za rozumné peníze seženeš i fakt dobrý kousek) a pak bych investovala do kvalitního sporťáku. A jestli chceš nosit... tak to ani nechtěj vědět, kolik to spolkne peněz, pokud tě svět nošení pohltí. 🙂

rebe
Včera v 20:28

Neznám snad nikoho, kdo by využil dvojkombinaci. Sporťák pak nikdy požadavkům nevyhovoval. Já měla korbu i sporťák z druhé ruky, tři děti v pohodě odvozily a potom šly na charitu. Nové mi přijdou škoda peněz, dají se sehnat i skoro nepoužité. Ale já měla v korbě děti rok, na kšírkách, až když začaly chodit, šly do sporťáku, a to pak už rychle začaly kočár odmítat. Sporťák byl spíš takový lepší vozík na věci.

kacka1994
Dnes v 05:26

Ja jsem si rovnou vybrala sportak jaky se mi libi a k tomu jsem koupila korbu. Takze sice dvojkombinace, ale vybirala jsem podle sportaku

pipi_puncocha
Dnes v 05:35

Z mého okolí všichni nakonec měli Thule Urban Glide, kdo ho neměl od počátku včetně korby, stejně na něj se sporťákem přešel… Já jsem měla u prvního dítěte krásnou dvojkombinaci, ale fakt to bylo vhodné tak na první rok a do města na pomalou procházku parkem.

dashyyy
Dnes v 05:39
@rebe

Neznám snad nikoho, kdo by využil dvojkombinaci. Sporťák pak nikdy požadavkům nevyhovoval. Já měla korbu i sporťák z druhé ruky, tři děti v pohodě odvozily a potom šly na charitu. Nové mi přijdou škoda peněz, dají se sehnat i skoro nepoužité. Ale já měla v korbě děti rok, na kšírkách, až když začaly chodit, šly do sporťáku, a to pak už rychle začaly kočár odmítat. Sporťák byl spíš takový lepší vozík na věci.

@rebe jááá ..u obou dětí na jaře byl sporťák z kombinace super tím, že měl fakt pořádný podvozek a projel, co malý sporťák ne.. pořídila jsem pak i menší sporťák, potřebovala jsem do letadla a dlouho jsem je střídala.. do města malý, do přírody velký.. dneska už jsou ty možnosti asi jinde, je to už nějaký ten pátek, to je fakt 🙂

eviicka
Dnes v 09:06
@dashyyy

@rebe jááá ..u obou dětí na jaře byl sporťák z kombinace super tím, že měl fakt pořádný podvozek a projel, co malý sporťák ne.. pořídila jsem pak i menší sporťák, potřebovala jsem do letadla a dlouho jsem je střídala.. do města malý, do přírody velký.. dneska už jsou ty možnosti asi jinde, je to už nějaký ten pátek, to je fakt 🙂

@dashyyy také mi vyhovoval u kombinace ten podvozek (my měli dokonce dva - terénní a lehký do auta a města).
Takže u nás 1. rok korba, 2. rok sedačka z kombinace, 3. rok lehký sporťák hlavně pro spánek na výletech.

Oba kočárky kupované na bazaru, na dvě děti, něco i dále prodané.

jirovapa
Dnes v 09:12

@zatimnic nebo je ještě možnost koupit sporťák podle vašeho výběru (TFK, Thule, Joolz, Cybex,….) a k tomu dokoupit hlubokou korbu. Měla jsem Joolz Hub sporťák a k tomu jsme dokupovali hlubokou korbu. Máte pravdu, že ta hluboká korba je cca na 6-9 měsíců, záleží kdy si prcek sám sedne. 🙂 Zase nějaké kočárky (třeba TFK) má v hluboké korbě malý sporťáček, pro ještě úplně nesedící děti, které chtějí už vidět lépe ven a nebaví je ležet v hluboké korbě. Zašla bych na prodejnu s kočárky a podívala se, který se vám bude líbit a co vám nejlépe sedne. ☺️

dashyyy
Dnes v 10:40
@eviicka

@dashyyy také mi vyhovoval u kombinace ten podvozek (my měli dokonce dva - terénní a lehký do auta a města).
Takže u nás 1. rok korba, 2. rok sedačka z kombinace, 3. rok lehký sporťák hlavně pro spánek na výletech.

Oba kočárky kupované na bazaru, na dvě děti, něco i dále prodané.

@eviicka já jsem trojkombinaci poslala celou dál po dvou dětech a co vím, tak pak ještě hluboká šla dál, takže zvládl 4 děti 🙂