icon

Levný nebo drahý kočárek? Je zbytečné kupovat drahý?

medoureknaty
11. bře 2015

Ahojky , chci se zeptat jak to všechny vidíte jestli kupujete radši levný kočárek a zastáváte názor , že je to na chvíli . A je to jedno ....Nebo kupujete levnější kvůli financím a kdyby byli peníze brali byste ten dražší ? Nebo kupujete dražší (kvůli kvalitě) ? 😉

Strana
z6
bm77
11. bře 2015

Já koupila nový Gesslein, s příslušenstvím to stálo asi 25 tisíc. Fakt super, výměnná kola, německá kvalita, handarbeit 🙂. Malá se narodila v červenci a od května dalšího roku, asi od 10ti měsíců jsme ji už vozila v golfačích Maclaren XT. Kočár jsem už nepoužila, jakmile jsem si zvykla na golfky, na to jak jsou lehké, z kočáru by mě kleplo. Prodala jsem ho za 5tisíc (po pul roce nabízení....). Tehdy jsme nechtěla slyšet, kup si ojetý, je to jen na chviličku. Dnes bych volila raději kvalitní kočár z druhé ruky, nejlépe od známých, protože ty ceny jsou šílené.

agne
11. bře 2015

No, ono je spíš důležitý, aby byl kvalitní 🙂 v poměru s tím jak moc často jej potřebuješ používat a kolik potomků v něm plánuješ odvozit 😅 ... Některé značky jsou i pak případně lépe prodejné než jiné 😉 ... Většinou každý má nějaké malé plus i mínus, takže záleží k čemu se přikloníš nakonec (délka korbičky, hmotnost, přehazovací rukojeť, kola, velikost při složení, výška postavy, jak ti padne do ruky, hluboký či dvou-tří kombinace, servis,...). My nakonec přelezli rozpočet jednou tolik (chtěli jsme původně cca 10.000,--), ale nelitujeme... Byla to největší investice do výbavičky a jsem ráda, že jsem do toho šla... ušetřili jsme na postýlce (má ještě po mě), na oblečkách, bazarové ohrádce apod.
Ovšem i drahý je relativní pojem, snažila bych se, abych neplatila za značku víc než je nutné 😵 ...
Nejhorší jsou ty inovace 😎 - dneska vychází ten samý kočárek, pravda, že s jednou super inovací a jedním vylepšením ještě o 1/3 víc, tak to trošku zamrzí, ale dopředu jde hold všechno - a taky záleží na jakou barevnou kolekci natrefíš, ale to už je jenom vzhled nikoliv funkčnost...
No, takže obstojný kočár a ušetřit na doplňcích - neoriginální fusak, rukávník, taška,... 😀

januchovic
11. bře 2015

Jinak holky ted jsem kupovala golface, chtela jsem neco levneho tak Cam super cena 2400 a uz nikdy vice, je to strasny, uz jsme ho 2x reklamovali. Nejradsi bych ho hodila do popelnice... neumi si predstavit, ze bych se dva roky nervovala s nejakym levnym kramem.

blanka.k
11. bře 2015

Peněz za kočárek nelituju 😉 Ale já ho fakt využívala hodně, neřídím, takže denně na nákupy, vycházky (vycházelo to v průměru na cca 80km týdně :D) , sjezdili jsme s ním kde co i u moře jsem s ním byli ...měla jsem 3kombinaci Quinny + Maci cosi autosedačka (tu jsme moc nevyužívali), 17kg, kovová konstrukce, občas se nevlezl kvůli šířce zadních kol mezi pokladny do dveří....ale neměnila bych, co ten všechno se mnou vydržel.... Korbička úzká, od 4m. byl syn ve sporťáku, ale ten šel do úplného lehu, otočit atd.... s těžkým srdcem jsem se loučila, pohodička, narvat oblečení, plínky, jídlo pod kočárek, sednout na vlak a jet na celý den na výlet.... 😀
Jen se musí počítat s tím, že ho člověk moc dobře pak neprodá , jak píše @bm77 , my měli PC sestavy cca 20.000 a prodala jsem autosedačku za 1600,- (malý v ní jezdil tak 2x do měsíce), vajíčko 3,5m používané za 1300,- a sporťák za 2000,- 😅 Ale šla bych do toho znovu (nemít peníze, tak jetý, ale "značkový")

blahova_andrea
11. bře 2015

kdybych nemusela řešit finance, vybírala bych čistě podle svých potřeb a vkusu a neohlížela bych se to, zda se mi zalíbí levný polský nebo ten nejdražší na trhu. já musela vybírat podle financí a v nejnižší kategorii kočárky moc naše představy nesplňovaly. navíc ani nebyl čas je chodit někam obhlížet, zkoušet, pořádně vybírat. takže jsme vzali první, který v pidi obchodě měli a nezavrhli jsme ho hned oba z x důvodů 😅 no nakonec nám odvozí dvě děti. ale člověk pořád kouká, co jezdí okolo a co kdo má a náš kočár to nemá a líbilo by se mi to. ale dá se být i bez toho. ono zas maminky, co kupují dražší kočárky, tak to berou tak, že sice dráž koupí, ale pak je i větší šance ho dráž prodat, takže je ve finále vyjde třeba na stejno, jako ten levnější 😉 jen mít na tu počáteční investici, no 😅

hhranolka
11. bře 2015

Tak my jsme meli drahe kocarky orbit baby (kupovanyminimálníe pouzity) a babyzen yoyo (novy, ale jen z duvodu, ze v te dobe pouzite nebyly k dostani) s obema naprosta spokojenost, oba schovany pro dalsi ditko. Pak jsme meli jeste silvercross balmoral a ten sel brzo z domu. Pri vyberu kocarku jsem mela jasne pozadavky a protoze nakupuji vetsinou v cizine, kde jsou dost jine ceny-nizsi, tak jsem si mohla dovolit drahy kocarek, ktery vim, ze ho pak bez vetsiho prodelku prodam

blanka.k
11. bře 2015

@agne S těma doplňkama souhlasím.... Quinny nánožník 1500,- (a ještě k tomu hnusný).... Emitex 400,-, plštenka origoš opět asi 4x dražší než Emitex... originál duše do kola 500,-.... duše do dětského kola se stejným průměrem 70,- :D

blka
11. bře 2015

@januchovic Já jsem třeba váhu taky "neřešila". U bebecaru jsem četla, jak je těžší, ale říkala jsem si, že ho nikam tahat nebudu. Maminky ale i psaly, že vyjet víc, než 2 schody byl problém. V obchodě jsem si ho zkusila zdvihnout, jak kdybych najížděla na patník a bylo to sakra poznat. Měla jsem co dělat a to tam ještě nebylo miminko, plná taška a nákup ☹
Ale třeba ta marita má kolem 13kg a to je v pohodě. Sporťáček jsem měla 10kg a to byla supr jízda. Mít třeba 13kg sporťák + 10kg dítě, to je pak fakt hodně. Ale určitě záleží na jízdních vlastnostech toho kterého kočárku.

januchovic
11. bře 2015

Urcite souhlasim, ja mela taky tezsi kocarek a spise zavisi od jizdnich vlastnosti nez od vahy. Ten muj se dal ridit jednou rukou. Tak proto se zakladatelky ptam. Jako do schodu by to asi neslo, ale jinak pro md vaha kocarku nehraje roli

zmrz_lina
11. bře 2015

@januchovic zkusím odpovědět za sebe, protože i já jsem sem psala, že váha byla pro mě v podstatě hlavním kritériem při výběru, a to konkr. proto, že to k výtahu v baráku mám cca 10 schodů a sama mám necelých 50 kg. Představa kočárku 13 - 14 kg (to je, řekla bych, běžná váha) + dítěte v něm + třeba nějaký ten nákup, já bych ho prostě neunesla. Stejně tak ježdění MHD/vlak/bus a skládání kočárku do auta... Je to rozdíl, jestli má někdo metr osmdesát a 70 kg anebo moji tělesnou konstituci.

guinea
11. bře 2015

Holky, poradíte? Mám možnost koupit kočárek, značka Inglesia, ale je už po 3 dětech. Kočárek bude asi levně, ale já absolutně nevím, na co se u kočárku - zvlášť použitého - při rozhodování o koupi zaměřit. Třeba ta váha mně fakt nenapadla, ale dál?

januchovic
11. bře 2015

@zmrz_lina tak to asi jo, ja schody neresila a mhd vybirala nizkopodlazni, pro me byly nejdulezitejsi jizdni vlastnosti, s kocarem jsem jezdila na delsi vzdalenosti prakticky denne

guinea
11. bře 2015

@januchovic Jak se u kočáru zjistí "jízdní vlastnosti"? 🙂

januchovic
11. bře 2015

@guinea ja bych na tvem miste zasla do obchodu kde maji vetsi vyber a zkusila si s nima pojezdit, vyzkouset ruzne typy kocarku, 3-kolky, 4-kolky, tam ti urcite poradi. Jinak iglesina je dobra znacka, jenom nevim jak moc ji ty deti znicily. Ja bych si urcite kocarek odzkousela v obchode, a ten co by mi vyhovoval pak koupila pouzity. Po 3 detech ale asi ne...

januchovic
11. bře 2015

@guinea jak se ridi, ovlada, jak ti sedne do ruky, zda nafukovaci kolecka, nebo komorovy. Dejme tomu tolik popularni bugaboo me nevyhovoval, ani maxi cosi, proste mi nesedly. Ja mela kocarek co jsem i s rocni dcerou ve snehu ridila jednou rukou a druhou jsem telefonovala ☺

januchovic
11. bře 2015

@guinea ale ja jsem vedela ze ndbudu mit auto k dispozici pro sebe. A planovala jsem travit hodne casu venku, denne jsem nachodila i 20 kilaku, takze proto jsem byla tak narocna

craki
11. bře 2015

K puvodnimu dotazu - koupili jsme relativne levny (celkem vysel sportak a korba neco pred 12k) a dle nasich soudu je kvalitni - Britax, plus sedacka Romer.. Splnuje vsechno co jsme od kocarku chtei plus ma skvele recenze, a navic ho vyborne hodnotili v dTestu...
Do tech 20 se kocar podle me jeste da, ale treba 30, nebo 60 bych za kocar v zivote nedala, ikdyby byl ja nevim jak uzasny...

blanka.k
11. bře 2015

@januchovic taky jsem se váhy bála, se svými tehdy asi 55kg a jak píšeš, ovládání jednou rukou, krásné manévrování v uličkách v obchodech, v MHD,.... Paradoxně nejvíc byla váha "cítit" tady z jednoho kopce, nemít ruční brzdu, tak to neudržím ani náhodou, přece jen 17kg kočárek, 13kg větší dítko (já vozila 2,5r), a běžně nákup 10kg i víc, to už mi kočárek 13kg nebo 17kg byl šumák :D :D (dnes jsem byla v centru na nákupech a domů jsem dorazila KO, obvěšená taškama....zlatý kočárek :D)

evulina77
11. bře 2015

@guinea pokud je cena blízko nule, tak bych ho vzala. Použila hlubokou korbu a pak koupila sporťák již třeba. Jem by mě zajímala cena kočárku po řech dětech. To se snad dává zadarmo, ne?

guinea
11. bře 2015

@evulina77 No, na tu cenu jsem taky zvědavá...

cell
11. bře 2015

@bm77 : tak to máme úplně stejně. Taky mám nového Gessleina, většinu vychytávek jsem stejně nepotřebovala, nakonec jsme po půl roce kupovali Baby Joggera, protože se prostě s Gessleinem a velkým psem nevejdeme do auta a poté, co jsem zažila lehoučkou jízdu s BJ se mi s těžkým Géčkem prostě nechce a už teď se těším, až (jestli) ho prodám patrně za pakatel ☹

januchovic
11. bře 2015

@blanka.k mam stejny nazor, naprosty souhlas. , ty nakupy co nem porad taham, vejdou se mi do neho dve plnd tasky, ty velike z alberta nebo billy, a na ovladatelnosti to vubec neni znat, ovlada se lehce jednou rukou.to golfky s nosnosti 2 kila jsou uplna hruza. Taky jsem mela rucni brzdu, bez ni bych se neobesla.proto jsem rada te jsem zainvestovala, ten kocarek stal za ty penize.

chris_n
11. bře 2015

@curdibilka tak si představ, že máš dítě narozené v květnu a v zimě už se ti do většiny běžných "dražších" kočárků to dítě se zimním fusakem nevejde. Měla jsem ve výběru italský kočár PegPerego Book, všechno se mi líbilo, trojkombinačka stála cca 16 tisíc. Ale jelikož nám kočárek kupovala babička malé, tak byla trochu volba změněna a koupili jsme Dorjan. A zpětně musím říct, že jsme korbu hlubokou sundavali začátkem února, kdy tam malá byla se zimním fusakem akorát a do třeba Booku by se nevešla už někdy cca listopad/prosinec myslím.... Takže tak 🙂 A se sportákem? Po městě tady chodím se sportákem a jsem ráda, že má malá dost prostoru na spaní, atd... kdyz chceme někam jet, tak bereme jen golfky a to stačí.

medoureknaty
autor
11. bře 2015

@januchovic Já nejezdím autem takže jelikož jsem z vesnice budu se s nim pohybovat busy . A hlavně prostě když jsem si do Hartanu dala 8kg panenku měla jsem co dělat ten kočár otočit v uličce nebo uhnout lidem co šli . Kdežto s Joolzem nebo i Britaxem v pohodě jednim prstem . Byl tam i manžel a rozdíl cítil taky . A podotýkám, že nejsem žádné párátko . Ale i tak to bylo prostě moc těžké :(

nuali
11. bře 2015

Dřív bych řekla, že je drahý kočárek zbytečnost... A moc bych se pletla ☹ Mít finance, tak určitě koupím něco jiného, ale jelikož jsem otěhotněla do prázdného bytu a bylo toho potřeba hodně a nechtěla jsem ojetý, koupila jsem opravdu levný "šunt". Je sice moc hezký, ale jízdní vlastnosti děs. Přetlačuji se s ním, nepruží,... První jízda byla opravdu velké rozčarování. Ale už jsem si na něj zvykla, využívám celkem málo a golfky pořídím nějaké kvalitnější 🙂

kh
11. bře 2015

Stredni az drahy 🙂
Ja vzala levnejsi (kolem 8-10tisic) polsky, trojkombinaci a opravdu se to nevyplati. Hezky ,velky, coz o to, ale tezky, nekvalitni podvozek. Golfky uz jsme koupila jiné.

januchovic
11. bře 2015

@medoureknaty joolz je krasny, jenom me se zdalo ze sportak je maly. Jako ze se tam dite s fusakem nevejde. Dej bacha a nekoukej jenom na hluboky, ... tobe se libi ten te tyci?

medoureknaty
autor
11. bře 2015

@januchovic co se mi líbí ? 🙂 jj koukám i na sporták a měřili jsme ho se všema . A délka je stejná jako u všech a šířka je diskutabilní protože má tzv. anatomické sezení (což mají tyhle kočárky hodně) a hrozně to mate dojem . Ale měřili jsme rozdíl mezi Joolzem a Britaxem a je to stejný . Ikdyž to tak nevypadá . Kamarádka má bugaboo buffalo a je spokojená . Ale mě se vůbec nelíbí . 🙂

lucyp13
11. bře 2015

já mám zatím zkušenost jen s kamarádčiným polským macked lucky (nebo tak nějak) a to je křáp těžkej až hrůza...je pravda, že s ním moc necestuje autem a i po rovince se mi s ním jelo blbě, my máme vybráno Jané Crosswalk (20 tis), jaký bude uvidím cca za 3 týdny, takhle bez dítěte se ovládá jednou rukou naprosto skvěle, korba akorát a sporták jde uplně do lehu, takže nevidím problém. Taky moc nechápu proč většina řeší velkou kordou, když je dobrý sporták tak je to stejně jedno, ne? Dítě už od půl roku chce vykukovat takže já spiš řešila skladnost do auta a váhu. Ve hře byl ještě Mutsy Igo Air ale u toho se mi až tak nelíbil ten sporták, nešel uplně do lehu...Kočárek platí babička i kdyby neplatila (sama si to vydupala) koupila bych jetý ale značkový, žádnýho poláka..

januchovic
11. bře 2015

Ja prave proto joolz vyskrtla, kvuli tomu sezeni. Se mi zdalo ze deti jsou v nem hodne vtesnany v zime ve fusaju. A kvuli tomu kosiku, na me moc maly...ale jinak je nadherny

Strana
z6