icon

Levný nebo drahý kočárek? Je zbytečné kupovat drahý?

medoureknaty
11. bře 2015

Ahojky , chci se zeptat jak to všechny vidíte jestli kupujete radši levný kočárek a zastáváte názor , že je to na chvíli . A je to jedno ....Nebo kupujete levnější kvůli financím a kdyby byli peníze brali byste ten dražší ? Nebo kupujete dražší (kvůli kvalitě) ? 😉

Strana
z6
januchovic
11. bře 2015

@medoureknaty jo promin, ja jsem te neuvedls, koukni na muj prispevek vyse. no hlavnd se mi hrozne libi hluboky, ta korbicka je nadherna, jinaak podle me je to spise mestsky kocarek

medoureknaty
autor
11. bře 2015

@januchovic Košík je problém který mě štve taky . Proto koukám na nový joolz geo . Ale cena je šílená 28000kč . Ale vím, že joolz teda určitě prodám a dobře . Je o ně dost zájem . Kord o ten nový bude .

curdibilka
11. bře 2015

@chris_n Já budu mít druhé narozené teď v březnu a počítám s tím, že na zimu bude ve sporťáku, proto jsem hledala kočár, který má kvalitní sporťák do lehu, dobře krytý. Jelikož už jedno dítě mám, věděla jsem přesně, co chci - první dcera ve sporťáku běžně spávala po obědě (v postýlce prostě nechtěla) i v zimě, v létě i do 2,5 let a pohodlně. Když se chce, všechno jde. Já ti nic nehaním, jen jsem napsala svůj názor. Navíc třeba PP korba je jedna z těch větších, šla jsem ji změřit a vnitřní délka je 78cm, dostačující. 🙂

januchovic
11. bře 2015

@medoureknaty no to je podle me problem i u bugaboo, kdyz jsem videla ty ten kosik a tu tasticku na kojenecke potreby to by me nestacilo. Jak vyrazim na cele dny ven tak beru vse, kamosky se mi smeji ze jsem jako macgiver, pripravena na vse. Kdyby nevedela co s penezi tak si ho poridim jako dalsi kocarek na prochazky do mesta.ale nadherny je, minuly tyden jsem koukala na dzinovy se stribrnou obrubou.

talina
11. bře 2015

Jak tuhle diskuzi procházím, tak taky něco přidám. Na první dceru jsem kupovala od kamarádky starší trojkombinaci od V-cross za 5tis.. S tím, že druhé už nepůjde do sporťáku tohoto, protože stáří už na něm začlo být znát, začal reznout podvozek, začala zlobit brza a taky už mi začalo vadit že zabírá hodně velkou část kufru, když někam jedeme. Když jsme byli 3 tak to šlo. Ted budu kupovat sporťák, který je skladný, opět z druhé ruky ale v moc pěkném stavu za 2tis. Tehle buď půjde někomu na zahradu nebo do sběrného dvora.
A řešení, proč dnes ženský řeší co největší krorbu a spol.? Starší dcera je květnová, do 8 měsíců měla peřinku na kyčlíky, takže za velkou korbu jsem byla velmi ráda. Je spousta miminek co v 6měsících ještě nesedí, jak tu některá psala. Popravdě když vidím některé typy kočárků tak mi vstávají vlasy na hlavě. Ale je to čistě na majitelce.

jemi
11. bře 2015

Já koupila novou sportovní verzi Quinny Buzz, k němu korbičku, autosedačku z druhé ruky a super-chtěla jsem lehký, skladný kočárek i do terénu.

Nicméně pak jsme koupili sourozenecky novej Baby jogger city mini double a ta značka baby jogger je fakt supr, velice doporučuji, je lehčí než sporták Buzz který jsem si kupovala kuli tomu, že je lehkej 🙂 a je pro dvě děti

januchovic
11. bře 2015

@medoureknaty ted na nej koukam v malviku a jd nadherny, kos ma velky, asi si hodne maminek stezovalo. Kdyz k nemu budes hodna a bude hezky, tak ho urcite dobre prodas. A jakou barvu chces? Ja jsem zatizena na tmave barvy hlavne cernou, tmave hnedou taky tu dzinovou.

janca26
11. bře 2015

Tak jsem četla jen konec diskuze a přidám své zkušenosti - na syna jsem kupovala kočárek už použitý, Cam Cortina trojkombinace za 8000tis, korba byla naprosto v pořádku, u sporťáku natrhlý igelit ve stříšce, ale syn to v pohodě přežil, byl ve sporťáku cca do 2,5 let. Nyní máme dceru, takže ve hlubokém v pohodě, ve sporťáku jsem ji nyní měla asi 8 měs, ale už byl hrozně dobitý, šislý atd, takže jsem sháněla jiný sporťák - opět z druhé ruky. Nakonec mám od švagrové Janéčko, v pěkném stavu za 1500,- Kč a myslím že nám ještě skvěle poslouží. Kdybych měla peněz nazbyt tak si při prvním dítěti koupím asi novou trojkombinaci v uni barvách, aby to na ty 2 děti vydrželo... Jo a taky preferuji větší korbu i spor´ták, obě děti mi v něm spaly docela dlouho...

curdibilka
11. bře 2015

@blka Já jsem si koupila roan za 500 na balkon nebo zahradu. Když jsme pro něj jela, tak jsme si sama říkala, co to bude za hrůzu za ty prachy, ale nechápu, že ho paní prodávala tak levně, krom pár oděrek na konstrukci, šislé boudě a lehce zrezlé kolo, je korba jako nová a sporťák snad nepoužívaný. Takže jsem ho vyprala a ještě bude dělat po vesnici parádu. :D

curdibilka
11. bře 2015

@78marcela Dinamico mě hodně zklamal na živo. Původně to byl můj velký favorit, ale ten sporťák, to je teda něco. :D Bouda je monstrozní, přitom vůbec nekryje a celkově mi přišel takový vachrlatý ten kočár, na to, že za něj chtějí 17 000 a víc. Stejný pocit jsme měla i z kočárků Mutsy - přišly mi strašně fórově řešené, takové laciné za ty prachy teda...

ingrid3
11. bře 2015

Koupila jsem levný, protože jsem od přírody spořivá. Nešetřím jen na zdraví, jídle a botách. A u kočárku se mně osobně vyplatilo neutrácet, byl za pět tisíc, vážil 14 kg a jezdily v něm dvě děti od 0 do 3 let a v jednu chvíli - díky stupátku - i oba najednou. A že jsem toho najezdila a v těžkém terénu.... Je to jako u všeho - jde i o štěstí, na co natrefíš.

jenny.kay
11. bře 2015

První jsem měla "levný" kočár z Polska. Hluboký super, i když těžký. Sporťák hrozný, mně se s ním špatně manipulovalo, malá v něm řvala. Koupila jsem dražší Baby jogger city select, který jsem využívala i jako sourozenecký a ta investice se mi milionkrát vyplatila. Už bych na kočárku nešetřila.

marecekavendulka
11. bře 2015

ja mam kocarek z druhe ruky za par korun,protoze jsem vedela,ze budu vic nosit v manduce (stala vic jak ten kocar😀) a tak mi byl kocarek vicemene jedno.byly urcite pozadavky na vzhled a funkce,ale to je tak vse.

madrilena
11. bře 2015

na první dítě jsem měla kočárek poděděný, protože jsem zastávala názor, že je to jen na chvíli, ale na druhé dítě jsem si už pořídila drahý a nový kočárek; myslím si, že je to dobrá investice, přeci jen, s kočárkem jezdíš denně, takže člověk potřebuje, aby splňoval určité podmínky; pokud jezdíš autem, tak by měl by určitě dobře skladný, lehký, dále pak stabilní pro matku a dítě pohodlný; ty levnější kočárky mají obvykle nějaké mouchy

marecekavendulka
12. bře 2015

jen jsem ještě chtěla dodat,že by kočárek nikdy neměl být priorita.pokud někdo chce za něj dát velké peníze,tak prosím,ale pokud je řešení věcí kolem miminka jen o kočárku,tak je to škoda.. Moc se mi líbí tento článek: https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/article/proc-je-porod-dulezitejsi-nez-vyber-koca-7ytw37/

eliskaxox
12. bře 2015

Ja jsem tady na nejake diskuzi cetla skvely nazor: Kocarek je na pristi tri roky tvoje nova kabelka,tak at ti sakra dobre padne 🙂 Pro me 3 roky nejsou chvilka,dene najezdim min 4 km, pokud to beru tak ze pojedu alespon 300 dni za rok ven,to uz je min 1200 km rocne a 3600 km za cele obdobi kocarkovani. Takze si myslim ze kocarek toho musi vydrzet hodne. Obavam se ze kocarky za 10 tis to nevydrzi. Myslim ze je to jako s botama ty od vietnamcu stoji jen 400 ale tenisky vam vetsinou nevydrzi vic jak sezonu. Narozdil od Adidasek za 1,5 tis.

michaela_2
12. bře 2015

@medoureknaty Ahoj, my u dcery první kočárek pořídili spíš dražší. Načež jsem zjistila, v čem všem mi nevyhovuje 😀 a tak - jelikož na to máme prostor, jsem postupně pořídila další dva, z bazárku, okolo 1.500Kč za jeden.
Záleží na tom, jakým stylem žijete, jak často budete s miminkem cestovat a podobně.
Já se skřítkama jezdím hodně autem i metrem po centru. Takže potřebuji jeden lehčí a dobře skladný do auta. Jsem hodně malá, takže těžší kočár mi dělá problém udržet na eskalátorech.
Na druhou stranu jsme i hodně v přírodě, chodíme s dcerou za koníkama, několikrát za zimu jezdíme na hory, takže sporťák jsme už potřebovali s většíma kolama, který něco projede...............

Já už bych dražší kočár nepořizovala, protože vím, že u jednoho bysme nezůstali 🙂. Ale třeba švagrová si pořídila Teutonii a odvozila v ní obě děti.....chodila ale víceméně jenom na procházky okolo bytu a moc necestovali, s malýma dětma se jim nechtělo.

marecekavendulka
12. bře 2015

@eliskaxox náhodou,já mám botasky od větví za 500 a v pohodě,měla jsem nike a za pul roku byly v pr... nelze to asi paušalizovat.ne vždy je drahé dobré.

petrasipkova1
12. bře 2015

Bydlíme na vsi na polní cestě, takže nepřicházeli v úvahu polské kočárky, kterých se bojím. Takže jsem koukala po německých, myslela jsem, že investuji do Gessleina který se mi moc líbí, ale 35 000 Kč, je prostě i na mě moc, takže jsem sehnala po jednom dítěti za pěknou cenu I coo peak air, a doufám, že se nám bude jezdit dobře. 😉

lenka5731
12. bře 2015

Nevím, zda levný nebo drahý (a kde je vlastně ta hranice), prostě musíš najít kočárek, který se ti dobře ovládá a který plně vyhovuje tvým potřebám. Kromě golfek jsem měla Inglesinu magnum, TFK joggster a X lander XA. Inglesinu si nemůžu vynachválit zatímco TFK a X lander pro mě příšernost. Dobrý pocit jsem z nich měla jen jednou - když šly z domu 😀

eliskaxox
12. bře 2015

@marecekavendulka Samozrejme 🙂 Taky jsem mela jednou botasky od vetvi za 200 a vydrzely fakt dost a naopak boty z Humanicu za litr a po 2 mesicich byly na odpis. Ale tohle jsou vetsinou vyjimky. Za 10 let co si sama kupuju boty mam zkusenost ze v 99% vydrzeji vic znackove boty.

medoureknaty
autor
12. bře 2015

@petrasipkova1 Proboha Gesslein za takové peníze ??? To snad ani neexistuje 🙂) Gesslein je levnější než Hartan .

petrasipkova1
12. bře 2015

@medoureknaty no jo, před 14 týdny jsme byly v Pardubicích na prohlídce a tohle byla nabídka na komplet set - kočár se vším všudy. Fakt nekecám, mám ceník doma 😉

medoureknaty
autor
16. bře 2015

Tak holky my máme jasno zkoušela jsem na prodejně v německu snad všechny kočárky až jsem se zapotila 🙂))
A vyhral Joolz Geo na plné čářě 😉 Nenašla jsem jedinou chybu a že jsem s nim dělala psí kusy 😀 Je to investice , ale doufám že zůstane i na druhé dítko 🙂

beruska125
17. bře 2015

Ja bych taky radši koupila použity ale kvalitni než nový ksunt😃😚

januchovic
17. bře 2015

@medoureknaty nadhera, jake barvy?????

medoureknaty
autor
17. bře 2015

@januchovic Chtěla jsem šedej a když jsem ho viděla naživo tak je to fakt ošklivá šedá . Ona to ani neni šedá spíš khaki . Tak jsme váhali mezi antracit (byla spíš do hněda) a modrou . A vybrali jsme modrý s tím koženým madlem a rukojetí . 😉

januchovic
17. bře 2015

Ten bude krasny, me se tedy libi vic cerny, (ale to je jenom moje uchylka na cerne kocarky), ten bys unosila i pro holku, ale modry je take nadherny. Kdyz jsem ja konecne vybrala kocarek, jsem normalne nevedela co bude cele vecery po praci delat... ☺taky jsem to hrozne prozivala ☺co jsem diskuzi procetla. Jinak vse ostatne mi bylo uplne jedno, jenom ten kocarek ☺... urcite budes spokojena

medoureknaty
autor
17. bře 2015

@januchovic Já doufám, je to prostě láska 😉 😎

dendulinaaa
21. bře 2015

ahoj holky, můžu se přidat?? už začínám být zoufalá a fakt nevím...tuhle otázku si kladu už několik měsíců, řeším to hodně pocitově, ale ať zkoumám kočárky bez ohledu na cenu, ne a ne vybrat a s parametry spíš přitvrzuju 😀
Měla jsem teď možnost za desítku koupit v super stavu starší Bgb Cameleona, ale je to pro mě kočár úplně naprd 😖 😠

Přes co mi vlak nejede, je polohování nožiček ve sporťáku, polohování opravdu do lehu a pokud možno i na šířku prostorná korbička. Sice by se měl malej narodit začátkem května, ale má equinovary na obou nožičkách a už teď straší i zkrácenýma šlachama, takže kdo ví jak dlouho bude trvat, než se s tím popereme a tak musím počítat se sádrami. Měřím 156cm, takže žádnou velkou krávu. Navíc v baráku pár schodů, takže ani nic těžkého a snadno ovladatelného. Počítám i s cestováním autem, ale nemáme největší (ačkoli teď jsem se stěhovala z NL a asi by se výrobce divil, co se vešlo). Určitě chci, aby šel sporťák pro i proti směru....
Mimochodem, moje zkušenost je taková, bez ohledu na zemi, že čím větší obchod, tím větší znechucení 😠 Naivně jsem si myslela, že přijdu do většího obchodu, kde mají výběr, vysypu na ně parametry a oni mi na základě toho poradí. Tak to se přesně nestalo a vrchol byl, když se na konstrukci snažila paní nasazovat sporťák úplně jiné značky a ještě se dohadovala, že ona to přece musí vědět 😲

Zvažovala jsem Mutsy Evo, ale nejsem si jistá sporťákem a odpružením. Ani kvalita mě neohromila. Docela se mi líbí české Patrony s tím lambda podvozkem, kde prostě žeru jak je kompaktní při složení. Camarelo je vysoký, X-lander těžký, Cam Dinamico mi taky za tu cenu úplně nesedí. Concordy nebo Bebecary jsou taky těžký, Hartany mě neoslovily vůbec. Já už fakt nevím.... 🙄

Strana
z6