icon

Rady zkušenějších při výběru kočárku

teligo
1. lis 2017

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, na co si dávat pozor při výběru kočárku. Koukám na internetu, ale nejsem asi úplně moudrá z toho, co by ten kočárek měl mít a na co si dát pozor. Už jsem četla nějaké věci o tom, že když se sporťák spustí do polohy ležmo, tak bych měla v pohodě dosáhnout do košíku pod kočárkem a tak... Nemám v okolí ani nikoho, kdo by mi s tímhle mohl poradit.
Je něco, co vám u vašeho kočárku chybělo, nebo naopak něco, co vám absolutně vyhovovalo? Pokud je už nějaká podobná diskuze založena, tak se omlouvám, ale neobjevila jsem ji...

Děkuji za vaše reakce 🙂

Strana
z3
barinkas
2. lis 2017

většina zde asi zazněla, ale nikdy neber kočár, co nemá spojenou rukojeť. Jelikož držet prcka za ruku a kočár za 1 rukojeť je super 🙂 hlavně jak v kočárku ještě máš nákup a najíždíš na chodník, bez šance...

josefina_i
2. lis 2017

@mku Chci se zeptat, jak Vám vyhovovala korba, hloubka, jak se tam vešlo dítě (s fusakem/bez)? To přední kolo funguje spolehlivě od/aretované? Děkuji 🙂

mku
3. lis 2017

@josefina_i maly se narodil mensi, takze ted na 4m se tam ve fusaku vejde uplne super a odhaduju, ze nam korba do jara vydrzi. Ani, jedno kolo je slozitejsi na manipulaci treba pri sjezdu z obrubniku, ale je to o cviku... jestli jde zaaretovat ani nevim, me prave ta super pohyblivost vyhovuje. Vzdycky se smeju, kdyz v lese potkam kocarek, co je slyset na dalku jak skripe, vrze nebo proste jen je hlucny na sterku, zatimco my jedeme naprosto tise 🙂

lolam10
3. lis 2017

Velke a nafukovaci kola jsou zaklad do terenu coz muzou byt i koreny v parku.a pak bych urcite volila polohovaci rukojet (kvuli manzelovi a taky kvuli pripadnemu skejtu pro starsi dite-pridela se na kocarek a muzes tak vozit 2 deti najednou).ja mam xlander a jsem maximalne spokojena☺

eliskaxox
3. lis 2017

@josefina_i pokud ses rozhodla pro takto sportovní kočárek tak.hlubokou neres, většina ji stejně má menší než klasické polské trojkombinace, ale vetsina děti je kolem pátého měsíce uz stejně zvědavá a ve sportaku se jim leží líp, protože vic vidí. Navíc přes zimu se ti novorozenec vejde do každé korby a v kvetnu mu bude lépe ve sportaku- vic vetra.

josefina_i
7. lis 2017

@mku
@eliskaxox
Díky za rady! ;)

petpokr
9. pro 2017

Tak ja jsem z toho vyberu teda celkem silena. Uvazuji o dvojkombinaci Bexa Ultra 2017, libi se mi korba i sportak, ale trochu me desi ty zkusenosti, ze sportak v kombinaci je k nicemu. Kdyz jsem koukala na samotne hluboke kocarky, vyber nulovy a silena cena, tak tedy nevim. Autosedacku budem kupovat cybex, aby byla opravdu bezpecna. Kdyz jsem porovnavala samotne sportaky se sportakem v kombinaci (myslim dle parametru na netu) tak vaha cca mas o 2-3kg tezsi a jiny rozdil jsem moc nenasla. Jen, ze klasicky sportak ma kolecka o hodne mensi nez kombinace, pri tom vsude tvrdi, jak velka nafukovaci kolecka jsou vhodna do terenu, tak ted babo rad, jsou lepsi velka nafukovaci, nebo ty malicka, co maji skoro vsechny sportaky? Diky za vsechny postrehy, jem z toho fakt zoufala... Jo a jeste abych nezapomnela, vzhledem k tomu ze cekame mrne na zacatku kvetna, mam se tedy rozloucit s vidinou, ze bych celou zimu mrne odvozila v hluboke korbe s fusakem???

aktakd
9. pro 2017

@petpokr Ja myslim, ze ta vidina je realna. My nahodou mame Bexu a syn se narodil v dubnu, ted stale vesele vozime v korbe I s fusakem a porad ma malej v kocaru jeste dost rezervu. Predpokladam, ze letosni zimu v korbe zvladneme 🙂

petpokr
9. pro 2017

@aktakd je tak to je super, to si me uklidnila;)

eliskaxox
9. pro 2017

@petpokr hlavní rozdíl samostatných KVALITNÍCH sportaku je že jsou větší a mají jinde těžiště než ty z trojkombinace- neplatí pro trojkombinace, kde se dají sportaky pořídit zvlášť- britax, concord, Jane, Joolz, Baby jogger apod. Většina polských sportaku z trojkombinace má velikost lůžka do 90cm, což je zoufale málo, prakticky 18m dítě se ta nevejde. Navíc mají těžiště vysoko, takže mají tendence se v lehu preklapet a špatně se s nimi jede. Stačí si porovnat některé paramatry, operka nohou- 20cm je fakt málo, operka zad cokoliv do 45 cm je málo- Baby joggery mají i vic jak 50 myslím. Většina polských sportaku má loznou plochu 89-92cm, můj concord wanderer nyní Camino má 104. Velká kola do terénu mají i Britax go, Concord Camino, Baby jogger Elite nebo Summit, Bugaboo Buffalo, Jane Crosswalk

bbubble
10. pro 2017

@petpokr no ja som rodila v cervnu a maly siel uz asi v rijnu-listopadu do sportaku do lehu, uz sa mi pomaly nezmestil do korby ani bez fusaku, s nim uplne bez sance.. on je sice nadpriemerne velky, ale celu zimu, to je skoro do roka, no neviem.. ale teda nemame bexu, neviem jak je velka, mame coletto.

mku
10. pro 2017

@petpokr nejvic zalezi na tom jak velke miminko budes mit, a to bohuzel dopredu nezjistis. Me se treba syn narodil malinky, na 37+0 mel 45cm a i kdyz je v druhe polovine cervence tak my v korbe do jara urcite vydrzime. Mame TFK adventure a i s tlustym beranovym fusakem na stale mista na rozdavani

skripmart
10. pro 2017

Holky prosím též o radu. První dítko jsem měla v polském kočárku Tako a u druhého už tuhle chybu určitě udělat nehodlám. Prosím tedy o radu. Prcek se ma narodit v srpnu... první měl prez 4kg tak druhé asi taky nebude tintitko... zimu bych chtěla ještě určitě přečkat v korbicce... doporučite.? Zaujal mě moon.. concord... baby jogger

verik87
10. pro 2017

Mam concord wanderer a nemuzu si ho vychvalit. Lozna plocha sportaku je velka. Je fakt,ze nase tury v lese jsem s nim nezkousela,ale na ty mame podedeny houpaci tako acoustic.

barchen
10. pro 2017

@skripmart
Pro srpnove miminko 3,7 kg a 51 cm jsem poridila inglesina sofia ale ja vedela od zacatku, ze chci houpaci kocarek s nafuk.koly. Korba je obrovska, jeste v breznu tam mala byla i s vlnenym fusakem.

klaraslavickova
10. pro 2017

Třeba pro mě je důležitá lehkost nehodlam tahat třeba 15kg těžký kočárek
Taky aby to prošlo dverma takže roztec kol
Potom šíře sedačky sportovni korby
Ve výsledku se sportovni korba používán více takže je důležité dívat se převážně na tu.. hodně maminek děla chybu ze vybírá dle hluboke korby a pak zjisti ze sportak je nanic..
Co je pro mě třeba fajn ale už ne podmínka je nastavení madla rodiče i dítěte a určitě polohovani nohou u sportovni verze..

petpokr
10. pro 2017

Moc vsem dekuji za rady, budu se koukat jeste dale, preci jenom mame jeste cas;)

bambullkaa
30. pro 2017

@teligo koukni na Peg-pérego Book Plus nebo Cross. Ty mají nejlepší přístup do košíku i když dítě spí. Pokud chceš otočný sporťák, tak doporučuji podvozek Plus nebo Scout. Mám a jsem spokojená.

lena328
30. led 2019

Holky, chtěla bych si pořídit tenhle kočárek.
Dáte mi prosím recenzi jak jste sním spokojený a co si o něm myslíte. 🙂

veronikajanova
31. led 2019

Ahoj, mám ho já i švagrová a spokojenost. Já jsem si ho koupila až později tak využívám jen sporťák.

ejmate
31. led 2019

@josefina_i Ahoj, já čekám mimčo v dubnu a koupili jsme TFK Joggster Sport. Vyzkoušený s miminkem tedy ještě pochopitelně není, ale musím říct, že jsem z něj unešená. Má veliký kola, odpružení vypadá super, sporťák je dost prostorný, mnohem větší než mají u nás ve vsi ostatní holky. Je lehoučký, dá se dát až do lehu a i zvednout nohy. Koupili jsme i korbičku a na to, jak je dnes vyrábějí malé je také docela prostorná. Už se těším až budu drandit v lese. Jinak co se týče běhu, tak si myslím, že bude bezva ovladatelný, akorát s miminkem by se do půl roku běhat prý nemělo, možná že někde fakt na rovině. Koupě určitě nelituju 😉 Když tak můžu poslat stránky, kde jsem ho sehnala levněji než se normálně prodává 😉

ejmate
31. led 2019

@josefina_i jeeee, teď koukám, že dotaz už asi není aktuální 😀 Tak nic 😅

veronikajanova
31. led 2019

@lena328 mám, a je to krásný a kvalitní kočárek.

lena328
31. led 2019

@veronikajanova Moc se mi líbí a chtěla bych ho 😄 tak sem se prvně chtěla zeptat jestli ho už někdo má a jestli je spokojený 😊
A jela jste si ho koupit osobně nevíte kde mají kamenný obchod... 🙂

josefina_i
31. led 2019

@ejmate Jj, už ho máme doma. 😀

lena328
31. led 2019

@josefina_i Super 🙂
A byla jste si pro něj osobně.... Nevím kde mají kamenný obchod 🙂

josefina_i
31. led 2019

@lena328 Ptáte se na ten kočárek, který sháníte? Já jsem totiž reagovala @ejmate na jiný kočárek. 😉

lena328
31. led 2019

@josefina_i Aha toho jsem si nevšimla
Ptám se na ten co jsem sem dala nevím kde mají kamenný obchod

ejmate
1. únor 2019

@josefina_i paráda 😀 Tak už ho máte i ozkoušený 😉 Objevili jste nějaké nedostatky?

veronikajanova
1. únor 2019

@lena328 mají kamenný obchod ve Frýdlantu nad Ostravicī.

Strana
z3