Jsem těhotná, nebo se jedná o zdravotní problém?

berunka6510
29. črc 2019

Ahoj holky, mám na Vás otázku, zda se něco podobného stalo některé z vás. S bývalým přítelem jsem měla sex naposledy na konci dubna-přerušovanou metodou. Od té doby až doteď s nikým nic. Poté jsem následující dva měsíce měla normální měsíčky (silné jako pokaždé), nicméně ty druhé se spozdily asi o tři,čtyři dny. Třetí menstruace se nedostavila. Teď už mám 18 dní spoždění . Těhotenské testy jsem si dělala, když se MS spozdila, čtyři - všechny negativní. Prsa mě dva dny zpátky bolela a byla citlívá, ale teď už je to zase v pořádku. Pobolívání v podbřišku se mi objevilo asi týden, dva zpátky. Nevolnostmi a únavou trpím už delší dobu, ale vždy se to střídá se dny, kdy je mi fajn. Ke gynekoložce zajdu, hned jak se vrátím ze 14ti denní dovolené, dnes budu kupovat další test, zkusím jinou značku. Co si o tom myslíte? Je možnost být těhotná a nebo se spíš bude jednat o nějakou nemoc/zdravotní problém? Setkala se některá z vás s tímto případem? (přes půl roku zpátky jsem občas mívala řezavé křeče a bodání v podbřišku, prášky vždy utlumily a doteď se to nevrátilo)

jaja01k
29. črc 2019

Pokud bys otěhotněla v dubnu, už bys dávno měla pozitivní testy. Těhotná určitě nejsi.

sudylichozrout
29. črc 2019

@berunka6510 pokud bys otehotnela v dubnu, byla bys ted ve druhem trimestru a to uz bys stoprocentne poznala. Ne, tehotna nebudes, spis to vidim nejakou hormonalni nerovnovahu.

lery92
29. črc 2019

@berunka6510 bude se s největší pravděpodobností jednat o ,, zdravotní problém " , jak píšeš .Dle mýho názoru hormonální poucha cyklu .

Může to být cokoliv od cysty , přes endometriózu po primární či možná sekundární amenorheu .
Pak jsou tu vnější faktory , užití ATB , říkáš že si na dovce ( let letadlem , změna prostředí ), stres .....atd atd

Zajdi k lékařce .

berunka6510
autor
29. črc 2019

Děkuji vám za rady. Spíš mě hodně mate to, že některé uživatelky v diskuzích třeba měly dva měsíce normální měsíčky, nebo že všechny testy jim vycházely negativní a stejně těhotné byly a podobně. Když jsem měla měsíčky dostat, byla jsem ve stresové situaci, ale také vím, že v životě jsem měla mnohem stresovější situace a přesto jsem měla cyklus přesný každý měsíc. Těhotná je teď to poslední, co potřebuji být - je mi sice 21, ale jsem bez přítele, finančně bych to neutáhla a podobně. Proto mě to tak děsí, každý den si říkám, zda se mi nezvetšily prsa, jestli mé břicho vypadá jinak a další věci, které si uvědomuji, že si z nějaké části vytvářím sama, ale i přesto mám pořád obavy. Čtení příznaků a článků na internetu asi také není to nejlepší, co mohu dělat, ale tak nějak se snažím sama přijít na to, co by se mohlo dít.

giften
29. črc 2019

Možný to je. Ale testy by to už asi ukázaly. MS mě vynechala 2x během 5 let. Zdravotní problém jsem neměla. Doktoři říkali, že asi stres a nervy 😉😊...

adelinaover30
29. črc 2019

Pokud ke to tak,jak pises,tehotna nejsi,testy by to davno ukazaly...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru