Byla jsem na interupci v 6. týdnu těhotenství
Dobrý den ženy, četla jsem tisíce článku o těhotenství apod. když jsem zjistila že jsem těhotná, tak jsem druhý den jela k doktorovi, ten mi řekl že jsem ve třetím týdnu a že to mám rizikové kvůli hematomu a lehkému špinění, objednal mě na vyšetření až za tři týdny, s tím že to už budu v 6 týdnu a mělo by miminku bušit srdíčko, tak jsem za tři týdny jela zas, no a dozvěděla jsem se to že moje miminko je mrtvé protože mu nebuší srdíčko, objednal mě do nemocnice na interupci, na té jsem byla včera, samozřejmě je to pro mě rána, proplakala jsem celé noci i dny, nemám zatím žádné dítě a tak mě to prostě mrzí a bolí, asi chápete, jen mě zajímá zda někdo z vás nemáte nějaké zkušenosti abych věděla na čem vlastně jsem...
Mám strach že už vlastní miminko mít nebudu...
Poraďte mi prosím, určitě jste zkušenější než já...
Předem moc děkuji
@jezz1e pacienti jsou ruzni, z kontextu a pocitu autorky si mohu jen domyslet... ze je mlada, sla na interupci a pan doktor nic nerekl.
Jeste jsem necetla diskusi, kde by bylo voleno slovo interrupce. Vetsina pise revize, vyskrab, kyretaz nebo potrat.
Proto mi nesedi popis situace.
3tt je rozdil...presne jak tady nekdo pise. 3 tyden po ovulaci je uplne neco jineho. To uz jsi jakoby 6 az 7 tt. Takze zalezi jak to bral...ale myslim ze doktor vi co dela. Pokud uz jsi byla 6 tyden po ovulaci tak uz by to byl cca 9tt a to uz by srdicko byt melo. Ve 3tt jeste na utz urcite neni nic videt. Urcite se trapis..ale nemuzes si nic vycitat. Pokud to tak melo byt. Ted se urcite zase brzy zadari.
Hlavu vzhůru!Vim jak se citis!Take jsem to zazila s nyni mam dve ditka!At se brzy zadari!
Mě bylo jasně řečeno od doktora že jdu na interrupci, v nemocnici mi párkrát řekli na revizi a jiní zase na interrupci, takže tomu taktéž nerozumím...
Možná nemám tak velké zkušenosti s těhotenstvím, ale uši mám v pořádku a česky taky umím...
Takže vím co mi doktor řekl.
Cituji: Jste ve 3 týdnu těhotenství, ale máte vedle plodu hematom, což znamená že to máte rizikové, může se stát že potratíte, vzhledem k tomu že je to čerstvé tak přijďte za 3 týdny na ultrazvuk, to už budete v 6 týdnu a miminku by mělo tlouct srdíčko..
A zbytek už opakovat nechci promiňte
Belleelle
Jak jsem psala, vím co mi řekli, a tak jsem to taky napsala, jestliže si myslíte že si tady vymýšlím, pak to prosím nekomentuje, nechci tady rozpoutat hádku a tak vás slušně prosím...
Mějte pochopení, včera jsem byla na tom zákroku a opravdu jsem na to nezapomněla, stále mě to bolí, stále se kvůli tomu trápím...
Ne neplatila jsem vůbec nic, včera v 06:45h jsem byla v nemocnici, čekala jsem než si na mě vůbec někdo vzpomene, a když už, tak jsem letěla na ultrazvuku, tam mi jen řekli ať se dojdu na pokoj připravit že přesně v 07:30h jedu na sál, toť vše...
Já teda nevidím důvod proč by mě doktor hnal na interrupci úmyslně?
@hanule33 a jak dlouho od poslední menstruace jsi byla, když ti tohle dr. řekl? Případně mrkni, co máš ve zprávě z nemocnice. Je jasné, že se trápíš,ono je to samo o sobě nepříjemné, kort když ještě nevíš, jestli nedošlo k pochybení ze strany dr., je tocelé opravdu trochu zvláštní.Každopádně, život jde dál a za pár měsíců se jistě znovu zadaří
nemuzu si pomoct, ale prijde mi, ze chcete tazatelku uplne vystresovat ! vy vite vic nez gynekolog ?? smesne....
@hanule33 to je fakt nejaky divny, protoze ve tretim tydnu tehotenstvi vetsinou neni zena jeste fakticky tehotna. Dochazi teprve k ceste embrya do delohy. Na ultrazvuku nemuze byt videt vubec nic, natoz plod, ktery je az dalsi vyvojovou fazi. Takze tomu vubec nerozumim. Spis mam pocit, ze jsi byla tri tydny po poceti, tedy v cca patem tydnu tehotenstvi. Plus ty dalsi tri, tedy v osmem. Doktor nevidel srdicko (ktere by uz melo byt) a provedl revizi.
Ale celkove me zarazi, ze jdes bez mrknuti jak ovce (pardon) na vykon, kdyz vubec nechapes, proc na nej mas jit. Proc ses vic neptala? Proc ses nenechala vysetrit jeste jinde?
@beetlejuice1666 A kde autorka psala, že nechápe, proč na takový výkon měla jít nebo kde zpochybňuje rozhodnutí lékaře? Psala, že nebylo srdíčko. V jakém týdnu to bylo je celkem nevýznamné. Resp. ano, na 99 % šlo o šestý týden od početí, nikoliv 6tt a doktor se buď blbě vyjádřil nebo to autorka blbě pochopila, ale je nepravděpodobné, že by jí i v případě chyby doktora revizi v nemocnici provedli, kdyby k ní nebyla jasná indikace ), stejně jako je nevýznamné, jestli to nazvala revizí nebo interrupcí.
Autorka je den po zákroku a prostě má strach, zda to někdy vyjde. Ostatně jako každý, kdo tím prošel. Nechtěla konzultovat postup svůj ani lékaře, ale čistě zjistit, jak jsou na tom ostatní.
Mně zas zaráží, že v této situaci máte potřebu rýpat. Nevím, jestli jste si revizí prošla, já dvakrát a věřte, že je to napoprvé takový šok, že kdyby mi doktor řekl, ať jdu z ordinace rovnou na sál, protože je to potřeba, tak prostě jdu. Mě naštěstí pozval na další kontrolu za dva dny a já si tedy o tom měla prostor něco načíst.
@hanule33 absolutne souhlasim s @jezu1e.
Obvykle je to bohuzel tak,ze tady jsou vsichni chytri,maji vystudovanou medicinu v Plzni (haha),v zivote to nezazily,ale vi,ve kterem tt jsi byla a take spochybni rozhodnuti lekare i nemocnice.Vzdyt tady vi vsichni nejlepe,predevsim,kdy jsi to nikdy nezazily.
Za mne-mam to bohuzel za sebou,a ne jednou.Neni duvod opet neotehotnet,ale vim,jak se citis,hlavne takto brzy po zakroku.Z niceho se neobvinuj,blbe komentare necti a ver,ze to dobre dopadne.Jak jsem ti psala,je to docela caste,priroda to tak chtela.I s tim hematomem jsi to mela asi komplikovane.Mne bylo lepe asi po 3 tydnech od zakroku,ale kazda to mame jinak. Ver,ze otehotnis.Nam se pak povedla holcicka🙂 ver tomu a dej svym pochybnostem cas.
@hanule33 Ahojky, vim jak ti je, v dubnu sem měla zamlkle těhotenství - přestalo bušit miminku srdíčko, byla sem v 7-8tt když se zastavilo, přišlo se na to v 9tt.. měla jsem revizy, jako ty, kontrolní UTZ před zakrokem... vím jak se citis a ty pocity chápu..taky se mě honilo hlavou, že sem asi jalova... že nebudu mít dítě, že je semnou něco špatně.. ale mluvila sem o tom s primarem v nemocnici a ten mi to vysvětlil.. že ne každé vajíčko a ne každá spermie je 100% - ohledne chromozomů a někdy se stane, že se spojí "špatné" vajíčko se zdravou spermii, nebo opačně a buď se o to příroda postara sama - tvůj i můj případ, anebo se to zvrtne později - downuv syndrom apod... anebo že stačí zvýšená teplota, či nachlazeni a plod je hodně citlivý.. v tvem případě je to ten hematom - jak sem četla... u mě to byli buď chromozomy nebo chřipka.. to nezjistíme.. příčina se zjišťuje až když se to stane znovu... ale víte nekdo ten strach překoná rychle, někdo pomaleji... my se ted po 4mesicich snažíme znovu a někde vzadu v hlavě to také pořád mám... děti také nemam.. je mi 24let...
Takže pokud máte s kým, mluvte o tom..mě pomohlo samotne si v pokoji zapalit svíčku a jen plakat.. pak už sem neplakala a jen myslela na to, jaky/jaka by byl/a.. a teď už vím, že příroda mě ušetřila složitého rozhodování v pozdějším stadiu těhotenství..anebo si to aspoň říkám...
Posilam mnoho sil a mnoho 🍀
Věřím, že mate v manzelovi/partnerovi oporu, či rodině, pokud to vi a to je moc důležité 🍀
Má to bolet.. Ale přejde to, jen to nejde ze dne na den...
@belleelle docela by mne zajimala tva osobni zkusenost k tomuto tematu. Protoze pochybuji,ze kdyby sis necim takovym prosla,tak bys chtela den po zakroku cist tve prispevky.
A kdyz si prectes uvodni prispevek a dalsi,tak tazatelka pise,ze potom,co zjistila,ze je tehotna,sla k doktorovi.Obvykle to zjistis kolem 4.tydne+3,cili byla minimalne v 7.tydnu.Navic jiz u 1.utz ji dr.rikal,ze ma vedle plodu hematom.Takze pokud videl u 1.prohlidky embeyo,tak
tydny pocitat nemusime.
Urcite to myslis dobre a chces tazatelce pomoct,ale zamysli se nad tim,zda bys po takovem zakroku chtela sama slyset a uvazovat nad tim,zda jsi byla na revizi nebo interupci.Asi ne.
Navic,pokud ji dr.poslal s nebijicim srdickem,tak to interupce urcite nebyla.
@terezapetrova rekla bych,ze nejasnosti jsou docela zasadni,protoze pokud tazatelka nevi tt,tak se bavi o tom,co znamena "pozdeji",nema smysl. Jak jsem psala vise,jiz u prvni prohlidky pise,ze byl videt hematom vedle plodu.A pak sla za 3 tydny. Ktery tt je teda "pozdeji"?
@beetlejuice1666 protoze mozna jako kazda prvotehule byla v soku a plna bolesti a bez slov?Ja jsme to treba take tak mela a myslim,ze kazda,ktera si tim projde vi,jaky je to neprijemny pocit slyset tuto diagnozu.
Hani určitě jsi v nemocnici dostala propouštěcí zprávu, tam bude přesně napsané v kolikátém týdnu těhotenství jsi byla a důvod revize. Sama jsem na ni byla přesně před 14 dny kvůli zamlklému těhotenství ve 13týdnu. Ze začátku to bylo strašné... ale neboj, už za dva týdny bude trochu líp🙂
@linee ano, take jsem si tim prosla. Na revizi jsem nemusela, potratila jsem a telo se vycistilo samo. Projde si tim kazda druha zenska, stava se to. Ale nemyslim si, ze je to nejak relevantni. Proste pokud si nejsem jista, konzultuji s dalsim lekarem. Vzdy a za vsech okolnosti (pokud jsem pri vedomi).
@beetlejuice1666 a konzultace a kontrola v nemocnici ti prijde malo?
V lékařské zprávě mám RCUI - revize
Jen ještě něco málo dodám k jednomu komentáři, proč jsem se více neptala?!
Proč asi, od gynekologa jsem odcházela v slzách, neměla jsem ani sílu na to vzít si papír na peníze, ani zavolat mamce že mít žádné miminko nebudu...
V nemocnici jsem na to tak úplně nebyl čas, jak už jsem psal v 06:45h jsem se měla hlásit na recepci, tam jsem samozřejmě v tu dobu byla, udělali mi ultrazvuk se slovy, běžte se na pokoj připravit v 07:30h pro vás přijedou a pojedete na sál, pardon, po zákroku už jsem neměla náladu s nikým mluvit, napsala jsem akorát partnerovi aby pro mě na 14:00h dojel že pojedu domů, toť vše...
Všem vám moc děkuji za komentáře, i když některé nejsou moc příjemné...
Já už o tomhle psát nebudu, stále mě to bolí a tak na to chci mít klid, jen mě zajímalo jaké zkušenosti máte vy, toť vše..
Já už se s tím nějak poperu
Děkuji
@miaellen to je frajer doktor teda.v té době ja mela teprv ducha na testu co ducha čekala jsem na na MS a v pátém tt na první kontrole teprv pidi dutinku v děloze

@miaellen standardně se tt počítají od poslední menstruace, tedy 3tt = týden po ovulaci a to se oplodněné vajíčko teprve uhnizduje