icon

Byla jsem na interupci v 6. týdnu těhotenství

hanule33
10. srp 2017

Dobrý den ženy, četla jsem tisíce článku o těhotenství apod. když jsem zjistila že jsem těhotná, tak jsem druhý den jela k doktorovi, ten mi řekl že jsem ve třetím týdnu a že to mám rizikové kvůli hematomu a lehkému špinění, objednal mě na vyšetření až za tři týdny, s tím že to už budu v 6 týdnu a mělo by miminku bušit srdíčko, tak jsem za tři týdny jela zas, no a dozvěděla jsem se to že moje miminko je mrtvé protože mu nebuší srdíčko, objednal mě do nemocnice na interupci, na té jsem byla včera, samozřejmě je to pro mě rána, proplakala jsem celé noci i dny, nemám zatím žádné dítě a tak mě to prostě mrzí a bolí, asi chápete, jen mě zajímá zda někdo z vás nemáte nějaké zkušenosti abych věděla na čem vlastně jsem...
Mám strach že už vlastní miminko mít nebudu...
Poraďte mi prosím, určitě jste zkušenější než já...
Předem moc děkuji

Strana
z3
linee
11. srp 2017

@belleelle ja se hadat nechci a ani nebudu. Jen jsem chtela napsat,ze mi to neprislo moc empaticke.Navic,ma to uz za sebou,nestourala bych v tom a ani to nebyl duvod zalozeni diskuze.Tazatelka se bala,zda muze opet otehotnet a misto toho je tady.80% prispevku o dohadech,ve kterem tt byla.
Presne to je duvod,proc dr.sdeluji porad mene informaci.

jipe
11. srp 2017

@linee já si revizí taky prošla, přesto jsem se nad těmi tt pozastavila. Asi to zakladatelka nepřesně napsala, ale většina z nás pochopila, že poprvé šla k dr. hned jak zjistila těhotenství, což je obvykle při vynechání menstruace, tedy 4tt. Dr. jí řekl, že to odpovídá 3tt a objednal jí za tři týdny, kdy jí odeslal na revizi. To by byla od menstruace 7tt a to srdíčko ještě být nemusí. Pokud šla k dr. později a na revizi šla od mestruace v 9tt, tak je vše v pořádku.

@hanule33 ty se ted na pár měsíců něčím zabav a pak to vyjde znovu, říká se, že po potratu je tělo jak pohnojené 🙂 Příroda ví, co dělá

oveckaluky
11. srp 2017

@linee Přesně, a ne jen prvotěhule ☹ Tohle bolí vždycky ☹

hanule33
autor
11. srp 2017

Tohle myslíte vážně???!
Děláte si ze mě srandu?!!!
Důvod revize?? Vážně 😂
Tak naposledy: JASNĚ JSEM TADY UŽ NĚKOLIKRÁT PSALA ŽE MOJE MIMINKO UMŘELO, JELIKOŽ MU NETLOUKLO SRDÍČKO!!!!
Kolikrát to tady budu ještě psát...
Podívejte se, já nejsem doktor a podle všeho mám pocit že ani vy, to za jedno, a za druhé já jsem přišla o dítě a jako obyčejná, běžná záležitost mi to opravdu nepřijde...
Už to nebudu řešit...

dagmar_hribek
11. srp 2017

@hanule33 ted to určitě bolet bude ale uvidíš ono to přebolí.sestra potratila 4 dokonce i v 16tt a ted má dvě dětičky.a věř mi příroda ví co dělá.budu držet palecky at se brzo zadaří znova a miminka se dočkáš..

hanule33
autor
11. srp 2017

@dagmar_hribek děkuji

dagmar_hribek
11. srp 2017

@hanule33 ale v jednom ti musim oponovat zní to možná ošklivě ale potrat (samovolny nebo i revize) v rannem stadiu těhotenství se bohužel děje.lékaři se s tím setkávají dnes a denně pro ně uz to běžná zalezitost možná bude.pri prvním těhotenství jsem lezela v nemocnici s paní co také musela na revizi.lekar jí řekl ze dnes takhle končí každé druhé těhotenství.některé těhotenství dokonce odejdou se spožděnou menstruací

oveckaluky
11. srp 2017

@hanule33 Hani, radši to asi smaž, rýpalky baly a budou a zřejmě si to užívají ☹ Drž se, a když budeš chtít, klidně napiš soukr. 😘

jitulina81
11. srp 2017

Jezis, dejte ji uz pokoj. Hanule, vypni net, vezmi chlapa na vecu, odpocivej, sbirej sily a priste drzim palce.

jipe
11. srp 2017

@hanule33 holky se tě na důvod revize ptají proto, protože jsi nenapsala kolik týdnů od poslední menstruace to bylo. Pokud 6 - 7, tak je to divné, to obvykle ještě srdíčko není vyvinuté, pokud více, nikdo by neřekl půl slova

belleelle
11. srp 2017

@jipe souhlasim.

@hanule33 vy zrejme ale vubec nechapete, ze vsechny ty rypalky, vcetne me osoby, se vam snazi pomoct. To, co popisujete, ze se vam stalo, neni normalni a nemela by to byt lekarska praxe. A to jde. Tydny tehotenstvi nesedi. Proto tolik dotazu a nejasnosti. Nactete si neco o tehu, jak se vse vyviji a pochopite, ze pocinani vaseho gynekologa bylo zvlastni. Nikdy jsem se tedy nesetkala, ze by neumeli oznacit tydny tehu. Natoz aby sestry zamenovaly interrupce a revize.
V propousteci zprave musite mit napsano RCUI pro ZT nebo neprosperujici tehotenstvi, abortus apod. a tyden k tomu. Napred by bylo dobre porozumet tomu, co se stalo. Pak se clovek se vsim vyrovna.
Po RCUI si byla zrejme poucena, ze 3 mesice. Toto je ovsem doporuceni, zalezi jen na tobe. Vem si dobu bez ultrazvuku, to zeny potratily ani nevedely, ze byly tehotne. A dalsi mesic to vyslo.

jipe
11. srp 2017

@belleelle ano, já měla ve zprávě "missed abortion v 7+4tt". Kdyby mě neplašili s mimoděložním (v děloze jen minigestační váček, prý to někdy může být pseudo), tak počkám, jestli nepotratím samovolně

belleelle
11. srp 2017

@jipe ☹(((
Jj, presne to me zajima, ty skutecne tydny.
Ono i po interrupci se da otehotnet, stejne tak po revizi, postinoru apod.

jipe
11. srp 2017

@belleelle jj,já už 4. menstruaci po revizi nedostala 🙂

Strana
z3