Jak dlouho po revizi je vhodné znovu se snažit?
Dobrý den , byla jsem na revizi dělohy 10tt , lekař mi řekl ,že mám půl roku vydržet, ale četla jsem že je vhodné otěhotnět dříve máte někdo zkušenost? Prosím o radu chceme miminko a nechce se mi čekat půl roku a poté třeba se další půl rok snažit 😉 Děkuju za rady 🙂
Po revizi v 1.trimu se většinou doporučuje počkat 3 cykly.
Já čekala 2 a po 3. se zadařilo 😉
Půl roku je po ukončení těh. ve 2.trimu.
taky jsem byla na revizi v 10tt, po druhe MS jsme to zkusili jen tak lehce a po 3.MS jsem uspesne otehotnela. drzim palce !!!
Stačí prý počkat jeden cyklus a jestli je vše ok (dr. většinou dělá utz), můžete se snažit 🙂
Podobných diskusí je tu plno! Poprvé jsem otěhotněla hned v 6 nedělí, ale o miminko jsme (dost pozdě) přišli. Podruhé jsem otěhotněla po 3. cyklu a těhu dopadlo dobře. Potřetí jsem otěhotněla po 6 nedělí a miminka jsme se dočkali, ale v těhu jsem měla dost problémy - těžko říct, zda by byly, kdybychom čekali déle.
Nicméně rozhodně nelituju, že jsme se snažili dřív než po půl roce.
Plno studií dokazuje, že optimální je otěhotnění po 3 měsících a po půl roce už zas narůstaly komplikace.
Když jsem byla na revizi první pan doktor pravil 6 měsíců, když mě pani doktorka propouštěla, říkala 3 měsíce a když jsem šla na kontrolu na gynekologie má paní doktorka říkala počkat jeden cyklus a můžeme se snažit. Hlavně je důležítá tvá psychika, to je asi nejdůležitější. Myslím, že uslyšíš všechny tyto tvé názory. Pokud jsi psychicky v pohodě a cítíš se na to, počkala bych jeden cyklus a klidně bych se snažila 🙂. Držím palečky 🙂.
Mně doktor doporučil počkat ideálně 2 měsíce a když jsem se zeptala, jestli by vadilo, když bysme se začali snažit hned po první MS, tak to prý taky nevadí 🙂 Teď mi právě končí 1. MS a rozhodně na nic čekat nebudeme 🙂
Mě gynekoložka řekla, že čekat půl roku se doporučovalo dřív, ale že to rozhodně není nutné, něco v tom smyslu, že je to přežitek. Ona i doktorka v nemocnici mi říkaly, ať nechám proběhnout tak dvě, tři menstruace... Tak ať se brzo zadaří! 😉
já otěhotněla po první MS,a nedopadlo to... spontánní potrat :( takže ted počkáme min.3 měsíce...a je před náma vyšetření na genetiku apod..
Ahoj, jsem na tom teď dost podobně, čekám ještě 14 dní, než mi skončí jako 6 nedělí, pak počkám na 2.MS a zkusíme a uvidíme, půl roku se mi zdá dlouhý... ale uvidíš jak se budeš cítit. Každopádně držím palce. 🙂
My se začali snažit po 3. cyklu. A za další 3 jsem otěhotněla 🙂
já otěhotněla po šesti týdnech od revize, příroda to tak chtěla, byla jsem v šoku, ale vše dobře dopadlo... držím pěsti.
Mně doktor doporučil 3 měsíce počkat - ale sám říkal, že to je snad i více kvůli psychiky, aby se z toho člověk dostal a že ty názory na to, jak dlouho čekat, se různí. Já otěhotněla 2 měsíce po revizi (taky 10tt.) - po šestinedělí jsme se nechránili a příroda to asi tak chtěla 🙂
Každý doktor říká trošku něco jiného...my čekali dva cykly, a pak se začali snažit. Následující měsíc to nevyšlo a vyšlo to až tenhle. Takže od revize uběhly 3 měsíce. Teď už se jen modlím, aby to nedopadlo stejně...

otehotnela jsem hned v sestinedeli po revizi v 10 tt..vse je v poradku, coz ale samozrejme neznamena, ze to tak musi byt u vsech 🙂 Dej na svuj vnitrni pocit, ja se citila psychicky v pohode, noveho tehotenstvi jsem se nebala 🙂