icon

Jak pomoci partnerovi vyrovnat se se zamlklým těhotenstvím?

susmevem
11. srp 2022

Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho Vám trvalo vyrovnat se ze zamlklým těhu? Ve čtvrtek jsem byla na klasické kontrole, kde mi doktor řekl, že se miminko přestalo vyvíjet. Navrhl další kontrolu na zítra, ale já jsem chtěla mít jistotu více "očí" a tak jdu až v pondělí, ještě k jinému dr, aby se podíval ještě on. I když na zázraky nevěřím, tak jsem chtěla mít jistotu, že jsem to "nezahodila" hned a dala tomu ještě šanci. Když to dopadne špatně, tak mě v pátek bude čekat revize. Řekla bych o sobě, že jsem dost odolná psychicky, ale manžela to strašně semlelo, a já už vůbec nevím, jak víc mu mám pomoct. Momentálně nedokáže prakticky fungovat, ale já bych taky potřebovala čas se stím srovnat. Nemáte nějakou radu? Děkuju moc

Strana
z5
michaelapemi
15. srp 2022

@susmevem moc mě to mrzí. Vím jak je to těžké. Ozvi se mi na fb ❤️

susmevem
autor
15. srp 2022

@michaelapemi ... akorát jsem ti napsala....♥️

lenkalubina
15. srp 2022

@susmevem držte se☘

susmevem
autor
16. srp 2022

@lenkalubina ... moc děkuju ♥️

susmevem
autor
16. srp 2022

@berushe14 ... tak jak jsi na tom kočko? Nějaká změna? Moc na tebe myslím a držím palce, kdyby třeba ještě náhodou to mělo dopadnout jinak ♥️

berushe14
16. srp 2022

@susmevem ahoj začala ms, tak doufám, ze bude vše ok. Zatím to zvladam. Ale dobre to není no😰

susmevem
autor
16. srp 2022

@berushe14... ou, ach jo, tolik mě to mrzí 😔. Tak hlavně odpočívej a kdyby se ti cokoliv nezdálo, tak hned k dr, nebo do nemocnice...♥️

berushe14
16. srp 2022

@susmevem zatím je to takové divné, nic nebolí, ale jsem objednána na příští tyden, aby se podívala jestli ok. A domluvíme se na dalším pokusu

susmevem
autor
16. srp 2022

@berushe14 ... tak snad to proběhne dobře, mudr mi včera říkal, že to může být jako klasická ms, nebo o něco silnější, ale kdyby bylo cokoliv "jinak", tak hned do nemocnice. Snad ti to proběhne klasicky. A je super, že se budete domlouvat na dalším pokusu. Budu ráda, když mi dáš vědět, jak to stebou vypadá 🙂. Klidně do sz, když ti to bude příjemnější ♥️

berushe14
16. srp 2022

@susmevem určitě se ozvu…dobre nám to dopadne oběma…a pokud nemáš problém otěhotnět, tak to vyjde co nejdříve bude možné. Uvidis i kdyby ti mělo být 45😂❤️❤️

susmevem
autor
16. srp 2022

@berushe14 ... jsi zlatá...♥️. No tak já jsem měla v prosinci biochemko, a teď v tedy ZT no. Mezitím nic, ale je fakt, že jsme se nesnažili, to až teď vtom červnu, kdy to vyšlo... tak snad bude moje tělo ještě dost silné, aby odnosilo ještě 1 miminko...♥️. Tobě to určitě vyjde, věřím tomu. Když to vyšlo i teď, tak to půjde ♥️

fatal_error
16. srp 2022

@susmevem Zaprve me moc mrzi, co se ti stalo. Zadruhe koukam, ze slo take o treti dite a navic jsme skoro sousedky.

Ja mela zamlkle na konci cervna taky v 10.tt, ale mimco odpovidalo pouze 7+3, kdyz srdicko prestalo bit, rostlo pomalu a puvodne to byla dokonce dvojcata. Za sebe bych chtela rict, ze ac jsem nejdriv strasne chtela revizi, nejlepe hned, uz jsem mela ted v cervenci v Krci termin, tak jsem nakonec rada, ze jsem se ji o 1 den nedockala a prislo to doma samo. Takze jen bych chtela rict, abys zkusila zvazit i tuhle moznost. Jen zvazit, treba ji zavrhnes. I v Krci se tvarili, jak je super, ze si telo nakonec poradilo samo bez zakroku.
Navic ty bys mohla dostat i potratove tablety (mispregnol), kdyz jde o velikost odpovidajici 7.tt, tak to jeste lze.
Preju hodne stesti, take at to brzy preboli a at se jeste zadari. 🍀

susmevem
autor
16. srp 2022

@fatal_error ... jeee, tak to je náhoda 🙂... a odkud přesně jsi? Jinak pochopitelně i mě hrozně mrzí, že tě to potkalo 😔. Musím říct, že po konverzaci s dr jsem byla úplně v šoku, kolika ženám a jak často se to stane a stává 😔. No do pátku mám čas, tak uvidím. Každopádně po druhém porodu a následných šílených komplikacích dr říkal, že by dal u mě přednost revizi, bo bude mít jistotu, že to půjde všechno ven hned napoprvé ♥️. Když se to rozjede do té doby samo, nemám proti tomu nic, když ne, už mám vše oběhané a jsem s pátkem psychicky smířená...

fatal_error
16. srp 2022

@susmevem Libuš. 🙂 A obdivuju, že do toho jdeš ve 41 letech, fakt držim palce a věřim, že se to ještě povede. Jasný, no, jestli byly komplikace s porodem a doktor se přiklání k revizi, tak ví, co říká. Musím říct, že v Krči fakt překvapili tím přístupem, že je lepší, když si tělo poradilo samo, bohužel u porodů takhle free nebyli. 🙂

susmevem
autor
16. srp 2022

@fatal_error ... to je vážně kousek, jsem z Komořan, takže v podstatě pod kopcem 🙂. No tak já prvního rodila v 36, druhého ve 39, takže už jsem byla "stará" rodička u prvního 😀. Jj, rodila jsem pokaždé v Krči, takže vím, jaké to tam bylo. Bohužel jsem jim tam hned 2x po sobě skoro zůstala. Nakonec mi zachránili život na Vinohradech, kam mě přivezla rychlá za minutu 12...😔. Revizi mi bude dělat přímo můj doktor na gyndě. Mají tam k tomu uzpůsobený sál i pokoj, tak věřím, že bude všechno v pořádku ♥️

fatal_error
16. srp 2022

@susmevem diky, to je povzbuzujici. ja prvniho ve 33, druheho 35 a ted je mi 38 a jeste bych to chtela po 2 nezdarech zkusit.
tak si drzme palce navzajem, at to jeste vyjde a tentokrat se stastnym koncem! 🙂 drzim pesti!
jinak v Krci sli pry nedavno hodne do sebe, ted jsem cetla nedavny report, ze pry umoznili 2 osoby na sale a jeste se pry sami ptali, v jake poloze chce zena rodit. to jsem cumela s otevrenymi usty. ma zkusenost byla, ze jedine na zadech, s kapackou oxytocinu v zile a jeste se clovek citil provinile, ze si dovolil vubec prijit porodit, porvavani, ze doktorka nestihne porod vedle included. 🙂 ale tedy, ze ty jsi jim tam 2x malem zustala, to uz je opravdu moc, to me mrzi. :(

susmevem
autor
16. srp 2022

@fatal_error ... určitě to vyjde, moc tomu věřím ♥️. Jj, tak přesně takhle jsem tam 2x rodila no... úplně jak přes kopírák... 🙄. No byl to mazec, ale to by bylo do sz, by tady z toho někoho nekleplo...

lenkalubina
16. srp 2022

@susmevem když jsem já přijela do nemocnice,tak mi dr říkala, že ten den jsem byla už čtvrtá! A po mě přijela ještě jedna...takže nás bylo 5 za jeden den...sama z toho byla špatná.

susmevem
autor
16. srp 2022

@lenkalubina ... to je fakt šílený, v dnešní době...doktor mi říkal, že takhle končí 40-60% těhotenství a to do toho nepočítají biochemické...😔. Takže v průměru každé druhé těhu skončí ZT... to je hrůza číslo 😔

lenkalubina
16. srp 2022

Holky já se potřebuji asi vypsat🥺 je to 10 měsíců od potratu a 6 měsíců od vyndani myomu...zkoušíme každý měsíc...teď mi má ms přijít v sobotu a tak jsem už minulou sobotu zkusila test ze zvědavosti..byl tam pidi dusik😲 já vim,že to je brzo, ale řekněte, kdo to nezkusil? Hlavně po všech těch hrůzách? No a dneska jsem zkusila znovu a nic🥺 já vim,můžu si za to sama...neměla jsem být nedočkavá..teď mám takové myšlenky,že už se to nepovede nikdy a jestli má vůbec ještě cenu něco zkoušet...

susmevem
autor
16. srp 2022

@lenkalubina ... tak já osobně jsem nikdy netestovala před ms, ale holky to tady dělají docela často. Ale tohle si nemůžeš vyčítat. Já jsem třeba v prosinci testovala, když se nedostavila ms, byl tam duch, pak sílil a pak najednou slábl a pak nic a přišla ms, o týden později. Takže to bylo biochemko a já si říkala přesně to samé. Kdybych netestovala, ale o tom to není ♥️. Věřím, zesi k tobě miminko cestu najde. Nevím tedy, jestli máš, nebo ještě nemáš děti, ale určitě se to povede. Jen ta psychika dělá děsně moc no...

fatal_error
16. srp 2022

@lenkalubina muzu se zeptat na vek?

a verim, ze se to povede! ze smula uz je vybrana. 🍀 holt i nepatrna carka na testu umi dat obrovskou nadeji a kdyz nadeje zmizi, tak to boli. :(

lenkalubina
16. srp 2022

@susmevem mám 15ti leteho syna...

lenkalubina
16. srp 2022

@fatal_error je mi 40...10 let jsem s nynějším manželem a celou dobu nám říkali,že je malá pravděpodobnost otěhotnění. A stalo se...

susmevem
autor
16. srp 2022

@lenkalubina ... tak to jsme skoro stejně "staré". Mě je tedy 41, v prosinci mi bude 42. No vidíš a neměli pravdu, povedlo se to a povede se to znovu, jen tentokrát se šťastným koncem...♥️. Rozhodně tomu věřím, u nás všech ♥️

lenkalubina
16. srp 2022

@susmevem dekuji moc😍 manželovi už nechci radši nic říkat.. říká mi,že se na to moc upinam. Ale kdo ne? Ten,kdo říká,že to vypustil a nemysli na to,tak pěkně kecá! Jsem celkem tvrdý člověk,ale na to myslím pořád...

susmevem
autor
16. srp 2022

@lenkalubina ... úplně ti rozumím. Můj manžel se po tomhle ZT úplně složil. Ale jakože totálně. Tak jsem taky přemýšlela, jak se k tomu případně příště postavit...🙄

sishina
16. srp 2022

@susmevem ahoj, já jsem týden po revizi dělohy, v 11 týdnu. Zamlklý potrat, srdíčko se objevilo, měli jsme naději, ale plod byl malý a slabý, takže nakonec zemřel.

Tělo plod nevypudilo, nezabralo ani farmakologické ukončení těhotenství, nakonec jsem musela podstoupit operaci.

Hodně mi pomohlo uvědomění, že se to stalo z nějakého důvodu a mimco s námi zůstat nemohlo, protože bylo nemocné nebo se špatně vyvinulo. I když to bolí, tak je dobře že odešlo na začátku a nenarodilo se nám nemocné dítě.

Nezlob se na sebe ani na něj, rozluč se s ním a pusť ho. Třeba se zase brzo shledáte a to už bude silnější ❤️.

Kdybys měla nějaké otázky, ptej se. Ráda zodpovím.

susmevem
autor
19. srp 2022

Krásný den milé dámy, tak dnes jsem byla ve 12hod na revizi a už mám aspoň toto za sebou. Moc jsem tu všem chtěla poděkovat za podporu i za Vaše silné příběhy ♥️. Teď už se jen dát dokupy.... Všem z Vas přeji co nejdříve // na testech...♥️

sishina
19. srp 2022

@susmevem tak to jsem ráda, že jsi se ozvala a máš to za sebou!

Já jsem dnes byla na kontrole po revizi, v pondělí to bude teprve 14 dnů. Vše je už v pořádku, v děloze mám jenom malý zbytek krevní sraženiny, která by měla odejít s menstruací. Ani to jinak neřešil, prý už žádný injekce ani léky. Naopak mi schválil i moře (samozřejmě za dodržení zvýšených hyg. podmínek) a ohledně početí, prý není důvod čekat déle než do první menstruace. Poté prý tělo samo pozná, až bude připravené.

Ohledně vitamínů a čajů, prý jen ta listovka. Řekl mi, že ten vitaminový trend moc neschvaluje, že se pak rodí zbytečně velký děti, to mě fakt zarazilo, já jsem dost drobná a vitamínová 🤣.

Řekl mi, ať na to hlavně už nemyslím, prý jakmile odmestruuju, považuji se zdravou ☺️.

Tak doufám, že tě tyhle informace trosku podpoří! 🙏🏻

Strana
z5