icon

Jak probíhá potrat a je to bolestivé?

nevimjak_
29. lis 2024

Delala jsem si test a vysly tam dve carky ale ta druha neni moc vyrazna ale nejspis jsem tehotna mamce jsem to rekla je v soku a pujdu na potrat takze se chci zeptat nekoho kdo ma s tom zkusenosti jak to probiha? A jestli to boli jak se proberu?

Strana
z3
berenika39
29. lis 2024

@nevimjak_ Tak si s ní sedni, řekni přesně, co se stalo, že chytáš nerva a bojíš se. Nebuď na to sama a věř, že se nic neděje a bude to dobrý.

nevimjak_
autor
29. lis 2024

@berenika39 to uz sem udelal a rekla ze tu semnou bude i kdybych tehotna byla

petulkadodo
29. lis 2024

@cherie24 Já myslela spíš ženy, které na to chodí z důvodu zamlklého těhotenství apod. ne ty, co to mají jako formu antikoncepce. Při použití potratové pilulky žádné poškození dělohy nehrozí. U samotné kyretáže jsou pak tebou zmiňované komplikace dost vzácné. Počet potratů, které způsobí poškození dělohy, je výrazně menší než počet císařským řezů nebo špatně odloučených placent, které taktéž vedou ke srůstům na děloze.

jancaroul
30. lis 2024

@nevimjak Ty jsi byla u gynekologa? Potratovou pilulku si totiž nikde nekoupíš. Promiň, ale celé mi to přijde divné.

elis1987
30. lis 2024

Tak sem si to procetla.... Rozhodně ti tu nebudu kázat nic o zodpovědnosti to se neboj. Mohla bych být tvá máma sama mám doma 17ti letou dceru a skoro 15leteho syna. V každém případě je potřeba zajít v první řadě na gynekologii aby ti vzali krev na HCG. Testy co jsi si dělala za mě moc pozitivně nevypadají doporučuji je dělat z ranní moci kdy je ta moc nejvíc koncentrovaná. V případě že bude test i krev pozitivní ti lékař doporučí jaká forma potratu pro tebe bude nejlepší. /Samozřejmě v případě že potrat chceš/ já osobně byla na potratu v 11tt ráno jsem přišla udělali utz za hodinku jsem šla na sál do celkové narkózy když jsem se probrala tak mě nic nebylo nic mě nebolelo a za chvilku jsem odcházela domu vše proběhlo bez komplikací měla jsem 6nedeli takové krátké. V případě že si dítě chceš nechat tě čeká běh na dlouhou trať a nic jednoduchého to nebude jak po psychické tak především po fyzické stránce. Je hrozně fajn že máš podporu rodiny. Budu ti držet pěsti ať se rozhodneš jak chceš. V první řadě je to tvoje tělo a tvoje dítě a nikdo nebude rozhodovat za tebe. Řeči typu že potrat je pro tebe nebezpečný úplně vypust je stejně nebezpečný jako těhotenství v tvém věku. Sama mám doma 4 děti a každým dnem očekávám 5 první se mi narodilo když mě bylo 20 a maturovala jsem z čerstvým novorozencem. Na SŠ jsem měla spolužačku co otěhotněla v 1 ročníku takže zhruba tvůj věk ale na ni se přítel vykašlal a zůstala s dítětem sama ale měla naprosto úžasnou maminku. Školu přerušila a pak se vracela po roce zpět. Toho že se dítě narodilo nelituje ale prý to bylo opravdu velmi náročné. Tak držím pěsti a dej vědět jak jsi dopadla.

lemamama
30. lis 2024

@ejzi to snad nemyslíš vážně ne? Ty bys do tohohle svoji dceru nutila?

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@jancaroul Ja vim ze mi ji musi prepsat doktor a domluvit se co by pro me bylo nejlepsi a ne nebyla jsem tam pujdu do nemocnice polud MS neprijde do nedele

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@elis1987 tak hlasim se prave ted sem dostala MS takze to byl asi spatny test a na potrat nepujdu

pavicka
30. lis 2024

@nevimjak_ ty blaho 🙈🙈🙈😁

lencaa11
30. lis 2024

@nevimjak_ tak je super tak teď šup nasadit prášky ať máš aspoň z této strany ochranu a ještě možná i kondom bych použila pro svůj klid 👍🍀🍀

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@lencaa11 kondom taky budeme pouzivat antikoncepci uplne neverim ale asi to je normalni kdyz ji mam poprvy

jancaroul
30. lis 2024

@nevimjak_ Je zvláštní, že jsi psala, že pilulku máš doma. Jak čtu poslední příspěvky, problém vyřešen, rozmysli si, zda jsi na zahájení aktivního sexuálního života opravdu zralá a než se do něj opět pustíš, zkonzultuj situaci se svým gynekologem nebo použij běžně dostupnou ochranu.

miryp
30. lis 2024

To jsme všechny rády, že tu máme šťastný konec příběhu...
A k tomu testu - ne, fakt tam ani jeden z testů žádné těhotenství neukazoval, tudíž špatné nebyly...

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@jancaroul ja sem tu nic o pilulce nepsala psala jsem ze mam koupenou antikoncepci si to precti poradne

jancaroul
30. lis 2024

@nevimjak_ Omlouvám se, to jsem přehlédla. Po tvé zkušenosti a návštěvě gynekologie už snad víš, jak chránit, abys problém s nechtěným otěhotněním nemusela řešit do doby, než dítě budeš opravdu chtít.

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@lemamama potrebuju jeste radu MS jsem dostala ale je strasne slaba a nevim co to znamena vzdy ji mam docela dost ale je proste slaba muze na to mit vliv ta antikoncepne nebo co se deje

lencaa11
30. lis 2024

@nevimjak_ z HA to ještě nebude zda ji bereš od včera spíš hormony tělo se ještě srovnává ...

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@lencaa11 a ta ms je takova spise ruzova nez cervena a jen spinim rano jsem ji mela normalni ale ted jak kdyby mi uz prestavala co to znamena prosim kdybych byla tehotna bych ji nedostala vubec ne?

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@nevimjak_ potrebuju jeste radu menstruace byla rano v pohode a hned sem si dala lek hned jak dorazila a najednou jenom spinim a nekdy je to takovy naruzovely muze to byt i tou antikoncepci nebo cim to je prosim?

miryp
30. lis 2024

Tvá máma má s MS bohaté zkušenosti, tak proč se nezeptáš jí? Vždyť jsi tvrdila, že o všem ví a vše spolu komunikujete...
Ale abych odpověděla na tvou otázku - je to stresem. Přestaň se už pozorovat, zaměř se na školu, koníčky, atd. a bude to příští měsíc ok.

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@miryp proc mas takovy problem ze furt zakladam novy diskuze a nahlasujes mi je neni to moje vec? Mamka o tom vi rika ze to je normalni ale ja jsem takova ze mam vlastnk radu a ona o tom taky moc nevi mela to vse jinak a ja potrebuju odpoved jestli je normalni spinit mit naruzovelou MS kdyz sem poprvy v zivote nasadila antikoncepce

lencaa11
30. lis 2024

@nevimjak_ prášky máš druhý den což s cyklem nic ještě nestačilo udělat Ms může bejt někdy slabá od stresu atd...

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@lencaa11 tady je neco jiny

miryp
30. lis 2024

@nevimjak_ prosím tě, ty jsi něco pila? Nebo kde jsi byla na tom bludu, že tvoje diskuze někde nahlašuji? Já tě jen požádala, abys ke svým tématům nezakládala x diskuzí za den, tím tady spamuješ a posouvá to podstatné diskuze z hlavní nabídky. Jestli tě někdo nahlásil, pak tvé chování patrně vadí i někomu dalšímu...
Navíc na tvou otázku jsem ti odpověděla...

lencaa11
30. lis 2024

@nevimjak_ u tebe je VELKY stres ,možná jídlo atd...z antikoncepce to bude až tak za měsíc tvoje tělo ani ještě pořádně neví že máš prášky ...

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@miryp ne nic sem nepila logicky v 15ti letech a ja nevedela jak to funguje ale ted jsem zjistila ze vsechny diskuze jsem davala do “jsem tehotna?” A myslim ze nikdo jiny nez ty s tim problem nemel ale pokud se mylim tak se omlouvam teda

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@miryp a pokud to posouva diskuze z hlavni nabidky nezabije te sjet dolu a najit si ty podstatne diskuze

nevimjak_
autor
30. lis 2024

@lencaa11 no vubec nejim stres mam hodne ale i tak nechapu proc se tohle deje

miryp
30. lis 2024

@nevimjak_ chápeš rozdíl mezi komentáři a založenou novou diskuzí? Zdá se, že nikoliv. Když jsi tu řešila 30sekundové pohlavní hrátky, založila sis na to v průběhu dne čtyři samostatné diskuze, nikoliv čtyři komentáře.
A když sis zakládala tento účet, tak jsi prohlásila, že sis přečetla všeobecné podmínky a že se budeš jimi řídit. A světe div se, v nich je uvedeno, že se mimo jiné zavazuješ také k tomu, že nebudeš zakládat x stejných diskuzí. Takže když tě žádám, abys tady nespamovala, že tím bereš prostor ostatním, tak tě žádám, abys respektovala pravidla této sítě. A pokud ti MK vymazal nějaké diskuze, pak bych spíše řekla, že admin dělal svou práci a vymazal ti je pro porušení pravidel, než že by tě někdo nahlásil...

Modrý koník
30. lis 2024

@nevimjak_ Ahoj, nikdo tvoje diskuze nenahlašuje, je běžné, že se věnujeme spamování ve Foru, prosím, respektuj Kodex stránky a její pravidla. Díky za pochopení.

Strana
z3