icon

Jak se smířit se smrtí syna? 1 den po porodu

pidunaeli
25. led 2016

ahoj holky
nikdy jsem nedavala zadne komentare asi na to nejsem 😒 ale ted kdyz uz je to pul roku se davam trosku dohromady ☹ nevim ani jestli vas bude muj pribeh zajimat...._?
zacalo to v celku normalne tehu test pozitivni super mela jsem radost. Vse bylo v poradku testy na krev i ostatni vysetreni jen jsem mela stale krev v moci muj doktor rikal to nic neni prijdte na dalsi kontrolu za mesic asi tak po 14 dnech mi to nedalo a navstivila jsem jinou gynekolozku ktera mi rekla ze je to na preleceni antibiotiky. Prasky jsem dobrala a v celku v poradku az na stale vycerpani to bylo fajn. p.doktorka me hlidala jak to jen slo skoncila jsem s bolestmi bricha v nemocnici cca 1 mesic pote me pustili ze je to v poradku byla jsem v 25 tt . Genetika i velky ultrazvuk u p.mudr brestaka vyvratil jakoukoliv vadu nebo podezreni na ni se slovy cekate krasneho zdraveho chlapecka. na posledni kontrole u p. doktorky ve 36 tt Tadeasek vazil 2,5kg vse bylo v pradku
jenze letni obdobi mi davalo zabrat behem cca 6 dnu jsem hrozne pribrala a zavodnila jsem se byla jsem na kontrole ve 36-3 TT hlavickou byl tadeasek dolu a ani znamka toho ze by neblo neco v poradku. sla jsem tedy bez otazek domu nakonec mi otoky nenechali usnout tak jsem se po tydnu vypravila na kontrolu do porodnice znovu 37-3tt se slovy ze mi je opravdu spatne a ze chci velky ultrazvuk. byl zavolan primar se slovy ze mam nejaky problem ale pry zadny nemam a mam to vydrzet do 40tt
primar mi nakonec ultrazvuk udelal se slovy ze se mi moc omlouva ale museji e okamzite prevez na prahu ,ptala jsem se proc ??? mate hydrops plodu je to opravdu zavazne a my na to tady nemame vybaveni musite jit rodit hned !!! az pote jsem se dozvedela ze malej uz nevazi neco kolem 3 kg ale ze ma pres 5 kg vse co nabral je zavodneni ktere ma v dutine brisni i v plicich. prevoz na prahu nic prijemneho ale oproti tomu o jsem musela vydrzet to byla spanila jizda .... do tehle chvile jsem si myslela ze porodim a vse bude v poradku .... omyl
prisel jeden doktor pak dalsi ,dalsi a dalsi a kazdy mi se slovy rekl olouvame se ono se to nekdy stava a stalo se to zrovna vam .... ptala jsem se co ??? muzete mi prosim nekdo vysvetlit co se tedy dopravdy deje ? vas syn po produ bude zit do jednoho dne maximalne 6 mesicu v umelem spanku v tu chvili jsem se zhroutila
dalsi kapka cca po davce antidepresiv prisla kdyz mi rekli ze musi jeste s porodem pockat protoze nemaji pro maleho luzko na neonatologickem oddeleni
lezela jsem na pokoji okolo me chodili hekajici maminky cekajici na minutu D a ja cekajici na nejhorsi chvilku v mem zivote . nakonec druhy den prisla sestra ze tady mam puncochy ze ma jen jednu velikost S at si je obleknu no nic moc kdyz jsem se pres bolest nemohla ani ohnout nakonec mi pomohla nejaka hekajici maminka ,ktera uz se na me nemohla divat . budu muset rodit cisarem nebot tadeasek je moc veliky a je to mensi riziko pro me. z porodu vim jen plac tadeaska a hlas meho manzela.coz me na tu chvilku uklidnilo a po lecich jsem usnula probudila jsem se na pokoji ktery byl strasne malicky byl tam plast a za tim plastem jeste jedna maminka se kterou jsem si povidala nez prisla sestra .chtela jsem moc za svym synem coz mi nebylo dovoleno . vedela jsem kde je neonatologie a i pres silenou bolest jsem jim utekla z pokoje za tadeaskem ,potkal me plazici podel zabradli muj primar ktery na me rval jsestli jsem se nezblaznila jenze ja vedela ze cesa nemam moc a kazda chvilka s tadeaskem byla pro me vzacna . primar me nakonec k nemu odvedl mate 10 min po te chvilce ktera utekla jako voda me hnali zase pryc ten den jsem tam byla jeste nekolikrat spolu s manzelem to uz me prendali na jiny pokoj k nejake mamine ktera mela v inkubatoru holcicku asi 550g takze nase sance asi zrejmne byli nizke tak nas daly dohromady dostavala jsem hodne leku na bolest a hlavne na spani ten vecer manzel odjel domu musel totiz jeste vyzvednou nasi dceru 5 let z hlidani. vecer okolora at jdu na pkoj lekaru 8 hodiny jsem mluvila s muzem i dcerkou ,ktera mi rikala ze braskovi pripravila hracku do postylky v nemocnici aby mu nebylo smutno ☹ vim ze po telefonatu jsem hned usnula asi prasky splnili svuj ucel jenze ve 12 hod v noci prisla sestra at jdu na pokoj lekaru pres vsechnu bolest se zvedla a sla jsem kde mi bylo receno at si sednu zacala jsem kricet brecet at mi okamzite reknou co se stalo .... odpoved znela je nam to lito vas syn prave zemrel v tu chvili se mi zhroutil cely svet slysim svuj zoufaly krik stale dokola ale jedno jsem vedela ze chci manzela a okamzite videt sveho syna.asi po 40 minutach prijel muj manzel spolecne i s dcerou ktere jsme to museli vysvetli jeste ten vecer ze si brasku odnesl andile do nebe a ted na nas kouka jako mesicek. kdo tuhle situaci nezazil si nedokaze predstavit co se svami deje beznadej,zlost,nestesti ,prazdnoto uplni pocit ze zivot skoncil.
sli jsme spolecne za tadaskem kde jsem si ho vykoupala prevlekla a chovala cele 2 hodiny spolecne s manzelem tohle rozlouceni pro nas bylo velice dulezite a jsem moc rada ze jsem u nej byla mam na nej jen ty nejkrasnejsi vzpominky .... nezlobim se na nej ze odesel bylo to pro nej lepsi nez aby se trapil jen v tu chvili jsem mu vycitala ze tady byl jen tak kratkou dobu ☹
myslim na neho kazdy den jak by vypadal ze uz by se otacel atd... vratit to zpet nejde ,zapomenout taky nejde jen to chce cas vse si usporadat v hlave a uvedomit si ze musime zit dal ....
dnes uz koncim i presto to nebylo pro me jednoduche napsat to
az zase to pujde budu psat co se delo dal .
mejte se zati hezky

Strana
z3
lenakal
19. črc 2016

Jeee,moc me zahralo u srdce,ze jste se dockala miminka,preji vam hodne stesticka a zdravicka 🙂

Strana
z3