icon

Jak se smířit se smrtí syna? 1 den po porodu

pidunaeli
25. led 2016

ahoj holky
nikdy jsem nedavala zadne komentare asi na to nejsem 😒 ale ted kdyz uz je to pul roku se davam trosku dohromady ☹ nevim ani jestli vas bude muj pribeh zajimat...._?
zacalo to v celku normalne tehu test pozitivni super mela jsem radost. Vse bylo v poradku testy na krev i ostatni vysetreni jen jsem mela stale krev v moci muj doktor rikal to nic neni prijdte na dalsi kontrolu za mesic asi tak po 14 dnech mi to nedalo a navstivila jsem jinou gynekolozku ktera mi rekla ze je to na preleceni antibiotiky. Prasky jsem dobrala a v celku v poradku az na stale vycerpani to bylo fajn. p.doktorka me hlidala jak to jen slo skoncila jsem s bolestmi bricha v nemocnici cca 1 mesic pote me pustili ze je to v poradku byla jsem v 25 tt . Genetika i velky ultrazvuk u p.mudr brestaka vyvratil jakoukoliv vadu nebo podezreni na ni se slovy cekate krasneho zdraveho chlapecka. na posledni kontrole u p. doktorky ve 36 tt Tadeasek vazil 2,5kg vse bylo v pradku
jenze letni obdobi mi davalo zabrat behem cca 6 dnu jsem hrozne pribrala a zavodnila jsem se byla jsem na kontrole ve 36-3 TT hlavickou byl tadeasek dolu a ani znamka toho ze by neblo neco v poradku. sla jsem tedy bez otazek domu nakonec mi otoky nenechali usnout tak jsem se po tydnu vypravila na kontrolu do porodnice znovu 37-3tt se slovy ze mi je opravdu spatne a ze chci velky ultrazvuk. byl zavolan primar se slovy ze mam nejaky problem ale pry zadny nemam a mam to vydrzet do 40tt
primar mi nakonec ultrazvuk udelal se slovy ze se mi moc omlouva ale museji e okamzite prevez na prahu ,ptala jsem se proc ??? mate hydrops plodu je to opravdu zavazne a my na to tady nemame vybaveni musite jit rodit hned !!! az pote jsem se dozvedela ze malej uz nevazi neco kolem 3 kg ale ze ma pres 5 kg vse co nabral je zavodneni ktere ma v dutine brisni i v plicich. prevoz na prahu nic prijemneho ale oproti tomu o jsem musela vydrzet to byla spanila jizda .... do tehle chvile jsem si myslela ze porodim a vse bude v poradku .... omyl
prisel jeden doktor pak dalsi ,dalsi a dalsi a kazdy mi se slovy rekl olouvame se ono se to nekdy stava a stalo se to zrovna vam .... ptala jsem se co ??? muzete mi prosim nekdo vysvetlit co se tedy dopravdy deje ? vas syn po produ bude zit do jednoho dne maximalne 6 mesicu v umelem spanku v tu chvili jsem se zhroutila
dalsi kapka cca po davce antidepresiv prisla kdyz mi rekli ze musi jeste s porodem pockat protoze nemaji pro maleho luzko na neonatologickem oddeleni
lezela jsem na pokoji okolo me chodili hekajici maminky cekajici na minutu D a ja cekajici na nejhorsi chvilku v mem zivote . nakonec druhy den prisla sestra ze tady mam puncochy ze ma jen jednu velikost S at si je obleknu no nic moc kdyz jsem se pres bolest nemohla ani ohnout nakonec mi pomohla nejaka hekajici maminka ,ktera uz se na me nemohla divat . budu muset rodit cisarem nebot tadeasek je moc veliky a je to mensi riziko pro me. z porodu vim jen plac tadeaska a hlas meho manzela.coz me na tu chvilku uklidnilo a po lecich jsem usnula probudila jsem se na pokoji ktery byl strasne malicky byl tam plast a za tim plastem jeste jedna maminka se kterou jsem si povidala nez prisla sestra .chtela jsem moc za svym synem coz mi nebylo dovoleno . vedela jsem kde je neonatologie a i pres silenou bolest jsem jim utekla z pokoje za tadeaskem ,potkal me plazici podel zabradli muj primar ktery na me rval jsestli jsem se nezblaznila jenze ja vedela ze cesa nemam moc a kazda chvilka s tadeaskem byla pro me vzacna . primar me nakonec k nemu odvedl mate 10 min po te chvilce ktera utekla jako voda me hnali zase pryc ten den jsem tam byla jeste nekolikrat spolu s manzelem to uz me prendali na jiny pokoj k nejake mamine ktera mela v inkubatoru holcicku asi 550g takze nase sance asi zrejmne byli nizke tak nas daly dohromady dostavala jsem hodne leku na bolest a hlavne na spani ten vecer manzel odjel domu musel totiz jeste vyzvednou nasi dceru 5 let z hlidani. vecer okolora at jdu na pkoj lekaru 8 hodiny jsem mluvila s muzem i dcerkou ,ktera mi rikala ze braskovi pripravila hracku do postylky v nemocnici aby mu nebylo smutno ☹ vim ze po telefonatu jsem hned usnula asi prasky splnili svuj ucel jenze ve 12 hod v noci prisla sestra at jdu na pokoj lekaru pres vsechnu bolest se zvedla a sla jsem kde mi bylo receno at si sednu zacala jsem kricet brecet at mi okamzite reknou co se stalo .... odpoved znela je nam to lito vas syn prave zemrel v tu chvili se mi zhroutil cely svet slysim svuj zoufaly krik stale dokola ale jedno jsem vedela ze chci manzela a okamzite videt sveho syna.asi po 40 minutach prijel muj manzel spolecne i s dcerou ktere jsme to museli vysvetli jeste ten vecer ze si brasku odnesl andile do nebe a ted na nas kouka jako mesicek. kdo tuhle situaci nezazil si nedokaze predstavit co se svami deje beznadej,zlost,nestesti ,prazdnoto uplni pocit ze zivot skoncil.
sli jsme spolecne za tadaskem kde jsem si ho vykoupala prevlekla a chovala cele 2 hodiny spolecne s manzelem tohle rozlouceni pro nas bylo velice dulezite a jsem moc rada ze jsem u nej byla mam na nej jen ty nejkrasnejsi vzpominky .... nezlobim se na nej ze odesel bylo to pro nej lepsi nez aby se trapil jen v tu chvili jsem mu vycitala ze tady byl jen tak kratkou dobu ☹
myslim na neho kazdy den jak by vypadal ze uz by se otacel atd... vratit to zpet nejde ,zapomenout taky nejde jen to chce cas vse si usporadat v hlave a uvedomit si ze musime zit dal ....
dnes uz koncim i presto to nebylo pro me jednoduche napsat to
az zase to pujde budu psat co se delo dal .
mejte se zati hezky

Strana
z3
nurmisur
12. únor 2016

@pidunaeli Posílám ti hodně sil a pozitivní energii, bulím tady jako želva...život je někdy strašný pes!!!
přeju ti krásné zdravé miminko a hodně zdraví pro celou rodinu. a taky posílám srdíčko

kika_21
12. únor 2016

@pidunaeli Jste velmi statečná, moc Vám fandím a držím palce. Ať si říkají, co chtějí, Vy to dáte, to je jasné. Myslím na Vás a posílám přání zdraví a štěstí celé současné i budoucí větší rodince.Držte se! 🙂 🙂 🙂

minonnka
12. únor 2016

@pidunaeli To je tak smutne, je mi to lito, tohle by se nemelo stavat!!! ☹ Take jsem tu vysmrkala par kapesniku... Bolest to musi byt nepredstavitelna, jste silna a hlavni je, ze mate svoji holcicku a milujiciho manzela, uz pro ne musite a jste silna! Preji hodne sil, zdravi vsem, pohodove tehotenstvi, ale hlavne, zdrave miminko! Drzte se!
Smutne je, kolik zen si nevazi sveho tehotenstvi, svych deti a pritom by jine za to daly vsechny poklady sveta!
Preji hodne stesti!

minonnka
12. únor 2016

@babby To musi byt strasne ☹ Mate muj obdiv, jak to zvladate! Nechci si to ani predstavovat, co to musi byt ☹
Take Vam preji hodne sil a zdravi cele rodince!

jjustyna
12. únor 2016

@pidunaeli já myslím, že se nikdy nesmíříte, jen to trochu přebolí. Jste podle mě neskutečně statečná, že jste se rozhodla pro další miminko. Moc Vám fandím. Bojujte, věřte v dobrý konec, najděte doktora za každou cenu. Strašně moc vám fandím, obdivuju vás, vím, že kdyby se tohle stalo mě, nebudu tak silná a nedokážu jít dál. Přeju hodně štěstí vám, i dcerce, celé rodině. Moc si ho zasloužíte

anezkanovakova
12. únor 2016

Bu´dte silní!! myslím na vás.... ať ste v pořádku...

svetlus_pepca
12. únor 2016

Tečou mi slzy a vůbec si nedokážu představit tvou bolest! Nebudu ti psát, že čas všechny rány zahojí. Všechny bohužel ne. Ale určitě ta bolest jednou otupí. Neztrácej naději a mysli na to, že tu jsi pro svoji dcerku, která tě bude potřebovat celý život!

very
12. únor 2016

Velmi držím palce a chápu to veliké odhodlání jít do toho znovu, byť s takovým rizikem. V případě nějakých zjištěných problémů, ale myslete na dceru, rodinu a buďte rozumná. Nikdo neví, co se stane zítra..takže tu nechci psát, že "dobře to dopadne".. Ale věřím na pozitivní myšlení, přenos pozitivní energie..třeba vás podrží i myšlenky maminek, které si to tady přečtou.. Hodně síly, sluníčko zase vyjde!!

bianca_86
18. únor 2016

@pidunaeli můj Tomášek zemřel před 4 měsíci 3 dny po svém narození. Také jsem měla bezproblémové těhotenství a v 37 týdnu mě z poradny převezli do Prahy na císaře. Jestli tě to zajímá, svůj příběh jsem napsala na blog.
Teprve, když mi můj miláček odešel, zjistila jsem, kolik nás je - maminek, kterým odešli jejich andílci. Stejně jako ty už mám dcerku, která mě od začátku držela nad vodou, a i když jsem první měsíc myslela, že to nepřežiju, že na něj budu ustavičně myslet a slzy nezmizí, tak dnes o tom mohu v klidu mluvit i psát. Myslím na něj stále, někdy na mě přijdou návaly pláče, ale to k tomu patří.
Blahopřeji k těhotenství a doufám, že vše dopadne dobře, také se teď snažíme, tak snad to brzy vyjde. Kdyby ses někdy potřebovala vypovídat, může klidně napsat.

bunny123
8. dub 2016

Jste neskutečně silná žena, prosím, napište nám tu v srpnu, že máte zdravé krásné miminko! Držím vše, co se držet dá.

pidunaeli
autor
8. dub 2016

ahoj holky .
vsem vam moc dekuji za podporu 🙂
ted budu koncit 20tt a mimi je zatim v poradku jen moje telo to trosku nezvlada ale zatim se drzim co to da ikdyz uz tech doktoru mam plne zuby 😕 na jednu stranu si snazim nepripoustet nejake emoce kdyby cokoliv melo prijit. moji holcice a ani okoli jsme to zatim nerekli a ani si toho stale nikdo nevsiml ,nerada bych potom zase vysvetlovala proc a co se stalo . ted uz se 3 tyden placam v angine podruhe antibiotika a nic moc snad uz se me to pusti neb pani na hlidani ktera mi dceru prevazi z krouzku na krouzek uz zacina byt celkem unavena 😉
drzte mi palce at to vsechno zvladneme zase brzo napisu 🙂

kvikina087
8. dub 2016

@pidunaeli Potešilo ma info, že pekne pestupuješ..... Budem na teba myslieť nech to v zdraví dobojujete až do konca. :D

martinka24
12. kvě 2016

Preju hodne sil a verim, ze bude vsechno v poradku! 😉 Krasny den.

alkuska
12. kvě 2016

@pidunaeli Moc ti držím palce ať to tentokrát všechno dobře dopadne. Nepříjemných keců si nevšímej, ale prosím buď opatrná, kdyby se ti zase něco nezdálo. Jsem taky doktor, takže vím, že většina to opravdu se svými pacienty myslí dobře, i když na chování a komunikaci je pořád co zlepšovat, a určitě udělají co budou moct. Jako maminku malého miminka mě tyto příběhy vždycky rozpláčou a tím víc si vážím toho štěstí, které potkalo nás. Opravdu přeju hlavně pevné zdraví a hodně štěstí ať se vytouženého miminka dočkáte, ale také prosím o opatrnost a spolupráci s doktory, opravdu vám nechcou nic špatného i když mají remcy.

pakatule
12. kvě 2016

paní neznámá, váš příběh je velmi silný. ačkoli jste skvělá jak jste to zvládla, mám radu. zkuste psychoterapii. není to sice nic levného ale rozhodně se vám ta investice vyplatí. je dobře že jste si ten příběh nenechala pro sebe, sdílené tápení je poloviční trápení a zkuste se na psychoterapiiotevřít ještě více... držím palce!!

kaja2016
10. čer 2016

@pidunaeli Cetla jsem Vas pribeh a take me to hodne zasahlo. No, koho by to nezasahlo.....Jsem moc rada, ze cekate miminko a doufam, ze se nadale vse vyviji dobre 🙂 Preji hodne sil, radosti, lasky a pochopeni Vam i cele Vasi rodine!!!!

pidunaeli
autor
14. čer 2016

ahoj holky
tak uz se klenu ke 30tt jsem nahlasena na poradnu v motole ac prvni poradna byla dost zvlastni 😨 byla jsem na konzultacich jak mam postupovat nebot mi opet boli bricho a uz jsem mela dvakrat poslicky dost silne bylo mi receno ze musim vydrzet do 38 tt uz ted mi dost pracuje psychika 😖 tak nevim nemam k doktorum duveru 😖 kazdy rika neco jineho 🤐 jinak zase cekame chlapecka 🙂
dost me zarazi ze i pres minule tehu a vedi co se stalo mi stale na vse tvrdi ze je to normalni mam zase v moci krev v moci krev takove bolesti bricha ze se nemuzu kolikrat sama zvednout z postele bez pomoci.
pevne verim ze ted to vsechno dopadne dobre a ze malej se narodi v poradku 🙂
moc vam dekuji za podporu 🙂

juliemichal
14. čer 2016

je mi to moc líto co se ti stalo,ale teď určitě bude všechno v pořádku strašně moc moc držím palečky aby maličký byl v pořádku a všechno jste hladce zvládli.ještě pár týdnů a za chvíli budeš mít svého miláčka v náručí 🙂 posílám srdíčko pro štěstí.
máš můj obdiv jsi neskutečně silná ženská.

merope
14. čer 2016

@pidunaeli Zrovna Motol má fakt velmi dobrou neonatologii a vůbec dobrou pověst a kdyby byl problém tak s tou minulou "zkušeností" si tě případně nechají v porodnici/nemocnici i jen tak pro jistotu. Minimálně vím o situaci, kdy by normální ženu poslali domů, pak mrkli do karty a nechali si ji "pro jistotu" tam (právě Motol) a vše pak bylo ok. Jako jasně, jako všude jinde tam mají doktory lepší a horší, ale snad by i ti horší poznali, kdyby byla fakt nějaká totální krize, nebo by si tě tam nechali. Chce to ale opravdu vydržet aspoň do 33tt a na případné "preventivní" vyvolávání porodu ještě déle. Už 33tt je rizikový, dřív je to loterie a vyšší šance na průšvih když se narodí takhle brzo než že se něco stane "u tebe". Držím pěstičky.

marcicek84
14. čer 2016

@pidunaeli - musíš jim věřit, myslím, že vzhledem k minulé diagnoze si tě opravdu budou teď dobře hlídat, více asi ke konci těhotenství...myslím, že je malá pravděpodobnost, že by se to mohlo opakovat... držím palce ať je vše ok...

terezasm
19. čer 2016

Drzim Vam palce, at vse dobre dopadne.

pidunaeli
autor
19. črc 2016

Ahoj holky
Tak mám malého tobiaska 1900g a 44cm ve 31tt narozen 27.6.2016
Jsem v pořádku ja i tobika za to Děkuji nemocnici horovice a celému o dělení neonatologie ze ho prdolkou mam !!!
Jinak motol je nejhorší nemocnice co znám byla jsem tam cca 3 dny před porodem kde mi mudr. Vlk řekl že nejsem rizikový případ a ať si seženu jinou menší nemocnici kde si me od rodi ze dříve rodit nebudu a mam Pockat na termín. Za 3 dny po jeho poradne jsem mela už tobika v náručí tak nevím kam se poděla jejich profesionalita !!!
Jsem moc ráda že mudr. Vlk nás vyprovdil a Já šla do Hořovic super přístup a jednání Opravdu palec na horu 👍👍👍 👌
A Já jim moc děkuji za tobika ☺

viky2007
19. črc 2016

@pidunaeli sleduji tvůj příběh, jsem moc šťastná že jste se dočkali. A že je maličký to vůbec nevadí, však to dožene, sama mám holčičku ve 29 tt. Tobiáše je Vaše odměna, za všechno to utrpení před tím.

eva1987
19. črc 2016

@pidunaeli Gratuluji k malickemu a jsem za Vas moc stastna.

kaja2016
19. črc 2016

@pidunateli Velika gratulace! A priste vis, kam si pujdete pro sestricku ci bratricka🙂 Preju at ted uz mate v zivote jen radost!!!!🙂

kiki2
19. črc 2016

Velká gratulace, hodně zdravíčka Tobinkovi 🙂
@pidunaeli

samaber
19. črc 2016

@pidunaeli ja jsem zazila neco podobneho, hnali me z jedne porodnice svinskym krokem, jak nejsem rizikova do jine porodnice a tam jsem za tyden porodila..

sandi777
19. črc 2016

Hlavně hodně zdravíčka přeji oběma👣👪

kiki2
19. črc 2016

@pidunaeli Tak jsem to dočetla celé, je mi do breku, je mi moc líto prvního chlapečka, je skvělé, že jste se s ním rozloučili. Moc Vám držím pěstičky ať je Tobík vpořádku 🙂

juliemichal
19. črc 2016

@pidunaeli moc gratuluji k maličkému a hodně zdravíčka přeji oběma ♥ ♥ ♥

Strana
z3