icon

Je mi opravdu těžko

barcikf
1. lis 2015

Ahoj,
nevím, jestli je to vhodný, asi bych si měla najít spíš psychologa, ale ted tu prostě v noci sedim plná zoufalství a těžko se nějakýmu dovolám. Protože jsem si vzpomněla, že jsem si tu pár týdnů zpátky zakládala účet, abych se dostala do nějaký diskuse zabrousila jsem sem. Možná tu bude někdo, kdo to cítí stejně...
Je mi devatenáct. Přestala sem v létě brát antikoncepci, protože jsem cítila, že mýmu tělu nedělá dobře. Brala jsem to na lehkou váhu, s přítelem jsme mívali sex bez ochrany a nic se nedělo. Pak jsem odjela na pět týdnů pryč, vrátila se, přestěhovala se k němu na druhou stranu republiky a začala studovat VŠ. Pořád jsme nepoužívali ochranu a abych to zkrátila - najednou mi začaly děsně růst prsa a vyšel mi pozitivní těhotenský test. První reakce byly zcela střízlivé - prostě se půjde na potrat a bude, stává se. Byla to jen čárka navíc u papírku, na kterej se čůrá. Volala jsem mamce, která pracuje v oboru (ironicky dělá porodní asistentku) a vždycky stála za mnou a stojí, pomohla mi a já jsem jí vděčná. S přítelem to bylo horší, hodně radikálně to dítě nechtěl, řeči jako že si to nemůžeme dovolit a tak...Se situací se smířil prakticky okamžitě.
Horší bylo, že já jsem to miminko začala hodně chtít a všelijak vymýšlet, co dělat, abych si ho mohla nechat. Začala jsem o něm přemýšlet jako o živé bytosti, o svým malým miminečku, což je velká chyba, ale přirozená. Jsem vegetariánka, trochu ekoložka, obrovská milovnice zvířat a najednou mám zabít svoje dítě....
Každopádně se rozpoutaly tři týdny jakéhosi šílenství. Jedna fatální věc - mám poměrně vážné psychické potíže, beru hodně léků a taky se najde pár nepříjemných diagnoz. Musela jsem hodně chodit po doktorech. Nakonec se stalo to, že mi potrat napsali na pojištovnu. Miminko by se nejspíš narodilo postižené vzhledem k druhu a počtu léků, který beru - způsobují vady plodu. Pak to bylo jasný. Teda alespon pro všechny okolo, já se s tím těžko smiřovala a vlastně se s tim nikdy ani pořádně nesmířim.
Po zákroku jsem se cítila štastná, zůstávala jsem doma s rodinou, válela se s mamkou v posteli a koukaly jsme na filmy. O to horší je ted realita, jsem zase u přítele, který mi absolutně nerozumí a v podstatě ignoruje, co se stalo. Jsem tu navíc neuvěřitelně sama, protože tady nikoho neznám, nemám si s kým popovídat, jít na kávu... On bud pracuje, nebo se hádáme a nemluvíme spolu, vyčítám mu to a on má za to, že je to za námi. Nemá absolutně pochopení, ba naopak všechno ironizuje, dělá si legraci, láme jakousi něhu mojí ženský duše, když to řeknu tak nějak poeticky. Mě to strašně ubližuje. Víc a víc strádám, dostala jsem nové léky na uklidnění, ale je jich jen pár a ani nijak zvlášt nefungují. A to tu jsem sotva týden, ještě mám docela bolesti a není mi ani fyzicky hej. Vím, že si za to můžu sama (co by za to jiné daly...), ale i tak se v tom topím a netuším, jak z toho. Obligátně, jak to u lidí jako jsem já bývá, jsem se chtěla zabít, ale končím ''jen'' u sebepoškozování...navíc asi ze světa pryč nechci, kvůli rodině.
Mohla bych psát do nekonečna, pořád mě něco napadá a připisovala bych a připisovala... Ale už takhle je to dlouhý, že budu ráda, když si to někdo přečte 🙂 Chtěla bych si jen popovídat s někým, kdo má pochopení a třeba podobný smutek na duši...

Strana
z3
lufinela
9. led 2016

@barcikf Ahoj, přečetla jsem si Tvůj příspěvek a tak trošku Ti rozumím .... celkem nedávno jsem si prošla taky řešením nechtěného těhu, podstoupila jsem mini interrupci, přítel zklamal a nakonec jsme se rozešli .... jsem taky hodně citlivá, takže vím jak ti je .... My ženy to vnímáme opravdu jinak a jek někdo výš napsal, je to šrám na duši .... Sama vím, že nejlíp mi pak bylo doma, u mámy, v posteli, se psem, s nejbližšími přáteli, zajít si na masáž, kouknout na hezký film ... srovnat si život, hodnoty, vztahy .... Mysli teď prosím, jen a jen na sebe ... na to, že potřebuješ být tam, kde je ti fajn, že tu bolest, potřebuješ prožít a vyléčit, ono to přebolí, věř mi ... Strašně jsem se nabrečela, nikdy nezapomenu, jak jsem sama čekala na klinice, jak se přítel ani neozval ... Uvědomila jsem si ale, že my ženy jsme opravdu neskutečné ... krásné, silné, matky, ženy, milenky, pečovatelky.... Zasloužíš si to nejlepší ... uvěř tomu prosím .... Víš, taky jsem pak skoro přestala žít, brala prášky na spaní, propadala depresím .. do ted s tím bojuju .... ale i holky tady mi pomohly názory .... Život je boj, ale musíme to zvládnout ... Jaký jsi znamení kočko? 🙂 Pokud si budeš chtít pokecat, nebo cokoliv ... písni klidně zprávu .... Jinak, já toho svého taky hodně omlouvala, někdy ještě ted ... ale že chlap je chlap je pravda, ale taky je pravda, že v nejhorších chvílích má stát vedle tebe .... no ... přeji ti hodně sil, lásky, odvahy a pochopení ... Život si s námi hraje .... ale doufejme, že nic se neděje bez důvodu ... 🙂 😝

mpbk
9. led 2016

@cattus dáváš psa pryč protože líná a musela bys ho často venčit. Bulíš správně. Vzala sis ho z utulku a teď ho tam dáváš zpátky. Ani radsi nebudu psát, jakej na tebe mám názor. Chudák pes, kéž by se dostal k někomu, kdo ho bude mít rád. Btw. můj pes taky líná.

malinkaelinka
21. únor 2016

Moc by mě zajímalo, jak je na tom zakladatelka teď...jestli pomohlo rodinné zázemí, čas...snad už je lépe...

salot
22. únor 2016

TAk co zakladatelko, jak je?

Strana
z3