Jsem těhotná, ale nevím, kdo je otec. Prožil si někdo něco podobného?
Před par dny jsem zjistila ze jsem těhotná,ale nevím kdo je otec. Rozmezí je 9 dni. Nevím zda se to dá poznat podle ultrazvuku. Už mám jedno 2 lété dítě s kterým jsem sama. Vůbec nevím co mám dělat,kdybych to měla s jedním co jsem s nim byla tak by si miminko nechala,ptz je to otec mého prvního ditete,ale s tím druhým člověkem nechci mít nic společného,byl to omyl. Hrozné jsem si přála ještě jedno miminko ale ne takhle a určitě ne s tím druhým člověkem. Nevim si rady ,ptz i můj věk je už dost vysoký. A bojím se ze už nebudu mít nikdy druhé dítě. Dělala jsem si test blue r. který ukazuje ze jsem 1-2 týdny tak to spis vypadá na toho koho nechci ani vidět :( . Není tu někdo kdo si prožil něco podobného ? Nebo nějaký názor ? Já nevím co mám dělat. Ale vím ze absolutně si nedovedu představit byt těhotná s nekym koho nechci,ale kdyby to byl zase otec mého prvního ditete tak si miminko nechám s radosti. Prosím neodsuzovat taky mě nenapadlo nikdy ze by se tohle mohlo stát zrovna mě:(.
@sudylichozrout dam si pozor 😘 dekuji
@andrejjda Ja jsem krvacela cca tyden. Kdyz tonzacalo, strasne se mi tocila hlava, svihla jsem s sebou a nasi me vezli do spitalu. Krvacela jsem opravdu silne. Byla jsem v 7. tydnu. Pak jsem sla na kontrolu k dr., na revizi jsem nemusela, vse odeslo samo.
@sudylichozrout no,tak snad to se mnou nesekne 😅...kdyz tu jsem jenom s malým. Takže týden.. to se dá🙂. A pak vše zase normální ?
@andrejjda Jj, pak vse ok. Menstruace mi prisla za 5 tydnu potom.
Urcite pak jdi na kontrolu.
@andrejjda když je to takhle brzo, tak se to bere jen jako opozděná menstruace, pak je vše zase jako předtím, i další menstruace dorazila, jak měla. Nesmí tam zůstat zbytky, proto raději ta kontrola. Kdyby zůstali, jde se pak na malý zákrok dočištění v nemocnice (abmulantně, ráno nastoupíš, odpoledne jdeš domů)
@andrejjda Ahoj, tak pokud krvacíš, asi je vše vyřešeno. tak hodně štěstí do budoucna. Myslím, že už jsi ponaučená a pokud by bylo nějaké příště, tak radši kondom, než aby vznikla další diskuze 😀
Ono i kdyby ti sto lidí napsalo ať na potrat nejdeš, stejně je finální rozhodnutí pouze na tobě.
@martaskaaa rozumim;)
@not_blond Tak ideální rodina neexistuje. A Výměna manželek? 😂 To není realita...to je vyšpičkovaná show podle scénáře, který je přesně postavený tak, aby tam bylo co nejvíc akce a konfliktů. jako argument k potratům? 😂 Média je taky potřeba brát s nějakým odstupem a vlastním úsudkem. Život je prostě těžký, není spravedlivý tady na Zemi, nikdo z nás si nevybral, karty prostě dostal. Proto taky nikdo nemůže nikoho soudit. Ale hodně toho těžkého si děláme sami.
@andrejjda hlavne odpocivej, pripadne si dej horcik. Melo by to trochu pomoci od bolesti a toceni v hlave. Nektere zeny i omdli, tak dneska fakt fungovat v klidnem rezimu. Bolet to bude hodne dokud se neurve to malicke. Pak uz to tak neboli. Pocitej ze prvnich 24h bude bolestivych a az to male vypadne, nejspis to poznas. Pro me to byl nejhorsi okamzik na psychiku. Tohle uz jako opozdena ms neni. Tohle uz je sp. Neco jako opozdena ms je spis u biochemo, to ani neboli nijak vic nez klasicka ms, sp boli vic, tam jsou to navaly, ktere vypuzuji. Krvaceni trva cca tyden. Pak vse je v normalnu, neni treba zadna abstinence jako u cisteni. Kazdopadne urcite bez na kontrolu, zda vse odeslo. Poucena ze svych chyb uz jsi, tak uz dalsi nedelej. Pokud s chlapem c.2nechces uz nic mit, zopakuj mu to jasne, ze to byla chyba a ze s nim uz nechces nic mit. Podle toho, co pise, to vypada, ze jsi mu to asi uplne jasne nenapsala. Co se tyce chlapa 1, nevim co poradit, asi toto: Laska je previt a srdci neporucis, nastesti mame rozum a ten nekdy umi jit pres srdce. Zvaz, zda ma smysl cekat na neco, co je vice mene nerealne. Neznam Tvuj pribeh, nevim, co za tim stoji...
@bonavoxa v tom pripade Tvuj postoj chapu, ale ostatni, co tady pisou o adopci pisou, ze jina situace je pochopitelna. Omlouvam se, ze jsem Te hodila do stejneho pytle. Ja osobne za potratem nejsem, ale rozhodne jsem za tim, ze kazda zena ma moznost volby. Neodsuzuji, nevim, co bych delala, byt v kuzi zeny, co se rozhoduje, at ma duvod jakykoli.
@mourovatakocka no to je sice "pekne", co pises, ale ja bych spis chtela vysvetleni, proc jine potraty jsou ok? Jaky je v tom rozdil? Kazdopadne myslim, ze kdyz zakladatelka ma sp, tak fakt nemusi mit vycitky svedomi. Naopak, rekla bych, ze se ji ulevi. Vyresilo se to samo, mimi nemelo prijit na svet, ale melo neco naucit.
@bonavoxa Ale já nemluvím o nějakých konfliktech, ale o tom, co bylo evidentní - zanedbané děti, které neměly základní potřeby, neměly hygienické návyky, strádaly po psychické stránce, protože jejich rodiče ten život nezvládli. Nevkládej mi do úst, že Výměna manželek je pádný argument pro potrat. Ale to jen názorná ukázka toho, že ne každý zvládne nechtěné těhotenství na jedničku a jak to pak může dopadnout..... Navíc jak jsem psala, já mám ten příklad i ve svojí rodině, u své sestřenice. Holčička nebyla plánovaná, její otec o ní zájem nemá a její mamka si k ní nedokázala vytvořit vztah, nikdo nevíme proč. Jestli má vztek na jejího otce, nebo se v ní prostě ten mateřský pud neprobudil.... Takže holku nemá ráda, to se nedá popsat jinak a ta trpí ve všech směrech. Do toho si našla nového partnera, který je pěkný hajzl, malou nesnáší a ještě v tom sestřenici podporuje, aby na malou kašlala. Vzali se, pořídli si svoje dítě a to je chtěné, manželské, milované a její první dcera je v té rodině míň jak křeček.... V 5-ti letech ani nemluví, téměř se neusmívá a i moje čtyřletá dcera jednou řekla, proč je pořád tak smutná...... Vztahy jsou na bodu mrazu a domluva s nimi není žádná..... A přesně v tomhle případě si říkám, že by bylo snad lepší, kdyby sestřenice šla na potrat, protože holku nečeká nic dobrého v dětství, jen traumata, která si v sobě ponese celý život.....
@not_blond To je mi moc líto. 😢 Ale pořád je tu ta možnost, že seto změní, že se z toho vymaní. On si ostatně žádný z nás nevybral, jestli se chce narodit, kde a komu...Řekla bys to té holčičce? Radši ses neměla narodit, protože by to pak bylo lepší a jednodušší. Nebylo by to to samé, co dělá sestřenice? Pokud je to tak strašné, tak bych sestřenici napomenula...nebo kdyby bylo jak, brala bych si holčičku co nejvíce k sobě, pídila se po tom, co by se dalo udělat. Smrt je prostě tak definitivní a my nemáme právo o ní rozhodovat, ani ze soucitu, ani z lásky, ani o tom, kdo by měl nebo neměl mít děti.
@not_blond
@bonavoxa Holky napíšu za sebe. Myslím, že já jsem taky nebyla extra milované děcko a podmínky u nás byly v podstatě jak ve Výměně manželek. Mámě širší rodina prý doporučovala potrat, věděla že nebudou ani jeden dobrým rodičem. Ona něj nešla (a nebo jí ho komise zamítla, to nevím). Vyrostla jsem přesně v takových podmínkách, které nechceme dětem dát. Ale nebylo to navěky, vyrostla jsem, odešla, založila svou rodinu a mé matce jsem vděčná. jako mladá jsem si říkávala, že mě neměla mít, když mě nechtěla. Ale dnes už to vidím celé jinak.
@bonavoxa Jasně no, to pak už je ale na jinou filosofickou diskuzi o bytí, nebytí, jestli je něco mimo tento pozemský život 🙂 Kdyby nebyla, netrpěla by, netrpěli by lidé, kteří jí vidí trpět a nemohou zasáhnout. Nebo by se narodila jinde, někomu lepšímu..... Takové úvahy rozvádět nechci. Samozřejmě doufám, že holčička bude ta vyjímka a navzdory tomu všemu se dokáže v životě prosadit a být šťastná. Náš zásah do jejich života je bohužel už téměř nemožný, protože čím víc jsme do toho mluvili, tím víc se nám uzavírali, takže ten kontatk už je minimální. Taky jsem si říkala, až bude velká, že jí jsem připravena kdykoli pomoct, ale otázka je, jaká bude, co s ní taková výchova udělá a jestli o to vůbec bude stát...... Ale to jsem tu řešit nechtěla, spíš jsem chtěla poukázat na to, že špatných rodičů je spousta a bohužel ve většině případů přejímají děti ty samé vzorce chování, není jim umožněno vzdělání a vůbec nějaký obecný rozhled, takže se z nich stanou stejně omezení dospělí, jako z jejich rodičů a jde to tak pořád dokola..... Proto můj názor je, že potrat je mnohdy lepší řešení, když jsou rodiče nemožní.....
@priefi Můžu se zeptat, kde podle tebe koho vydírám? S tím tedy nesouhlasím. Protože jsem napsala, že potrat je vražda, tak vydírám?? To je z mého pohledu totéž, jako bych nesměla napsat, že porod bolí, je to nepříjemná pravda, ale je to pravda. Dále, že je pro snad každou ženu těžší vzdát se dítěte než embrya jsem přece napsala téměř doslova ve svém minulém příspěvku. A dokonce tam i píšu, že chápu, že pro každého "shluk buněk" není ještě život. Nevím, jak víc tolerantně bych to mohla podat.
Jinak potrat v případě znásilnění je podle mě vražda taky, ale tuto situaci si ani ta žena nevybrala a těhotenství a porod by ještě prohloubily její utrpení, takže chápu o to víc, že raději zvolí potrat.
Jak tu více z vás píše o špatných rodičích, to bychom vybili drtivou většinu populace, kdyby právo na život měly jen děti dobrých (a to nepíšu schválně dokonalých) rodičů. Nás otec psychicky týral a to jsme se jako radši neměli narodit? Právě o to víc se teď snažím vychovávat dítě líp. A jsem ráda, že žiju.
@not_blond Chápu Tě, ale zlo zlem nevybiješ. O dva příspěvky výš máš krásné svědectví, že to jde. Dokonale rodiče neznám, ostatně ani dokonale děti. Těžko říct, proc se sestřenice chová takto destruktivně, ale určitě to nevnimam jako standard. S čím se nedá nic udělat fyzicky, o to jde aspoň prosit, o sílu bojovat nebo přijímat. Ale je to smutné, není to správné.
@andrejjda koukam,ze mas vyreseno,tedy priste aspon ten kondom at si vezme...nebo se chran ty sama...kazdopadne s tim typkem c.2 bych radeji brala prasky...
@marcicek84 S tím týpkem č. 2 bych na místě tazatelky už nespala 😀. A jestli jsem dobře pochopila, tak si to myslí i ona sama.

Nevíte jsk dlouho budu krvacet nebo co mě teď čeká? Volám doktorce a nezveda mi to.. A břicho mě dost bolí..:/