Kojení - kdo z něj přibral?
Zdravím je tu někdo kdo po roce kojení přibral na váze?🙂 Díky
Aha tybrdo to není sranda 😬
No mně by nevadilo pár kil ale 15 kg už je moc 😲😲😲😲
@srdicko123456789 Jinak co vím, tak kamarádka z prvního dítěte byla hrozně vyhublá. Už se jí to ani nějak moc nelíbilo a byla unavená. Jak začala v půl roce přikrmovat tak v tom roce mimca už byla na své "normální váze", při které byla spokojená.
@anakolut tak jako já zhubla dost mně by stačilo tak 5 kg 😃nechci přibrat třeba 20 přítel mně strasi haah
Ale ,vím ,že je to možné :((( sakra to tělo prostě člověk neovládne
Znam opravdu spoustu kojicich zen a vsechny kojily minimalne do roka a pul, spis vice. Zadna z nich v souvislosti s kojenim nepribrala. Naopak. Ja sama samovolne behem roku 12 zhubla. Kojeni bych za pribrani opravdu nevidila. Kdyz neni nadmerny prijem, nemuzes pribrat.
@martiniquest Taky si myslím, že kojenim to není, že tloustnu. Prostě jsem rozezrana a jim na únavu, místo odpočinku.
@anakolut Ano, to se bohuzel stat muze
Já hned po porodu byla na původní váze a během roku jsem bohužel cca 10 nabrala, moje mamka to měla stejně. Ne všechny baby kojením hubnou.
Řekla bych, že to způsobilo to,že byl vyšší en. výdej, ale já sežrala ještě více. Taky hodně dělá (teda myslím si, že v mém případě to hraje roli) změna režimu. Když jsem chodila do práce, tak byly jasně dané pauzy, po práci obchod, práce kolem domu. Po narození prcka jsme jen leželi v posteli a malý když spal, tak jsem jen šmejdila co bych sežrala...ani ne sladké, ale prostě něco. Navíc co jsem prvních pár měsíců kvůli bříšku skoro nic nejedla, tak pak jsem asi měla tendence to dohánět
@anakolut tak min jíst 🙂 víš co to není dobrý se takhle stravovat jak to děláš ty
@uzivatelkapetra tak já kojila jak blázen 8 denně a v noci 6 x ráno večer odpoledne i venku v krámě všude prostě 😃teď si užívám klidné dnyyyyyy
@uzivatelkapetra Ale to, co popisujes, neni o kojeni. To je o nadmernemu jezeni.
@martiniquest jo ale tu žravost u mě spouští kojení, teď jsem přestala a mám pocit, že už tolik nešmejdím
@uzivatelkapetra Protoze kojeni znamena vyssi energeticky vydej a je potreba jen vyladit rozumnou skladbou jidla. Navysit presevsim tuky a bilkoviny a neplacat cukr a lepek, protoze to ti akorat rozhodi glykemii a mas o to vetsi hlad.
@martiniquest jj jsem si toho vědoma
Já kojim už víc než rok a půl a krásně pomalu jsem zhubla. Taky mám lehce sníženou funkci štítné žlázy. Teď už váha víceméně stojí, ale myslím (doufám) že je to tím, že jsem na své optimální váze (166 cm/57 kg). Snažím se ale i cvičit a udržovat se celkově fit a jíst co nejrozumněji, i když celkově určitě jím víc než kdy dřív 🙂
@martiniquest při kojení jsem jedla málo teď když jsem přestala jim víc je to na to čas 🙂 konečně se můžu najíst a nechat si jídlo jen pro sebe 🙂 takže malej mě už nevysava díky všem za odpovědi jste zlaté
Mně kojení hodně pomáhalo shazovat. Skoro jsem nemusela řešit, co jím, váha šla stále pěkně dolů, brzy jsem byla na váze před porodem. Průšvih byl, když jsem přestala kojit. To šlo rychle, zatímco zvyknout si jíst normálně šlo pomaleji. :(
Tak já přibrala, ale u mě to není o kojení, ale o únavě + že mě to kojení děsně vysává a o to jsem unavenější.
@merope Takže už je to 17 dní co nekojim plne a nepribrala jsem ani deko a potrebuji nabrat pár kil nejde to bohužel 🤷ráda bych zas měla aspoň stehna pěkný a ne jako vyžle:((🙈 vypadat.
Já jsem dvě měsíce po porodu měla díky kojení o 8 kilo méně než můj standard. Kojila jsem i 1,2 litru za den (v noci jsme obě chrněly). Přestala jsem kojit po 14 měsících a váha pořád drží (177/54). Ono podle mého kojení je jedna věc, ale těhu je nápor na hormony, takže bůhvíco všechno štítná žláza a další hormony dělají, někteří naberou a už se to špatně shazuje, i když se snaží, jiní jsou vyhublí, hormony jsou prostě rozházené a klidně i předělané narozdíl od toho, co bylo předtím. Pokud si člověk není jistý, je dobrá kontrola štítné žlázy, je celkem možné, že po porodu je zvýšená aktivita (oproti snížené aktivitě, která je jinak mnohem častější).
Ono jde přibrat z kojení? To teda koukám. Dcera 23 měsíců, kojená poslední dva měsíce už jen třikrát denně. Nepřibírá se spíš prostě stravou?
Ano ja,do konce sestinedeli jsem mela všechna tehotenska kila (14kg) dole a presne rok po porodu jsem byla na porodni vaze...a to jsem pb den běhala, pul roku po porodu jsem bezela pulmaraton...proto jsem pos dohledem vyzivove poradkyne za 4 mesice vsechna tato kila zase zhubla, pri kojeni a pak jsem se musela hodne drzet..kojila jsem cekem 2 a čtvrt roku..nesnasim kecy typu:to vykojis...
@daasqua Byla jsem před měsícem na odběru krve a štítnou žlázu mám v pohodě
@mourovatakocka Tak ono se přibírá stravou a (ne)pohybem - ale s tím přesně souvisí to, že jak se kojí, tak tělo i díky hormonům hlásí splašeně informace o tom, co je potřeba jíst a kdy má dost a kdy zase ne. A ač to vypadá, že je člověk pořád v pohybu, tak zjišťuji, že nejvíc toho "naběhám" když jsem půl dne v práci - a to učím na VŠ, ale to běhání mezi studenty (cvika) je zjevně mnohem intenzivnější pohyb než doma kolem domácnosti a dítěte. Aspoň to tedy tvrdí krokoměr.

@srdicko123456789 já, bohužel mám o 15 kilo více než po porodu
Malému je 17 měsíců. Nikdy jsem nekojila naplno, vždy měl i UM. Navíc teď snížená funkce štítné žlázy, která se teď zkouší měsíc řešit hormony, ale stejně tloustnu. Prostě moc jím a blbé potraviny plus málo pohybu....