icon

Lze znovu žádat o interrupci po měsíci?

ejdys
13. lis 2022

Dobrý den, chci se zeptat, nevíte náhodou někdo zda když jsem žádala o interrupci před měsícem a nesla na ni, mohu zažádat znovu ? Nenávistné komentáře a hejty si prosím nechte pro sebe když nevíte okolnosti. Dekuji moc.

Strana
z3
veronikanemcova20
13. lis 2022

@ejdys já si myslím, že určitě, bude ale hrát velkou roli týden těhotenství 😊

escapelle
13. lis 2022

Jako že sis to nejdřív rozmyslela že si dítě necháš a teď chceš těhotenství ukončit? Pokud není pozdě na provedení upt,tak proč bys nemohla.

ejdys
autor
13. lis 2022

@veronikanemcova20 Dekuji. Jsem začátek 10.

journals
13. lis 2022

@ejdys promin, ale to je fakt prasarna. Hodne smutna. Okolnosti neokolnosti 😢

veronikanemcova20
13. lis 2022

@ejdys tyjo, tuším, že se potrat může provádět do nějakého 12,13 týdne, takže asi bych to začala okamžitě v pondělí řešit a sama uvidíš, co ti řekne lékař. Ať jsou okolnosti jaké jsou, je to tvé rozhodnutí a nikomu do toho nic není.

ejdys
autor
13. lis 2022

@veronikanemcova20 Dekuji…. Zítra volám dr.

lencaa11
13. lis 2022

@ejdys - V ČR může žena na vlastní přání žádat o přerušení svého těhotenství do ukončeného 12. týdne (t.j. 11 týdnů a 6 dnů). Jedná se o placený zákrok...

tulipdona
13. lis 2022

@ejdys bože🙈
Popřemýšlej o kvalitní antikoncepci.

jjasmina
13. lis 2022

@ejdys no spěchej, čím dřív tím líp

terkaterka31
13. lis 2022

@ejdys
Zítra okamžitě volat dr a urguj to ..jsi začátek 10 týdne ,času moc není ..
Akorát smutný že v tom 10 tydnu už to je takový malý človíček 🥲

marketa1218
13. lis 2022

Vím, nic mi do toho není, ale když se pomalu rok snažím o dítě a nejde to a potom čtu tohle, tak je mi to strašně líto 🥺. Smutné, hodně smutne. Aspoň teda na nic fakt už se nečekejte.

klokanka31
13. lis 2022

@ejdys Opravdu to je už človíček, nemůžeš ho teda odnosit a dát k adopci?

sudylichozrout
13. lis 2022

No, musíš být asi v hodně zoufalé situaci, když chceš v tomto týdnu zákrok podstoupit. Určitě zavolej svému dr. a domluv se s ním. Přerušit těhotenství lze do 12. týdne, takže máš cca 14 dnů. Hodně štěstí.

inssomnia
13. lis 2022

@klokanka31 eh... to je pro někoho opravdu těhotenství a porod taková selanka? Docela závidím... je to už jenom půl roku omezování, bolestí, psychické a fyzické nepohody + minimálně měsíc rekonvalescence, pohoda....
Předpokládám, že zakladatelka promyslela všechny možnosti, když už to měsíc řeší.

sudylichozrout
13. lis 2022

@inssomnia Hele, já nejsem úplný odpůrce potratů, sama bych na něj nešla, pokud by to nebylo opravdu životně nutné, ale respektuji rozhodnutí každé ženy. Nicméně to, že se musí žena omezovat a je ve fyzické nepohodě přeci není úplně věc, kvůli které by se muselo chodit na přerušení. Nebo jo?

veroniquecz
13. lis 2022

@inssomnia proboha proč by mělo byt těhotenství a porod takový horor jsk piopisujes? 🙄🙄

inssomnia
13. lis 2022

@sudylichozrout to ne, důvodem jít na potrat je nejspíš to, že to dítě nechce. A v tu chvíli přetrpět těhotenství postrádá smysl.

@veroniquecz mám to za sebou 2x a staciko. 2 roky ztraceného života pro dvě úžasné děti. Pokud bych je nechtěla, tak bych do toho fakt nešla. Ale o mně to není a zakladatelka se o morální rady neprosila. Proto jsem cítila potřebu se vyjádřit.

klokanka31
13. lis 2022

@inssomnia Pokud je vše bez komplikací tak jaký měsíc rekonvalescence? Asi jsem divná, ale lepší se omezit a něco "protrpět", ale dát svému dítěti šanci na život když už žije.

inssomnia
13. lis 2022

@klokanka31 nesdílím tenhle pohled

klokanka31
13. lis 2022

@inssomnia A já zase nechápu tvůj pohled na věc. Dva roky ztraceného života? Pokud ti to dalo dvě děti, tak to nemůžou být ztracené roky.
Ale tady je vidět pro koho je důležitější vlastní já, než vlastní dítě.

katherine177
13. lis 2022

@marketa1218 u nás také snažíme se jak chceme 1,5 roku ,v březnu se zadařilo ,ale skončilo to samovolným potratem,od té doby nic ,každý měsíc pomalé obrečím , že to zase nevyšlo ...a tohle mi rve srdce 😥😥

veroniquecz
13. lis 2022

@klokanka31 souhlasím 🫶

veronikanemcova20
14. lis 2022

@klokanka31 ale vždyť psala, že své děti miluje a kdyby je nechtěla, tak to dobrovolně netrpí. Ano, pro některé z nás je těhotenství a porod utrpení, bohužel.

veronikanemcova20
14. lis 2022

Strašně mě štve, když jsou všechny ženy proti tomu, aby v zemi zakázali potraty, že to je přeci jejich tělo a jejich rozhodnutí, ale když se k tomu někdo rozhodne, tak tu ženu jsou schopné ostatní ženy odsuzovat, tohle je fakt humus 🤮

ferda90
14. lis 2022

Nikoho neodsuzuji, ale v dnešní době kdy jsou různé možnosti, jak se chránit proti početí, je stejně pořád dost ženských, které otěhotní aniž by chtěly. Může se stát, že selže ochrana, ale myslím si, že to je docela malé procento. Pak by se nemusely stávat takovéhle případy :(

terkaterka31
14. lis 2022

@klokanka31
Jsi divná.. těhotenství a porod je náročný ,odměnou je miminko.
Pokud žena dítě nechce ,je absolutně zbytečný zatěžovat tělo těhotenstvím a porodem.
Od toho je přerušení těhotenství.

tereza0111
14. lis 2022

Jak ja jsem na tohle uz tak alergicka... "pak by se nemusely stavat takovehle pripady" ...
Jake pripady doprcic? Je nam po tom uplne putna proc chce jit na preruseni tehotenstvi, normalne to stiha v zakonem terminu, kdy je to lekarsky povoleno, tak jak si vubec nekdo muze dovolit ji moralizovat a delat z ni "takovyhle pripad"? Nic spatneho nedela, jen nechce miminko! Nekdo se snazi a nejde to. To je samozrejme smutne, ale autorka za to samorzejme nemuze. To byste to mohli take psat vsem uzivatelkam antikoncepce, proc to berou, ze nekomu treba nejde otehotnet.....

K autorce - muzes, ale neotalej

escapelle
14. lis 2022

@tereza0111 souhlasím. Každá na to má právo ať se to někomu libi nebo ne. Nikdo neví,v jaké je situaci. Pak si dítě nechá,za půl roku tu bude brečet že nemá peníze a ty samé chytrá kdy ji napíšou,že si neměla dítě pořizovat. Když mu po porodu ublíží,zase budou všechny chytré. Všichni nejlíp vědí,jak by se měl chovat ten druhej.
A taky jsem přišla o dítě o které jsem se snažila tři roky a chtěla jsem ho hrozně moc. A stejně by mě nenapadlo odsuzovat ženu,která se rozhodne pro přerušení. Radši až jde na přerušení než pak udělat něco jiného.
Stát se to může každé,že otěhotni s někým s kým nechce,v blbě situaci. Holt nejsme všechny svaté.
A hlavně autorka nepíše ani slovo o tom,v jaké situaci je,ale ostatní vědí líp než ona,že by to zbladla🙈😂😂😂😂😂
Myslím si že žádná ženská,pokud není úplná kráva,nebere interupci jako když ji vytrhnou zub.kazda se s tím musí nějak smířit,odzit si to. Tak ji ještě naložíme, poslední spravedlivé ✊✊✊✊

bonavoxa
14. lis 2022

K vraždě dítěte žádné obhajitelné okolností neexistují.

sudylichozrout
14. lis 2022

@bonavoxa Hele, myslím, že autorka tady fakt nepotřebuje náboženskou fanatičku, která jí sem začne psát něco o vraždě. Tak si dej odchod.

Strana
z3