icon

Mám si nechat 2. dítě?

mamina90
3. pro 2016

Dobrý večer.
Jsem podruhé těhotná. Jedno dítě mám s bývalým přítelem, našla jsem si poté druhého a jsme spolu chviličku a už jsem s ním otehotnela i přes ochranu (kondomy). Jde mi o To, že nevím, zda si to mám nechat nebo si to nechat vzít. Druhé miminko bych sice chtěla, ale ne teď. Sotva jsem nastoupila do práce, přítel ma osobní bankrot, takze jeho vyplata je tak akorat, abysme vysli, a jeste svoji dceru stejně starou jako mam ja syna. Bojím se, že bysme to neutahli, mame malý byt v pronájmu a paradoxně se nejvíc bojím svých rodičů (ja vím, je to hloupost). Oni mi strašně pomohli s malým, když jsem to potřebovala a věřím tomu, ze kdyz bysme si to nechali, tak budu na všechno úplně sama a zatím tak svoji rodinu. Vůbec netuším, co mam dělat. Přemýšlím nad tím celý týden. Prosím o názory nebo tady, moc děkuji.

Strana
z6
lenatu
7. pro 2016

@makronka222 no líp bych to neshrnula! 🙂

kolibricek36
7. pro 2016

@tulikiss dává ruce pryč? - to bychom už nebyli - vzájemně bychom se pozábíjeli - má jen naše ruce, nohy, ruce, oči srdce, aby potřebným pomáhal ......

lenatu
7. pro 2016

Chudák autorka článku,.. radši ani nic nepíše..

kolibricek36
7. pro 2016

@mamina90 a co dát miminko po narození k adopci - vždyt je tolik párů které nemůžou mít vlastní děti ...
nechci strašit, ale může se ti stát že pokud pujdeš na interupci, tak další mít nebudeš - vlivem zákroku.

tulikiss
7. pro 2016

@kolibricek36 no myslim si ze lidi se vzajemne nepozabijely hlavne proto ze je zakon ktery to zakazuje, rozhodne ne proto ze buh by se zlobil. ale porad tomu nerozumum, zlo tvori lide a a buh za nej nemuze, ale pak v zapeti tvrdite ze on nas ovlada a skrz nas dela dobro. tak kdyz je takovej machr ze skrz nas dela dobro, proc nezabrani tomu zlu

kolibricek36
7. pro 2016

@tulikiss člověk má svobodnou vůli - což Bohu znemožnuje s ním manipuovat - jak si někdo myslí
člověk byl stvořen z lásky a pro lásku
z lidských srdcí vychází zlo

lenatu
7. pro 2016

@kolibricek36 tak moment.. bůh nás neovládá protože jsme svobodné duše, ale kdyby nebyl už bysme se povraždili.. AHA 😀

tulikiss
7. pro 2016

@kolibricek36 v tom pripade je ale buh amater a stvoril zmetka, pokud cloveka stvoril pro lasku a on misto toho ma v srdci zlo, pak to buh pekne zpackal.

lajla
7. pro 2016
sticker
odula
7. pro 2016

@tulikiss jo, jenže ono to asi není myšlený tak, že "stačí říct" a ještě cynicky "hmm, mě je to líto".

odula
7. pro 2016

@lenatu jo WTF, takhle to totiž fakt nefunguje. Já nevim. prostě z toho děláš frašku, a pak se jí vysměješ. Jako nedivím se ti, ty frašce bych se vysmála taky. Ale to je jedno, nechme toho. Na fóru se to stejně nedá vysvětlit a navíc je to off topic. K potratům jsem si řekla svoje a vycházím hlavně ze svojí zkušenosti matky třech dětí. a byla jsem i v situaci, kdy jsem čekala miminko, manžel neměl práci, já taky ne, neměli jsme kde bydlet, příjem nejistej a ještě nám hrozilo, že budem muset platit porod. tož tak.

tulikiss
7. pro 2016

@odula
to je ale prece uplne jedno jestli je to mysleno uprimne nebo neuprimne. ja si rozhodne nemyslim ze zrovna napriklad vrazdu manzelky jde nejak odcinit tim ze treba po zbytek zivota budu litovat a budu napr penize posilat na charitu a budu nekde rozevat polivku. te manzelce uz asi tezko pomuze to ze toho pka dotycny lituje, nebo jejim detem nepomuze to ze nekde pomaha chudym kdyz diky tomu prisli o mamu. jsou veci ktere proste uz nejdou odcinit a nejdou odpustit.

odula
7. pro 2016

@makronka222 hele a víš že NEVIM? prostě nevim. A prostě jsem se rozhodla věřit, že i v tomhle pošahanym světě má i utrpení svůj smysl, i když absolutně nemůžu dohlídnout do všech konců a je mi z toho zle a trhá mi to srdce. A kvůli tomu ještě ale nebudu nadávat ostatním za to, že nesdílej můj světonázor. A od těch, kdo se mnou nesouhlasí, bych očekávala to samý.
Jo - btw - církev je taky plná hodně dobrých a kvalitních lidí, kteří mají k vypatlaným fanatikům daleko. Chtělo by to fakt trochu pochopení na obou stranách. 😢

odula
7. pro 2016

@tulikiss hele, já sama za sebe doufám, že odpustit jde všechno, když člověk fakt lituje. Jako odčinit - to už je věc jiná. Když někdo udělá takovou hrůzu, tak už to odčinit jaksi nejde. Ale jak říkám - už kvůli sobě - doufám, že odpustit jde všechno (pro toho, kdo teda odpuštění chce; pro cynickýho uchyláka... ale to nechme stranou).

kolibricek36
7. pro 2016

@lenatu @tulikiss - tohle už vše je mimo téma zakladatelky - na to už reagovat nemíním
přeji krásný den

tulikiss
7. pro 2016

@odula ja se prave na tyhle veci divam realisticky a neverim ze by si dokazala odpustit cloveku co ti znasilni a rozctvrti dite, ktery ve vezeni prozre zacne litovat a verit v boha. promin ale neverim ze by mu nejaka matka i kdyz pod vlivem viry skutecne dokazala odpustit i kdyz by se zmenil a uprimne litoval. neber to jako ze do tebe siju nebo se ti vysmivam, jen proste na svet koukam vic realisticky a kdyz clovek vidi ty hruzy tak si rika ze prece tohle by buh kdyby byl nikdy nedopustil.

lenatu
7. pro 2016

@odula jak jsem psala na začátku, věřím ve vyšší sílu, ale nedá se říct že v boha. Už jen když znám historii náboženství, co ten fanatismus kolem něj napáchal a to, že Bible byla přepisována tak, jak se jim to hodilo... takže z původního křesťanství které vzniklo díky Ježíši Kristovi zbylo jen minimum záznamům. Navíc bible se začala psát až x let po jeho smrti. Věř si v co chceš, ale nepiš že jít na potrat je vražda když je to tak diskutabilní,.. když ženská otěhotnění (znásilněním nebo normálně) a nemá prostředky k tomu aby se o dítě postarala a jde na potrat..Já si myslím že pro tu ženu je to tak veliké trauma, že dělat z někoho vražedkyni která přijde do pekla dost tvrdé. Lidé nejsou dokonalý, chybují, ale ne všichni jsou vrazi co přijdou do pekla. Stejně jako nikdo nemůže říct co je po smrti.. 🙂

lenatu
7. pro 2016

@odula natož zarputile tvrdit že bůh je..

kolibricek36
7. pro 2016

@lenatu ženská pokud není znásilněná si může za to sama - má v dnešní době dostatek ochrany - tak proč je házet do stejného pytle

odula
7. pro 2016

@tulikiss nene, to ja tak vůbec neberu, naopak. to jsou dost relevantní poznámky. já taky nevim, jestli bych mu odpustila. V tom stavu v jakym jsem ted, uplně upřímně bych ho asi krocla. A takovou situaci si radši ani nepředstavuju. Ale stejně doufám. Prostě musí bejt něco, co tu nenávist vyváží a zastaví. Většinou - když čteš příběhy lidí v nějakých krajních situacích (třeba i teď z Iráku nebo Syrie) - tak v sobě najdou sílu k odpuštění Bůh ví odkud. Pro mě nepochopitelný. A proto mluvim o tý naději. a když vidím ty hrůzy, tak si to říkám taky. Ale to už jsme fakt odbočili.

tulikiss
7. pro 2016

@kolibricek36 a to nevis ze jedina 100% ucina antikoncepce je sexualni abstinence. nic jineho neni naprosto spolehlive a stat se to muze.

odula
7. pro 2016

@lenatu no, tak to je taky poněkud zjednodušný. Jo - a něco jinýho je tvrzení, a něco jinýho je víra. To jestli Bůh je je nedostupný evidenci - takže říct "věřím že Bůh je" má stejně blízko k objektivní skutečnosti jako "věřím že není". tož tak. A už dost, ať to tu neplevelíme ještě víc 🙂

kolibricek36
7. pro 2016

@tulikiss no právě, kdyby lidi uvažovali - dopředu - svěd by měl mín problémů -
ano, vím a jsem si toho vědomá až moc - proto jsme spolu spali až po svatbě - což v této době asi někdo může mít za uplnou hovadinu

lenatu
7. pro 2016

@kolibricek36 to ano může si za to sama, ale jak říkám jsme jen lidé a ty chybují..A myslím, že každou ženu která jde na potrat to nějak poznamená tak není nutné někomu tvrdit že je vrah, který přijde do pekla. To je jediné o čem se tu pořád bavím..Podle mě lidé kteří věří v boha a jeho nehynoucí lásku by tu lásku měli rozdávat také, ale ještě jsem se s nikým takovým nesetkala. Jen s násilnou propagací 😉.

tulikiss
7. pro 2016

ted neco uplne mimo, ale oni ti admini dneska snad chrapou 😀 jindy by to zamkly uz pred 30 zpravama a ted nic😝

tulikiss
7. pro 2016

@kolibricek36 jeste jeden rypanec, tohle vim ze rypanec je, ale odkdy cirkev schvaluje antikoncepci ze tvrdis ze se mela chranit, nebo si tou ochranou mela na mysli pas cudnosti.

lucka00024
7. pro 2016

@kolibricek36 nečetla jsem celou diskuzi ale nezlob se na mě ani antikoncepce neni 100% ale jen 99,5% mam přes ni synovce.... přesně jak piše
@tulikiss jedina 100% je nemit sex....

kolibricek36
7. pro 2016

@lenatu jsou jiné možnosti než jít na interupci .....

odula
7. pro 2016

@lenatu jo ještě něco :".Já si myslím že pro tu ženu je to tak veliké trauma, že dělat z někoho vražedkyni která přijde do pekla dost tvrdé. Lidé nejsou dokonalý, chybují, ale ne všichni jsou vrazi co přijdou do pekla. " pod to bych se podepsala

odula
7. pro 2016

@lenatu na druhou stranu se mi taky příčí delat z potratu "rozumné řešení". Mj. Právě kvůli tomu traumatu

Strana
z6