Mám si nechat 2. dítě?
Dobrý večer.
Jsem podruhé těhotná. Jedno dítě mám s bývalým přítelem, našla jsem si poté druhého a jsme spolu chviličku a už jsem s ním otehotnela i přes ochranu (kondomy). Jde mi o To, že nevím, zda si to mám nechat nebo si to nechat vzít. Druhé miminko bych sice chtěla, ale ne teď. Sotva jsem nastoupila do práce, přítel ma osobní bankrot, takze jeho vyplata je tak akorat, abysme vysli, a jeste svoji dceru stejně starou jako mam ja syna. Bojím se, že bysme to neutahli, mame malý byt v pronájmu a paradoxně se nejvíc bojím svých rodičů (ja vím, je to hloupost). Oni mi strašně pomohli s malým, když jsem to potřebovala a věřím tomu, ze kdyz bysme si to nechali, tak budu na všechno úplně sama a zatím tak svoji rodinu. Vůbec netuším, co mam dělat. Přemýšlím nad tím celý týden. Prosím o názory nebo tady, moc děkuji.
@lenatu je diskutabilní vše - znám jednu rodinu s 5 dětmi, nemají žádné vymoženosti našich romských spoluobčanů a uživé se - když se chce vše jde ....
@kolibricek36 nejsem vuuuuubec zastánce potratů...
Co to znamená...uživí se ..jak?my máme 4 děti páté na cestě a je to sakra velký finanční zápřah, taky nemáme jedinou korunu navíc od státu, ale manžel dobře vydělává..
Vy s nimi.bydlite? víte jak a kde bydlí? Proč se potom pořádají sbírky na děti z početných rodin co nemají ani na školní oběd? Kdyby byli bohatí, tak je nezminite...takže peněz nic moc, jak prosím vypadá jejich život?
@lajla jo, vím jak žijí, - a musím říct, že slušně ....
sama jsem z 5 dětí a můj manžel že 4 dětí - neměli jsme přepych, ale nouzi jsme rozhodně netrpěli ...
a pokud vím tak se sbírky dělají na pomoc rodinám co čekají víc než 2 děti najednou - čož je mnohem větší mazec než třeba 5 dětí postupně .... což asi víte....
@kolibricek36 hm...tak to o těch sbírkách víte hodně málo😉
Nevím ..já nikdy víc než 2 děti najednou nečekala, tak nemůžu sloužit...ale Vy to asi můžete srovnat!?
No někomu stačí rohlíky, obnošené prádlo, atd. někdo k životu potrebuje víc...krom toho dnes je úplně jiná doba než před xxx lety, takže srovnávat že jste netrpěli nouzi s dneškem.opravdu nelze..
@kolibricek36 a věta...
Když se chce vše jde...je úplně mimo, máte doma 5 malých dětí, manžela třeba po autonehodě, nemocného nasmrt a můžete jít akorát tak šlapat..
Za žádnou cenu neobhajuju potrat, sama říkám že já bych nikdy nešla, ale nikdo nemá jakékoliv právo určovat jinému ze něco jde nebo ne, to co vyhovuje Vám nemusí ostatním...znám i ty co byli spokojeni na ulici, já si toto jako spokojenost nepředstavují
@lajla kdysi mamka na nás šila, dneska koupíte v sekáčích i nové věci komplet s cedulkou.... 🙂
ale už dost tohle je mimo mísi zakladatelky
@kolibricek36 ok, jak byste tedy řešila Vy osobně situaci zakladatelky, dle toho co napsala...
Když se chce jde všechno...tak ji.prosim poraďte...třeba to bude plus i pro ostatní...
Má si zaplatit kurs šití, oblitavat second handy, co byste poradila partnerovi...?
@lajla já jsem ji už radila
@tulikiss a
@lucka00024 nemáte pravdu s tou abstinencí,že je jediná 100% - co panna Marie? ta abstinovala a co se stalo? 😉
@kolibricek36
Tak asi špatně čtu nebo nechapu no😂 jasný .. každý si i rady představuje jinak
@lajla ale když nad tím přemýšlí, tak musím konstatovat, že vše se dá zvládnout, pokud dátě nechce tak at jej dá raděj k adopci - ale to už jsem jí psala
vždy se dá najít nějaká brigáda -k přivýdělku - kurz šití?nač, na netu je dost pododrobných ukázek jak ušít to či tamto... pokud umí háčkovat či plést, může i prodávat výrobky - tento bazar je tím protkaný ... jako sedět na zadnici a naříkat umí každý
@medulinek no jooo nahoda je blbec asi se to šiři i vzduchem...😉
@lucka00024 tady se vzduchem siri podledni dobou uplne neco jineho....bohuzel😕
@caverina to ano.... jinak s potratem nesouhlasim ale pani neznam a neznam jeji situaci takže nesoudim.... člověk nikdy nevi co se muže stat at už Buh jebo ne \věřim že ano ale to už je zase něco jineho....\
@lucka00024 nastesti jsem se do tehle situace nikdy nedostala a uz nikdy nedostanu,ale soudit je tak strasne lehke a hloupe zaroven
@caverina přesně.... ono se dobře piše doma u počitače...
@kolibricek36 a jak žijí? Někomu stačí obnošený šaty a 3 slepice.. Mně osobně by tento životní styl nestačil nejsem s prominutím zálesák a žít na pokraji společnosti bych taky nedokázala..nejsem zastáncem potratu, ale kdyby na chleba nebylo nevím jak bych se zachovala..nikdo to nemůže vědět! A je dost od Vás sprosté když si dovolíte někoho zavrhnout a strašit ho peklem protože se třeba rozhodně jinak 😉
@lenatu nikoho nezavrhuju - špatně čtete - ale to je jedno - zakladatelka by měla dát spíš dítě k atopci ... a pokud vím já o tom nepsala - to psaly jiné ženy především i vy - přečtete si ještě jednou moje příspěvky a komu byly určeny a nepište něco co pravda není
@kolibricek36 dobře, omlouvám se, konkrétně Vy jste peklem nestrašila..
Dámy, pěkně se nam to zvrhlo ta debata..
každopádně už jsem se rozhodla pro, dítě si necháme a doufám, že toho litovat nebudu. Osobní bankrot mu končí pristi rok, snad to zvládneme. Děkuji všem za názory, já je respektuji a cením si jich 🙂
Budu na vás myslet, ať všechno dobře zvládnete. Když bankrot končí příští rok, nebude to určitě tak hrozné, to dobře dopadne. 🙂

👍
@mamina90 držím palce abyste vše zvládli 🍀😇

@odula tak co je horší.. jít na potrat, nebo si to dítě nechat a neuživit ho. Žít v bídě a dítě vystavovat celoživotní šikaně..jak si psala svět je zlej, jsou jiné možnosti adopce atd. ale kolik žen dokáže po porodu dát své miminko pryč..je to hodně diskutabilní. Zaleží na člověku, je to každého věc..A "odsoudí" se sám podle toho jak si to udělá, ne podle božího soudu, soudu ostatních.. nebo že přijde do pekla, protože člověk si vytváří svůj život sám..proto se říká ,,Jaký si to udelas takový to mas", proto bych nikoho nenazývala vrahem a vyhrožovala peklem. Kazdopadne pokud existuje peklo tak tam musí být totálně narváno..