Mám za sebou 4. potrat, měla jste to tak některá?

renata262
12. lis 2016

Ahoj holky. Mam za sebou 4 potrat 9tt,7tt,14tt,6tt.je mi 39. Mela jste to taky nektera?podarilo se vam potom znovu otehotnet a porodit zdrave miminko?poslal vas mudr na nejake vysetreni??dekuji za vase odpovedi

no_title
12. lis 2016

Doporučila bych si vyžádat imunologické a genetické vyšetřetření, na to je nárok už po 3 potratech. Taky se tomu předchází užíváním Utrogestanu do konce 1. trimestru.

bbibianca
12. lis 2016

A jeste doporucuji vysetreni hematologicke. Ja potratila trikrat a ibjevili mi v krvi nejake protilatky, ktere muzou a nemusi brat plod jako cizi teleso a proto se ho snazi vypudit. Ve ctvrtem tehotenstvi jsem uzivals navic i Duphaston na udrzeni a ted v patem utrogestan. Doma mame zdraveho 14ti mesicniho chlapecka a v brisku mame schovane miminko.. Chce to zacit jednat rychle. Na vysledky jednotlivych vysetreni se ceka pomerne dlouho. Zkuste pozadat sveho gynekologa.

alemari
12. lis 2016

@renata262 kamarádka potratía 6x než ji poslali na podrobné vyšetření krve, měla toxoplasmózu v nějaké( pevotní) fázi. Jí mic nebylo, ale plod to do 16 tt zabilo. Přdlŕčlili ji a má 2 zdravé kluky. Po vyšetření jí řekli, že z nepasterovaných mléčných výrobků to chytla. Jdi po doktorech ať udělají podrobnou krev.

renata262
autor
12. lis 2016

Ja mela toxoplazmozu zjistenou ,kdyz jsem potratila ve 14tt to bylo v loni v listopadu.spis by me zajimala ta imunologie atd ...to dela gynekolog ????krev mi bral ale na co vsechno to nevim?na tu imunologii to bere gynekolog?nebo se mam rovnou obratit na nejake centrum-Sanus Jihlava??? Nebo Repromeda Brno???holky mate nekdo nejake zkusenosti???

alemari
12. lis 2016

@renata262 co ti udělali s tou toxoplasmózou?

cabalkova
12. lis 2016

@renata262 Ja jsem potratila petkrat, pak se nam narodil chlapecek, pak jednou, a narodila se holcicka. Nakonec jsem druhe tehotenstvi pichala od zacatku az do konce fraxiparine (clexane) na redeni krve. Vysetreni (toxo, imuno) jsem mela negativni, ale moje osvicena pani doktorka rozhodla o aplikaci fraxiparinu, protoze dosud nezjistenych trombofilnich mutaci muze byt spousta (v genetice mi vysla jedna, ale malo zavazna, takze jen kvuli ni by mi fraxik nedali), cele tehu jsem dochazela na kontroly do trombocentra a nakkonec tedy z toho byla krasna holcicka. Verim, ze jsem ji bez problemu donosila prave diky pristupu svoji lekarky. Moc drzim palce. Jo a holcicka se mi narodila ve 40 letech. Takze to urcite nevzdavej.

renata262
autor
27. lis 2017

Ahojky jednou jsme si spolu psaly ohledne tehulkovani.tak jsem opet u konce...7.12. Jsem obj na 5 revizi.jsem uz zoufala.nejhorsi je ze uz je proste na vsechno pozde.nemame tisice abychom zasli do nejakeho centra.porosila jsem mudr jestli by mi neudela jeste nejake vyelsetreni.tak uvidim .mam prijit po revizi na kontrolu a domluvime vysetreni.
Jen jsem procitala stare zpravy tak jsem ti napsala.
Hezky den
Renata