Opakované potracení. Je možné, že mám nějaký imunologický problém?
Ahoj holky, prosím ne možné ze mám nějaký imunologicky problém i když už jedno dítě mám? A teď se snažíme se stejným partnerem ale nedaří se pokaždé buď potratim nebo jednou končilo ZT
Známa potracela několikrát. Na genetice zjistili ze manžel má nějaký špatný gen a pokud otěhotněla a byl to kluk tak potratila. Holčičku ne. Teď mají dvě holcicky. Ale jak to s nima na genetice řešili nevím . Takže bych to řešila s genetikou.
Jak to tu bylo změněné. Může se jednat i o pohlaví. Ještě máma bývalého také říkal, že 2x potratila a má 4 kluky u 4 jí nějaký doktor řekl, že ona by holku nikdy nedonosila.
Jak se to může stát netuším. Ale věřím, že v tom něco bude
Držím palce ať se druhé brzo povede
Co Leidenská mutace? Tam to bývá hodně časté.... - vyšetření na genetice. Držím palce!
@katushenka a muže se stát až při druhem?
Může to tak být i nemusí, já potratila mezi dětmi 2x, první a čtvrté těhotenství bez problémů. Gynekology ani praktika to nevzrušovalo, že když dítě máme ta pravděpodobnost problému je malá, ale četla jsem leccos - např. autoimunitní choroby může rozjet až to první těhotenství. Další možnost je to pohlaví (mám dva kluky...). U mě ještě byl možný spouštěč kojení. Držím palce ať to vyjde 😉.
Musíte na vyšetření, ono vždycky je to nejisté, já teda potratila několikrát 6x SP + 2 revize, nic se nezjistilo. Máme holčičku a do dalšího těhu nejdu 🙂
@lucahv Ja mela imuno problém před prvním dítětem a říkali, že po porodu je pak mala šance, aby tam byl ten stejný problém. A ejhle, zase i 18 měsíců po porodu to samé, takže znova preleceni a ted to vypadá, že pomalu, ale jistě to klesa i bez brani leku. Nedokážu si představit tu bolest toho častého potraceni, je mi to moc lito!! Určitě se jdi nechat vysetrit!
@lucahv
Tak tady ti to asi nikdo nerekne...

@lucahv Zkuste se poradit s lékařem. Můj gynekolog už po druhém samovolném potratu odesílá na genetiku, u starších rodiček i po prvním.