Patau zjištěný z plodovky, stalo se vám to?
Ahoj, zjistili mi Patau z plodovky a jdu v tydnu na preruseni, bohužel uz 19.tyden.
Je to tak vzacne, ze si rikam, jestli je vubec nekdo dalsi, komu se to stalo? Premysleli jste proc?
Jj, ještě naštěstí revizi. To taky nechápu, že na to u tebe přišli tak pozdě. Nás z UTZ při screeningu z nemocnice poslali rovnou do Gennetu, kde nás vzali přednostně prakticky okamžitě. Šli jsme ještě ten stejný den jako byl screening na ten odběr klků i na vyšetření ke genetičce. Druhý den v poledne už měli i výsledek a třetí den už jsem šla na revizi. Už to prý bylo hraniční mezi revizí a vyvolávaným porodem, mimčo bylo velké. Ještě nemáme, bylo to naše první, po revizi jsem měla komplikace a doktoři nám to dlouho nedoporučovali. No a pak jsme se z toho zřejmě potřebovali vzpamatovat a vstřebat to, neboť se nám nedařilo. Teď už těhotná jsem, ale teprve krátce, ještě jsem ani nebyla na potvrzení u doktora. Tak věříme, že už bude líp, vše bude v pořádku a nic podobného už nás nepotká. Nepřeju to opravdu nikomu.

Ahoj, mě tento syndrom před cca rokem a půl zjistili taky, ale už při prvotrimestrálním screeningu, potvrdili to cca o dva později z odběru choriových klků. Nicméně už při screeningu si prý byli celkem jistí, že je něco špatně.. Na UTZ už viděli různé vady a i krev vyšla špatně... Na přerušení jsem tedy byla naštěstí už dřív. Jasně, že jsme přemýšleli, proč zrovna my musíme mít něco tak vzácného. Ale na to odpověď prostě neexistuje. Člověk to musí nějak vstřebat. Na genetice to po našem vyšetření uzavřeli s tím, že to byla prostě jenom náhoda a že se to může stát. Nemohli jsme to prý nijak a ničím ovlivnit. Drž se!