icon

Poradíte, jak mohu pomoci ženě po samovolném potratu?

31. srp 2014

Dobrý den , ve čtvrtek jsme přišli v 15tt o miminko ☹ můžete mi poradit jak mám pomoci ženě zmírnit bolest, jak se k ni chovat? Pláče obviňuje se atd. Vím ze to musi břebolet a ta bolestné VELIKÁ bylo to naše první 😢
Díky za rady

veruska007
31. srp 2014

Můžu doporučit knížku Čekala jsem miminko.
A potom asi psychologa... může to dost pomoci. Je spousta psychologických technik, které v tomto mohou pomoct.

bambulal1
31. srp 2014

Taky sema ve 13tt prisla o mimi a jedine co muzu poradit tobe ako partnerovi je hodne trpezlivosti a lasky.Zahrnuj ju drobmustkami,nedovol jej aby myslela cely den jen na to.A hlavne rozlucte se s miminkem.My s partnerom sme zapalili v kostele svicku,pomodlili se,poplakali a hned se nam lahsie.dychalo.Nikdy nezabudnete ale casem to preboli.Drzte se

diniki
31. srp 2014

Čas je v tomto případě nejlepší lékař. My přišli o miminko 2x (jednou mimoděložní těhotenství a podruhé v 13tt). Pro nás bylo utěšující okolností to, že už máme jednu zdravou holčičku. Takže vaše bolest musí být mnohokrát horší. Trpělivost. Pevné nervy. Snažit se, co nejméně se litovat a snažit se užívat si společných chvil. Přijít na jiné myšlenky - výlety, kino, setkání s přáteli, rodinou. Hlavně nelitovat. Věřit tomu, že příště se miminko už určitě udrží. Byla to prostě vyšší moc. Třeba by pak miminko mělo zdravotní problémy. Zkrátka to tak mělo být. Taky mi pomohlo rozloučení s miminkem. Nepřebolí to úplně, ale brzy ta bolest bude snesitelná. Držte se!!!

martinakl
31. srp 2014

Skvělý je, že má takovou oporu v tobě... To já neměla a bylo to hrozný. Pokud o tom nebude chtít mluvit, nenuť ji. Když bude plakat, jen ji obejmi a buď s ní. Dej jí najevo, že tě to taky bolí a není v tom sama. A určitě zkusit ji přivést na jiné myšlenky, jak už tu bylo řečeno. Mně třeba i pomohlo mluvit s někým, komu se to taky stalo (tady v jedné skupině). Ale nejvíc stejně pomůže čas...

sarad
3. říj 2014

Dobrý den,

nevím, zda je ještě Vaše otázka aktuální. Mě po potratu nepomohlo nic z výše uvedeného, myslela jsem, že snad umřu, tak špatně mi bylo. Měla jsem depresi. Jediné, co mi pomohlo, byla psychologická poradna pro ženy po potratu, chodila jsem tam několik měsíců, Nevím, odkud jste, ale v Praze bych Vám doporučila Aqua Vitae je to na Náměstí Míru a je to zadarmo. Myslím, že v ČR takových poraden bude víc. Chodila jsem tam asi 3 měsíce a nyní můžu říct, že jsem se s potratem vyrovnala a už se tím netrápím.
Hodně sil,

Sára