Potrat. Jak mluvit s přítelem po potratu?
Zdravím, potřebuju poradit co mám dělat, když si chci promluvit s přítelem o pocitech po potratu, se on tvrdí že není o čem. Je mi 22 a jsem 5 týden po potratu v 15 TT. , Který jsem podstoupila ze zdravotních důvodů kvůli omezené funkčnosti ledvin. Dítě bylo neplánované - z mé strany chtěné, z přítelové neutrální. Celé šestinedělí mám být doma a jsem, protože byli komplikace od krvácení až po laktaci prsou. A celou dobu jsem na tom fyzicky i psychicky dost blbě . A i přes 3 moje snahy o to aby jsme si promluvili o tom co se stalo ATP..( prostě se chci jen "vyspovídat"). tak mi přítel vždy řekne větu typu, "není se o čem bavit, dítě není smiř se s tim", " jsi měsíc doma a furt jen ležíš a nemluvíš tak uklid ".. A vzhledem k tomu, že kamarádky nemám a rodiče to neví protože se jim to bojím říct , tak nevím jak mám na to reagovat, protože sama teď jsem že všeho zmatená a vlastně se cítím trošku od všeho odstrčeně. Nevíte někdo jak na chlapy v tomto období mluvit? Třeba někde dělám chybu. Nicméně předem děkuji za reakce.
@dominikasim
ja vim,cetla jsem to.jenze podle on ceka,ze budes dolizat a prosit.nenech se vydirat,bude to pekny zmetek podle toho co pises a opravdu by ti mohl jeste udelat peklo kdyby zjistil,ze opravdu odchazis i kdyz to sam chtel.
@sudylichozrout mám z toho strach ale je tu tolik reakcí na téma rozchod že na tom opravdu něco bude.. chce to změnu..
@dominikasim Rozchody jsou vzdycky krok do neznama, ale tady fakt asi neni vubec o cem premyslet. Ze zacatku jsem si myslela, ze je treba sam smutny, ale tohle je proste totalne "velky spatny". Zitra koukni na realitky a do dvou dnu muzes bydlet, kdyz budes chtit.
@dominikasim jako já bych ani nečekala na to, že si to rozmyslí, začala bych si hledat bydlení, případně bych požádala rodiče, přátelé o azyl, protože tvůj partner není partner, ale ubožák.. můj muž pracuje, já jsem na mateřské, staral se o holky od miminka, prebaloval, koupal atd., nemá problém vysát, vytřít, v bytě bydlíme oba, vzájemně si pomáháme a rozhodně by mi nikdy neřekl, vemsi prášek a jdi makat.. to je prostě vrchol a věř tomu, že s dítětem by to bylo ještě horší.. tvůj přítel se ukázal v pravém světle, tohle milující chlap neudělá a už vůbec ne, když má ženu po potratu s horečkou!!! V tuhle chvíli by se o tebe měl starat, vařit čaj, obejmout tě atd. Nechtěj s ní zůstat!
@dominikasim měj hrdost a běž jakmile to bude fyzicky možné. Je mi moc líto, že tohle prožíváš. Ale bez něj ti bude fakt líp.
@dominikasim
ja si nemuzu pomoct ale mam pocit,ze je v tom jina zenska kvuli tomu ultimatu,ze mas na vystehovani mesic.
@zelenaesmolda tak to me vubec nenapadlo... Ale mozny je vsechno.
Prozivas velmi těžké obdobi a partner by te mel podpořit...chlapi vseobecbe takové veci proste resi jinak...kdyz ja přišla o miminko a bylo to 3 x prvni tyden jsem porad jen bulela,nenavidela se...jakoby to snad byla moje chyba...manzel chodil normálně do práce a přišlo mi,ze dela,ze se nic nestalo,ale tutlal to v sobě a prozival ten smutek uvnitr...az asi po mesici jsme si o tom dokazali promluvit...vim,jak moc to bolí...me ve finale nejvic pomohlo se v tom prestat hrabat, poridili jsme si psa,velmi temperamentni fenu a to mi strašně pomohlo...uprimne kdyz ctu,jak se k tobe pritel chová,vzala bych nohy na ramena a s takovym clovek dítě neměla...prvni rok s miminkem bývá ten nejnarocnejsi a to by teprve videl jak nebudes stihat mit domacnost jako klicku...
@codal co já bych za to teď dala.. nestará , nedělá čaj spíše se kouka okolo sebe a říká mi co všechno je špatně ( od úklidu až po uvařený oběd/večeři co ani nechutnal ) .. 😣
@dominikasim
tohle je regulerni psychicke tyrani.tipuju,ze za par tydnu pokud odejdes bude skemrat at se vratis zpet.pak te zase bude urazet,vyhazovat a porad dokola.
@dominikasim Uff, moc mě mrzí, že tímhle procházíš po takové ztrátě, ale tady mě nenapadá nic lepšího, než psaly holky. Tenhle chlap za to nestojí. Držím palce, aby ti bylo brzy líp, ať můžeš začít nový, lepší, život. Jsi mlaďounká, času je dost. Držím palce 🍀
@zelenaesmolda to mě nenapadlo a doufám že to tak není 🤯😲i když je pravda že měsíční "abstinence" tam je tak by důvod měl ... Ale snad ne
@dominikasim Takovýho blba nemas za potřebí,kopla bych do zadku
pokud rodice aspon trochu funguji, sbalila bych se hned a sla k nim. rekla jim vse a toho kr.tena uz nechtela nikdy videt. partneri se maji podporovat v dobrem a i v tom zlem. on te nedokaze podrzet a jen te srazi a dela z tebe sluzku. tohle partnerstvi nema budoucnoust. nemyslim to zle ale bud rada ze s nim nejsi svazana miminkem a nemusis se s nim otravovat minimalne dalsich 18 let. jsi mladoucka a urcite nekde ceka chlap ktery te bude nosit na rukou, nebo aspon bude tu pro tebe a nebude te brat jako sluzku.
@dominikasim
ani mesicni abstinence neni duvod k tomu,aby se partner rozchazel a jeste takovym zpusobem.byt tebou tak doufam,ze v tom jina zenska je at nemas v pripade,ze si to rozmysli otevrena vratka k navratu protoze by ti znicil zivot
@zelenaesmolda až tak ? To by mě ani nenapadlo .. 🤔 odejdu .. i kdybych měla bydlet u sebe kanceláři ale nikdy jsem nad tímto takhle nepremyslela
@zelenaesmolda Manzek mel abstinenci snad rok a přežili jsme a verim,ze nikde bokovku nemel
@tulikiss kdybych to řekla rodičům tak by zabil táta nejdříve mě a pak jeho.. jsou silně věřící a dost staromódní .. já vím že to nemyslíte zle naopak děkuju.. hodně mi pomohlo číst všechny názory kor když jsou skoro totožné něco na tom prostě je
@dominikasim je mi to moc líto, v kombinaci s tím, že jsi ještě přišla o miminko, je toho teda na tebe až moc:(.. ale věř tomu, že normální chlap, milující chlap, který tě vezme za ruku, když je ti mizerně, který uvaří čaj, když jsi nemocná a neštítí se vysavače a hadru, existuje!!! A jednou s někým takovým budeš mít miminko a i když na své první nikdy nezapomeneš a asi to bude vždycky svým způsobem bolet, tak budeš vědět, že tě možná tenhle andílek uchránil toho, abys byla s takovymhle bezcharakternim člověkem.
@dominikasim
na zacatku vaseho vztahu jsi byla ta nejlepsi a nejuzasnejsi?nezacal te treba potom shazovat a urazet,pak zase oblbovat ,zbavovat se te a tahat te zpatky?a porad dokola?
@zelenaesmolda já upřímně nevím co by pro mě bylo horší jestli v době kdy ani já sama nemůžu šel za jinou nebo to že je to moje vstupenka k možnosti se nikdy nevratit
@codal už z toho brečím, ale máte všechny pravdou a děkuju za každé slova ♥️
@dominikasim Neplac, slz je na nej skoda... 🙂 Spis si ujasni postup pro nasledujici dny. A hlavne si opakuj "nenecham se ukecat, nenecham se ukecat, nenecham se ukecat" 🙂
@dominikasim
klidne se vybrec,mas na to plne pravo.bud ale zaroven rada,ze brecis ted.ver tomu,ze za par let bys brecela daleko vic 🙂
@dominikasim Co tě nezabije,to tě posílí ❤drž se
@jade85 uz psala. Silne verici s uplne jinym pohledem na svet. Tohle by asi nedali.
@zelenaesmolda u nás to bylo dost rychle .. ale na prvním bytě jsme dělali všechno spolu , ale když přišlo stěhování tak pak to bylo už v podstatě všechno na mě . Neměl na to čas protože pracoval a měl své zájmy. A já vlastně i svojí práci určovala podle něj aby jsme byli spolu a zároveň abych se zvládla o všechno postarat.. ale nikdy mi neřekl nic ve formě shazování a nebo urážení.. do toho potratu to byl můj " vysněný chlap bez ohledu na to že jsem doma všechno dělala já
@sudylichozrout
ja myslim,ze dali.muzou mit pohled jaky chteji ale kdyz prijde krize a jejich dite je v nouzi tak vetsina rodicu spolkne i svuj staromodni pohled na svet 🙂

@dominikasim V tom oripade bez hnedle, jak ti klesne horecka. Bytu je hromada, penize mas, neni co resit.