icon

Potrat. Jak mluvit s přítelem po potratu?

dominikasim
30. lis 2019

Zdravím, potřebuju poradit co mám dělat, když si chci promluvit s přítelem o pocitech po potratu, se on tvrdí že není o čem. Je mi 22 a jsem 5 týden po potratu v 15 TT. , Který jsem podstoupila ze zdravotních důvodů kvůli omezené funkčnosti ledvin. Dítě bylo neplánované - z mé strany chtěné, z přítelové neutrální. Celé šestinedělí mám být doma a jsem, protože byli komplikace od krvácení až po laktaci prsou. A celou dobu jsem na tom fyzicky i psychicky dost blbě . A i přes 3 moje snahy o to aby jsme si promluvili o tom co se stalo ATP..( prostě se chci jen "vyspovídat"). tak mi přítel vždy řekne větu typu, "není se o čem bavit, dítě není smiř se s tim", " jsi měsíc doma a furt jen ležíš a nemluvíš tak uklid ".. A vzhledem k tomu, že kamarádky nemám a rodiče to neví protože se jim to bojím říct , tak nevím jak mám na to reagovat, protože sama teď jsem že všeho zmatená a vlastně se cítím trošku od všeho odstrčeně. Nevíte někdo jak na chlapy v tomto období mluvit? Třeba někde dělám chybu. Nicméně předem děkuji za reakce.

Strana
z8
rickym
1. pro 2019

Řeším teď stejné trápení, nijak nenutím manžela se mnou o tom mluvit, ale já na to mám kamarádky, mamku a vyhovuje mi to tak. Ale jinak se o mě se vším stará, jen ležím, odpočívám a to nemám žádné komplikace, fyzicky jsem naprosto v pořádku.
Je dobre, že jsi se rozhodla odejít. Těžko říct proč se chová jak se chová, ale jsou těžké chvíle, kdy se má partner projevit jako partner a toto chování co předvádí ten tvůj, to nepochopím. Bude ti lépe samotné a pokud budeš citit potřebu, vyhledej pomoc psychologa. Držím pěsti, ať odchod zvládneš a je jen dobre🍀🍀🍀

sudylichozrout
1. pro 2019

@dominikasim Moc drzim palce.

dominikasim
autor
1. pro 2019

@rickym já ho taky v podstatě nenutím jen jsem chtěla aby věděl vím si procházím a co mě trápí, ani jsem nijak nechtěla ať to komentuje , stačí ať poslouchá.. Rodiče o tom neví a kamarádky nemám .. a ani nikdo v mém okolí to neví.. prostě jen já , on a doktorka.. nicméně děkuju za podporu

rickym
1. pro 2019

@dominikasim jasně, chápu. Ono by možná ani tolik nevadilo, že o tom nemluví, kdyby ti byl tichou podporou a staral se o tebe.

kuttu
Autor odpověď smazal
martaskaaa
1. pro 2019

@dominikasim A řekneš mu to, že jdeš do hotelu nebo se prostě sbališ a až přijde domů, tak zjistí že jsi pryč? Jestli jsi na neschopence, tak jen pozor ať nepřijde kontrola.

nazka
1. pro 2019

@dominikasim držím ti moc palce. Tohle všechno ještě řešit při horečkách je strašně náročný.

codal
1. pro 2019

@dominikasim možná pro něj to těhotenství byla příliš velká pecka, tím že nebylo plánované a má strach, aby k tomu nedej bože nedošlo znova..možná je rád, že to takhle dopadlo a tím spíš nedokáže pochopíte proč ty tím tak trpíš.. každopádně nechápu, jak může člověk nemocnému partnerovi říct, vem si prášek a jdi uklízet.. to mi hlava nebere.. možná je v tom někdo jiný, možná se prostě chce rozejít a tak se chová takhle hnusně, abys to zabalila co nejdřív a odešla a on to nemusel řešit..

kacenka1111
Autor odpověď smazal
hankaviki
1. pro 2019

U tohoto příběhu není otázka, jestli má odejít od toho magora, ale kdy. Po ukončení neschopenky zmizet a konec. On jí říká, že má odejít. On jí týrá. Uklízet v horečkách je pro mne týrání. Nedivila bych se, kdyby měl už jinou , mnohem veselejší slečnu v aktivní záloze.

jituli84
1. pro 2019

@hankaviki mě to tak taky přijde

guinea
1. pro 2019

@dominikasim Sleduju tvůj příběh od začátku a jsi dobrá, žes to takhle rozsekla!!! Mrzí mě, jak ti je, určitě ti bude brzy líp! A jen jedna otázka: proč nemáš kamarádky? Mít vlastní sociální kruh je moc důležité! Diskuze na internetu jsou fajn, ale myslím, že bys měla věnovat i energii pěstování skutečného přátelství. Nemusí to být davy, ale pár kamarádek je fajn. Chlapi přijdou a odejdou, ale kámoška ti zůstane 🙂

zelenaesmolda
1. pro 2019

@dominikasim
nejaky update?

zelenaesmolda
1. pro 2019

@martaskaaa
to je dobry point s tou kontrolou na nemocenske!

papousekpaja
1. pro 2019

Tak jsem si precetla celou diskuzi. Mam pro vas jeden pribeh. Mam kamaraku, ta se svym pritelem otehotnela, sice neplanovane, ale radost meli oba a na miminko se tesili. Jenze co cert nechtel, o miminko v 6 mesici prisla, umrelo v ni. Jejiho pritele to totalne zmenilo. Uz to nebyl milujici muz se kterym mela na svet privest novy zivot. Zacal se k ni chovat opravdu priserne, zacalo to podobnymi slovnimy utoky, ze ma uklizet, varit atd, pak zacali sproste nadavky az to preslo k nasili, nejdriv jen doma, mezi 4 zdma, pote i na verejnosti, kdy ji za vlasy, tahl prez most a pak do ni i kopal. Takovy totalni obrat behem pouhych 3-4 mesicu. My zeny nejsme slozite, tak jak si muzi mysli, my jen potrebujeme mluvit a potrebujeme i brecet, chceme jen kapku pochopeni od tech silnych muzu, kteri by nas meli podpirat v nasich bolestech, abychom se nehroutili. Vzdyt (nejsem verici, ale myslenka se mi libi) Eva byla stvorena z Adamovo leveho zebra aby mela blize k jeho srdci a on ji mohl obejmout, aby ji chranil.
Ja jsem rada, ze mam skveleho partnera po, take, silenych zklamanich. Nasloucha mi, je mi nablizku, povzbuzuje me a kdyz chci brecet, tak me obejme a hladi po vlasech. Je mi opravdovou oporou. Jsem ve 14 tydnu, pred par dny jsem o miminko malem prisla (praskl hematom a ja masivne krvacela) ted v sobotu me pustili z nemocnice, sel se mnou i na kontrolni ultrazvuk, aby mimiska videl. A dnes, jelikoz je po pulnoci, tak vlastne vcera, mi byl opet velkou podporou, protoze mi umrel tata. @dominikasim preji ti abys nasla typove takoveho muze jako mam ja. Co na tom, ze hrnek od kavy necha treba na nocnim stolku, to jsou male a malicherne veci, ale ty dulezite, ze te vyslechne, bude s tebou mluvit a bude ti v tech nejtezsich chvilich oporou, to je v partnerstvi a lasce to nejdulezitejsi.

dominikasim
autor
2. pro 2019

Přináším asi poslední update.. ráno jsem si připravila kufr a jela jsem na hotel. Přítel ráno odešel do práce a vše probíhalo normálně .. dokonce mi sám dál pusu a řekl že večeři přinese. Mě samotné to bylo divné.. ale neřešila jsem to byla jsem rozhodnutá .. odešla jsem a nenechala jsem ani vzkaz jen klíče . Bylo to pro mě dost divné a upřímně nechápu jak jsem to dokázala ale stalo se.. ve 16 hodiny volá přítel který jsem tipla.. celá situace pak pokračovala asi v hodinovém intervalu.. neřešila jsem a nikomu jsem ani neřekla kde jsem .. poté před 18 slyším nějakou hudbu venku tak jsem otevřela okno a tam napiš pojď žabko ( tak mi říkal přítel když jsme se seznámili) tak jsem volala na recepci co to má být a recepční mi řekla že to bude stát za to .. v ten moment jsem ani neřešila jak mě našel ( jsem na druhé straně Prahy než my bydlíme) .. byla jsem jen naštvaná .. tak v mikině jdu nastvana dolů.. vedle nápisu byli růže a udělaná z nich cestička.. " jak romantické" tak jdu dál.. potkám hrajícího houslistu .. jdu dál cestička pokračuje a končila u kostela ... Tak jsem vešla dovnitř a tam nikdo tak mu napsala SMS ( "Jsi idiot a vážně mě sereš.. táhni se jak ta blbka a ty tu ani nejsi.. jdi doprdele ty debile") Omlouvám se ale byla jsem opravdu naštvaná... Šla jsem zpět ke dveřím a v tom se objevil za sloupem s kyticí růží .. nastala debata o tom že to jak se choval mělo jistý důvod, protože se inspiroval a zřejmě to nebyl dobrý nápad atd.. abych to zkratila, tak kamarád mu ukázal video z Ameriky, které jsem následně i viděla , kde
ženu po ztrátě sestry muž stejným způsobem jako přítel teď mě , prostě požádal o ruku.. pak si kleknul žádost s tím že nechce odpověď hned , ale jestli si ho vezmu že bude rád a že se omlouvá... a moje reakce v ten moment byla jen ty si ale idiot.. pak následovala večeře a dovysvetleni toho co proč dělal .. prostě kamarád poradil .. a pak mě doprovodil na hotel a řekl mi že kdykoliv budu chtít jet domů tak tam na mě bude čekat protože si vzal neplacené volno.. takže bych to shrnula tak že mám přítele který musí nutně změnit kamarády a na svoji první žádost o ruku opravdu nezapomenu.. asi se ptáte co odpovím, ale upřímně já nevím .. a co se bude dít dál ? Taky nevím .. jen to že tu pár dnů zůstanu a dám si pořádný relax.... Nicméně opravdu všem co na moji otázku neotazku reagovali opravdu děkuju v ten moment mi to pomohlo a ani nevíte jen nikdo nemohl tušit že místo ženské nebo toho že je to "ubožák" ATP.. je za tím nezvyklá žádost o ruku..

dominikasim
autor
2. pro 2019

@zelenaesmolda @martaskaaa vzhledem k tomu že jsem OSVČ tak nemocenskou nemám , takže kontrola nepřijde... Nicméně děkuju

dominikasim
autor
2. pro 2019

@papousekpaja opravdu držím palce ať vše dopadne s miminkem dobře a ohledně tatínka upřímnou soustrast. ... Tohle bych asi nedala vůbec.. přeju opravdu hodně sil ❤️

zelenaesmolda
2. pro 2019

@dominikasim
a to mu jako nedoslo,ze takhle se chovat neni normalni?to potrebuje radu kamarada na vsechno?ja sice chapu,ze jsi na vazkach ale podle me se ukazal v tom pravem svetle a stejne se to vrati do normalu driv nebo pozdeji.

dominikasim
autor
2. pro 2019

@guinea kamarádky nemám protože jediné s kým jsem v práci v kontaktu na mém oddeleni jsou mužii když to jsou zlatíčka a takové ty kamarádky nekamaradky na střední mě už dávno zavrhly na střední natož teďka .. a jestli se to dá brát za "kamaradku" tak můj spolužák z VŠ je jiné orientace tak chodíme spolu na nehty..

dominikasim
autor
2. pro 2019

@zelenaesmolda on dal na radu kamaráda co ho zná od dětství.. opravdu nevím .. a po tom videu které v podstatě okopíroval vidím že to bylo dle toho videa a nějak zpětně mi to dochází.. a do normálu před potratem mi to myslím vyhovovalo ale teď opravdu nevím

lenka_tom
2. pro 2019

@dominikasim no, člověče, tak tohle je snad ještě horší, než to, cos psala původně... ty jsi úplně na dně, slabá jak moucha a on má tenhle debilní nápad na žádost o ruku? Má ten chlap v sobě aspoň kousek empatie? Jako že mu to poradil kamarád a on na to přistoupil, celou věc rozhodně nestaví do lepšího světla. Minimálně podle mě tenhle chlap ještě nedospěl. Ale je to samozřejmě jen na tobě a tvých pocitech. Přeju hodně štěstí a držím palce, ať se rozhodneš správně 🍀

lenka_tom
2. pro 2019

@dominikasim nic si z toho nedělej, taky si s holkama nerozumím. Až posledních pár let jsem poznala pár holek, co jsou moje krevní skupina. Že bysme spolu chodily na vínečka a denně si psaly to ne, ale můžu se na ně vždycky spolehnout.

dominikasim
autor
2. pro 2019

@lenka_tom chtěl mi dokázat že potrat nemění nic na tom že mě miluje a že chce se mnou zůstat celý život akorát to chtěl originální a ať na to nezapomenu - což se mu povedlo . Jinak podle mé první reakce po žádosti je asi jasné že nevim co se bude dít dál .. a jestli dospěl ( nedospěl a asi se tomu nikdy nestane protože ho živí programování počítačových her ) ... Nicméně děkuju

sudylichozrout
2. pro 2019

@dominikasim tento teatralni kousek by me uz definitivne presvedcil o tom, ze ten chlap nemi normalni. Neber si ho, splaces nad vejdelkem.

lenka_tom
2. pro 2019

@dominikasim upřímně jsem doufala, že někdy v půlce textu bude “a takhle blbej sen se mi dneska zdál”. Podle mě budeš chytrá šikovná holka a máš na lepšího chlapa. A ne každý programátor je takový tele, ale tohle je fakt exemplář za všechny prachy.

cumaceka
2. pro 2019

@dominikasim tyjo, presne podobnou smesici manipulativnosti a pozerstvi jsem cekala, kdyz jsem predim psala, aby ses nenechala zviklat 🙂 bylo by fajn, kdybys pracovala na svem sebevedomi a zkusila neco ve svem zivote zmenit, protoze mi prijde, ze cela tahle epizoda se fakt neodehrala proto, abyste se zasnoubili. pokud i potom bude v tvym zivote pro nej misto, ok, ale jsem si docela jista, ze kdyby sis vic verila a mela vyssi naroky, uz se nevratis.

llluckaaa
2. pro 2019

@dominikasim No tak tohle je teda nechutný. Co je to za psychopata? 😲

mamio
2. pro 2019

@dominikasim přála bych ti štěstí,ale... jen abys tu za rok nepsala ziju s magorem a mám s nim dítě.. Myslím, ze to co se stalo, mělo být pro tebe varování a taky náznak ze spolu být nemáte... Podle me jeho žádost o ruku vůbec nesouvisí s tim jak se předvedl pred tím doma...

martaskaaa
2. pro 2019

To je jak z nějakýho filmu 😄

Strana
z8