icon

Revize mnohočetného těhotenství z 2 na 1

zvaskova
24. bře 2016

Ahoj holky, máte některá za sebou revizi mnohocetneho těhotenství? Těžko se o tom mluví, ale začínám o této možnosti uvažovat.

Strana
z6
zvaskova
autor
28. bře 2016

@denousek Nebudu, prostě za tím zamknu a zapomenu, kdybych nad vším takhle přemýšlela tak bych se zblaznila a naštěstí miminko jako takové vnímám az když ho cítím. Ano zní to hrozně a jsou též věci které se mi příčí ale nemuzu zničit život 4 lidem. Bohužel se semnou život nemazli a úplně jednoduchy ho nemám takže uz musím myslet i na sebe a na to jak to zvladnu,jsem na všechno sama.

odula
28. bře 2016

@zvaskova neslo by ho dát aspoň k adopci? Vasi těžkou situaci nikdo nerozporuje ale byo by fér mu dat aspoň šanci.

denousek
28. bře 2016

@zvaskova a je ti jasný že je to riziko i pro to druhé:?? a už pak ani deti mit nemusíš...

denousek
28. bře 2016

@zvaskova a jak píše odula..bylo by to fer.. dite jsi chtěla ale brat následky už ne...onoo za to preci nemůže uz tam je...kdyby si nechtěla vůbec dobře ale chtěla si hotak proč ho chceš zabit když jsou tam dva sourozenci?samozdrejme tvoje věc.... nepreji ti ale to ze to udelas a pak se něco nedejbože stane i tomu druhemu a ty třeba nebudes moct mit děti.ale to už zacházím coby kdyby... tak hodně štěstí...

ps.co na to tvůj muz??

misaelka
28. bře 2016

@zvaskova ja ta nemienim kritizovat, napisem ti len svoju skusenost, okej? Mala som mat cervencovy termin a o babatko sme prisli... bola som v 21tt, citila som babatko hybat sa...musela som na potrat kvoli vade srdiecka, malemu nedavali sancu na zivot, je to hrozne pre mna... 😢 moc som ho lubila a strasne mi chyba...zvlast preto, ze som otehotnela po 2 cykloch umeleho oplodnenia a 5transferoch... keby som mohla, dam za svoje babatko zivot... prosim neurob rovnaku chybu ako ja, strasne to boli, prist o dieta,citim len strasne prazdno a zial a kazdy den si to vycitam, aj ked viem, ze som nemala inu moznost... aj ked si myslis, ze to vyriesi tvoje problemy, nie je to pravda...porozmyslaj o tom...ty mas inu moznost...nezahod svoju buducnost...

berticka
28. bře 2016

@zvaskova Jsem (velmi stastna) matka dvojcat a starsiho sourozence. Tvoje nazory a pozadavky komentovat nebudu. Jen se zeptam, az tam budes lezet pripravena na stole, ktere z onech dvou deti si vyberes k potratu, cim se budes ridit? To by me fakt zajimalo, jak se takova volba dela...

kika_21
28. bře 2016

Nechtěla jsem do toho už zasahovat, ale také si myslím, že je to hloupost a nedělala bych to. Až se jednou ohlédneš zpátky, nebudeš mít z toho radost.To je ale jen můj názor, podpořený tím, že už je mi přes 40 let a mám více dětí-nelituji ani v nejmenším. Naopak lituji toho, že jsem si dříve myslela, že práce je důležitější-tam jsme nahraditelní, u dětí ale ne.Tak jsem si užívala MD až po 30. roce, před tím jsem měla mylný pocit, že mi v práci něco uteče. 🙂

zvaskova
autor
28. bře 2016

Ach jo, je to asi vsude stejný, člověk prosí o radu a zkušenost a jen se dočká moralizování. Holky je mi lito všech co přišly o miminko a to vazne moc, ale tohle je me rozhodnutí a kdybych měla jiné podmínky tak bych to nedělala a o vaše rozmluvy vážně nestojím, me rozhodnutí to nezmění a vám to akorát zvedne tlak.

lajla
28. bře 2016

@bera28 fiha..tak si dejte pozor ať to jednou svým dětem nevyctete, které pak byste tak momentalne zredukovala
Mám 4 děti, včera odešlo srdíčko, byla jsem tehu a teď čekám zdali mimi odejde samo..a jak strašně je mi to líto...nikdy bych si dvojčátka zredukovat nenechala.. Jedu nonstop už 8 let, ano je to zahul, většina z vás si stěžuje už při prvním, ale je to výběr každého a já jsem moc za své děti šťastná a vděčná
Tazatelce... Máte svědomí?.. Vysvetlete to jemu, rady ostatních v tomto rozhodnutí jsou k ničemu

emisekkk
28. bře 2016

@zvaskova tady už to tak je, kritizovat ostatní. Je to Tvé rozhodnutí a Tvoje důvody a nikdo jiný není v Tvé kůži!!!

Jak jsem už psala, já byla před stejným rozhodnutím, když mi řekli, že čekám dvojčata. Hned jsem se domlouvala s dr. na redukci (ze zdravotních důvodů), vůbec nic nenamítal. Byli jsem domluvení na cca 10 týden, ale jedno embrijko odešlo samo a druhé se udrželo. Ale kdyby se tak nestalo, na redukci bych šla - kvůli zdraví, donošení a celé mojí zbylé rodině!!!

lajla
28. bře 2016

@zvaskova nemáte partnera? Tak jak to že jste těhotná? Jak sama na všechno...
Bohužel tady v otázce života a smrti Vám nikdo nepomůže, je to čistě na Vás... Když 51 holek napíše ano jděte 49 ne...tak půjdete a naopak?
Jste už rozhodnuta, podle toho co píšete... Tak jakepak rady... Čekat pochopení na fóru pro maminky s dětmi je poněkud lehkovážné

kika_21
28. bře 2016

@lajla 🤐 Hodně zdraví pro příště a taky štěstí. 🙂

bartovka83
28. bře 2016

Ja osobní zkušenost nemám, ale kamarádka byla na redukci minulý týden. Rozhodla se tak hlavně že sociálních důvodů (doma už má dvě děti ), ale i ze zdravotního hlediska. Často jsme to spolu probiraly, takže vím, ze to opravdu není lehké rozhodnutí. Je to, ale jen na vás a vašem partnerovi, nikdo nemá právo vás soudit. To by potom musela společnost odsoudit všechny ženy, které podstoupily interupci, jen protože těhotenství přišlo třeba ve chvíli, kdy se jim to prostě nehodilo. Samotný zákrok nebyl nijak náročný (spíš psychicky ano), ale přesto sebou nese určitá rizika, jako třeba ztráta celého těhotenství. Nevím, kolik máte času (kamarádce to dělali v 11tt.) Ale zvažte vše pečlivě, přece jen je to rozhodnutí nevratné. Držím palce, ať se rozhodnete jak koliv. Myslím, ze mnohem rozumejsi je uvažovat takto, než si nafrkat hromadu děti, které pak nebudete zvládat nebo je nedokážete zabezpečit.

denousek
28. bře 2016

@lajla má partnera ale nechce se ji starat o dve miminka najednou 😉 😉

brokovich
28. bře 2016

Ty o teto možností nezacinas uvažovat, jsi už rozhodnuta. Ale požehnání ti tu nikdo nedá, o živote a smrti svého ditete si musí každá rozhodnout sama, ona bude tou, kdo si tu jizvu ponese dal. Můžeme ti jen přát hodně sil, aby ses tím netrápila, a štěstí, aby to neodneslo i druhé dite.

renap
28. bře 2016

@denousek čti pořádně,ona píše,že má partnera v invalidce po úrazu mozku a že ten partner je jako jedno mimino
@zvaskova já jsem byla na redukci,na vlastní žádost,kvůli strachu z předčasnýho porodu. Nelitovala jsem ani minutu,považujiu to za nejlepší rozhodnutí v životě. Kdybych si nechala obě,rodila bych někdy kolem 25 týdne.

mercedesse
28. bře 2016

@denousek než začnete urážet, přečtěte si celou diskuzi.

blecha94
28. bře 2016

@lajla Vy máte svědomí? Když ve svém věku riskujete těhotenství? (Jak Vám je příjemné, když se Vás takto ptám? Moc ne, že? 🙄 )

Neptala se, zda jít či nejít, je rozhodnutá. Ptala se na konkrétní zkušenost někoho, kdo podobný zákrok podstoupil. Chtěla nejspíš vědět jak to probíhá a co má očekávat.

Rozhodně nečeká na požehnání zhrzenejch bab, co si myslí, že když potratily nebo jim to nejde, tak nikdo na světě nemá právo někde "jen tak pro nic za nic" nechtít dítě.

dezyre
28. bře 2016

@denousek nic o @zvaskova nevíš, nevíš čím si prošla a z jakého důvodu by byla na děti sama, tak si odpusť takový poznámky!

zunem
28. bře 2016

@lajla Taky mě to napadlo, když to paní včera napsala.. ,, Ty jedno dítě, že jsem tě raději nedala pryč,,

zunem
28. bře 2016

@blecha94 37?? Co je na tom divnýho? Na ČR rozhlasu probíhala v pátek v noci diskuze, jak bude novým trendem, kdy si 25leté budou nechávat mrazit vajíčka, aby se k nim ve 40-45 vracela.. Hold, společnost se dožívá vyššího věku a tím pádem stoupá i věk matek.

kika_21
28. bře 2016

@blecha94 Tak to je přes čáru-vážně. Kde máš pokoru? 😠

blecha94
28. bře 2016

@zunem Divnýho na tom není nic, stejně jako není nic divnýho na tom, že těhotenství 30+ mnohonásobně časteji postihují nejrlszněší katastrofy, od potratů, přes předčasné porody až po genetické deformace plodů... 😉

To, že umíme udržovat tělesnou schránku při životě, není žádná výhra. Opotřebení těla je pořád stejné, jako kdysi a mentální zdraví a životní sílu Vám bohužel nikdo opravit nedokáže. Takže svět bude plný živých stoletých lidí na plenách, co si při troše štěstí vzpomenou na jména svých dětí... Výjimky existují, jistě, a díky televizi se asi zdá, že každý stoletý je vitální a tahle cesta je správná, ale opak je pravdou, bohužel. 🙄

emisekkk
28. bře 2016

@kika_21
@zunem já teda myslím, že to @blecha94 myslela obrazně - ten věk. Někdo komentuji redukci dětí, někdo mi se mohl pozastavovat nad věkem rodičky, takto to myslela! Taky by tady někdo mohl napadat starší rodičky a taky je to jejich věc. Stejně jako redukce.

blecha94
28. bře 2016

@kika_21 Pokora se na MK nenosí, nemyslíte? 🙂) Rozhodně se za svou otázku nestydím, přijde mi stejně nejapná, jako ty ostatní, které tu hojně směřujete zakladatelce. 😉

lajla
28. bře 2016

@blecha94 nerozumím v jakém mém věku...? Klidně se ptejte, já jsem naprosto v pohodě
A ano...toto v životě nikdy nepochopím, dat pryč vlastní dítě protože se mi nechce...je vrchol pohodlnosti, donosit a eventuálně dat k adopci, to se cení...!!!

emisekkk
28. bře 2016

@blecha94 výška dožitého věku moc nesouvisí s tím, kdy rodíme.
Mimochodem, naši předci. neznajíce antikoncepci, rodili, dokud mestruovali.. I naše babičky. I císařovna Sisi rodila v 42 letech 😀.

blecha94
28. bře 2016

@emisekkk Jsem ráda, že se tu najdou i chápající lidé, kteří rozumí nadsázce. 🙂

Je každého věc, kdy si udělá dítě. Je každého věc, jestli si ho nechá. Je každého věc, jak si ho porodí, vychová, co mu bude dávat jíst, a kdy ho bude nutit chodit spát...

emisekkk
28. bře 2016

@lajla tady je možná problém, že vícečetné těhotenství je rizikové, že by prostě třeba 2 děti nedonosila - aspoň já jsem to tak měla.

kika_21
28. bře 2016

@blecha94 Mně se nelíbí hlavně to o zhrzených babách. Dobře si uvědomuji, že dítě je dar a že se mohu dostat do jakékoli situace. Nesoudím, spíš se snažím učit předcházet pozdějším výčitkám a pocitům neštěstí. Samosřejmě nemusíte souhlasit.

Strana
z6