Revize mnohočetného těhotenství z 2 na 1
Ahoj holky, máte některá za sebou revizi mnohocetneho těhotenství? Těžko se o tom mluví, ale začínám o této možnosti uvažovat.
@emisekkk Je těžký vědět, proč jsem je nedonosila, to je jedna věc.Jasně-dá se to tak brát. I když třeba někdo dítě nemůže mít a dá ho pryč ze zdrav. důvodů-třeba aby se měl kdo postarat o ty doma.Ale ještě jsem neslyšela někoho rozumného si stěžovat, že si nechal dítě. Zato naopak jsem to mnohokrát slyšela-a to je to hlavní, co mi leží na srdci. Jinak už máma mi říkala, když jsem v práci zapisovala krev jakéhosi miminka- popsáno jako bezejmenné-abych tu, která ho tam nechala, nesoudila. Tak nesoudím, ale snažím se zabránit neštěstí-možná to dělám blbě či na nepravém místě.
@blecha94 je Vám 22, uvidíte že za pár let budete mluvit jinak...máte vzdělání? Vysokou školu?asi ne...na to není věk... Dokážete se o dítě sama postarat?
Já první měla ve 28, VS, praxe, peníze...partner to samé, vysoká pozice, peníze máme, 2 auta, děti na co si vzpomenou, velký barák...takže děti jsme měli později až jsme věděli že se o ně dokážeme postarat, kdybyste děti mít nemohla ve 40 byste o jedno prosila...hezký večer
@kika_21 Pro Vás je dítě dar, pro někoho je někdy těch darů až příliš, pro někoho to zase může být dar nežádoucí... Na planetě nechodí 8 miliard Vašich replik. Sto lidí, sto chutí, sto názorů, sto postojů.
Předcházet výčitkám byste měla u sebe, ne u jiných. Pokud zakladatelka na revizi půjde, a pak bude litovat, bude to jen její problém a ona si toho je - narozdíl od Vás - vědoma.
@kika_21 je to strašně těžké a každý to má nastavené v hlavě jinak. Samozřejmě jak tady píše @lajla člověk i s věkem hodnotí situace jinak, třeba pak bude litovat věcí, které činil dříve. Já už jsem dost stará řepa a vnímám, že hodně věcí s věkem a životními zkušenostmi vidím jinak než to bylo dříve.
@lajla Čemu říkáte "sama postarat"? 🙂
Samozřejmě, na VŠ věk nebyl, krátce po přijmacích zkouškách jsem zjistila, že jsem těhotná (neplánovaně). Přijatá jsem nakonec byla, bohužel na prezenční obor, který nebylo možné studovat dálkově kvůli obsáhlé praxi. Nakonec jsem se rozhodla ve studiu prozatím nepokračovat, užívám si mateřství, nejsem kariéristka, věci beru tak, jak jsou.
Víte, já si myslím, že člověk by měl mít pro dítě zajištění, ale rozhodně né honosné, velký baráky, čtyři auta a dovolená 4x do roka není potřeba, aby jste vychovala slušného dospělého člověka. Takže tak. 😀
@lajla mám starou rachotinu, střední školu s oborem co je mi k ničemu, barák na spadnutí, děti nikdy nebudou mít všechno, co by chtěly, ale MÁM ŠŤASTNÉ DĚTI!!! jak je to jenom možné? Děti nezajímá jestli mají nejlepší oblečení nebo nejdražší hračky.... potřebují mámu a tátu, kteří přijdou na fotbal, když hrají zápas, kteří přijdou na přehrávky, když končí školní rok v klavíru, kteří přijdou na vernisáž po celoroční docházce do výtvarné výchovy.... kteří tu budou aby jim stanovili hranice, budou tu když budou plakat, když se večer budou schovávat pod peřinu, protože pod postelí se schovává bubák, když se budou smát, když se zamilují. když si poprvé nabijí čumáček, potřebují mámu a tátu, abychom jim pomohli vstát a dali jim druhou nebo někdy i třetí šanci.... hračky jim nepomohou, ani značkové oblečení jim nepomůže..... a je jedno jestli dvojčata nebo trojčata..... třeba i paterčata, když budou mít šťastné a milující rodiče..... 😉
@blecha94
@lajla já teda musím souhlasit s tím, že nejsou pro děti podstatná 2 auta, barák a to že děti mají na co si vzpomenou - to není předpoklad vychovat z nich slušného člověka.
Na druhou stranu, člověk by měl mít nějaké zázemí, když plánuje děti.
Zas je to celé o názoru - někdo prostě považuje majetek a zajištění a to, že děti mají, co chtějí za podstatné. Někdo má v životě jinak nastavené hodnoty.
Také žebříček hodnot se během života mění, hlavně když se stane něco závažného.
Mě minulý rok diagnostikovali rakovinu - a to ku.va přehodnotíte priority a žití. 😝
Paneboze to tu nektere neumí číst nebo co? To je nejaky novy trend lezt do diskuzi a velmi moralizovat??? Ja tedy odpovidam k veci: zkusenost ma kamarádka... Mela nejake zdrav.problemy tykajici se delohy. Doktor ji sam doporucil revizi na 1 dite, protoze hrozilo, ze obe nedonosi. Podstoupila to a dnes ma krásnou dcerku, ktera ji dela radost. Ale lepsi info vam povi asi vas lekar, tohle je dva roky stara záležitost a buhvi jak se mohla treba zmenit legislativa... Vas duvod chapu, zivot se s vami nemazli, drzim palce at vse dobre dopadne 🙂
Ale mám pocit, že ani lajla neřeší majetek, spíš ji vadí asi to, že lidé podceňují své hranice , vysvětlují tím, proč něco nejde. Možná jsem to špatně pochopila. Myslím, že život by těmi dvojčaty neměl zničený nikdo.
@emisekkk MOjí ségře diagnosatikovali před 6 lety rakovinu, dneska je po oboustranném odstranění prsu, bez jednoho vaječníku a děti pravděpodobně nikdy mít nebude.... dneska si vyčítá, že raději neotěhotněla bez zázemí a mladá, dřív než onemocněla.... takhle jí zbývá jen adopce.... co by dala za dvojčata!!!
@emisekkk ano Souhlasím, 2 auta u nás ale potřeba jsou jedním jezdí manžel do.práce. druhé mám.k dispozici já...někdo ty děti rozvážet musí
Rada svým dětem dopravam, mám z toho radost ale ano v určité míře, špatně jsem to napsala
Velký barák je potřeba, byli jsme na 4+ 1 a to se nedalo.. Každý potřebuje svůj prostor k odpočinku, někam se schovat
Mám ráda určitý luxus , a jsem strašně ráda že ho.můžeme dětem dopřát, kroužky. Tábory, koutky..ano není to nutnost k životu ale k dětskému světu to patří a mrzelo by mě kdybych nemohla...ale každý to vnímá jinak...ale to už je úplně mimo diskuzí...
Každopádně moc preju ať je vše v pořádku, vím že jakákoliv nemoc kruté zasáhne... Zdraví je nejdůležitější, ale v dnešní době si za peníze kolikrát i nějaké to zdraví koupíte... Ověřeno u mých dvou dětí..

@zvaskova nikdo nema pravo vas soudit. z toho klovani tady si nic nedelejte kazda co nekdy potratila nebo nemuze otehotnet si tu prijde kopnout. ptala jste se jasne kdo ma zkusenost ja zkusenost nemam, ale ve vasi situaci bych premyslela podobne. a to svete div se mam dite z IVF a musela sem hodne bojovat abych deti mela. ja si ale myslim ze kazdy ma mit jenom tolik deti na kolik se citi a kolik zvladne. a na vsechny ty dokonaly zensky s jejich dokonalyma zivotama kaslete takove nepochopi ze zivot neni cernobily.