Stará láska nerezaví?
Ahoj vsem, mam problem. Spis zamotanou hlavu. Hodne ve zkratce - pred tremi lety jsem mela pritele, cizince, vedli jsme v podstate vztah jen na dalku pac jsme oba byli v te dobe studenti, on v Recku, ja v Cr a financne to proste lepe neslo. Mela jsem ho opravdu hodne rada, ale ta dalka me ubijela. Rozesla jsem se s nim. Hodne jsem plakala, on taky. Cely ty tri roky jsem na nej myslela, tak nejak, jak se asi ma, zda ma pritelkyni a tak. Nasla jsem si partnera, ale uz na zacatku vztahu byly problemy, udelal mi hodne zlou vec, kdy jsem se docetla o sobe dost hnusne veci. Zkousla jsem to, chtela jsem byt opravdu stastna s nekym. No pak to bylo fajn, ale posledni rok je to uplne na dve veci. Spime spolu jednou za mesic cca, tak 5 min sexu. nebavi me to s nim. Zrusila jsem i nasi svatbu...Hadame se kvuli prkotinam. Ted jsme vybirali dovcu a ja si prorazila misto, kde zije ten muj byvaly. Chtela jsem ho nekde v koutku duse videt. Moc. Nakonec jsme se vecer sami sesli, 2×. Byly to moc hezke dva vecery. Citila jsem se tak, jako pred tremi roky s nim. Jako ja, krasne, volne. Nejlepe za ty roky, fakt…No a ma nejlepsi kamaradka je shodou okolnosti i jeho dobra kamaradka. Rekla mi, ze od doby, co jsem se s nim rozesla zadnou holku nemiloval tak jako me. A on mi i priznal, ze cely ty roky mysli na me. A ja na nej. Jenze, ted mam uplne zamotanou hlavu. Byli jsme tak nejak obcasne v kontaktu cele ty roky a ted poslednich 14 dni neustale...Pritel to samozrejme nevi, zitra letime domu a ja brecim uz ted. Nevim co delat… Diky za precteni, N.
@nici121 ok, tak to jo. Ja uz se fakt lekla. Ale to ostatni plati. Proste vystrizlilvel, pripadne to nebral nikdy tak vazne, a to bez ohledu na to, co ti napovidal. Co tvuj ex, vi o tom, jak bral rozchod?
@priefi tak to neprivolavej 🙂
@nici121 zajimavy ze se te pta - soude podle reakce to neni proto,ze by se tesil na miminko... Hele - ja fakt nechci bejt za nejakyho pesimistu, ale to jak jsi to pekne shrnula (odkladani, vymluvy), tak to fakt uz smrdi. fakt jsem ti fandila ale uz se kupi vic divnych veci. Uz i takovy to "nikdy jsem necejtil nic takovyho jako k tobe, ale jsem zmaten" (typicky - kdo najde to co hleda, neni zmaten), a "jdes na to moc rychle" (co jako, ze chces pracovat v Mnichove? kde byste ani nemuseli bydlet spolu? tvoje stehovani do Mnichova mu zrejme narusilo plany... ) atp. Hele ja mela vztahy na dalku /italie - CR/. Ten prvni vztah vykazoval dost podobny znaky (hlavne to "mam te rad ale jsem zmaten. Nakonec jsem zjistila ze mi zahybal... :/ )). a ten druhej skoncil svatbou. Protoze muj soucasnej manzel (jsme spolu 10 let) presne vedel co chce (ja taky) a nenechal me "plachnout". a to je mladsi nez ja. Proste kdyz je chlap aspon trochu vyzralej a SKUTECNE potka zenu se kterou chce travit zivot, tak se chova jinak. Je mi to lito napsat to takhle na tvrdku, ale to si fakt myslim. Ja bych to videla tak, ze ta vzdalenost ten vztah proveri - jestli je skutecne osudovej, tak to proste vydrzi a najdete zpusob. A jestli ne, tak neni nad cim plakat. Fakt ne. Jo a neboj se, ze v Mnichove budes sama. Jsi mlada, schopna, to je posledni, ceho bych se bala, fakt 🙂
@nici121 Mám z toho dojem, že teď věci moc řešíte namísto, abyste je žili. Moc rozebíráte hlouposti a co bude, co by bylo kdyby... Je to na dálku těžké nezabřednout do těchto věcí, ale bohužel to nikdy nepomáhá.
To plánování nutně působí svazujícím a zavazujícím dojmem. Nedáváš mu volnost, prostor. Chápu, že je to komplikované, ale základem každého vztahu musí být vzájemná důvěra.
@odula Souhlasím s tím, že když muž potká tu pravou, tak si ji nenechá ujít, zvlášť když tato se tomu nebrání, naopak.
@sudylichozrout ja nic neprivolavam 😅 bud to tak je, nebo neni... rozumne by bylo si koupit test a neresit zpozdeni a rovnou vedet, na cem je 😉
@penelope87 To souhlasím. Jenže teď se uvidíme až nakonci ledna/začátku února - pak pokud nezůstane v DE až v červnu ...
No já už ani moc nevěřím tomu, že chce jít do Německa. Vím, že tyhle kluci jsou jiní, hrdí a milují svou zemi, ale proboha on plánoval to Německo ještě dříve. Teď mi říká, že tam přijede zamnou a uvidí, jak se tma bude cítit a jestli si tam v té době najde nějakou práci. A já mu na to říkám ať píše už teď, že pak taky nemusí najít a on na to, že zkouší, ale nikdo mu neodpovídá - no věřit, nevěřit ...Každopádně má v hlavě přesný plán jak byhco mto udělali kdyby tam nemohl zůstat. On bude mít 3 dny volno na Velikonoce - že by přiletěl - na 3 dny, cool. Potom bych mohla sem tam na víkend za ním letět já a nebo on zamnou. Jenže prostě je to 2000km a já zase tolik na rozhazování nemám. A vidět se jednou za měsíc a půl třeba na víkend - sorry, ale to mi k vážnému vztahu nestačí. Prý by zamnou pak přijel na dlouho až nazačátku listopadu. Já jsem ho rovnou informovala, že si jen tak třeba týden v kuse volno nebudu moci vzít, páč jsem klíčová role v novém businessu a prostě musí to šlapat, nebudu mít třeba čtvrt roku zástup a o tu práci stojím, narozdíl od něj tam mám já tady našlápnutou kariéru. Mluvila jsem o tom s babičkou a shodly jsme se, že prostě pokud nezůstane, tak je to konečná. Ono taky ve vztahu nejde tolik o to, kde jste, ale s kým jste. A navíc. kdo miluje, je schopnej se přestěhovat...
@nici121 on to nemecko nemel v planu nikdy, on Ti jen rikal, co jsi chtela slyset. Co necekal bylo, ze ty pujdes ted do Nemecka. Tak by mohl mit 1000 a 1 vymluvu, proc to neslo a jak to pujde, ale v tehle situaci jsi mu vzala vitr z plachet. A co tem zamestnavatelum pise? Nevim, mozna v listopadu? Ktery normalni zamestnavatel by mu tu praci dal? No ja urco ne. Uvedomujes si, ze vse ma prednost pred Tebou? I krtiny, ktere jsou na jeden den, podava jako dlouhodobou zalezitost.... nemuzu do Nemecka, protoze krtiny 😂 Tohle neni chlap pro zivot... tohle je chlap, co si uziva a rekne holce presne, co ona chce slyset. Je to manipulator.... z toho, co pises, neverila bych mu uz ani nos mezi ocima. Za me tohle nema budoucnost... ale jeden prinos to prece jen melo 😉 naslapla sis dobre karieru
@priefi No, on mi to podává tak, že všechno zvládneme, ustojíme, že se přeci můžeme navštěvovat. Lol, fakt jak malej kluk. Já prostě potřbeuju chlapa pro život, oporu, ne, že si budeme "písmenkovat" a volat a jednou za čas se uvidíme. Není mi 20 a jemu taky ne, proto nechápu tohle trošku dětinský uvažování. Prostě by zamnou v lednu přijel, zjistil, zda se mu tam líbit a jestli tam něco sežene. Když jo, tak prý zůstane - když ne, tak od března bude pracovat zpět na řekém ostrově - s tím, že přijede na tři dny na Velikonoce a pak to nějak splácáme - a pak až skončí sezona v Řecku - Listopad, tak přijede a bude semnou prý nafurt. Haha.
@priefi presne...
@sudylichozrout Kdyby mě doopravdy miloval tak jak říká, tak zůstane, i kdyby měl pomalu zametat chodníky. Si myslim já. 😀
@nici121 spravne. Ber to jako letni lasku, ktera mela smysl v uplne jine rovine. Pomohla ti zorganizovat zivot a naslapnout budoucnost. Vyresila jsi zvadly vztah s ex, hypoteku a vzala misto, o kterem bys, kdyby ses s ex nerozesla, asi vubec neuvazovala. Muzes v Nemecku najit fajn partnera a zalozit rodinu. Penize problem nebudou, mas to rozehrane pekne 🙂
Nechci byt jizliva ani vztahovacna ani nalepkovat, ale kdo cekal neco jineho od Reka? To je proste jina mentalita
@biedronka10 ja si nemyslim, ze je to tim, ze je Rek. Ale tim, ze ji nemiluje. Byla pro nej jednou z mnoha. To neni o narodnosti, ale o vyzralosti. On je nevyzraly, chce si uzivat. A jak se dostanes peknym holkam do kalhotek? Kdyz jim naslibujes hory doly.
@sudylichozrout to jo, to mas taky pravdu. Ale co si budem povidat. Je to mentalita, ktera proste rada uziva zivota na plno se vsim vsady, coz ve svy podstate neni nic spatneho, ale maji dost casto to nastaveny trochu jinak. A tlaceni v uvozovkach do chomoutu je trochu vic desi. I kdyz u tech ceskejch chlapu uz je to taky, co si budem povidat. Ale ty jizanske narody jsou proste takovi vic jako uvolnenejsi, ci jak to nazvat. Ten rozdil v nastaveni zivota tam proste je i ty trochu kulturni rozdily tam hraji roli. Tim samozrejme nechci vsechny nalepkovat. Mas pravdu ze tento jedinec zrovna vyzralost moc nepobral a kdovi jestli ji pobere, kdyz uz to neni ani 20 lety hejsek.
Já si myslím, že chlapi z těchto národů se šílenou láskou zamilovávají do turistek, ale ožení se nakonec většinou s holkou od nich. Jsou určitě výjimky + něco jiného jsou řekové, španělé atd. kteří dlouhodobě žijí někde v zahraničí.
Ale ve většině případů to tak podle mě je. Oni si ty kulturní rozdíly také moc dobře uvědomují, né že ne. A moc dobře ví, že tam u nich, s celou jejich rodinou a tradicemi, bude lépe fungovat holka, která tam vyrůstá.....
Bývalou spolužačku takhle taky navštěvoval jeden portugalec, rok za ní lítal co měsíc na víkend, byla i u něj, šílená láska jako z filmu - než jí v smsce sdělil, že se bude ženit.
Jako neříkám, že je to tenhle případ, ale prostě jakmile se chlap nemůže rozhoupat a není na něj spoleh, byla bych hodně opatrná :-/
Jedna znama zila v Recku (ceska), nasla si noveho pritele. Velka laska. Rozhodli se, ze pujdou pracovat do Nemecka. Ona sehnala od sve mamy (duchodkyne) penize a vyrazili. Zastavka v Cechach, vsichni se s nim seznamili. No a vyrazili do Nemecka, ve Frankfurtu meli ubytovani, on odesel nakoupit a uz se nevratil. Prijela si pro nej rodina z Francie. On nemel penize a potreboval se vratit za rodinou tak ji vyuzil a ona zustala sama v Nemecku, uplne bez penez. Moje kamaradka si zacala s chorvatem, kdyz se po treti videli na zivo tak on ji pozadal o ruku. Ona zamilovana, rekla ano. A zacalo stehovani do Chorvatska. Netrvalo dlouho a ona se vrati zpatky. Dalsi kamaradka se zamilovala v Italii na dovoleny. Kazdej ji rikal, ze se s ni chtel stejne jen vyspat. No jo, ale ona tady vseho nechala a prestehovala se za nim do Italie. Dneska spolu maji dceru a zije tam porad. Clovek nikdy nevi jak to dopadne, ale nechala bych ho byt, myslim, ze si chtel jen uzit a do Nemecka se nikdy neprestehuje. Verim, ze tam najdes fajn chlapa 😉
@leymea To jsou dobrý příběhy. Taky mám jeden. Příbuzná se seznámila na studiích v zahraničí s Portugalcem z Madeiry, strašlivá láska a plány do budoucna. Po studiích se spolu přestěhovali na Madeiru, že tam budou stavět hotel a budou spolu bydlet a blá, blá, blá. Dopadlo to tak, že Pportugalec nehnul ani prstem, bydleli u jeho rodičů, ona ho živila z peněz, které našetřila prací při studiu a pak, když prachy došly, tak na ni začal být hrubý, pořídil si milenku a zamykal ji v domě. Nakonec pro ni letěla její máma, která ji odtamtud vyloženě zachraňovala. Takže asi tak. Je to celkem blízká příbuzná, takže to mám z první ruky 😀
@sudylichozrout to je strašidelný 😨
Dle mého opravdu jiná mentalita.
Já i věřím, že Tě opravdu a hluboce miluje...jenže ve svém řeckém podání...milují nekonečně, pak se rozejdou a následuje totální zničenost...za tři dny jsou ok a jedou nanovo🙂
Já nechci být zlá nebo něco, ale tuhle diskuzi jsem si projela jrn tak ze zvědavosti a už od samého začátku mi to přišlo celé postavené na hlavu.Jak příběh z červené knihovny...no přeju ti aby to mělo i šťastný konec, ale promiň já v to nevěřím...

@sudylichozrout Ne, on se mě ptal - tka mu píšu, že jsem to měla dostat včera, ale že ot bude nejspíš jen klasicky zpožděná MS, že to se stává a on začal plašit, že co když ne. Lhát mu, že jsem to dostala zase nebudu, když si ca pamatuje, kdy to mám.