Ukončení těhotenství ze zdravotních důvodů

petrunkava
20. říj 2016

Jsem úplně bezradná a nešťastná .. minuli týden jsem zjistila ze jsem těhotná ..byla jsem hrozně šťastná protože mám 3 roky přítele který děti nemá a tak jsem byla šťastná ze to krásně spojí nás a moje 3 děti .. jenže můj pán doktor mi řekl ze doporučuje ukončení tehu ze zdravotních důvodů ..Mám totiž 3 cisare a zdvojenou delohu.. předešlá tehu byli úplně v pohodě.. prý mi hrozí ze by deloha mohla prasknut :(.. nemáte prosim nějaké zkušenosti ?? ja bYch si totiž miminko hrozne rada nechala ale bojím se ..

sirka1
20. říj 2016

@petrunkava A co kdyby sis došla ještě za jiným lékařem? Tím nic nezkazíš, ať si pak nevyčítáš, žes neudělala vše, cos mohla.

pidalka12
20. říj 2016

Co ze? Tak to bych určitě navštívila jiného doktora.

krtikkrtovaty
20. říj 2016

Jak píšou holky, zkus konzultaci u jiných doktorů. 😉

lamia
20. říj 2016

Taky bych doporučila jít jinam.

xvitko13
20. říj 2016

Ahojky, určitě zkus ještě jiného lékaře, taky bych si zašla ještě jinam, vždyť jde o život tvého dítěte!

petrunkava
autor
20. říj 2016

zkusím dnes obvolat Hradec kde by mě vzali ..a

lamia
20. říj 2016

Jinak ano,rizika jsou,ale také jsou i zdravé ženy a deti se 4-5 sekcemi....(na Moravě tuším dle starého článku v novinách paní mela snad 7 sekcí...), fakt to není vždy automaticky stopka, konzultujte jinde, rozhodnuti je vždy na Vas.

lamia
20. říj 2016

@petrunkava Držím palce

hz
20. říj 2016

@lamia ja mam znamou, ktera ted sla potreti na CS a ctvrty dite uz ma zakazane..

lamia
20. říj 2016

@hz Ano, ale každá zena je jiná. Jsou (stačí si vygooglit americká fóra na toto téma...) ženy, které jich maji 4 nebo 5 zcela bez komplikaci. Jako vše je i toto individuální. Nicméně je běžná praxe doporučit po třetím CS podvaz vejcovodu.

lamia
20. říj 2016

@hz A pokud by šlo o to planovat dítě a čtvrtou sekci, je to jiné,než když už je tazatelka těhotná a miminko chce. Rizika lépe posoudí její lékař a v takto zásadním rozhodnuti bych to urcite nechala i na názoru více lékařů. Ve velkých nemocnicich urcite budou mít vice zkusenosti s vicecetnym CS a šanci lépe posoudit individuální rizika.

petrunkava
autor
20. říj 2016

zkusím zajet přímo na oddělení do fakultky jestli by mě nevzali.. u me je právě problém ze mám ještě k tomu tu zdvojenou delohu :( ..

yerry
20. říj 2016

@petrunkava ony tam ty ruzika jsou s kazdym dalsim tehu. Mam jamaradku ci mela taky zdvojenou delohu a oo dvou cisarich otehotnela po treti. Taky ji doporucovali radsi ukoncit a ona se rozmyslela tak dlouho az uplynul cas a minko uz bylo vetsi a na UTZ Si hezky plavali a hybalo a ona proste na kontrole nemohla rict jinak nez ze to riskne.... ma zdrave ditea ona je taky v poradku.... tezko radit asi bych taky zvolila konzultaci s jinym lekarem..
.

pecora
20. říj 2016

@petrunkava Taky bych to zkusila jeste jinde. A Hradec neni tak daleko od Prahy a zvazila bych konzultaci i tam.

voloscuk
21. říj 2016

Dobry den rozhodně ne poslouchej ginekoloha ja osobně znam pani ktera potretě jde na kesariv řez a taky ji doktory zakazovaly hodně štesti

petrunkava
autor
22. říj 2016

zkusila jsem nakonec konzultaci v Hradci,paní doktorka byla moc fajn ikdyz ji překvapilo zě tak moc chci další dítě 🙂.. řekla mi ze za svou praxi uz několikrát zažila čtvrtý rez a téměř vždy to dopadlo dobře.. jen se ji nezdálo velikost tehu na ultrazvuku protože podle poslední MS by mělo být větší..tak uvidím co mi poví můj doktor v úterý.. miminko mám prý na dobrém místě,uhnizdene daleko od jizvy což je dobře.. ten už jen aby se v úterý objevilo srdíčko a nešlo o afetalni vejce jak mi řekla paní doktorka..

voloscuk
23. říj 2016

jak sem za vas tak štastna přeji vam a rodině hodně štesti

petrunkava
autor
24. říj 2016

@voloscuk dekuju .. to jste moc hodna 🙂