icon

Ukončení těhotenství ze zdravotních důvodů

petrunkava
20. říj 2016

Jsem úplně bezradná a nešťastná .. minuli týden jsem zjistila ze jsem těhotná ..byla jsem hrozně šťastná protože mám 3 roky přítele který děti nemá a tak jsem byla šťastná ze to krásně spojí nás a moje 3 děti .. jenže můj pán doktor mi řekl ze doporučuje ukončení tehu ze zdravotních důvodů ..Mám totiž 3 cisare a zdvojenou delohu.. předešlá tehu byli úplně v pohodě.. prý mi hrozí ze by deloha mohla prasknut :(.. nemáte prosim nějaké zkušenosti ?? ja bYch si totiž miminko hrozne rada nechala ale bojím se ..

sirka1
•
20. říj 2016

@petrunkava A co kdyby sis došla ještě za jiným lékařem? Tím nic nezkazíš, ať si pak nevyčítáš, žes neudělala vše, cos mohla.

pidalka12
•
20. říj 2016

Co ze? Tak to bych určitě navštívila jiného doktora.

krtikkrtovaty
•
20. říj 2016

Jak píšou holky, zkus konzultaci u jiných doktorů. 😉

lamia
•
20. říj 2016

Taky bych doporučila jít jinam.

xvitko13
•
20. říj 2016

Ahojky, určitě zkus ještě jiného lékaře, taky bych si zašla ještě jinam, vždyť jde o život tvého dítěte!

petrunkava
autor
•
20. říj 2016

zkusím dnes obvolat Hradec kde by mě vzali ..a

lamia
•
20. říj 2016

Jinak ano,rizika jsou,ale také jsou i zdravé ženy a deti se 4-5 sekcemi....(na Moravě tuším dle starého článku v novinách paní mela snad 7 sekcí...), fakt to není vždy automaticky stopka, konzultujte jinde, rozhodnuti je vždy na Vas.

lamia
•
20. říj 2016

@petrunkava Držím palce

hz
•
20. říj 2016

@lamia ja mam znamou, ktera ted sla potreti na CS a ctvrty dite uz ma zakazane..

lamia
•
20. říj 2016

@hz Ano, ale každá zena je jiná. Jsou (stačí si vygooglit americká fóra na toto téma...) ženy, které jich maji 4 nebo 5 zcela bez komplikaci. Jako vše je i toto individuální. Nicméně je běžná praxe doporučit po třetím CS podvaz vejcovodu.

lamia
•
20. říj 2016

@hz A pokud by šlo o to planovat dítě a čtvrtou sekci, je to jiné,než když už je tazatelka těhotná a miminko chce. Rizika lépe posoudí její lékař a v takto zásadním rozhodnuti bych to urcite nechala i na názoru více lékařů. Ve velkých nemocnicich urcite budou mít vice zkusenosti s vicecetnym CS a šanci lépe posoudit individuální rizika.

petrunkava
autor
•
20. říj 2016

zkusím zajet přímo na oddělení do fakultky jestli by mě nevzali.. u me je právě problém ze mám ještě k tomu tu zdvojenou delohu :( ..

yerry
•
20. říj 2016

@petrunkava ony tam ty ruzika jsou s kazdym dalsim tehu. Mam jamaradku ci mela taky zdvojenou delohu a oo dvou cisarich otehotnela po treti. Taky ji doporucovali radsi ukoncit a ona se rozmyslela tak dlouho az uplynul cas a minko uz bylo vetsi a na UTZ Si hezky plavali a hybalo a ona proste na kontrole nemohla rict jinak nez ze to riskne.... ma zdrave ditea ona je taky v poradku.... tezko radit asi bych taky zvolila konzultaci s jinym lekarem..
.

pecora
•
20. říj 2016

@petrunkava Taky bych to zkusila jeste jinde. A Hradec neni tak daleko od Prahy a zvazila bych konzultaci i tam.

voloscuk
•
21. říj 2016

Dobry den rozhodně ne poslouchej ginekoloha ja osobně znam pani ktera potretě jde na kesariv řez a taky ji doktory zakazovaly hodně štesti

petrunkava
autor
•
22. říj 2016

zkusila jsem nakonec konzultaci v Hradci,paní doktorka byla moc fajn ikdyz ji překvapilo zě tak moc chci další dítě 🙂.. řekla mi ze za svou praxi uz několikrát zažila čtvrtý rez a téměř vždy to dopadlo dobře.. jen se ji nezdálo velikost tehu na ultrazvuku protože podle poslední MS by mělo být větší..tak uvidím co mi poví můj doktor v úterý.. miminko mám prý na dobrém místě,uhnizdene daleko od jizvy což je dobře.. ten už jen aby se v úterý objevilo srdíčko a nešlo o afetalni vejce jak mi řekla paní doktorka..

voloscuk
•
23. říj 2016

jak sem za vas tak štastna přeji vam a rodině hodně štesti

petrunkava
autor
•
24. říj 2016

@voloscuk dekuju .. to jste moc hodna 🙂