V 6tt nejde vidět plod. Můžu být ještě pořád těhotná?
Holky prosím o radu,byla jsem u doktorky a neviděla plod,pouze žloutkovy váček,poslala mě do nemocnice,kde mi vzali krev a bohužel potvrdili,že plod není.Hcg ukazuje 22 000.V pondělí nastupuji na revizi,kde mi ještě předtím vezmou krev.Myslíte,že je nějaká šance,že by vypočítali špatně datum poodu a můžu být ještě pořád těhotná?Moc všem děkuji
@im4fun Já přesně to samé, jako Ty, v 6+0 jen gestační váček. Co máme ještě společného, že jsem loni prodělala zamlklé těhotenství, revize ve 13.tt a mimi se od 10.tt nevyvíjelo ☹ Taky už bych chtěla být v 16.tt, aby to bylo jistější 🙂
@motylek01 Přesto, že hcg stoupá, tak Tě posílá na revizi? Moc mě mrzí, co prožíváš, buď statečná...
@motylek01 A ten váček teď měřila? Zvětšil se?
zvetsil se ale plod zadny...teda aspon v pondeli.
@motylek01 Tak tomu dej ještě čas.
@motylek01 tak pokud se zvětšil a hcg stoupa tak dr.je s prominutim blba podle me..Normálně revizi odmitni a objednej se NEJDRIV za 14 dni někam jinam na kontrolu a do te doby to zkus v rámci možností pustit z hlavy, a uvidis najisto za 14 dni..
karlajasmine ..Praveze tohle mi rekli uz v nemocnici..
Tak já nejsem doktorka ale přijde mi ze kolikrát v nemocnici taky neví všechno.. Mě třeba řekli na začátku tehu ze mam vysokej tlak a tím pádem vysoké riziko preeklampsie, snažila jsem se jim rict, že mi ho blbe zmerili,protože ho vysokej nemam, ale nevěřili a znova nezmerili a ted v 37tt mám stále tlak 105/60, nenatekly mi zatím ani kotníky a v moči nic.. Preeklampsie se samozřejmě ještě rozvinout může ale věřím ze se to nestane..proste bych tomu ještě dala čas. Nemas kam spěchat s tou revizi.
A je to hcg v norme?
Doba od početí
Doba od poslední menstruace
mIU/ml
7 dní (1. týden) 21 dní (3 týdny) 0 - 5
14 dní 28 dní (4 týdny) 3 - 426
21 dní 35 dní (5 týdnů) 18 – 7 340
28 dní 42 dní (6 tt) 1080 – 56 500
35 - 42 dní 49 - 56 dní (7 - 8 tt) 7 650 – 229 000
43 - 64 dní 57 - 78 dní (8 – 11 tt) 25 700 – 288 000
57 - 78 dní 79 - 100 dní (11 – 15 tt) 13 300 – 253 000
17 - 24 týden Druhý trimestr 4 060 – 65 400
Od 25 týdne Třetí trimestr 3 640 – 117 000
posledni menstruaci jsem mela asi v cervenci ale mivam cyklus 50-60 dni...takze ovu mohla dojit taky pozdeji....Vím ze když mi brali minuly tyden bylo hcg 22 000 a ted 98 000 ale s tim ze dr rrekla bez druheho brani krve ze je to jasne zamlke tehu...
@motylek01 Poslední menstruaci neber v potaz - pokud máš takhle dlouhé cykly, tak ovuluješ mezi 40. a 50 dnem cyklu, s čímž už tabulky nepočítají 🙂 Jestli jsi měla menstruaci zhruba 15.7, tak 40 dní na to bylo 24.8. - to by teoreticky mohlo být datum ovulace. Plus mínus týden. Pokud si tyhle údaje zadáš do kalkulačky, vychází to na 8. - 9. týden těhotenství čemuž odpovídá i hcg.
werumka ale srdicko nam nebije:(Teda aspon v pondeli..
@motylek01 A dneska je čtvrtek. Kdyby to zamlklo, tak Ti neporoste hCG tak, jak roste. Dej tomu prckovi ještě čas.
@motylek01 ja nevim, ale mam pocit , ze to hcg ti stoupa dost pomalu. A na to, že si cca 7-8 týden mi přijde divné, že plod ještě není vidět. Ale tak nádej umíra poslední..
Na další kontrolu by jsem šla cca za týden a vidělo by se.
Víc se teď hlídej a kdyby se ti něco nezdálo, tak běž dřív.
Hlavně podle hcg můžeš teď byt v 7tt,což by i odpovídalo, že ti ještě začátkem září vychazel negativní test.. Ovulaci jsi mohla mít až uplnym koncem srpna
holky ty hodnoty a tabulky hcg jsou uplně na nic nenjsou důležité. Nejdůležitější je aby HCG stoupalo a zdvojnásobovalo (někdy i víc) se každých 48-72 hodin. Není důležitá počáteční hodnota když je pozitivní u každého je to jiné.
z vlastní zkuenosti vím, že hodnoty hcg lékaře zajímají méně než nález na utz a při těchto hodnotách si myslím, že by už něco dobrým ultrazvukem mělo být vidět, ale težko u tvého cyklu říct v jakém týdnu jsi.
Ale na utz by mělo být vidět při hodnotě HCG nad 1000mmol/l.
Lecos jsem si během dvou těhotenství načetla a nastudovala.
🙂
Holky tak v nemocnici mi zasee rekli 6+2 ale ze zamlkle...MUZE TO JIT V TOMHLE TYDNU UZ VIDET?Hcg je pry zvlastni ze tak stoupa.

to hcg mi uz nechteli udelat...moje tchyne je zdravotni sestricka tak mi to ze zajimavosti udela nez to podstoupim...hcg minuly tyden 22 000 a dnes je to 98 000..Mimodelozni neni v deloze je...