V 6tt nejde vidět plod. Můžu být ještě pořád těhotná?
Holky prosím o radu,byla jsem u doktorky a neviděla plod,pouze žloutkovy váček,poslala mě do nemocnice,kde mi vzali krev a bohužel potvrdili,že plod není.Hcg ukazuje 22 000.V pondělí nastupuji na revizi,kde mi ještě předtím vezmou krev.Myslíte,že je nějaká šance,že by vypočítali špatně datum poodu a můžu být ještě pořád těhotná?Moc všem děkuji
@betelgeuzz Já to měla stejně jako Irenn jen tedy bez bolesti břicha, ale už jsem to chtěla mít za sebou a začít se věnovat dalším pokusům...
@irennn tak možná to už začalo a proto tě bolelo břicho
@mirka_turcikova @kajsav však to je vaše věc, jak jste se rozhodly. ale ta možnost tu je a moc se o ní nemluví. Ne každému vyhovuje to řešit přes doktory.
@betelgeuzz Ano možnost to je, mě to třeba moje gynekoložka řekla a pak i doktorka v nemocnici, takže já jsem informovaná byla. 😉
@kajsav tak to je fajn, ale není to moc pravidlem. 🙂
mi to taky nabídli a bylo to těhotenství vymodlené byla to holčička z IVF a moc jsem jí chtěla protože před rokem mi dceruška odešla navždy za anděly, takže to bylo moc chtěné, ale asi to tak nechtěla ta naše holčička v nebi...
@betelgeuzz no u mne se to vůbec k potratu neschylovalo, a nechat růst gestacni váček a mít zbytečně těhotenské nevolnosti včetně vysokého hcg, nic příjemného, po pravdě po revizi jsem to obrecela ale pak se mi tak na duši nesmírně ulevilo, najednou ten klid, pocit nejistoty pryč, prostě byl konec ale věděla jsem ze to dáme příště
@irennn já ti to neberu, ale jiný to může cítit zas jinak. Někomu zase přináší klid, že to šlo přirozeně.
@mirka_turcikova já jsem byla na revizi 1. dubna, doporučení počkat 3 měsíce. Nakonec jsem čekala myslím 4, protože jsem po té revizi pořád měla nějaké lehčí záněty atd. Tak než se to dalo do pořádku. A pak jsem otěhotněla doslova na první pokus 🙂. Teď jsem v 11. týdnu, zatím vše v pořádku 🙂.
@saaralota to taky gratuluji no já po revizi něco mi tam zbylo a tak jsem běhala celý srpen s vložkou je i možné že jsem měla ms 2, ale o takové té klasické vím o jedné v září a teď druhá nikde tak doufám, že už ani nedorazí...
@mirka_turcikova držím palce, ať už nedorazí a ať je tentokrát vše v pořádku 🙂
@saaralota děkuji
Ahoj, mam za sebou dvě Zamlkla tehu, hcg jsme nikdy nedelali, bylo patrně z utz, kdy se všechny struktury zmensovaly. Pred týdnem jsem utekla hrobnikovi z lopaty, byla jsem hospitalizivana kvůli spineni, 5+3 utz gestacni a žloutkový vacek, narůst hcg
Za 3 dny z 5020 na 9800. Doktor - ten titul mi nejde pres vousy - prohlásil, ze druhy den revize. Na me protesty reagoval, ze pokud mu nevěřím, mam jet jinam. Jela jsem jinam. O 5 dni pozdeji akce srdeční.
Chci ti jen říct, ze jsi moc statecna. Ja jsem si říkala, ze nechci odcházet ze sálu s tim, ze mam byt sebemenší pochybnost, ze jsem mela cekat. Nic nemam vyhráno, ale jsem neskutečné rada, ze jsem utekla. Upřímně, moc se mi to nezda - hcg mas vysoké, odpovida tusim 7.,8.
Tydnu a stále nic, ani žloutkový vacek a embryonální pól, pokud tomu rozumim. Ale nejdi nikam, dokud si nebudeš jista
Ahooj já mám za sebou jeden zamkly potrat ,když jsem šla na ultrazvuk to jsem mela byt 6tydnu tak vůbec nic neslo vider,za měsíc jsem tam šla znovu a to jsem byla asi 8+3 a už byl vidět plod jelikož mel jen 5,5mm to bylo dost male a asi za týden už netukalo srdíčko a vyrostlu na 7mm a za měsíc na kontrole to jsem mela byt už 12+3 jsem se dozvěděla ze už nežije .. Jen ti chci říct když te neboli břicho a nekrvacis nikam bych nespěchala ,ale zase dlouho čekat nesmis mohla bys dostat otravu krve já ho mela pomalu měsíc mrtvej a už sem mela i velký bolesti a krvacela a v jedné nemocnici me nechceteli vzít prej ze je to normální .. Tak v noci jsem jela jinam a tam si me rovnou nechali a řekli at zazaluju nemocnici mohla sem už dostat otravuje krve.. U tebe bych asi počkala ty dva týdny a pak jednala . po pul roce jsem otěhotněla zas a jsem 11+2 a taky mám strach do kontroly takže se ničeho neboj a držím moc pěstí a hlavně hodně sil to ty ted vlastně potrebujess!!! 🙂)))
Holky at premyslim jak premyslim, treba si uz vsugerovam ale test jsem si delala pred 11.9... a zadna carka, jen jedna, i dr potvrdila ze mam vysokou sliznici nebo zacinajici tehu a 22.9. Uz carky 2 a dr napsala podle vel na utz 6 tyden.Ale prece to od 11.9 nemuze byt 6 tydnu...Strasne se bojim ze opravdu budu muset na tu revizi..
@motylek01 Zkus to brat tak, ze pokud bys musela na revizi tak aspon vis, zes pro to vsechno udelala maximum!!! 🙂
Je to hnusnej pocit☹
@motylek01 Ta nejistota je nejhorší, ale jak píše @karlajasmine pokud by došlo na nejhorší, tak budeš vědět, že jsi udělala maximum. 😉 Já jsem takhle taky čekala asi tři týdny, nakonec to tou revizí skončilo, ale co člověk nadělá. Projde si tím velké procento žen, samozřejmě to není útěcha, ale já jsem si pak zase říkala, že pokud má být něco špatně, tak je lepší, když je to hned v začátku, než třeba později. Půl roku po revizi jsem normálně otěhotněla, takže držím palce i Tobě, ať to dopadne jakkoliv. 🙂
@motylek01 vím,že je to těžké slyšet, ale ber to tak, pokuď se plod tedy nevyvíjel, mimi nebylo v pořádku. A je lepší přijít na to na začátku,než někdy později. Kdy už vidíš "hotové" miminko. Já mám obě děti z IVF a to na druhý a třetí pokus. Celkově jsem "přišla" o tři mimi.
Určitě znovu otěhotníš a vše bude v pořádku. Přesto ti stále přeji,pokuď je naděje, ať ti to vyjde i teď. Případně co nejdřív. Neboj se a hlavně se nestresuj.
Kez by to byla zahada s dobrym koncem...
Od ktereho tydne je videt plod na utz?
@motylek01 Já první těhotenství zjistila v 5. týdnu. Byla vidět bublinka. Doktorka mě pozvala za 14 dní, a to už bilo srdíčko.
Druhé těhotenství jsem zjistila cca v tom 7-8 týdnu, takže už i se srdíčkem.
To srdce opravdu může být znatelné až později. Ale to, že v děloze něco je, je myslím vidět už tak od 3 -4 týdne? Můj amatérský odhad 🙂. Pochopitelně záleží na kvalitě ultrazvuku.
Jak se cítíš, myslím po fyzické stránce, nebolí tě nic?
@michaela_2 Michalko obcas unavene, jindy dobre, prsa me na zacatku strasne boleli ted uz se to zmirnulo, porad se mi dela na zvraceni ale nezvracim...Furt premyslim...Kdy jsem mohla otehotnet ale urcite kolem toho 11.9.driv ne...Takze at pocitam jak pocitam porad je to 5 tyden, minuly tyden videla na utz jen gestacni vacek a nejasne plodove struktury
@motylek01 kdy máš další kontrolu? Jako, pokud bys byla 5. týden, tak je úplně normální, že ještě srdíčko není vidět. Ale nechápu, jak ti napsali ten 11. týden nebo kolikátý? Je v tom docela zmatek. No jsem zvědavá, co ti řeknou příště. Ještě určitě neztrácej naději 🙂
@zuhra 11.9 jsem mela test negativni a 22.9 uz pozitivni..a 1.10 m8 rekli 12 ryden😀Moc bych si prala aby to bylo v poradku ale hcg jsem mela 116tisic a plod videt nesel.Takze ted si myslim ze jsem tak 5 tyden...Taky se bojim stredy ze mi potvrdi zamlkle...Moc Ti drzim pesti...

@betelgeuzz To je pak na rozhodnutí každé ženy, mě se na to doktorka také ptala, jestli chci tělo nechat, aby si samo poradilo. Odmítla jsem, ten průběh může být dost nehezký a čekat co, kdy a kde se stane...taky se děloha nemusí zcela vyčistit a revize může člověka potkat stejně.