Vzít život?
Myslela jsem, že zvládnu nikomu nic neříkat, nepsat. Ale opak je pravdou. Abych vše nedusila v sobě, využívám alespoň tuto cestu. V 38 letech máme s přítelem dvě zdravé holčičky...8 a 2 roky. Bohužel před několika měsíci jsem šla na interupci, protože jsme čekali přírustek, který jsme si nemohli nechat. To slovíčko nemohli zavání asi různými domněnkami. Ale at si o mně myslí, kdo chce co chce, nedala bych to už psychicky. Obou holek si užívám plnými doušky, dáváme jim vše, věnujeme se jim naplno, ale dalši miminko bych už osobně nezvládla. Začala jsem tedy uvažovat o vhodné antikoncepci, ale se mnou je to těžké. V žádném případě nechci do těla ždné hormonální možnosti - ať už tablety, či tělíska, kondomům moc nevěřím... Rozhodla jsem se tedy pro sterilizaci, která se naskýtá i v ambulantní formě a lze ji provést jen na třech místech v ČR... bez uspání, bolestí, vedlejších účinků. Ale co se nestalo. Než jsem si stačila něco vyřizovat, ejhle, jsem opět těhotná. ☹ Měla by to být radost, ale... Opět situace, kdy řešit stejnou otázku, na kterou už mám vlastně asi odpověď...A co potřebuju? Ani nevím. Možná se jen vypsat a nebýt v tom sama ( samozřejmě s partnerem).
@victress Jde mi o tento bod:
Farmaceut eviduje údaje o výdeji léčivého přípravku formou hlášení dle § 82 odst. 3 písm. d) zákona č. 378/2007 Sb. v rozsahu a způsobem stanoveným pokynem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (dále jen SÚKL). Tímto nejsou dotčena ostatní ustanovení zákona o léčivech a prováděcích předpisů.
Ja pro nej byla loni v kvetnu a z obcanky tukala udaje do pocitace.
@victress Ovsem pokud jsem nechtene mystifikovala, tak se omlouvam. Mne tehdy popravde nebylo uplne skvele (z cele te situace), tak jsem to vic nezkoumala. Jen vim, ze cosi opisovala z obcanky, pak se me zeptala, zda mi to ma vsechno predrikat, nebo si to v klidu prectu, zaplatila jsem a sla.
@tahejhula právě, že ta pravidla se měnila a od 19.5.2015 už to není na předpis a k výše uvedeným 5 bodům se nepřihlíží, čili lékárník se jimi podle mě nemusí řídit, je to tam i napsané, tak jestli to chápu dobře, i když doufám, že to nikdy nebudu potřebovat, protože nic dobrého v tom prášku nebude☹
citace
"Vzhledem k tomu, že rozhodnutím SÚKL ze dne 13. 5. 2015 došlo u uvedeného léčivého přípravku ke změně způsobu výdeje a tento přípravek lze od 19. 5. 2015 vydávat bez lékařského předpisu, výše uvedená omezení již nejsou platná a při výdeji tohoto přípravku v lékárně se osoba oprávněná k výdeji uvedenými omezeními od 19. 5. 2015 již neřídí."
Chapu dobre, ze nekdo, kdo nechce otehotnet, nechce otehotnet natolik, ze jiz na potratu byl, se chrani jen a pouze kondomem? Ze dospela zenska je natolik lina, aby dosla k dr pro nehormonalni telisko, jako pojistku? Nebo ze je natolik lina, aby si vygooglila, ze nehormonalni telisko vubec existuje? Zasnu, ze zakladatelka je vubec schopna klast spravne nohy za sebou, protoze jeden by rek, ze je uplne vymastena.
@hadroslava ...ani tím kondomem 😭
@lajla jako fakt, jo, to je material...Vim moc dobre, jak se zacinam posledni roky radikalizovat ohledne potratu a je to prave kvuli tupenam, co roztahnou nohy, aniz by myslely. Je to prece tak zbytecny...Na druhy strane znasilnena chudera v Polsku, ktery by kazdy normalni clovek vyhovel, ale oni nee, tak musi do vedlejsi zeme.
Je takových bezdětných párů toužících po adopci miminka, že nepochopím, jak může jít někdo na potrat. Všechny, které tady píšeme, jsme tady jen proto, že si nás naši rodiče nechali.
Jinak - psychologiii krav nebo slepic jsem sice nestudovala, ale srovnávat kuře, tele a miminko je přece totálně uhozený. A za další, je rozhodně lepší dítě donosit a dát k adopci, než ho zlikvidovat. To je snad úplně jasný ne? Kde to žijeme, aby se o tomhle spekulovalo?!?!
@juanka ono je to strašně ošemetné a hlavně smutné téma...mi se z toho vždy svírá žaludek a když se podivam na své děti, že by tu kvůli mé pohodlnosti nebyly ... já bohužel musela třikrát podstoupit revizi, a to mě bude pronásledovat do konce života..i když jiná volba nebyla...prostě za nic na světě nepochopim,jak někdo může dobrovolně...!!! Kor když už vlastní děti má!!!...a to je v dnešní době tolik možností jak..
Mam tri ditka, všechna plánovaná. Resit by se mela antikoncepce a ne následky jejího nepouzivani. Každopádně je to rozhodnutí zakladatelky. Ona a tim bude muset zit. Ale za me dva potraty to už je vazne nezodpovědnost.
Pro nekoho je mozne reseni i sterilizace, zvlaste ze zdrav.duvodu...nepremyslely jste nektere nad tim?mam pocit ze je to trochu tabu nebo aspon to tak vnimam...nekdo si mysli,ze zena neni pro muze uz zenou ,kdyz je "neplodna"...jaky mate nazor ?
jak jste zde řešili zvířata a jejich city, instikty versus člověka, připomnělo mi to jednu situaci, která se nám stala, když manžel ještě choval králíky. Bylo léto, velké pařáky a jedné ze samic se zrovna narodilo 12 králíčků. Měli jsme velkou radost, že se jich povedlo tolik... no naneštěstí jsem druhý den přišla ke králíkárně a zjistila, že pár králíčků je pryč, během třech dní zmizly všechny. Samice ač býložravec,své potomky sežrala. Asi se bála, že je nezvládne, navíc ta vedra. Pak si člověk říká, proč si nenechala aspoň nějaká...
Paní se musí rozhodnout sama, je to jen na ní a na manželovi, oni si svého rozhodnutí ponesou dále.. Já sama ji odsuzovat nijak nechci, jen mě mrzí, že někteří lidé tak moc touží po dítěti a nedaří se a jiní k němu přijdou, jak slepí k houslím... :(
@martinka24 ...asi jste nečetla ani úplný úvod diskuze...
Ale cetla....
@martinka24 ... sterilizace že zdravotních důvodů je sice fajn, ale autorka podava pouze výčet toho co se jí nelíbí a nehodí..tudíž to není zdravotní důvod😞 byla by to sice super věc, kdyby to nakonec podstoupila...ale stejně se neangazuje v diskuzi a naše názory jsou ji ...
To jak se to celé stalo je vlastně úžasná hříčka přírody.. a musím se nad tím i pousmát. Bereš svůj život zkrátka příliš vážně, neprijimas s pokorou to, co ti přináší.. Možná máš děcka už nechat osamostatnit, poprosit je o pomoc.. být víc tým.. nemusíš bejt kapitánem celé lodi.. Jak víš že v životě nepřijde chvíle, kdy si zásadně uvědomíš že u vás doma měla být obsazena ještě jedna židle navíc..? Teď jsi máma, ale brzy jí budeš jenom na návštěvách.. Která role trpitelky je pro tebe vlastně víc hrdinská? Povazujes se za silnou osobnost, nebo jsi posera? Jaký vzorec chceš předat dětem do života? Ale nezoufej, rozhodnes se správně ať je to tak nebo tak. Nic se neděje náhodou, a co se má stát, to se stane...
@martinka24 já o sterilizaci taky přemýšlela, ale mám zkušenosti od tří, co ji podstoupily a všechny by to už neudělaly. Mají problémy se silnou a bolestivou a dlouhou menstruací. Jedna je z toho chudokrevná a teď je ve fázi, že menstruaci tlumí pomocí hormonální antikoncepce. Jedna je sálová sestra a má problém ustát delší operace, aby neprotekla...
No když jsme u toho, jakou metodu na zabránění nechtěnému těhotenství používáte vy? Ideální stav pro zdravý ženy je doba, kdy se snaží otěhotnět, ale co potom?
@rery Necetla jsem prispevky, jen par tech prvnich. Tady jsou nekteri chytri jak radio, ale ver, ja Te chapu. Pritel to s kondomem nedava, zkouseli jsme to nekolikrat. Proste z toho nic nema, asi nejakej psychickej blok, nebo nevim, nejsem chlap. Ja mam hruzu z hormonalni antikoncepce, protoze jsem videla mladou divku, ktera po ni dopadla spatne (nebudu to tady rozepisovat a diskutovat o detailech, nemam zapotrebi obhajovat sve zkusenosti) a ja mam male dite a nechci nic takoveho riskovat. Lekarum neverim a neverim jejich recem o bezpecnosti jakychkoli zasahu do tela. Atd. Opravdu to tady nechci rozepisovat do detailu hlavne kvuli moralistum, kteri si mysli, ze by si v zivote se vsim vedeli rady. U nas vlastne zbyva jedina spolehliva antikoncepce: sexualni abstinence. Ale to jaksi taky nejde, protoze se mame radi 🙂🙂🙂 Proste Te chapu. A drzim moc pesti. Ono to neni jednoduche, ja vubec netusim, co bych delala, kdyby "se zadarilo", potrat bych s nejvetsi pravdepodobnosti nedala psychicky, hlavne do budoucna. Ale kdybych se pro nej rozhodla, stala bych si za tim rozhodnutim hlavne sama pred sebou. Popr. s pomoci nekoho moudreho. Pak na druhou stranu dite je dar a ta sila vzdycky prijde. Neni pro nej ale dobre, kdyz se matka od zacatku tehotenstvoi zaobira myslenkou, ze jej nechce. Jak pisu, je to slozite. Preju moc moc sil!!!!!!! Nic vic me ted nenapada. A vse ma svuj duvod. Mozna ta dusicka si opravdu moc preje s vami jako s rodinou byt, kdyz se to stalo podruhe. Ale to uz zabiham do duchovni oblasti, coz se sem mozna moc nehodi? Drzim pesti, at uz se rozhodnes jakkoli, nebo jsi rozhodnuta - se svym manzelem.... Zivot je nekdy sakra tezka vyzva 😉
Jo a taky se muzu "pochlubit", ze mam tri deti a vsechny planovane. Ani se nedivim, ze autorka nereaguje. Potrebovala se vypsat a co sklidila. Urazky.... A vsadim se, ze nejvic urazi ty, ktere s timto tematem maji v zivote nejvetsi problem.
To je, protoze ocividne se to hodne dotklo neceho v Tobe. To neni ve zlem.

@tahejhula podle toho odkazu tomu rozumím tak, že se už neeviduje nic?