Vzít život?
Myslela jsem, že zvládnu nikomu nic neříkat, nepsat. Ale opak je pravdou. Abych vše nedusila v sobě, využívám alespoň tuto cestu. V 38 letech máme s přítelem dvě zdravé holčičky...8 a 2 roky. Bohužel před několika měsíci jsem šla na interupci, protože jsme čekali přírustek, který jsme si nemohli nechat. To slovíčko nemohli zavání asi různými domněnkami. Ale at si o mně myslí, kdo chce co chce, nedala bych to už psychicky. Obou holek si užívám plnými doušky, dáváme jim vše, věnujeme se jim naplno, ale dalši miminko bych už osobně nezvládla. Začala jsem tedy uvažovat o vhodné antikoncepci, ale se mnou je to těžké. V žádném případě nechci do těla ždné hormonální možnosti - ať už tablety, či tělíska, kondomům moc nevěřím... Rozhodla jsem se tedy pro sterilizaci, která se naskýtá i v ambulantní formě a lze ji provést jen na třech místech v ČR... bez uspání, bolestí, vedlejších účinků. Ale co se nestalo. Než jsem si stačila něco vyřizovat, ejhle, jsem opět těhotná. ☹ Měla by to být radost, ale... Opět situace, kdy řešit stejnou otázku, na kterou už mám vlastně asi odpověď...A co potřebuju? Ani nevím. Možná se jen vypsat a nebýt v tom sama ( samozřejmě s partnerem).
@houpacikonik Zato tento váš příspěvek byl opravdu plodný a moc nám v diskuzi pomohl. Děkujeme.
@prostejina Nesrovnávám kuřata s dítětem, ale živé tvory (např. i ty kuřata) se shlukem buněk na počátku těhotenství, který ani dítětem ani ničím, co ho jen vzdáleně (ať už na jakékoliv úrovni) připomíná ještě není a v tom případě mi i to "blbý" kuře jako již žijící, myslící a plně vyvinutý tvor opravdu přijde víc.
jw smutné, že ty zvířata, opravdu mají mateřské city na vyšší urovni, než lidi....jinak psat tady kraviny typu, shluk buněk vam vadí a žrát telátka a selátka ne??? to nema s mateřskou láskou co dočinění....taková lvice pro svá mládata taky uloví mládě někoho jiného a je jí celkem u prdele, že matce gazele bude mládátko chybět...její prioritou je je její mládě!!!takže bavit se v souvislosti s potratem o tom, že je to jen shluk buněk, že to nic není a že mnohem horší je jíst zvířata...je stejně mimo jako to, že u prvního dítěte se určitě maminka těší...ten shluk bunek si nechává za peníze fotit uktrazvukem, vystavuje od ledničky po facebook, těsí se z každýho milimetru a když už se to stane po třetí neplánovaně, tak je to najednou už opravdu jen shluk buněk, který se hodí do jednoho pytle s ostatním biologickým odpadem....nevím, je to ale zvrácená logika dneska
@elu Tím shlukem buněk myslím úplný počátek těhotenství, kdy ještě není na ultrazvuku téměř nic, než oplodněné vajíčko a opravdu jen shluk buněk vidět. To je tak do cca 5-6. týdne. Viz http://www.maminkam.cz/tehotenstvi-tyden-po-tydnu Pak jsem psala, že už bych se nad tím zamýšlela o dost víc a asi by mi to i přišlo nevhodné na ten potrat jít, ale že to asi není autorky problém. A jestli ano a je těhotná už třeba dva měsíce tak k tomu už fakt nemám co dodávat..
@elu Tak jestli ženské, která má několik týdnů zpožděnou menstruaci pořád nedochází, že by mohla být těhotná tak je asi úplně blbá. A jestli to ví a rozmýšlí se tak dlouho až to nechá dojít do stádia, kdy má plod vyvinuté ruce, nohy, hlavu a některé orgány tak s vaším rozhořčením souhlasím a je to úplná kráva (ty na pastvě nechť mi odpustí). K tomu už se totiž fakt nic víc dodat nedá 😒
No, podle zakladatelciny vety: Jeste mam chvili cas... Si taky nejsem uplne jista, jak to mysli.
@elu Já jsme zde už svůj názor psala. 🙂 Tak znovu .
Já bych na potrat nešla - krom těžkého poškození dítěte, bud znemožnujícího kvalitní život anebo tak vážního, že by se ani neslučovalo se životem . Jednou jsem dospělá a když se miluji, tak nesu i případné následky .
Ale chápu, že někdo to má jinak a nesoudím. Zadavatelce jsem psala, že pokud je rozhodnuta, at jde hned - nenechá dítě at se dál vyvíjí a roste . Anebo at nejde na potrat, donosí ho a dá k adopci. Je spousta párů, které čekají na bílé, zdravé mimčo. Takové jde hned do nového domova.
já jsem právě před asi 6 lety na mini byla...přesně 4+5, prostě jakmile jsem to zjistila, hned jsem šla na přerušení. Byl vidět jen váček.
Ségra má třeba menzes jednou za 3 měsíce, takže při plánování těhotenství to měla sakra těžké. Ale pokud se bavíme o klasické ženě, tak při týdenním zpoždění už musí test něco ukázat.
Me na tom stejne nejvic sokuje, ze se jim to "povede" dvakrat behem nekolika mesicu.
....jak smutné je toto číst ☹ co já bych za to dala,kdybych čekala miminko...
tahejhula - jak je to nespravedlivé!!!!v práci se mnou dělala holka,začala chodit s klukem do třech měsíců otěhotněla,pak se s ní rozešel ona šla na potrat-prý by to sama nezvládla.do měsíce si našla dalšího chlapa samozřejmě hned otěhotněla .narodil se jí zdravý chlapeček.ale chtěla jsem říct to,že takový ..... mají štěstí !!!prvně to jde zabít a pak hned otěhotní!!!!nechala bych je hodně dlouho vycukat aby nemohly mít děti!!!!!!!
@astyna přesně jak píše někdo výše, a jelikož neschopnost ovládat svoji reprodukci často jde ruku v ruce také s nízkým vzděláním a sociálním postavením, tak než se to ta ženska vůbec dozví je to už dost pozdě, ráda bych věřila, že většina miniinterupcí je v 5-6 týdnu, ale to podle mě jěště tyto ženy neví, že jsou těhotné a autorka píše, že má čas...nevím, na co chce čekat proboha..to je nehorázná nelidskost
Tak v roce 2013 bylo z celkoveho poctu interrupci tech mini 73%. ;)
@renata262 Zbytečně soudíš. Protože nikdo neví, jaké trápení mají zase tyhle děvčata, co víš? Nechodíš v jejich botách.
@anelamates to není souzeni, spíš hluboký povzdech řekla bych...
A co se týče spolupracovnice, tam věřím...že o ní něco věděla😃 ale radši nic nepíšu abych nedostala přes "pusu" že "mluvím" za jiné😂
@victress http://www.sukl.cz/leciva/zmena-registrace-leci...
Tohle ale podlehalo evidenci vzdy, jen se zmenilo, kdo to zaeviduje. 😉 Drive jen lekar, dnes lekarnik.
@lajla Znovu opakuji - nesud, neznáš -li všechno, a to asi u cizího nikdy. Můžeš znát dokonale pouze sebe, svůj život a situaci. Ale ne někoho cizího. Můžeš si domýšlet plno věcí, ale ani jedna z nich nemusí být správně.
@anelamates mi to jako souzeni nepřipadalo, ale každá slova a věty vnimame jinak, o tom by se mohlo donekonečna polemizovat...ale toto stejně jako x dalších věcí není vůbec naše věc

to je diskuze. Od vyznání, k potratu a nepotratu, až k praseti a krávě.