icon

Vzít život?

rery
1. srp 2016

Myslela jsem, že zvládnu nikomu nic neříkat, nepsat. Ale opak je pravdou. Abych vše nedusila v sobě, využívám alespoň tuto cestu. V 38 letech máme s přítelem dvě zdravé holčičky...8 a 2 roky. Bohužel před několika měsíci jsem šla na interupci, protože jsme čekali přírustek, který jsme si nemohli nechat. To slovíčko nemohli zavání asi různými domněnkami. Ale at si o mně myslí, kdo chce co chce, nedala bych to už psychicky. Obou holek si užívám plnými doušky, dáváme jim vše, věnujeme se jim naplno, ale dalši miminko bych už osobně nezvládla. Začala jsem tedy uvažovat o vhodné antikoncepci, ale se mnou je to těžké. V žádném případě nechci do těla ždné hormonální možnosti - ať už tablety, či tělíska, kondomům moc nevěřím... Rozhodla jsem se tedy pro sterilizaci, která se naskýtá i v ambulantní formě a lze ji provést jen na třech místech v ČR... bez uspání, bolestí, vedlejších účinků. Ale co se nestalo. Než jsem si stačila něco vyřizovat, ejhle, jsem opět těhotná. ☹ Měla by to být radost, ale... Opět situace, kdy řešit stejnou otázku, na kterou už mám vlastně asi odpověď...A co potřebuju? Ani nevím. Možná se jen vypsat a nebýt v tom sama ( samozřejmě s partnerem).

Strana
z9
texetka
2. srp 2016

@maagda já s tím nezačala. Zkus číst celou debatu

astyna
2. srp 2016

@maagda

Asi tak - protože se prase necvičí, tak ta smrt tolik netrápí jako psa, kterému člověk věnoval hafo času s výcvikem, učením, výživou, očkováním atd.

No nic, jdu zkontrolovat stejky 😀 dobrou chuť, holky! (ne vážně, nechci prudit)

maagda
2. srp 2016

@tahejhula vím jak to na jatkách chodí.

astyna
2. srp 2016

@tahejhula

ahá a já četla něco o tom Vzít život...? 😀 a ono je to o chovatelském tématu

texetka
2. srp 2016

@prostejina Pro nás jistě není těžké si vybrat mezi zvířetem a dítětem. Ale to neznamená, že zvíře nemá city, že jedná jen na základě instinktu, jak jsi uvedla .
To ej to, co rozporuji a co je blbost.

tahejhula
2. srp 2016

@maagda Pokud vy sami chovate = date po dobu zivota zvireti urcity komfort, dobre zachazeni, dobre krmeni a nakonec ho rychle zabijete bez zbytecneho utrpeni, pak s tim nemam problem. 😉
Je rozdil mezi chovem domacim a prezivanim ve velkochovech.
Ale pokud mate domaci chov, mela bys to sama vedet nejlepe.

maagda
2. srp 2016

@astyna Jo si pochutnej, mám v plánu dělat o víkendu stejky z býčka z domácího chovu.

tahejhula
2. srp 2016

@astyna Znovu opakuji, ze tema zvirat na taliri jsem sem nezanesla ani ja, ani texetka. Ze tedy nepolemizujete s tou, ktera s tim zacala? 😉
Jinak zvirata tedy ziji take, to snad vi kazdy... doufam.

maagda
2. srp 2016

@tahejhula težko s váma o tom mluvit. Hlavně nechci protože toto nemá být téma o zvířatech,

texetka
2. srp 2016

@maagda závidím. Domáci maso je domácí maso 🙂
Pokud zvíře má dobrý život, je respektováno jako žijící a myslící tvor, pak je rychle poražen - nemám absolutně žádný problém. miluji maso 🙂

Ale nesnáším řeči o tom, že zvíře necítí, je to podřadný tvor ... Zvíře moc dobře vnímá okolí, samo cítí a to, že zrovna my máme právo silnějšího z nás nedělá nic víc . O tom se bavím.

texetka
2. srp 2016

@prostejina zvíře také myslí 😀 Ne jen člověk

tahejhula
2. srp 2016

@maagda Spis sis trosku nabehla, co? 😉 To se stava.
My take mivali hospodarstvi a ta zver nezila ve stresu a taky v dlouhodobem stresu nechcipala. Nebyla tyrana, chces-li. Ale jak pisi, pokud sami chovate, nebo shanite maso z malochovu, pak sama vis proc. Kdybys cetla poradne a nikoli selektivne, mozna bys chapala, oc jde.

evulina77
2. srp 2016

holky on je hlavní problém v tom, že pokud zabiju jiného živočicha za účelem jeho snězení, je to ok. Pokud zabiju zvíře pro radost a/nebo zvláště hnusným způsobem, je to problém. To, že jsme ztratili někdy určitou soudnost a že se ke zvířarům chováne špatně (niz množírny psů, velkochovy, laboratorní zvířata, slepičárny apod.) je pravda.
Ale jinak tahle debata je o něčem jiném. I když, při pohledu z větší perspektivy, je to vlastně totéž. Chybí úcta k životu. Nechtěné těhotenstvi? Neva, nechám si to ze sebe vyndat a jede se dál. Osobně si myslím, že pokud se člověk chová zodpovědně, tohle se nestane. Né že bych nevěřila na neplánované těhu, ale postoj k němu by měl být jiný. Pokud opravdu na "1000 %" další dítě nechci, nemám sex, nebo se chráním víc. Zvláště, když se už jednou a poměrně brzo stalo. Protože existence sexu je zejména kvůli plození dětí. Zábavu z toho udělala hormonální antikoncepce a možnost potratů...
Jsme součástí přírody a taky jsme jen zvířátka, jen si o sobě myslíme bůhví co...

tahejhula
2. srp 2016

@evulina77 Ja zcela souhlasim. 🙂

maagda
2. srp 2016

@tahejhula Ne nenaběhla. Ano jatka jsou taky ale pokud nevíte, tak i dobytek chovaný v hospodářství na prodej se musí nechávat porážet na jatkách.

tahejhula
2. srp 2016

@maagda Zabijacky se porad delaji doma, kdyz si nekdo vykrmi dva pasiky, tak s nimi na jatka vazne nejede. 😉 Prijde mi, ze my dve jsme se chytly zbytecne. 😉 Nemam z tebe dojem, ze je ti zivot zvere zcela lhostejny.

maagda
2. srp 2016

@texetka mluví se tu o citech. Pokud by jsme to měli srovnat s člověkem tak člověk trpí když dítě umře. Tím pádem pokud cítí takto zvíře tak je jedno jestli je usmrceno na jatkách nebo doma ale je usmrceno, i když na jatkách to dělají hrozným způsobem ale tak to je. I pokud kupujete Bio maso od chovatelů tak ti musí nechávat zabíjet na jatkách tak to prostě je. Nejde o to jestli mají cit nebo ne. Jen nám se nelíbí to srovnávání člověk a zvíře a může mít citů kolik chce mít. ale je to pořád jen zvíře. Tohle téma prostě trošku odbočilo od daného tématu. Založte diskuzi na téma má zvíře city tak vás nikdo odsuzovat nebude. Spíše jde o to kam se zařadilo teď téma zvířat.

tahejhula
2. srp 2016

@maagda Tohle tady porad srovnavate vy. Kdyz napisu, ze ma cunik IQ batolete, tak tim ale nerikam, ze cunik a batole je totez. 😉

maagda
2. srp 2016

@tahejhula s vepříky ne ale když chcete býčka tak musíte, protože v dnešní době býčka nikdo nechová. Takže si pudete koupit maso z býčka na farmu ne do obchodů ale i ty farmy prostě musí býčky dát na jatka. Ale za toho zas může jen státní systém.
Je to možné že zbytečně. Mě jde jen o to nepřirovnávat miminko s dítětem. Protože jen tak si plodit děti a nechávat je v sobě umřít je něco jiného a hrozného. Je to téma o tom že se neumí člověk ochránit před otěhotněním ale užívat si chce ale následky už si neponese protože si řekne nechci dítě tak prostě ho nechám vycucnout ☹

maagda
2. srp 2016

@tahejhula jasně to chápu že čuník není batole. Ale myslím že se už chápeme 🙂

maagda
2. srp 2016

@tahejhula myslím že chápete jak to myslím já a já chápu jak to myslíte vy 🙂

tahejhula
2. srp 2016

@maagda Jenze tema zvirat na taliri jsem sem vazne nezanesla ja nebo taxetka. Docti. Ja bych tady tohle primarne neuvadela. Jen kdyz pak nekdo naznaci, ze zvire je vlastne jen prezvykujici kus flakoty a je tedy jedno, jak je s nim zachazeno, tak mam cerno pred ocima, to teda jo. 😉
Telata, jehnata, selata, kuzlata... treba ja konkretne nejim. Cimz zase nerikam, ze to nema jist nekdo druhy. Pro me zase z hlediska sezrani neni rozdil mezi psem a prasetem. To je jen umele nastavene, ze jedno je mazlicek a druhe k jidlu.

maagda
2. srp 2016

@tahejhula už toho teda necháme 🙂

hani007
2. srp 2016

@xmele004 Myslela jsem to tak, že to kuře, tele a sele je víc než shluk buněk, které se při potratu odstraní, protože se jedná již o živé tvory. Takže ano. V tomto případě je to víc. Pokud jde někdo na potrat až v krajním období, kdy je to možné to už považuji za něco nad čím by se dotyčný měl zamyslet. To ale situace autorky očividně není.

alisek
2. srp 2016

Myslím si, že příště bude asi lepší se "vypsat" jen doma do papíru a nešířit to dál protože to je server hlavně o mateřství a o dětech a drtivá většina vás tu odsoudí.

serdarr
2. srp 2016

Zkuste si sepsat na papír všechna možná pro a proti a poradne si promluvit s manzelem. Treba se doberete nejakeho vysledku spolu, vzdyt jste v tom oba. Pak se za par dni znovu u toho papiru sejdete, opet si pohovorte a pokud bude vysledek stejny, ridte se jim. Doporucuji papir schovat, clovek ma tendenci hodne vytesnovat a v budoucnu vas muze ve vasem rozhodnuti uklidnit...Preji hodne stesti.

lajla
2. srp 2016

@alisek ono se vůbec není čemu divit... když dospělá napise toto... viz:..šla na interupci, protože jsme čekali přírustek, který jsme si nemohli nechat. To slovíčko nemohli zavání asi různými domněnkami. Ale at si o mně myslí, kdo chce co chce, nedala bych to už psychicky. Obou holek si užívám plnými doušky, dáváme jim vše, věnujeme se jim naplno, ale dalši miminko bych už osobně nezvládla. Začala jsem tedy uvažovat o vhodné antikoncepci, ale se mnou je to těžké. V žádném případě nechci do těla ždné hormonální možnosti - ať už tablety, či tělíska,...a kondomum nevěří😂😂😂
Blbka je to, která myslí jen na své pohodlí a psychiku... normálně jeli bez ochrany, to snad nikdo nepochopí..!!! No stalo se no...tak si zase zajdu na vyskrab..kdyby byla normální zjistí si že tělíska jsou i nehormonalni, že existuje přístroj který měří plodné a neplodné dny atd atd atd...ale nic, radši budu sexovat a když se stane půjdu se vypsat...
Ad hormony které nechce...dva vyskraby za sebou, anestezie atd udělá mnohem.vetsi zlo a je horší než pár měsíců HA než by se velectena rozhodla jakou antikoncepci by tak.rada použila...

alisek
2. srp 2016

@lajla já to ale tímto neomlouvala..spíš jsem naznačila že to byla hloupost to sem psát.

lajla
2. srp 2016

@alisek jj to mi bylo jasný...já to chtěla ještě podpořit😂 omlouvam se jestli to vyznelo jinak...

elu
2. srp 2016

@texetka jakej je teda tvuj názor na potraty lidských zdravých plodů...bez ohledu na mateřské city zvířat?

Strana
z9