Zamlklé těhotenství. Máte zkušenost?
Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost se zamlklým těhotenstvím? Já jsem v 5+3 tt (podle PM) dnes jsem byla na UZ a dr. mi oznámil, že vidí jenom gestační váček
(vel. 13 mm), ale plod vidět není a nejspíš jde o zamlklé těhotenství.Ještě mám přijít na ko příští středu, ale moc velkou naději mi teda nedával ☹
@dadakin tak jestli to dobře chápu tak si měly 3porody císařem a pak ti udělaly sterilizaci???To oni Dr.dělají že po druhém cisaři chtějí po tobě abys podepsala papír o sterilizaci,já když rodila malého a vypadalo to na sekci tak jsem musela podepsat tento papír ale naštestí jsem nakonec porodila normálně..A ty bys ještě chtěla další mimi???A to jako po sterilizaci je možné????
@turcice já jsem měla sterilizaci vlastně na vlastní žádost nenutili mě ale doporučili mě ji a když jsem se primáře ptala před tím než jsem podepsala jestli bych mohla někdy být ještě těhotná odpověděl jedine IVF no a ted ta situace nastala nový přítel a společné mimčo bysme chtěli,ale před těmi lety by mě nenapadlo že se po tolika letech manželství může vše změnit.
@nadja73 A muzu se jeste zeptat po ti revizy jaky vitaminy si brala nebo neco,a tak pak se vam narodila zdrava holcicka a tedka u druheho thot.uz to bylo bez problemu a v poradku,ja budu radosti bez sebe kdyz nekdy uvidim to srdicko na ultrazvuku,tedka u oboch tehotenstvi to prave tam skoncilo-akonáhle mnelo byt srdicko v 7tydni se vyvoj zastavil.Dekuji za odpoved 🙂
@ksts po revizi jsem zadne vitaminy nebrala. Ja mela zamlkle tehotenstvi v 10tt.
Vlastne po dvou mesicich jsem jedla kyselinu listovou a pak v tehu tehotensky vitaminy, Femibion. A zadarilo se po treti porevizni MS.
Nechala jsi si uz udelat hormonalni profil? jestli se od tveho porodu neco nezmenilo. Druhe miminko jsme pocali 3. mesic po prvni popordni MS a zatim je taky vsechno v poradku.
@nadja73 A ten hormonalni profil ti delala tvoje dr.nebo obvodak,mne moje gynekolozka vzala obery na toxoplazmu,stitnou zlazu a jeste je tam neco,nevim presne a v patek budu mit vysledky,takze nevim ci dela i tohle hormonalni profil,jeste jsem o tom neslysela.A tak dekuji za radu,skusim se nato zeptat-a taky je to odber krve teda. 😉
@ksts testy na stitnou zlazu jsem taky mela, ale ty hned v dobe, kdy jsem nemohla otehotnet.Hormonalni profil dela gynekolozka, kdy v urcitou dobu cyklu (3X) meri folikuly. Jak rostou, do jake velikosti, kolik se jich udela, kdy prasknou, atd. STaci na to jen jeden cyklus, takze to dlouho netrva a vysledek je znam hned.
@ksts PS: ještě jsem četla tvůj příspěvek o tom zda otěhotnět hned po revizi nebo počkat déle. Tento článek by tě mohl zajímat. Je to skotská studie o otěhotnění po potratu.
http://ona.idnes.cz/otehotnet-muzete-hned-po-po...
ahoj holky rada bych se podělila o svuj přiběh i když nevím, zda tu patřím, když už mam po druhem zamlklem těhu jen abych nevylekala někoho to bych fakt nechtěla jen se třeba vyzpovídat , tak dneska se rozhoduje jestli se potrat spustí nebo ne vypadá to toiž na zamlklé, moc mě to bolí, protože jsem si zamlklym těhu prošla už v unoru a prej 3 měsice a vše ok, otěhu hned ovšem se stejně špatnym koncem , hrozí mi další kyretáž a dusledné pokárání dr na pohotovosti, že jsme začli hned, přitom předtim doktor, že 3 měsice a pak šupky dupky... tak co myslite zanedbala jsme to tim rychlym otěhotěnim po dvou ms po revizi? nebo jeto zase blba shoda nahod či geneticka porucha? nevim jsem zoufalá, a je tady někdo z okolí česk. krumlova či budějovic? nebo ještě lepší z kaplice? rada bych (ač vlastně nerada, že to taky někoho potkalo) poznala někoho se stejnym či podobnym osudem... připadam si ponížená, a zničená z těhle neůspěchů... díky za odpovědi verča
@nickitka19 Ahoj potkalo mne to sami,takze nejses jedina,je toho vsude kolem hodne,prvni zamlkly tehot.listopad 2011 v 8tydni a druhy zamlkly tehot.duben 2012 taky v 8tydni,moje dr.mi udelala i vysetrenia na stitnou zlazu a toxoplazmu atd.a vsechno mi vyslo v poradku.Slysela jsem,ze se na tohle specializujou v Praze-Podolí-reprodukční imunulogická poradna,posilam vzkaz,kde se da primo s Dr.poradit i tady-http://www.neplodnost.org/forum/forum54-reprodu... jsem mu psala,i jsem byla rozhodnuta ze do Prahy pujdu,ale nakonec mi muj dr.nasadil stejnou lecbu-Prednison,kdyby byla chyba v imunite. 🙂
@nickitka19 Ahoj, je mi to líto, co právě prožíváš... Nemyslím si, že jsi na vině ty, příroda sama nejlíp ví, a kdyby tělo nebylo v poho, tak bys asi neotěhotněla. Určitě by se po opakovaných potratech měla udělat další vyšetření. Ten doktor je vůl, když se k tobě tak chová v téhle situaci 😠 Jinak jsem Ti chtěla
napsat, že nemusíš nutně na kyretáž, můžeš to nechat odejít samovolně. Je to lepši jak pro tělo, tak pro duši. Já měla zamlklý potrat v 9tt a trvalo to asi 3 týdny , než se to rozjelo. Má sestra už takhle potratila dvakrát a má už i mimi ikdyž ji doktoři strašili. Určitě je důležitá kontrola u Dr . potom a taky bych to asi neriskovala ve vyšším stadiu těhu,ale dr. mi to odsouhlasil a v jiných zemích se to taky tak dělá nomálně... I na netu najdeš příběhy. Tak hodně štěstí a dej vědět, jak jsi na tom.
tento článek mě zaujal. Prý může dojít k oplodnění vajíčka ale pak vývoj miminka zastaví. http://www.novinky.cz/veda-skoly/267452-topeni-...
Ahojte, taky bych se ráda podělila...s manželem se od září loňského roku snažíme o miminko..letos v květnu se nám to podařilo, jelikož jsem zdravotní sestra, tak jsem si nechala vzít krev a vyšlo to..jenže pár dní na to, mi začalo být zle, bolelo mě břicho a hladina hcg šla dolů, nj, začala jsem krvácet. nevím kde se stala chyba (v práci kolem mě byli všichni nemocní, a vůbec na mě nebrali ohled-říkám si asi to tak mělo dopadnout).jenže červík ve mně hlodá.příští týden jdu na kontrolu.tak jsem zvědava.
Ahoj, jsem tři dny po revizi- zamlkle tehu 10tt. Naštěstí jsem uz doma a je to se mnou trochu lepší. Mělo to byt druhé mimco, snažili jsme se něco přes rok. Porad přemýšlím, proc se to stalo. Vůbec se mi nechce ted do práce. Pracuji v takovým silenym prostředí, v hypermarketu, cely den bez denního světla, zářivky, frmol a hukot. Chci říct doktorce at mne nechá doma co nejdyl. vylozila jsem si karty a je pry ted čas na odpočinek. Tak se tim budu řídit. Přečetla jsem celou tuto diskuzi a moc mi to pomohlo. Moc gratuluji tem, ktere tohle zvládly predemnou.
@ninule
@ninule Ahoj chtěla jsem se zeptat taky ti nešlo nic vidět v 6tt.?já jsem asi v začátku 6tt.a byla jsem u doktora a nejde nic vidět ve váčku :(jsem z toho na nervy doma mám malého 2letého chlapečka a s prvním otěhotněním jsem neměla problémy ted mám,ale strach..na prvním UT jsem byla 31.8.2010 a tam byl váček 3mm a o 4 dny později už 9mm.co ted mám dělat mám si dělat starosti?
mě byl v 6tt taky videt jenom ten vacek 😉
@market310 ahojky, já jsem už také těhu, začínám pátý měsíc 🙂, no zažili jsme si trochu strachu, nakonec jsme byli i na plodovce, ale vše zatím v pořádku. A už cítím prcka, jak se ve mně mele, já mám také strach se radovat, však to znáš 🙂. TAk ať se vám narodí krásné a zdravé miminko 😉
včera jsem se dozvěděla že známá které doktoři řekli že potratila a že nemusí na revizi, je stále těhotná. Normálně měsíc po té co zjistila že je těhotná tak začala krvácet. Další měsíc také, další měsíc už bylo krvácení slabší a další mesíc už to nedostala. Šla tedy zjistit co se děje no a byl to šok. Žádný potrat se nekonal. Někdy má člověk pocit jako by ani nežil v 21. století. Teď bude určitě mít nervy jestli bude vše ok protože brala léky i nějaká oslava s alkoholem proběhla. Prostě mazec. Nějak nechápu když ji dělali ultrazvuk jak to že to nepoznali.
Ahoj všichni,právě jsem se zaregistrovala. Mám podobný problém.Je mi už 36let a tak si myslím ,že na druhé mimčo už moc času nemám. Loni jsem prodělala 2x revizi. Bylo to hrozný během pul roku. Tad jsem znovu těhotná ,jsem v 5 týdnu ale dnes dr. se to zase moc nezdálo. Mluvil něco o žloutkovém váčku ,tak nevím .Prožívám docela krušné dny,je mi špatně od žaludku a ječtě ta zpráva. Radši počítám s horší variantou.Tak nějak jsem si myslela ,že se to nemůže opakovaz -ale může. Tak uvidím ,mějte se všichni krásně a držte se!
Ahoj.Tak já v tom mám taky docela zmatky.Šla jsem k doktorovi asi 4 dny po vynechání menstruace,po pozitivním testu,bylo to cca 8.9.2012 teď je 30.10. a já stále nic nevim.Poprvé tam nebylo vůbec nic.Po 14 dnech se objevil váček a po dalším týdnu je tam stále jenom váček.Pro výsledky z krve si jdu zítra,ale nemám z roho dobrý pocit.Teda doktor mě akorát řekl že mimi může být přilepené na stěně a tak není vidět a nebo je ještě moc brzo????Bolesti nemám ani nešpinim.Nevolnosti ustávají a prsa už mě taky tolik nebolí.Navíc jsem to všem musela říct,protože mojí práci v těhoten. nemůžu vykonávat,tak jdu na rizikovku.
Tak jsem po revizi dělohy.zamlklé těhotenství.Mám vrozenou vadu - zahušťování krve,prý to mohlo být způsobeno tím.Na revizi jsem byla v pondělí a ve středu mě bylo zle,docela špinim,měla jsem pocit že jsem dostala menstruaci,ale je nějak brzo???Zítra půjdu k doktoroj a uvidim,dofám že nebude nějaký problém,v sobotu se vdávám :o(((,tak bych nerada měla ještě do toho nějaké komplikace.
ahoj, já jsem teď 4 týden po revizi a stále čekám až přijde MS.... už bychom se chtěli začít snažit ale je to jako věčnost, beru listovku, piju kontryhel a pořád nic. jak jste natom vy? kdy to přišlo?

@turcice jj bylo to plánové,pak jsem si po 3 SC nechala udělat sterilku a ted jsem byla na IVF a nic očekávám MS proto všem radím hodně si rozmyslet sterilizaci.Tak snad druhý pokus vyjde????? 😒