icon

Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?

dadaanela
23. srp 2012

Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka Aha. No, ona ulcerózní kolitida spadá do autoimunitních chorob (resp. nespecifických zánětů), takže ten chronický zánět jistě roli hraje. Možná by nebylo na škodu zeptat se i svého gastroenterologa, ke kterému s tou ulcerózkou docházíš. Ale spíš by mě dost překvapilo, kdyby měl velký přehled o gynekologické problematice... Zkus si na internetu vyhledat něco o přirozené podpoře léčby chronických zánětů a autoimunitních chorob (stravou a doplňky stravy, úpravou životního stylu) - dost článků s tipy je na webu celostnimedicina, kam píší i někteří celostní lékaři. Další nápady už bohužel nemám 😀 ale moc ti držím palce...člověče přičiň se a ten nahoře ti pomůže 😉

xehachiwinga
23. lis 2016

Tak mam pocit holky, že se rýsuje ta první porevizní ms - dole se něco děje...začíná mě pobolívat podbřišek jak to tam pracuje... Jen houšť 😀 aneb nácvik na první dobu porodní! 😅

saidy
23. lis 2016

@xehachiwinga Jak dlouho po revizi jsi? A budete čekat nebo se hned pustíte do snažení? 🙂

xehachiwinga
23. lis 2016

@saidy Dnes je to 33 dní, což by i odpovídalo mému cyklu - bála jsem se, že budu čekat déle, protože jsem se týden po revizi asi na další týden rozkrvácela, ale dle utz už je vše dorostlé a ok 🙂 Můj gynekolog říkal počkat 3 měsíce, to co říkal sice moc neřeším, ale se 'snažením' počkáme - chci se předtím hodit trochu do formy, detoxikovat tělo a nadopovat ho živinami 😀 a chlapa taky - taky se cpe (snad) vitamíny, kotvičníkem a macou a těm spermiím to holt trvá déle (na testech jsme sice nebyli, ale chceme být připravení)...snažit se aktivně nebudeme, ale volný průchod bych tomu chtěla nechat tak od ledna/února 🙂 záleží na okolnostech, ale zbytečně oddalovat to nechci, dokud je pohnojeno... :-P Jak jsi na tom ty???

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga teda ty mas informaci to koukám moc dekuju. Muj Dr na gastro poradně to ví dokonce jsem s nim řešila i léky protoze ťnejakou delší dobu beru na to imuran. Rikal ze na to nema vliv jen ze bych mohla pripadne dříve porodit

saidy
23. lis 2016

@xehachiwinga Já si ještě počkám, jsem teprve týden po revizi a před těhotenstvím jsem mívala cykly 24-26 dnů, tak jsem zvědavá, za jak dlouho mrcha přijde. Ale zítra jedeme na týden na dovolenou a sháníme byt, tak mi to snad rychleji uteče. Doktorka říkala, že se můžeme snažit po druhé MS, ale uvažuju, že jestli se budu cítit dobře, necháme tomu po první volný průběh a uvidíme, kdy to vyjde.

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga jo a koukám ten vigantol napsala tomu mymu na imunologii a ma brát 20 kapek jednou tydne

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka Tak imuran taky tlumí imunitní systém. Pro zajímavost, jak ho bereš dlouho? Má několikaměsíční nájezd než začne působit.

xehachiwinga
23. lis 2016

@saidy To ti uteče jako voda když máš takové radostné starosti 😉 A jak se cítíš? Ta zbylá krev z dělohy už odešla? Bolesti už ok? Víš co, dost holek to zvládne už po první ms, ale vzhledem k tomu, že tam nevidíme tak bych se možná přikláněla k tomu počkat ty 2 ms - aby se zahojil a zavřel ten čípek, protože ten pak drží celý těhu tam kde má být...nevim no. To bylo taky tvoje první těhotenství?

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga vic jak rok 🙂

saidy
23. lis 2016

@xehachiwinga jj, taky to bylo první těhotenství. Krev zatím nic, ale dneska se mi zdá, že možná něco přijde. Jestli bude ovulace, měl by se čípek pootevřít a mohlo by to odejít, tak čekám. Ale i na to je ještě asi brzo 🙂 Bolesti už dneska OK, tak snad už se nevrátí a jenom se to pěkně dočistí 🙂

xehachiwinga
23. lis 2016

@saidy To zní dobře 🙂 kdyby náhodou nic, prubni tu šalvěj s maliníkem, to dokáže zázraky... U mě taky zatím ticho po pěšině, tak uvidím zítra.

saidy
23. lis 2016

@xehachiwinga Nebo už mi jenom šplouchá na maják, ale mám dneska místy takový pocit vlhka a někdy se mi zdá, jako by ze mě něco teklo, ale intimka je čistá, tak možná začínám bláznit 😀 I když druhý den po revizi ze mě už netekla ani tak krev, ale něco čirorůžového. Čert ví, co to bylo. Podle doktorky je to v pořádku, tak počkám a uvidím, co z toho vyleze 🙂
Zatím se nalívám kontryhelem, do šalvěje se mi moc nechce, zdá se mi pěkně hnusná, ale jestli bude krize, zkusím. Jaké to má mít účinky?

saidy
23. lis 2016

Včera manžel přišel z pokecu s bývalým kolegou s tím, že kolegova žena taky napoprvé potratila v 10tt a že jí doktor doporučil, že na to mají hned po první MS zase skočit a dneska mají už 2 zdravé kluky (3 roky a 10 měsíců myslím), tak čert aby se v tom vyznal, když každý říká něco jiného. 😕 A to jí je kolem 30 a jemu spíš ke 40 :D

xehachiwinga
23. lis 2016

@saidy Přesně tyhle vlhký pocity mám od revize taky 😀 a asi tě nepotěším, ale úplně celou dobu 😀 😀 když se smíchá s tím maliníkem tak mi to chuťově přišlo ok, třeba by pomohl ještě med? Šalvěj hodně stimuluje dělohu a má právě nejsilnější účinky na to čištění - dřív se používala i na potraty...dál je taky dezinfekční a protizánětlivá a ten maliník je taky stimulační na dělohu. Když u mě doktor dva týdny po revizi viděl na utz zbytek v levym děložnim rohu a strašil re-revizí tak jsem týden poctivě čajovala tuhle směs - každý den 1,5 litru a po týdnu nejdřív - a to absolutně bez bolesti - hnědý výtok (ne špinění) a pak dvě rána žmolky tkáně...a voilá, zbytek byl bezbolestně pryč 🙂 pak jsem to zase vyměnila za kontryhel s hluchavkou (na sliznici), které piju taky 1,5 l denně - do 1. MS a pak samotný kontryhel až do té lednové/únorové ovulace - od ovulace do (ne)očekávané ms přemýšlím, že bych zkusila drmek, ale ještě nejsem rozhodnutá, podporuje progesteron, ještě si o tom něco nejdřív načtu... Hele, s tím snažením, ono bude nejlepší, když poslechneš svoje tělo, to ti ukáže nejlepší cestu 🙂 když se budeš cítit dobře a i psychicky budeš mít pocit, že je na to ta pravá doba, tak proč ne hned po 1. ms...pokud budou pochybnosti, počkáte...nech to otevřené, teď je důležité, aby ses zahojila, vyloučily se zbytky krve a dorostla sliznice a to je teď nejdůležitější - aby tam to mimčo pak mělo připravené hnízdečko de luxe 😉

baskervile
23. lis 2016

@cibka A co třeba zopakovat genetiku?Pochopila jsem ,že už je to nějaký rok zpět co vám jí dělali,třeba se něco změnilo?A navštívit nějaký CAR?Musí se přeci zjistit důvod?Třeba je za tím jen nějaká "pitomost"

cibka
23. lis 2016

@baskervile Dr mi rekl i na imunologii primářka ze se genetik nemění ze je zbytečný aby na tam poslala znovu. Tenkrát jsme jezdili do gennetu do Prahy ale jak jsem psala ani po IVF se nepodařilo otehotnet a prošlo mi ze z nas zahájí jen peníze

wendissek
23. lis 2016

@xehachiwinga to by bylo fajn kdyby potvora došla 🙂 a pak sup na to

wendissek
23. lis 2016

@cibka pokud vám oboum dělali karyotym na genetiku soch jsou chromozomy atd tak to se opravdu nemeni 🙂

cibka
23. lis 2016

@wendissek Jj myslim ze to je ono 🙂

wendissek
23. lis 2016

@cibka tak ten se opravdu nemění 🙂

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka To není tak úplně pravda - stejně jako se může spermiogram zlepšit, může se i zhoršit - vajíčka jsou sice pořád stejná, ale spermie jsou nové co 3 měsíce... Máš to vyšetřené ze všech stran, ale mám pocit, že teď nejvíc ze všeho se potřebuješ hodit do pohody a asi to taky bude teď to nejtěžší po tom všem běhání po bílých pláštích a zmatku v hlavě ☹ třeba ti vážně pomůže i psychicky to trochu vzít i do svých rukou tou úpravou životosprávy, jak u tebe tak u chlapa... Autoimunitu máš podchycenou dvojí farmakoterapií, takže to dělat neplechu příště zkrátka nebude a teď je nejdůležitější zahnat stres a strach - to je stejně největší průser ze všech. Zkrátka nesmíme zapomínat, že děti nosí čáp a že to tělo je taky inteligentní a má samohojící schopnosti když ho budeme stimulovat pozitivním myšlením 😉

lentixx
24. lis 2016

Mě v dubnu po první revizi doktor doporučil minimálně 2 MS počkat. Protože jsem byla psychicky rozhozená, čekali jsme až do září, aby bylo vše zahojené a připravené. Hned na první pokus se zadařilo, ale v 10tt z toho byla opět revize (včera to byly dva týdny, kdy mi jí provedli). Takže ono je asi jedno, kolik cyklů se čeká .... Odložení nezaručí úspěch. Teď nás čeká 14.12 genetika v Gennetu v Praze 7 (má někdo zkušenost)?
Doktor nyní striktně nařídil čekat dvě MS, aby se vše zhojilo a do té doby už budou výsledky genetiky. Takže prý únor/březen by to již dovolil - pokud bude vše ok.

saidy
24. lis 2016

@lentixx To mě moc mrzí, jednou je to hrozné a 2x si to nedokážu představit ☹

cibka
24. lis 2016

@lentixx ahoj my tam byli asi pred 6 lety jen nam vzali krev a dělali testy na nějaký mutace

saidy
24. lis 2016

Podle hlenu to vypadá, že mi možná naskočil cyklus a snad by se mohla blížit ovulka 🙂 Třeba při ní odejdou ty zbytky, co ve mě zbyly po revizi a MS dorazí v termínu. To bych asi šla bouchnout šampaňské, aneb je důležité radovat se z maličkostí 😀

lu_cy
24. lis 2016

@saidy já jsem teď úplně posedlá snad už.... nemůžu se dočkat MS. Beru to jako svou záchranu. Dvakrát jsem se ptala doktora jestli nebude vadit když do toho praštím hned, že to jinak psychicky nedám. Ten teď taky ze mě bude mít chudák asi dost.

saidy
24. lis 2016

@lu_cy jsme na tom asi tak stejně 😀 Mi doktorka říkala nejdřív 3 měsíce, když jsem se jí na to ptala znovu tak 2 MS, ale jestli nebudu mít nějaké problémy, zkusíme to po první a uvidíme. Chlap dělá na směny, tak moc velká šance, že se trefíme není, ale pro můj dobrý pocit.. 🙂 Jak ty jsi na tom? Nějaké změny po revizi? Já mám zatím dost pocit vlhka a hlen je zatím mléčně bílý a řídký, tak snad se to blíží 🙂

lu_cy
24. lis 2016

@saidy no my se oba moc těšíme, akorát já to ještě špatně zvládám. Proto nechceme čekat dlouho. Jinak fyzicky po revizi je to dobrý, žádné špinění a nic. Jen jsem měla taky pocit jakoby lehce výtok ale čistý nebo už mi hrabe. Trochu teď i pocit jako by měla přijít MS podle břicha. Ale spíše už se tak těším, že všechno moc vnímám.

cibka
24. lis 2016

Tak dnešní hcg je 16

Strana