Zamlklé těhu bez revize, jak dlouho čekat?

maargitt
29. bře 2015

Zdá se, že mě potkalo zamklé těhotenství. Před 10 dny dr shledala, že není srdeční akce a následně to potvrdili v nemocnici. Nyní bych byla v 11tt, plod zanikl cca někdy okolo 8tt. Samozřejmě, jsem tlačena do revize, ale moc se mi do toho nechce. Nějak si myslím, že si s tím tělo může vypořádat samo a chci mu dát tu šanci. Jenže jak dlouho čekat? Naopak dr v nemonici samozřejmě jinou šanci než okamžitou revizi neviděl, vyjmenovával mi všechny hrůzy a nakonec mi řekl, že nechápe, co tam dělám, když nechci na tu revizi jít. Nevím, myslela jsem si, že pacientům se mají dávat alternativy. Asi jsem byla naivní.
NIcméně, už mám tři děti a další v plánu není, nestresuji se tedy nějakými případnými komplikacemi jakože se nebudu moci hled snažit apod. Ale ráda bych to přežila bez větších komplikací typu zánět dělohy.
Co mě čeká? Prožil někdo?

tortojs
29. bře 2015

Zamlklé těhotenství se právě neprojevuje krvácením a bolestmi jako klasický potrat. Když si s mrtvým plodem tělo neporadilo 3 týdny, myslíš, že je šance aby si s ním poradilo? To spíš dřív dostaneš infekci dělohy, takovou, že tě opravdu může zabít. Mysli na své tři děti, jestli ti to stojí za to riskovat život pro jednu operaci.

victoireux
30. bře 2015

@maargitt mám ten samý problém, taky čekám na potrat po zamlklém, Dr. řekl že se mám hlídat. Jakmile nastanou bolesti, velké krvácení nebo teplota, mám do nemocnice jet, zatím vyčkávám.

ninan2
31. bře 2015

@maargitt no vraj to moze trvat az 6 tyzdnov kym sa to same vypudi. Co som citala tak bolesti su ako na zaciatku porodu, take mensie kontrakcie, a mozu byt aj cely den. Potom este budes par dni krvacat. V zahranici je bezny takyto vyckavaci pristup. Ak nemas ziadne problemy ako bolesti brucha ci teplotu tak je OK... Po potrate je dobre ist na ultrazvuk ci odislo vsetko, aby si nahodou nedostala zapal z nejakych zbytkov.

ninan2
31. bře 2015

@maargitt ja som inak bola na revizi v listopadu v 10tt. Vsetko nastastie prebehlo v poriadku a neboli ziadne komplikacie. Robi sa to v celkovej narkoze a v nemocnici staci byt len par hodin. My sme sa chceli co najskor potom zas snazit, takze som nechcela zbytocne dlho vyckavat...

lenzaaa
6. dub 2015

Ja sla teda na revizi ihned kdyz mi to dr rekla... byla jsem v 14tt plod odpovidal 12tt, a nikdy me teda nenapadlo cekat na to az odejde samo, hlavne zit s pocitem ze mam v sobe mrtve dite a cekam az se telo rozhodne ho vypudit je neprestavitelna 🤐 kord si zahravas s vlastnim zivotem, zdravim a sanci na dalsi mimi...

ter89
26. dub 2015

Já jsem také šla hned, jakmile jsem se to dozvěděla. Vzali mě sice až za 4 dny (byl tam víkend), ale docela mi to i psychicky pomohlo. Kdybych měla čekat než to vyjde samo, tak se asi zblázním 🙂