Jídla bez možnosti chlazení a ohřevu. Máte tip?
Prosim o tipy na jidla vhodna do krabicky na cely den, kdyz neni moznost lednice nebo naopak treba mikrovnky k ohrevu ani treba varne konvice na zaliti horkou vodou.
Tousty a plnene tortily uz se nejak prejedli, obcas nejake rizecky, ale to uz take je takove na jedno brdo....
Plnene housky nebo neco podobneho nechceme.... Potrebujem neco, co nahradi obed, jinak je vzdy po ruce ovoce a zelenina.
Diky za tipy, treba i s odkazy na ozkousene recepty nebo popsany vami vyzkouseny recept.
No nic, zřejmě jsi to vůbec nepochopila 🤦♀️
@oplatecka ale pochopila neboj....
Hele ale ty všechno zamítáš. Kdyby tě nějaké jídlo zaujalo, tak myslím, že by nebyl problém napsat recept. Ale takhle je to ztráta času. Někdo ti napíše tři recepty, bude nad tím trávit svůj čas, a ty napíšeš, že tohle ne 🤷♀️ Tak čemu se divíš?
ok, vidím, že to nemá cenu, tak ať pořídíš, chceš recept na těstovinový salát, nebo já nechápu, předpoklad je nějaký tip, těch tu, co se jídla týče, zazněly mraky, nic z toho nejde, pokud by to bylo něco fakt special chápu, pak stačí se doptat
a nevidím jediný důvod, aby sem někdo vypisoval půlku kuchařky a tys to šmahem zamítla, jednodušší je napsat nápad a pokud tě to zaujme, máš možnost si to s dotyčnou dořešit
@oplatecka mám ten samý názor, za mě ztráta času...
TVL než tu xkrat psát proč ne a proč je všechno blbý a drepet u toho hodinu...hod si do googlu nápady na jídlo na celý den bez možnosti lednice. Vypadne ti bambilion receptů. Uprav dle preferencí syna a čus bus, vyreseno
@oplatecka ono se anonymně líp rýpe, takový nešvar tady, založit anonym a od prvního příspěvku vše shazovat, co je blbý a blbější, já jdu nemá to smysl, pokud vůbec jde o ty recepty....
Jen si říkám, že se ti musí asi strašně špatně žít a fungovat, když ve všem hledáš problém, to musí být fakt náročné.
Jen si říkám, že se ti musí asi strašně špatně žít a fungovat, když ve všem hledáš problém, to musí být fakt náročné.
@moudivlacek ano chci recept na treba testovinovy salat ktery nebude jen s ichane testoviny s orestpvanou zeleninou (to za salat opravdu nepovazuji) a zaroven to vydrzi cely den v teple treba
@podaji cetla jsi uvodni dotaz? Pokud ano, tak jsi asi prehledla slovo jako ozkuseny ci overeny
@oplatecka mysli si co chces, to je tvuj problem
Nechápu, proč jsi tak útočná, nikdo ti nic neudělal. Tak ti přeju, ať najdeš vhodné recepty a ať se ti daří.
Mě by zajímalo, na co z těch mých návrhů potřebuješ recept 🙂. Jako úplně triviální není snad jenom ten bramborový salát, myslela jsem tento - https://www.kucharkaprodceru.cz/vidensky-brambo...
Mě by zajímalo, na co z těch mých návrhů potřebuješ recept 🙂. Jako úplně triviální není snad jenom ten bramborový salát, myslela jsem tento - https://www.kucharkaprodceru.cz/vidensky-brambo...
@merope tak zrovna na tve tipy ne... Ono totiz ty jsou takove vice ci mene pro nas nepouzitelne.... Jako zreba kure s chlebem a tak fakt ne... Kor treba zrovna to kure po 10 hodinach mimo lednici (coz je casto cas od vyndani z lednice do moznosti dostat se k tomu jidli) neni nic moc
naposledy, neb jsi na to neodpověděla, co mají na treninky ostatní děti? to je to první, co já bych udělala, musejí to také řešit, nebo ani jejich svačinoobědy nesplňují požadavky?
naposledy, neb jsi na to neodpověděla, co mají na treninky ostatní děti? to je to první, co já bych udělala, musejí to také řešit, nebo ani jejich svačinoobědy nesplňují požadavky?
@moudivlacek no prave same bile pecivo s necim a tomu se chci pri te frekvenci ja osobne vyhnout, protoze se mi to nelibi
na 10 hodin, ci kolik jsi psala prostě opravdu nic nenajdeš bez toho, aby na to byl vhodný obal či to kde uskladnit a kor za chvíli ty vedra, to bych se bala i šunku do housky na tak dlouho, vždy je něco za něco, nejde mít milion požadavků a neustoupit, když se nic nenajde, je třeba o tom přemýšlet a hledat kompromisy
nejsi první, ani poslední máma, co to řeší, za mě (a evidentně si to nemyslím sama), to neskutečně hrotíš, vypiš si tady z diskuze, co všechno jsi zavrhla a moc ti toho nezbyde, pokud není lednice, termoobal, možnost ohřátí, ne pečivo, ne kuře, ne další věci co se tu objevily.... tak ti zbyde fakt ta obložená houska a tatranka
cokoli, co bude za studena (nebavím se o ovoci a zelenině), nebude buď chutné, pokud jde o jídlo primárně určené pro tepelnou úpravu, či pro sportovce/sportovkyni vhodné (přemíra pečiva, listové těsto, palačinky, sušenky atd.)
Ano, ostatní zjevně vyhodnotili, že pokud nechtějí nějaké ty termoboxy či chlazení, tak skončí u pečiva s něčím a podobně. Ano, pokud to je 10 hodin někde fakt ve větším teple, tak padá veškeré maso, vajíčka, těstoviny, rýže, z uzenin tak leda špek a to už zase není úplně co bys chtěla (a i většina ovoce a zeleninové zaláty).
Jo a navrhovala jsem ještě mléčné výrobky (kefíry a podobně) - to taky tedy zavrhuješ? Ochucený kefír se dá vypít poměrně v pohodě i "za běhu" a já osobně nesnáším, když je to studené, tzn. pokud ho chci pít následující den, vytahuji z lednice večer.
Ještě mě napadá jedno - proteinové nápoje. Tam můžeš dát 0,5 litru mléka v tetrapacku (vydrží) a pak si to jenom namíchá před použitím (nebo existují i namíchané). Ale taky se to nedá pít moc často. A pro 10ti leté to ani nebude nic moc vhodného. Ale asi lepší než bílá bageta se sýrem.
Jinak prostě 10 hodin v teple fakt nedají ani ty sendviče.
Ano, ostatní zjevně vyhodnotili, že pokud nechtějí nějaké ty termoboxy či chlazení, tak skončí u pečiva s něčím a podobně. Ano, pokud to je 10 hodin někde fakt ve větším teple, tak padá veškeré maso, vajíčka, těstoviny, rýže, z uzenin tak leda špek a to už zase není úplně co bys chtěla (a i většina ovoce a zeleninové zaláty).
Jo a navrhovala jsem ještě mléčné výrobky (kefíry a podobně) - to taky tedy zavrhuješ? Ochucený kefír se dá vypít poměrně v pohodě i "za běhu" a já osobně nesnáším, když je to studené, tzn. pokud ho chci pít následující den, vytahuji z lednice večer.
Ještě mě napadá jedno - proteinové nápoje. Tam můžeš dát 0,5 litru mléka v tetrapacku (vydrží) a pak si to jenom namíchá před použitím (nebo existují i namíchané). Ale taky se to nedá pít moc často. A pro 10ti leté to ani nebude nic moc vhodného. Ale asi lepší než bílá bageta se sýrem.
Jinak prostě 10 hodin v teple fakt nedají ani ty sendviče.
@merope no zrovna jogurotve napoje a kefiry za me v teple fakt ne.... Ke vsemu to opravdu nenahradi obed, to je tak svacina a to ma ovoce a zeleninu, sladke veci vubec to neji ani normalne (nejake tatrnaky a tak co tu padlo), nema rad sladkosti.... Proteinovy napoj opravdu v tomto veku davat jako nahradu jidla tez nevidim jako vhodne
inspirovala bych se třeba na FB Stezky českem :D My ji v létě občas chodíme a nechce se nám vždy tahat vaření. Pochopila jsem, že i dobré nápady tu padají na neúrodnou půdu. Z toho, co tu ještě nebylo, a bereme na stezku českem:
- paštika
- sušené ovoce, oříšky
- konzervy rybiček
- vzít si směs müsli a mlíčko do kafe (myslím takovou tu 100ml lahvičku, nikoli ten miniaturní kališek...)
Tohle je běžně obsah našeho batohu na 3dny po cca 27 km. Jako pokud je nesnesitelné uvařené jídlo/ maso/ jogurtové nápoje, které nejsou přímo z ledničky vyndané... a pokud to dítko takto musí jíst nějak často a není možné oběd zajistit jinak, tak tu asi těžko vymyslíme něco světoborného, z čeho by bylo odvařené. (Mně by se to po iks dnech taky zajídalo, ale proto je to spíš vyjímečný režim...)
inspirovala bych se třeba na FB Stezky českem :D My ji v létě občas chodíme a nechce se nám vždy tahat vaření. Pochopila jsem, že i dobré nápady tu padají na neúrodnou půdu. Z toho, co tu ještě nebylo, a bereme na stezku českem:
- paštika
- sušené ovoce, oříšky
- konzervy rybiček
- vzít si směs müsli a mlíčko do kafe (myslím takovou tu 100ml lahvičku, nikoli ten miniaturní kališek...)
Tohle je běžně obsah našeho batohu na 3dny po cca 27 km. Jako pokud je nesnesitelné uvařené jídlo/ maso/ jogurtové nápoje, které nejsou přímo z ledničky vyndané... a pokud to dítko takto musí jíst nějak často a není možné oběd zajistit jinak, tak tu asi těžko vymyslíme něco světoborného, z čeho by bylo odvařené. (Mně by se to po iks dnech taky zajídalo, ale proto je to spíš vyjímečný režim...)
@jahodi susene ovoce a orisky miva ale to je jako svacina ne nahrada obeda, coz hledam tady, konzervy rybicek - uz si fakt umim lredstavit jak si dite otevira sardinky v plechovce a basti je tam a pak smrdi cely den rybama ke vsemu kdyz ro otrebuje treba v pulce prerisut zavrit a prenest vsechn sve veci na jine misto.... Co se tyka jogurtu a kefiru tak neprijatelne jsou pri me z toho duvodu ze v teple po takove dobe rozhodne nejsou uz uplne v kondici a nepotrebuju aby mel pak behavku
Nejsi jediná, kdo řeší jídlo pro dítě na celý den, my ostatní jsme vyhodnotili, že pokud nechceme dítě nechat o bagetě se šunkou, že mu koupíme termosku a má klasický teplý oběd. Většinu návrhů na studené varianty, které ti tu ostatní psali, jsi zavrhla, protože to syn nejí, smrdí to, nejde to zavřít, zkazí se to, vyteklo by to do krabičky, prodává se to ve skle, těstoviny+zelenina není salát, pečivo mu dávat nechceš atd. Pokud potřebuješ pro dítě plnohodnotné jídlo, protože zřejmě ten den dělá nějaký sport, tak ať si teda s sebou nese v termosce horkou vodu (nebo si na těch závodech, či co to, je místo čaje koupí jen kelímek horké vody) a kup mu dehydrované turistické jídlo, ať si to zalije v sáčku 🤷🏻♀️
Jako dělat takovou kovbojku z toho, že se mu nevejde s další 10 kg vážící výbavou do tašky nebo batohu termoska na oběd, mi přijde dost úsměvné a vlastně tak jako ve stylu "vidím problém ve všem", přitom by u kluka ve vývinu mělo jít při sportu o to, ať má dostatek energie 💪
Jsem poměrně zvědavá, jestli tě vlastně nějaký z tipů na jídlo na cesty osloví, když ti tu své rady napsalo tolik lidí 🙏
A mě by zajímalo, co to dítě dělá za aktivitu, že je vše nemožné. Možná by stálo za to nám to sdělit, abychom lépe pochopili situaci.
Kde není vůle ...
Ono pokud se ti nelíbí nic z toho tu padlo, je to těžké...
Některé tady jsou dobré a co se týče konkrétních receptů, předpokládala bych, že jako matka 10letého dítěte nějaké základní zkušenosti v kuchyni máš a zvládneš trochu zaimprovizovat, když máš inspiraci co jdeš vlastně vařit, nebo dohledat recept vyhovující chuťovým preferencím syna.
No a pokud vlastně nic jiného "nejde", tak holt budeš muset jít cestou pečiva jako ostatní, vybrat kvalitní, trochu nutrične hodnotné, ne bílé a kvalitu stravy mu vynahradit hlavně snídaní, vhodnou svačinou a teplou večeří.
Takový tvaroh k snídani, vajíčka na sto způsobů zasytí a poslouží dobře k zasycení a dodání energie s dobrou svačinou na dlouhou dobu... Senvič z kvalitního celozrného pečiva, další svačina, kde píšeš, že ty vychytané máte a při večeři se přece můžeš perfektně realizovat bez nějakých omezení...
Jinak se pak snad už jen obrátit na NASA, ti by si s tím poradit mohli. 🤭
Kde není vůle ...
Ono pokud se ti nelíbí nic z toho tu padlo, je to těžké...
Některé tady jsou dobré a co se týče konkrétních receptů, předpokládala bych, že jako matka 10letého dítěte nějaké základní zkušenosti v kuchyni máš a zvládneš trochu zaimprovizovat, když máš inspiraci co jdeš vlastně vařit, nebo dohledat recept vyhovující chuťovým preferencím syna.
No a pokud vlastně nic jiného "nejde", tak holt budeš muset jít cestou pečiva jako ostatní, vybrat kvalitní, trochu nutrične hodnotné, ne bílé a kvalitu stravy mu vynahradit hlavně snídaní, vhodnou svačinou a teplou večeří.
Takový tvaroh k snídani, vajíčka na sto způsobů zasytí a poslouží dobře k zasycení a dodání energie s dobrou svačinou na dlouhou dobu... Senvič z kvalitního celozrného pečiva, další svačina, kde píšeš, že ty vychytané máte a při večeři se přece můžeš perfektně realizovat bez nějakých omezení...
Jinak se pak snad už jen obrátit na NASA, ti by si s tím poradit mohli. 🤭
@karamelkka no veceri prave moc ne, casto se vraci treba ve 22 hod, takze i veceri ma po ceste vetsinou formou toho celozrnneho peciva a tak...
víš co, já bych si zjistila, jak to mají ostatní děti a klidně bych se domluvila i s trenérem, pokud je celý den pryč, tak je nesmysl, aby mu jakékoli jídlo připravené ráno doma, vydrželo funkční a zdravotně nezávadné k obědu, případně i k večeři.
co třeba v místě, kde má soustředění domluvit dovážku oběda, nebo zaplatit v místě oběd, to určitě musí jít.
víš co, já bych si zjistila, jak to mají ostatní děti a klidně bych se domluvila i s trenérem, pokud je celý den pryč, tak je nesmysl, aby mu jakékoli jídlo připravené ráno doma, vydrželo funkční a zdravotně nezávadné k obědu, případně i k večeři.
co třeba v místě, kde má soustředění domluvit dovážku oběda, nebo zaplatit v místě oběd, to určitě musí jít.
@xxx3d no ne vzdy to jde prave.... A nebo na to neni dostatek casu prave... Ono i behem soustredeni se casto presouvaji, cast jsku v hale cast venku a tak.... Zatim se rpave zda, ze to ze jsku tyden co tyden minimalne 1x od rana do vecera na houskach vadi jen me.... Ale proste me se to nelibi cpat ho olnenymi houskami byt celozrnnymi nebo delanymi doma
Nečetla jsem diskuzi, neporadím recept, ale co takhle termo dozicky? Řeším tak obědy děti do školy a skolky. Ráno jim to ohreji a v poledne je to jeste teplé
Nečetla jsem diskuzi, neporadím recept, ale co takhle termo dozicky? Řeším tak obědy děti do školy a skolky. Ráno jim to ohreji a v poledne je to jeste teplé
@mafulin pisu vyse, potrebuju neco studeneho, co muze byt v jednom boxu se svacinami a tak neni prostor ani v zavazadle na vice obalu (doz, termosek....) a ani to neni prakticke z hlediska rychlych presunu a neustaleho prerovnavani veci treba... Ke vsemu falt nehodlam cokoli ohrivat treba ve 3:30 rano, ldyz ve 4 odjizdi a pochybuju ze by to do 14 hod vydrzelo i v termoobalu teple
Tak jestli odjizdi ve 4 a vraci se v deset, tak dat mu na jidlo housku povazuju za jeden z mensich problematickych vlivu na zdravi
Zdá se mi hodně zvláštní, že na sportovním soustředění se neřeší kvalitní strava. Syn také pravidelně jezdívá a je tam vše po celou dobu pořešeno od trenérů, vč. toho, že dopředu známé celodenní jídelníček. Stejně tak jsou velmi zvláštní ty kraťoučké pauzy na jídlo, minimálně na oběd je vždy dost času i na jeho strávení. Sportovci tím víc potřebují řešit výživné jídlo a zdravé stravování, aspoň to je naše zkušenost. Jinak pokud jde jen o jednodenní "akce", tak dáváme různé sendviče, tousty, musli tyčinky, hodně čerstvé zeleniny a ovoce. Kdybych chtěla řešit i teplé obědy, tak dám klidně to, co jíme běžně do termoobalu. Pokud je problém s místem v batohu, zkusila bych se domluvit s trenéry, co mohou vzít oni například autem (určitě i tak toho berou dětem víc) 😉
Zdá se mi hodně zvláštní, že na sportovním soustředění se neřeší kvalitní strava. Syn také pravidelně jezdívá a je tam vše po celou dobu pořešeno od trenérů, vč. toho, že dopředu známé celodenní jídelníček. Stejně tak jsou velmi zvláštní ty kraťoučké pauzy na jídlo, minimálně na oběd je vždy dost času i na jeho strávení. Sportovci tím víc potřebují řešit výživné jídlo a zdravé stravování, aspoň to je naše zkušenost. Jinak pokud jde jen o jednodenní "akce", tak dáváme různé sendviče, tousty, musli tyčinky, hodně čerstvé zeleniny a ovoce. Kdybych chtěla řešit i teplé obědy, tak dám klidně to, co jíme běžně do termoobalu. Pokud je problém s místem v batohu, zkusila bych se domluvit s trenéry, co mohou vzít oni například autem (určitě i tak toho berou dětem víc) 😉
@angelinie nwjsoubto klasicka soustredeni, jw to takovy mix soutez- workshopy, masterclassy a tak v jeden tlden treba. Soustredeni klasicke maji pojate normalne s obedem v restauraci ale to jsku na jednom miste. Jinak jsou to take ciste soutezni dny treba
@angelinie treneri detem neberoubopravdu nic, naopak my jako rodice vozime na misto ty trenery sami vetsinou nejezdej
Tak v tom případě bohužel asi neporadím. Já mám zkušenost jen od syna v týmovém sportu a sama od sebe v individuálním sportu na vyšších úrovních. Oba jsme (byli) členy sportovního klubu a tam opravdu dost věcí mohli řešit i trenéři, stejně tak byla většinou zajištěna i společná doprava, takže s převozem čehokoliv nebyl problém. A aspoň ty pauzy na jídlo byly opravdu dodržovány, na tom bych jako rodič trvala. A ne že dítě se celý den pořádně nenají.