icon

Jídla bez možnosti chlazení a ohřevu. Máte tip?

14. kvě 2025

Prosim o tipy na jidla vhodna do krabicky na cely den, kdyz neni moznost lednice nebo naopak treba mikrovnky k ohrevu ani treba varne konvice na zaliti horkou vodou.
Tousty a plnene tortily uz se nejak prejedli, obcas nejake rizecky, ale to uz take je takove na jedno brdo....
Plnene housky nebo neco podobneho nechceme.... Potrebujem neco, co nahradi obed, jinak je vzdy po ruce ovoce a zelenina.
Diky za tipy, treba i s odkazy na ozkousene recepty nebo popsany vami vyzkouseny recept.

Strana
z5
radecka1
15. kvě 2025

Tak když s ním jedete, když vozíte i trenéra, tak snad mu někdo tu tašku s jídlem, můžete vzít do haly, když to nemůže probrat. A pokud si to musí brát sám, tak ať má tašku, ve které musí mít 10kg věcí, v ruce a batůžek s jídlem na zádech nebo obráceně. Nebo mu kup větší tašku. Zatím se mi zdá, že je problém úplně všechno.

autor
16. kvě 2025
@radecka1

Tak když s ním jedete, když vozíte i trenéra, tak snad mu někdo tu tašku s jídlem, můžete vzít do haly, když to nemůže probrat. A pokud si to musí brát sám, tak ať má tašku, ve které musí mít 10kg věcí, v ruce a batůžek s jídlem na zádech nebo obráceně. Nebo mu kup větší tašku. Zatím se mi zdá, že je problém úplně všechno.

@radecka1 budes se divit ale nemuze, dite nesmi z haly k rodicum na tribunu, rodice nesmi do satny ani dolu k palubovce, pripadne jsou venku a rodice maji smulu a musi si najit program v danem miste, nesmi byt na sporotvisti a tak a casto jezdi prave sam treba busem pokud je tam moznost dopravy linkovym busem neno MHD

autor
16. kvě 2025
@radecka1

@radecka1 a kdyz uz jsme u toho tasku nebo batoh nemuze mit jine, vetsi, museji mit jednotne klubove

merope
16. kvě 2025

Já jen upozorním, že pokud jsou problém jogurtové nápoje či kefíry, protože máš strach, že by z toho mohl mít běhavku (tzn. tepelné podmínky jsou takové, že by to kefír či jogurt "nedal"), tak opravdu V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ!!!! nedávej žádné těstoviny ani rýži, protože ty jsou na to mnohokráte náchylnější.

Za mě je pořadí náchylnosti asi tohle:
- šunka, měkké salámy, párky
- těstoviny, rýže, saláty s majonézou
- vajíčka, grilované kuře
- běžný tvrdý salám
- kefír, jogurtový nápoj (vzhledem k technologii výroby zvláště ty kvalitní a "živé" vydrží v teple výrazně déle než maso)
- sýry
- sušené maso, opravdu tvrdé salámy

Což mě napadá - co mu proboha dáváš na ty sendviče, že to bereš jako bezpečnější než kefír? Co ostatní dávají na to pečivo, že to je bezpečnější než jogurt?

A jinak - ony i ty termoboxy padají, pokud bys to dala ve 4 hodiny ráno teplé do termoboxu a jedl to až ve dvě odpoledne, tak už to může být slušně rizikové. Ale tam bych ho skoro vedla k tomu, ať si to pořádné teplé jídlo dá ráno, než začnou, a kdy je ještě relativní klid - a pak holt přes den bude uzobávat "blbin". Jo a v 10ti letech bych silně zvažovala, zda je takový sport vůbec pro dítě vhodný, už kvůli tomu přístupu trenérů.

autor
16. kvě 2025
@merope

Já jen upozorním, že pokud jsou problém jogurtové nápoje či kefíry, protože máš strach, že by z toho mohl mít běhavku (tzn. tepelné podmínky jsou takové, že by to kefír či jogurt "nedal"), tak opravdu V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ!!!! nedávej žádné těstoviny ani rýži, protože ty jsou na to mnohokráte náchylnější.

Za mě je pořadí náchylnosti asi tohle:
- šunka, měkké salámy, párky
- těstoviny, rýže, saláty s majonézou
- vajíčka, grilované kuře
- běžný tvrdý salám
- kefír, jogurtový nápoj (vzhledem k technologii výroby zvláště ty kvalitní a "živé" vydrží v teple výrazně déle než maso)
- sýry
- sušené maso, opravdu tvrdé salámy

Což mě napadá - co mu proboha dáváš na ty sendviče, že to bereš jako bezpečnější než kefír? Co ostatní dávají na to pečivo, že to je bezpečnější než jogurt?

A jinak - ony i ty termoboxy padají, pokud bys to dala ve 4 hodiny ráno teplé do termoboxu a jedl to až ve dvě odpoledne, tak už to může být slušně rizikové. Ale tam bych ho skoro vedla k tomu, ať si to pořádné teplé jídlo dá ráno, než začnou, a kdy je ještě relativní klid - a pak holt přes den bude uzobávat "blbin". Jo a v 10ti letech bych silně zvažovala, zda je takový sport vůbec pro dítě vhodný, už kvůli tomu přístupu trenérů.

@merope diky za nevyzadane rady, dela to, co ma rad a rozhodne ho nebudu stahovat z neceho co ho bavi a je v tom velice uspesny....

merope
16. kvě 2025

Tak pak nezbývá než se smířit s tím, že strava u toho nebude úplně podle tvých představ. Protože pokud bereš za rizikové právě i ty kefíry, zbydou ti fakt jen konzervy. BTW co to sušené maso? To je aspoň bílkovina. Dá se dělat i doma.

dashyyy
16. kvě 2025

Jak to tedy dělají ostatní rodiče?

autor
16. kvě 2025
@dashyyy

Jak to tedy dělají ostatní rodiče?

@merope susene maso mu nechutna🤷 konzervy asi tezko, jak uz jsem psala vyse... Nevim, nam vzdy vsude i na skoleni na zdravotnika rikali, ze kefir nema byt mimo lednici vic jak 2 hodiny a po tom uz neni vhodne ho konzumovat, mam to tak zazite od chvile co jsem prochazela nekolika zdravitnickyma skolenima kvuli taborum a zotavivacim akcim
Jinak opravdu neni mozne, aby si velke teple jidlo dal pred, jakmile prijedou na misto tak hned zacinaji rozbehanim, rozcvickou atd...
@dashyyy psala jsem vyse

mafulin
16. kvě 2025

Tak třeba vajecna omeleta na studenou. dá se tam dát třeba uvareny kvetak , brokolice, syr. Nebo různé karbanatky, zeleninove, lusteninove, k tomu zelenina. Nebo palačinky, třeba na slano. Dělám ze spenatu, červené řepy

autor
16. kvě 2025
@mafulin

Tak třeba vajecna omeleta na studenou. dá se tam dát třeba uvareny kvetak , brokolice, syr. Nebo různé karbanatky, zeleninove, lusteninove, k tomu zelenina. Nebo palačinky, třeba na slano. Dělám ze spenatu, červené řepy

@mafulin prosim o recept na palacinky ze spenatu, dekuji

mafulin
16. kvě 2025

Buď udelam normálně palačinky, jen nedám do těsta cukr a naplnim je uvarenym špenátem a sýrem, nebo ten spenat dám rovnou do těsta (rozmixuji ho s mlékem). Takové se pak dají třeba natřít lucinou, nebo dle chuti a fantazie. Moje děti si je mazou marmeládou 😀

monny3
16. kvě 2025

Tam je tolik záhad v té organizaci, které zapříčiňují problémy s jídlem 🤔 Tvůj syn jezdí každou sobotu nebo neděli na sportovní akci ve 4 ráno, takže i kdyby akce začínala už v 7 ráno (což většina sportovních akcí pro děti nezačíná!), odpovídá to tříhodinové trase z Českých Budějovic do Brna. Vy jako rodiče trenéry často vozíte na akci autem, ale tvůj syn často jezdí linkovým autobusem nebo MHD. To asi nejede trasu srovnatelnou s 3 hodinami v autě po dálnici... V týmu panuje nějaký druh totality, kdy si dítě k týmové tašce nemůže vzít ještě batoh/tašku na jídlo. A v týmové tašce neplatí fyzikální zákony, protože se tam sice vejde obří svačinový box na celodenní jídlo, ale nevejde se tam menší box na svačinu a k tomu termoska.

Myslím, že jako varování, na jaký sport nebo do jakého klubu dítě hlásit, by se mnoha rodičům hodilo vědět, o co jde 😅🙈

Jinak věřím, že se občas stane, že musí vyrážet brzy ráno, pokud se akce střídají na různých místech v ČR, ale nevěřím tomu, že to takhle máte každou sobotu a on jde ve 4 ráno na bus 🤦🏻‍♀️

konidana
16. kvě 2025

a co třeba čočkový salát? prostě uvařená čočka za studena pak smíchaná s různou zeleninou (paprika, rajče, ...) a kyselou zálivku na to (ocet/citron)

merope
16. kvě 2025

Tady máš něco o kefíru - ano, pokud ho necháš otevřený na vzduchu, může pochytat ledacos (asi jako všechny potraviny), ale uzavřený by opravdu neměl mít problém - https://www.zkvaseno.cz/mlecny-kefir-prakticky

jahodi
16. kvě 2025

Obrovske mnozstvi konzerv ma dnes takove to jednoduche otvirani bez nutnosti otviraku sebou... Ale pochopitelne pokud to nejde, tak to nejde 😁

merope
16. kvě 2025
@jahodi

Obrovske mnozstvi konzerv ma dnes takove to jednoduche otvirani bez nutnosti otviraku sebou... Ale pochopitelne pokud to nejde, tak to nejde 😁

@jahodi 😀 (ony jsou ještě konzervy, na které potřebuješ otvírák? já už je dlouho nepotkala a raději tu nebudu doporučovat naše oblíbené krůtí maso s vejci, protože ... to je určitě taky špatně 😀 )

somalicats
16. kvě 2025
@merope

@jahodi 😀 (ony jsou ještě konzervy, na které potřebuješ otvírák? já už je dlouho nepotkala a raději tu nebudu doporučovat naše oblíbené krůtí maso s vejci, protože ... to je určitě taky špatně 😀 )

@merope jsou 😁, ale těm se vyhýbám 😁

autor
16. kvě 2025
@jahodi

@jahodi ale konzervu znovu neuzavre, kdyz musi jidlo pretusit a treba se se vsemi vecmi presunout jinam, za den se vramci sportoviste presouvaji nekolikrat se vsim co s sebou maji

autor
16. kvě 2025

Hele budes se divit ale na halach ci sportovistich museji byt vetsinou mezi 6:30 a 7 hod, rozcviceni jim vetsinou zabira 1,5-2 hodiny a zavody zacinaji vetsinou 8:30-9 hod... Takze asi tak a budes se divit vozi i jini rodice a to treba syn jede busem sam nebo vlakem a nebo treba jede busem ci vlakem nekam kde ho nabere jiny rodic, a nejde o to ze by nesmel mit k tasce dalsi batoh, ale uz by mel problem vse pobrat, ma velkou tasku ci batoh (klubovy ktery museji mit) a k tomu v roce sportovni nacini, co se nevejde do tasky jelikoz to rozmere vybaveni neumoznuje.... To ma samozrejme v klubovem obalu ale nese to v ruce.... A dalsi zavazadlo, kor kdyz jede sam busem co vlakem uz je proste nerealne

merope
16. kvě 2025

Ale tu otevřenou konzervu může strčit do jiné krabičky a sníst, jak bude možnost. Tam už to není o tom, že je to 10 hodin otevřené.

xxx3d
16. kvě 2025

nevím teda, o jaký sport jde, ale třeba hokejisti mají podobně intenzivní tréninky a ten přísun sacharidů - což splňuje právě pečivo - nejdostupněji, tam je v každém jídelníčku a mají kolem jídelníčku obecně docela dril, kdy jsou zásadní už večeře před takovým intenzivním soustředěním.
takže vlastně z toho ty "obložený housky" vychází nejlíp... i když se ti to jako rodiči nemusí líbit.

autor
16. kvě 2025
@xxx3d

nevím teda, o jaký sport jde, ale třeba hokejisti mají podobně intenzivní tréninky a ten přísun sacharidů - což splňuje právě pečivo - nejdostupněji, tam je v každém jídelníčku a mají kolem jídelníčku obecně docela dril, kdy jsou zásadní už večeře před takovým intenzivním soustředěním.
takže vlastně z toho ty "obložený housky" vychází nejlíp... i když se ti to jako rodiči nemusí líbit.

@xxx3d znam.osobne nekolik profi hokejistu a nikdo z nich nikdy ani jako dite nemel v jidelnicku doporucovane bile pecivo, naopak vsichni mi rikali ze orave bile pecivo meli zakazane, sacharidy ano ale ze zdravejsich zdroju

radecka1
16. kvě 2025

A co kdyby ses zeptala těch profi hokejistů, co měli k jídlu, když tady máme samé blbé nápady. Taky museli něco jíst, tak třeba znají něco, co my ne.

xxx3d
16. kvě 2025

nemyslela jsem bílé housky, ale nějaké to cereální pečivo, prostě to pro sportovce
celozrnný chleba, celozrnné pečivo

autor
16. kvě 2025
@radecka1

A co kdyby ses zeptala těch profi hokejistů, co měli k jídlu, když tady máme samé blbé nápady. Taky museli něco jíst, tak třeba znají něco, co my ne.

@radecka1 bohuzel ti to maji jinak, maji dostatecne pauzy na jidlo, casto jezdi spolecne busem a tak... Takze o dost jine podminky a moznosti, dokonce pry meli cas treba i zajit na jidl do restaurace v nejake pauze, to je u nas nemozne i kdyz je restaurace primo v hale treba

autor
16. kvě 2025
@xxx3d

nemyslela jsem bílé housky, ale nějaké to cereální pečivo, prostě to pro sportovce
celozrnný chleba, celozrnné pečivo

@xxx3d ano to sic davame, ale ponekud uz se to prave prejedlo

berusinka2
16. kvě 2025

urob mu granadier,da sa jest aj studeny

autor
16. kvě 2025
@berusinka2

urob mu granadier,da sa jest aj studeny

@berusinka2 co to je? A nejaky ozkouseny recept?

berusinka2
16. kvě 2025
brunetka11
16. kvě 2025
@jahodi

@jahodi Jj, u nás bodují tuňákové saláty Rio Mare. Mám je 1-2 i v šuplíku v práci.
Pro autorku - zeleninové placičky, fajn jsou i ty cuketové. Dají se i v horkovzdušné fritéze upéct větší a zatočit je, nakrájet do rolek. Holt je sní nasucho. Můžeš je podpořit ještě přimícháním proteinu. Dáš mu k tomu nakrájenou papriku.
Čočkovokvětákový salát - uvařenou čočku smícháš s troškou uvařeného květáku, nadrobno nakrájenou kyselou okurku nebo zelené jablko, lžíci smetany, sůl a bílý pepř.

Strana
z5