Co dělat s otravnou tchyní? Rady a zkušenosti
Ahoj lidičky jdu si pro radu
Bydlíme ve 2+1 s přítelem, jeho synem a jeho matkou. Jeho matka je pracujici žena co dělá za kasou, je jí kolem 50...Problém nastává v tom že cokoliv udělám je buď špatně nebo ne podle jejich představ. Ráno vytřu byt, vyvenčim její 3 yorky ustelu sedacku na ktere spi uklidim svinec všude kde se dá, drobky linku atd.. Do toho jestě interagovat s partnerem... No příjde z práce a poslouchám že sedim dom a nic celej den nedělám..Jen proto že se nevynesl pytel s odpadky.. Jsem 8 měsíc těhotná sa sbíhat každou chvili 3 patra mě zmáhá. Běhám jí na nákupy, do cukrárny a ona mi tvrdí že bych se o ní měla starat pač jeto už paní v letech😂😂zřejmě obskakovat a tak, jidlo ji nabiram, odestýlám sedacku aby si mohla jit hajnout... No prý jí exsnacha taky dělala masáže no... Co by jste na měm mistě dělali vy?
jako fakt 2+1, pritel, syn, 3psi, tchyne, ty a na ceste mimco? jaky myslenkovy pochod ti rekl, ze v tomhle rozpolozeni si mate zakladat rodinu? usporadej si zivot a nebrec nad tchyni...
Hlavně co to je za chlapa bydlet v podnájmu s matinkou 🤔
U těchto diskuzí, stěžováníi si na tchyni, mažela, přítele ap. by možná bylo docela zajímavé slyšet i druhou stranu. Kdepak asi bydlela než se natěhovala k příteli?
@zlata1994
Troufám si říct, že na tvém místě bych nebyla. Tohle bydlení je cesta do pekel, tvoje posluhování je nesmyslné a fakt, že se za tebe tvůj aninemanžel nepostaví z něj z mého pohledu nedělá zrovna chlapa roku. Do budoucna naprosto neúnosná situace, tři dospělí, dvě děti a ještě zvěř.
Tajně doufám, že je tohle jen nějaký výmysl, protože chudák děti.
@zlata1994 jen to čtu a ježí se mi všechny chlupy na těle ....tak tu bych hnala a teda buď bych udělala tóčo a řekla co si o tom všem myslím a trochu si nastavila pravidla když to není ani její pronajatý byt a nebo bych se zeptala partera jak si to představuje do budoucna a jestli chce bydlet se svou máti a nebo s tebou a s dětmi, že odmítáš dělat poskoka a nejsi povinná ji skákat kolem zadku a ke všemu poslouchat, že v závěru nic neděláš...tohle je fůryje první kategorie a aby mě někdo takto buzeroval v 8 měsíci těhu tak to teda né 😤 a obskakovat jak ona říká paní v letech tak to ať si rovnou už hledá domov důchodců 🤦♀️ to je prostě na facku 🙄
@daruna není to jedno kde bydlela teď snad chce mít svou rodinu a teda jde vidět, že vy jste nikdy nezažila buzeraci v jedné domácnosti společné bydlení s rodiči prostě nedělá dobrotu ať už kvůli soukromí tak i proto, že dvě ženy v jedné domácnosti se málo kdy shodnou s názory atd... když s někým tvořím pár a rodinu tak v první řadě koukám na náš společný život ona žije s partnerem a nezakládá rodinu s jeho matkou je fuk jestli ona šla k němu a nebo on k ní takže tato poznámka ohledně toho kde bydlela je úplně mimo 🤦♀️ a ano každá mince má dvě strany, ale tady v tomto případě si myslím už jenom podle té masáže, že tchýně bude pěkná megera 😉
Tak tady je jediná rada, najděte si jiný pronájem a normálně se odstěhujte. Na přítele bych zatlačila, že s miminkem s ním chceš zít jako rodina a s babičkou se jenom navštěvovat.
Pokud je přítelova maminka pracující žena, není důvod aby neuplatila nájem sama.
@mourovatakocka bohužel, co bych dala za to si vymejšlet takový situace🙄
@zlata1994 je reálné ze byste se odstěhovali od tchyně nebo tchyně od vás?
Z jakého důvodu vlastně žijete takto pohromadě v tak malickem bytecku😢
Sama jsem těhotná v 6mesici a neumím si představit takto zit a někomu sloužit.
Nemáte absolutně žádné soukromí a to nejen vy jako partneři, ale i syn a tchyně.
@zlata1994 Utíkej. Jsi zodpovědná za miminko. Ne za cizí čokly a línou krávu.
Troll nebo sociálně slabá rodina...i takto u nás lidi žijou, i když pro nás většinu je to nepředstavitelné.
🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@daruna jako sorry,ale bydlet ve 2+1 v takovém složení fakt ne.u mého chlapa se rodiče odstěhovali s jeho sestrou do dvougeneračního domu,tak jsem se k němu nastěhovala,ale mít o místnost méně,do toho tchýni a psi fakt ne.mame 3+1 jsme dva dospělí,dvě malé děti a jeden křeček a stačí to,občas si lezeme na nervy.nehlede na to,že dcera i syn probreceli každý zub,syn blil na kliku jak amina,takže vše poblity, já, sedačka (chodila jsem je krmit do obýváku aby se chlap vyspal do práce), oblečení,ve dne v noci.ani jeden nebyl spací,takže o nějakém ležení v 7,8 ráno nemohla být řeč.kdybych někomu měla posluhovat a ještě venčit psy tak to je na rozchod,to fakt ne
@zlata1994 možná stačí popřemýšlet, proč je exsnacha ex... Protože toho měla plné zuby a přítel mamánek se nepostavil ani za ni, ani za tebe...
Pokud tohle spolubydlení nemáte jako aktuální krátkodobou nouzi, tak bych hodně zapracovala na rozdělení práce, prostoru a tak vůbec všeho doma. V ideálním případě bych si normálně sedla, dala si čaj, nejlíp, když mají všichni cca dobrou náladu a sepsala na papír, co kdo kdy dělá, i přítel i syn (záleží kolik mu je) a co kdo je schopný a ochotný dělat. Můžete třeba i samostatně napsat svoje seznamy činností "pro domácnost", pak to porovnat. Důležité by mi přišlo hlavně oddělit "soukromou" práci a "společnou" - třeba to venčení psů - jsou to její psi, ne? A podle mě je nutné do domácích prací zapojit všechny (buď se střídat, nebo každý nějakou zodpovědnost, jak vám to vyhovuje), podle jejich možností. A nakonec to všechno vyvěsit někde na viditelné místo a při každém případném konfliktu na to odkázat.
@zlata1994 upřímně já jsem nezvládala bydlet ani s mojí vlastní mamkou, když jsem neměla kde s malým být 🙂 a upřímně bydlet s cizí máti to bych odešla hned po prvním dni 😅 taky jsme měli problém sehnat byt, hlavně kvůli finanční stránku, a i tak jsme platili být nad naše možnosti, a najednou čekáme druhé, což nebylo vůbec v plánu, takže honem najít levnější bydlení, denně jsem hledala všude možně podnájem a povedlo se mi sehnat byt v místě kde se člověk dočká volného bytu, jen proto že někdo zesnul, zní to blbě, ale je to tak. Takže ve 2kk bydlíme dva dospělí, 3 letý, druhé na cestě a kočka. Věř mi, že sehnat se dá, denně hledej tchýni podnájem, protože jinak se odstěhujes sama s dítětem, případně pokud máš možnost, odstěhuj se k rodičům nebo prarodičům pokud je ještě máš. To že ti řekne že je paní v letech a je jí 50, tak by se jí moje mamka vysmála 😅 ta má totiž 51 a je čilá jak rybka i přes zdravotní důvody a běhá kolem baráku 3+1 a seká zahradu a i když jsem jí milionkrát říkala, ze jí s barákem pomůžeme tak nechce 🙄 tvrdohlavá no 🤷🏻♀️ stejně ji jezdíme pomáhat ☺️
@tehulinka91 však dneska jsou padesatnice občas i matky malých dětí 😁
Reálně 50+ není žádná paní v letech. Pokud nemá zdravotní problémy, tak není žádný důvod ji obskakovat. Rozestýlat postel, venčit za ni psy, nosit jí zákusky - jako pozornost výjimečně ano, ale rozhodně ne na pravidelné bázi. Po pravdě je to celé divné - kdo normální by na tohle přistoupil?
Musite pryč, protože z tohohle někomu z vas dřív nebo později hrabne. Však na sebe musite neustále narazet.
@allinka_k to je fakt no 😃
nějak nechápu, proč by mělo být sehnat jiné bydlené "téměř nemožné" ... Dluhy?
@zlata1994 jo tak to ti rozumím 🙄 vím přesně o čem píšeš 🙄🙄

Jako v tomhle bytě trávit šestinedělí a vůbec život s malým mimčem si neumím představit… To jako fakt někdo plánuje založení rodiny v této situaci??? Ufff