icon

Co dělat s otravnou tchyní? Rady a zkušenosti

zlata1994
6. říj 2021

Ahoj lidičky jdu si pro radu
Bydlíme ve 2+1 s přítelem, jeho synem a jeho matkou. Jeho matka je pracujici žena co dělá za kasou, je jí kolem 50...Problém nastává v tom že cokoliv udělám je buď špatně nebo ne podle jejich představ. Ráno vytřu byt, vyvenčim její 3 yorky ustelu sedacku na ktere spi uklidim svinec všude kde se dá, drobky linku atd.. Do toho jestě interagovat s partnerem... No příjde z práce a poslouchám že sedim dom a nic celej den nedělám..Jen proto že se nevynesl pytel s odpadky.. Jsem 8 měsíc těhotná sa sbíhat každou chvili 3 patra mě zmáhá. Běhám jí na nákupy, do cukrárny a ona mi tvrdí že bych se o ní měla starat pač jeto už paní v letech😂😂zřejmě obskakovat a tak, jidlo ji nabiram, odestýlám sedacku aby si mohla jit hajnout... No prý jí exsnacha taky dělala masáže no... Co by jste na měm mistě dělali vy?

Strana
z2
cuuza
6. říj 2021

Jako v tomhle bytě trávit šestinedělí a vůbec život s malým mimčem si neumím představit… To jako fakt někdo plánuje založení rodiny v této situaci??? Ufff

lida9
6. říj 2021

jako fakt 2+1, pritel, syn, 3psi, tchyne, ty a na ceste mimco? jaky myslenkovy pochod ti rekl, ze v tomhle rozpolozeni si mate zakladat rodinu? usporadej si zivot a nebrec nad tchyni...

izz76
6. říj 2021

@zlata1994 Co bych na tvém místě dělala? Odstěhovala se, nebydlela bych ve 2+1 společně s tchyní. Nechápu jak tam budete fungovat, 3 dospelí, 2deti,3 psi, by mě kleplo.

klokanka31
6. říj 2021

Hlavně co to je za chlapa bydlet v podnájmu s matinkou 🤔

daruna
6. říj 2021

U těchto diskuzí, stěžováníi si na tchyni, mažela, přítele ap. by možná bylo docela zajímavé slyšet i druhou stranu. Kdepak asi bydlela než se natěhovala k příteli?

mourovatakocka
6. říj 2021

@zlata1994
Troufám si říct, že na tvém místě bych nebyla. Tohle bydlení je cesta do pekel, tvoje posluhování je nesmyslné a fakt, že se za tebe tvůj aninemanžel nepostaví z něj z mého pohledu nedělá zrovna chlapa roku. Do budoucna naprosto neúnosná situace, tři dospělí, dvě děti a ještě zvěř.
Tajně doufám, že je tohle jen nějaký výmysl, protože chudák děti.

keysi90
6. říj 2021

@zlata1994 proč si nenajdete jiné bydlení? Nechápu jak můžete žít ve 2+1 3 dospělí, 1 dítě, za chvíli 2 děti a ještě k tomu 3 psi 🤷

verais
6. říj 2021

@zlata1994 jen to čtu a ježí se mi všechny chlupy na těle ....tak tu bych hnala a teda buď bych udělala tóčo a řekla co si o tom všem myslím a trochu si nastavila pravidla když to není ani její pronajatý byt a nebo bych se zeptala partera jak si to představuje do budoucna a jestli chce bydlet se svou máti a nebo s tebou a s dětmi, že odmítáš dělat poskoka a nejsi povinná ji skákat kolem zadku a ke všemu poslouchat, že v závěru nic neděláš...tohle je fůryje první kategorie a aby mě někdo takto buzeroval v 8 měsíci těhu tak to teda né 😤 a obskakovat jak ona říká paní v letech tak to ať si rovnou už hledá domov důchodců 🤦‍♀️ to je prostě na facku 🙄

verais
6. říj 2021

@daruna není to jedno kde bydlela teď snad chce mít svou rodinu a teda jde vidět, že vy jste nikdy nezažila buzeraci v jedné domácnosti společné bydlení s rodiči prostě nedělá dobrotu ať už kvůli soukromí tak i proto, že dvě ženy v jedné domácnosti se málo kdy shodnou s názory atd... když s někým tvořím pár a rodinu tak v první řadě koukám na náš společný život ona žije s partnerem a nezakládá rodinu s jeho matkou je fuk jestli ona šla k němu a nebo on k ní takže tato poznámka ohledně toho kde bydlela je úplně mimo 🤦‍♀️ a ano každá mince má dvě strany, ale tady v tomto případě si myslím už jenom podle té masáže, že tchýně bude pěkná megera 😉

gracinka7
6. říj 2021

@zlata1994 odstěhujte se. Jiná rada není.

gracetheworld
7. říj 2021

Tak tady je jediná rada, najděte si jiný pronájem a normálně se odstěhujte. Na přítele bych zatlačila, že s miminkem s ním chceš zít jako rodina a s babičkou se jenom navštěvovat.
Pokud je přítelova maminka pracující žena, není důvod aby neuplatila nájem sama.

zlata1994
autor
7. říj 2021

@mourovatakocka bohužel, co bych dala za to si vymejšlet takový situace🙄

marselina
7. říj 2021

@zlata1994 je reálné ze byste se odstěhovali od tchyně nebo tchyně od vás?
Z jakého důvodu vlastně žijete takto pohromadě v tak malickem bytecku😢
Sama jsem těhotná v 6mesici a neumím si představit takto zit a někomu sloužit.
Nemáte absolutně žádné soukromí a to nejen vy jako partneři, ale i syn a tchyně.

mourovatakocka
7. říj 2021

@zlata1994 Utíkej. Jsi zodpovědná za miminko. Ne za cizí čokly a línou krávu.

antoinet
7. říj 2021

Troll nebo sociálně slabá rodina...i takto u nás lidi žijou, i když pro nás většinu je to nepředstavitelné.

natysnovec
7. říj 2021

🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

bara88
7. říj 2021

@zlata1994 a proč teda nebydlíte sami?proč sis dělala dítě s chlapem co žije se svou matkou?normální je se první zajistit a pak plánovat rodinu

veronikav31
8. říj 2021

@daruna jako sorry,ale bydlet ve 2+1 v takovém složení fakt ne.u mého chlapa se rodiče odstěhovali s jeho sestrou do dvougeneračního domu,tak jsem se k němu nastěhovala,ale mít o místnost méně,do toho tchýni a psi fakt ne.mame 3+1 jsme dva dospělí,dvě malé děti a jeden křeček a stačí to,občas si lezeme na nervy.nehlede na to,že dcera i syn probreceli každý zub,syn blil na kliku jak amina,takže vše poblity, já, sedačka (chodila jsem je krmit do obýváku aby se chlap vyspal do práce), oblečení,ve dne v noci.ani jeden nebyl spací,takže o nějakém ležení v 7,8 ráno nemohla být řeč.kdybych někomu měla posluhovat a ještě venčit psy tak to je na rozchod,to fakt ne

bledulka84
8. říj 2021

@zlata1994 možná stačí popřemýšlet, proč je exsnacha ex... Protože toho měla plné zuby a přítel mamánek se nepostavil ani za ni, ani za tebe...

pampeklec
8. říj 2021

Pokud tohle spolubydlení nemáte jako aktuální krátkodobou nouzi, tak bych hodně zapracovala na rozdělení práce, prostoru a tak vůbec všeho doma. V ideálním případě bych si normálně sedla, dala si čaj, nejlíp, když mají všichni cca dobrou náladu a sepsala na papír, co kdo kdy dělá, i přítel i syn (záleží kolik mu je) a co kdo je schopný a ochotný dělat. Můžete třeba i samostatně napsat svoje seznamy činností "pro domácnost", pak to porovnat. Důležité by mi přišlo hlavně oddělit "soukromou" práci a "společnou" - třeba to venčení psů - jsou to její psi, ne? A podle mě je nutné do domácích prací zapojit všechny (buď se střídat, nebo každý nějakou zodpovědnost, jak vám to vyhovuje), podle jejich možností. A nakonec to všechno vyvěsit někde na viditelné místo a při každém případném konfliktu na to odkázat.

tehulinka91
8. říj 2021

@zlata1994 upřímně já jsem nezvládala bydlet ani s mojí vlastní mamkou, když jsem neměla kde s malým být 🙂 a upřímně bydlet s cizí máti to bych odešla hned po prvním dni 😅 taky jsme měli problém sehnat byt, hlavně kvůli finanční stránku, a i tak jsme platili být nad naše možnosti, a najednou čekáme druhé, což nebylo vůbec v plánu, takže honem najít levnější bydlení, denně jsem hledala všude možně podnájem a povedlo se mi sehnat byt v místě kde se člověk dočká volného bytu, jen proto že někdo zesnul, zní to blbě, ale je to tak. Takže ve 2kk bydlíme dva dospělí, 3 letý, druhé na cestě a kočka. Věř mi, že sehnat se dá, denně hledej tchýni podnájem, protože jinak se odstěhujes sama s dítětem, případně pokud máš možnost, odstěhuj se k rodičům nebo prarodičům pokud je ještě máš. To že ti řekne že je paní v letech a je jí 50, tak by se jí moje mamka vysmála 😅 ta má totiž 51 a je čilá jak rybka i přes zdravotní důvody a běhá kolem baráku 3+1 a seká zahradu a i když jsem jí milionkrát říkala, ze jí s barákem pomůžeme tak nechce 🙄 tvrdohlavá no 🤷🏻‍♀️ stejně ji jezdíme pomáhat ☺️

allinka_k
8. říj 2021

@tehulinka91 však dneska jsou padesatnice občas i matky malých dětí 😁

meronym
8. říj 2021

Reálně 50+ není žádná paní v letech. Pokud nemá zdravotní problémy, tak není žádný důvod ji obskakovat. Rozestýlat postel, venčit za ni psy, nosit jí zákusky - jako pozornost výjimečně ano, ale rozhodně ne na pravidelné bázi. Po pravdě je to celé divné - kdo normální by na tohle přistoupil?

95newmommy2020
8. říj 2021

Musite pryč, protože z tohohle někomu z vas dřív nebo později hrabne. Však na sebe musite neustále narazet.

tehulinka91
8. říj 2021

@allinka_k to je fakt no 😃

zuzineckah
8. říj 2021

nějak nechápu, proč by mělo být sehnat jiné bydlené "téměř nemožné" ... Dluhy?

tygrpotapec
8. říj 2021

@zlata1994 jo tak to ti rozumím 🙄 vím přesně o čem píšeš 🙄🙄

Strana
z2