icon

Jak se vám partner věnuje ve volném čase?

mila1000
19. únor 2023

Dobrý den,chci se vás zeptat jak se vám váš partner věnuje.Když přijde s práce,lehne si s vámi když máte děti povídá si s vámi chodí s vámi na procházku.Nebo jenom leží je na mobilu a žvaní že je moc unavený s práce?😀moc mě to zajímá u nás to je že je pořád jen na mobilu a semnou vůbec neprohodí slova....🙁je to tak většinou všude?a nebo jen já jsem hloupá Husa která je s tím co si mě vůbec nezaslouží...😥

Strana
z2
lencaa11
19. únor 2023

@mila1000 u nás se manžel zajímá o tom co bylo během dne dětí -skola ,školka ,pomáhá se vším jsem ven a nebo jen tak uděláme kafe a popovídáme si o všem atd...tel většinou v době kdy máme čas večer

andelka
19. únor 2023

Spíš to druhé, bohužel.
U nás manžel ani na ležení nemá čas. Tři děti, domácnost, taky chceme být chvíli spolu a popovídat si, občas máme hlídání,tak vypadneme ven.. Unavení jsme oba teda. Ale taky nám záleží na tom, aby nám bylo spolu fajn.

klokanka31
19. únor 2023

@mila1000 Můj si s námi sedne, pokecáme co jsme s malou dělaly,co on v práci. Jde s námi na hřiště, na procházku, podle toho co po něm chceme.

palja
19. únor 2023

@mila1000 u nás teda jak kdy. Když potřebuje odpočinout, tak si zaleze do ložnice a je tam zalezlej celej den nebo je v obýváku a dívá se na filmy. Když není unavený, tak nás někam vezme, pohlídá mladší dceru, vezme starší dceru někam ven nebo jdeme všichni. Když si chce povídat, tak žvaní většinou o práci, to zase nebaví mě.
Takže u nás je to jak kdy. Ale rozhodně to není tak, že by na nás kašlal a dělal si jen svoje nebo se válel.

mmm12345
19. únor 2023

manžel pomůže s večeří, pohraje si s dětmi, ale pak lehne na gauč. Telefon mu říkám ať do něj nekouká před dětmi a vytáhne ho až dáme holky spát... ale stejně do něj kouká 🙂
když příjde z práce, tak si často uděláme kafe, obecně on moc nemluví.... nebo jdeme ještě chvilku na procházku

martinka_33
19. únor 2023

Povídáme si často a dost, zajímá se jak se máme. A jindy se zase zavře s kafem na balkon, ale to většinou když mají děti svuj den a ječí jedno přes třetí 😅

mila1000
autor
19. únor 2023

Jak to tu čtu tak koukám že už asi nás vztah nemá cenu 🙁.přítel moc zatíženy práci není,spíš když má ten čas tak jde raději ven sám víkendy má volné...tak nevím kde je ten problém asi ve mě.Nebo k sobě prostě nepatrime...

lencaa11
19. únor 2023

@mila1000 asi bych to sním probrala zda vám na to něco řekne já nevím ja bych asi tohle doma mít nemohla takový materiál hlavně jsme si prošli životními zkouškami kdy jsme se spoléhali na sebe ,když dceři zjistili dm1 manžel byl ten který mě vše učil já to rok nemohla přijmout že dítě moje dítě je nemocné děkuju že to semnou dal ,pak přišla další etapa když mi náhle zemřela mamka a vše zařizoval manžel a já zas vedela že kvůli nim to musím dát je to můj piliř opory když jsem potřebovala tak jsem mluvila bouchala do něj šla ven o děti se postaral atd...každý ráno si pisem ,voláme když něco potřebujeme probrat teď sám chodil do krámu a volal mi co vždy kupuju já musela po zákroku ležet měla jsem konizaci ,teď další zákrok čištění delohy atd....jsou situace kdy jsme společně sehraný ne jen jeden za jednoho když přijdu ze potřebuju odpočinek ok ještě mi udělá postel 😂😉 a slyším potichu "mamka " spí ....

mourovatakocka
19. únor 2023

@mila1000 Máte děti? Protože jestli se takhle chová bezdětně, tak asi k úžasnému prozření nedojde a takhle se bude chovat i s dětma / k dětem. Bez zájmu jako chcíplina. Takhle si představuješ život?

mila1000
autor
19. únor 2023

@mourovatakocka ano máme 1 roční holčičku.Ne tak si fakt život nepredstavuji a moc mě to trápí, každý den myslím na to že odejdu ale není to lehké snad dostanu rozum 🙁

lidija1234
19. únor 2023

@mila1000 i nas je to tak půl na půl. Chlap chodí na noční takže ráno si vezme malého dá mu snídani a většinou sednou k tv a koukají na pohádky pak jde spát a spí tak do 17 hod...po probuzení taky není moc komunikativní...dost času tráví na záchodě na telefonu jinak před malým moc ne protože ten ho hned chce 😄ale taky mě dost často štve😄chybí mě kámoška na povídání a on toho taky moc nenamluví a je neustále unavený a odpočívá....sobotu travime společně a v neděli už zas odpočívá před noční...nikdy mě tenhle pohodlný život nevadil do chvíle než se narodil malej odnte doby je mnohem více hádek a dost často mě štve ale snažíme se o tom hlavně komunikovat a říct si co každému vadí. Nikde to asi není úplně růžové důležité je si sním o tom promluvit.

emillyhk
19. únor 2023

Jak kdy... Jako většinou se zeptá, jak jsme se měli, co jsme dělali, poreferuje, co bylo v práci nebo třeba jak se má kamarád, se kterým mluvil. Spát chodím o dost později, dítě přes den nespí ani nepoleží, takže žádné společné ležení se moc nekoná 😆 Ale taky máme dny, kdy si prostě vypije kafe, kouká do mobilu, nic moc neřekne a jde třeba něco dělat do garáže, apod. Společné procházky jsme nikdy moc nepěstovali, teď přes zimu mě to nebaví ani dopoledne s dítětem, odpoledne se mi už ven opravdu nechce. Takže jsme spolu doma, hrajeme si se synem, koukáme na televizi, u toho si občas povídáme, občas mlčíme... Ale není to nezájem, jen někdy je fajn i společně mlčet 😉

leeela
19. únor 2023

A nebylo by lepší si o tom promluvit? Partner taky dost kouka do mobilu… když už mi to leze krkem, tak se ozvu… někdy to pomůže, někdy ne… a to do toho telefonu fakt kouka hodně ( Tipsport - sázky - věčně mu cinká messenger 🤦‍♀️)
Ale pracuje hodně, takže to má jako relax… a komunikujeme hodně, přes den si voláme, večer tak do osmi ‘funguje’ skvěle…pak už chce mít proste klid 🙂

konidana
20. únor 2023

@mila1000 no , mě osobně se poslední dobou nevěnuje vůbec, furt něco dělá, ale když už jednou za týden přijede domů tak nakoupí a uvaří. Občas prohodíme pár slov, zasmějem se vtipu a tak...

@mila1000 zkusila bych ještě na vašem vztahu zapracovat, třeba si to vůbec neuvědomuje.... Rozvrhnout co kdo kdy bude dělat, vymyslet společný program, ...

mourovatakocka
20. únor 2023

@mila1000 Hmmm, s malou se dělají velká rozhodnutí špatně. Sama víš, této není zrovna ideální model, snad to nějak rozseknete. Ať už si promluvíte a chytne se za nos, nebo nějaké radikální řešení.

andelka
20. únor 2023

@mila1000 máte hlídání? Trávíte čas spolu? A co děláte o víkendech jako rodina? A jak on se cítí? Ono jako taky bez komunikace a debaty těžko něco půjde změnit. Tráví čas i s malou sám?

sammaelka
21. únor 2023

@mila1000 A mluvila jsi s nim o tom? Rekla jsi mu, co si prejes, jake mas predstavy? Vis, jake predstavy ma on?
Zakladem je komunikace. On ti do hlavy nevidi, kristalovou kouli asi taky nema. Pokud neco chces, tak si o to rekni, diskutujte, najdete kompromis vyhovujici vam obema (napr. Ty chces peci kazdy den, on vubec, kompromis je 2-3x do tydne).

vipeta
21. únor 2023

Jak jste spolu dlouho?😁 Můj muž přijde domů, nají se, ve zkratce si řekneme, jak bylo, a jde zase ven dělat práci kolem domu nebo do dílny. Práce je furt dost. Čas na sebe máme až večer, když usnou děti, to už jsme ale většinou oba dost unavení 🤷 ale víme, že to jinak nejde no...

iva_kucerova
22. únor 2023

@mila1000 takhle je to poslední dobou i u nás.

95newmommy2020
22. únor 2023

No, ja chodim z prace pozdeji nez manzel, takze on je s malym treba od 3 do 6 sam, jakmile prijdu domu povesi se na me. Manzel teda vari vecere, takze se najime a pak se spolecne s malym koupu, jim, usinam :D Manzwl se pripoji vecer do postele k TV. (Spime vsichni spolu) a na matersky to bylo tak, ze on obstaraval vareni, ale ze by byl nejak akcni otec, ze by s nama nebo jen s malym sel ven na hriste nebo tak, tak to vubec. Vypadalo to tak, ze ja ho rano sebrala, sli jsme na obed a spat a pak zase ven, na veceri a koupat a spat. A presne takhle to vedeme po navratu do prace i o vikendu. Manzel je spis domaci putka, co na nas ceka s jidlem. 😃

barumrallyebum
Autor odpověď smazal
fandysek_1
22. únor 2023

@mila1000 musíš mu to říct. Jsme s manželem přes 10 let a máme ve vztahu hrozné vlny. Dobře špatně a neutrál. Někdy štvu já jeho někdy on mě. A pak to většinou vyřešíme v posteli.

exbordelar
Autor odpověď smazal
rotkapchen
22. únor 2023

Tak to je docela hrůza, děvče. Zažila jsem to s prvním manželem, tak vím, o čem píšeš. Šílená únava, ale také děsná bezmoc, že se nezajímá, nezapojuje. Přitom Ty tolik potřebuješ aspoň na chvíli vystřídat, popovídat si s dospělým.. Ale nezměnila jsem to. I když jsem se snažila. Děti jsme měli dvě. Když jim bylo 6 a 4, oznámil mi, že odchází, ať se zařídím.
Rozvedla jsem se. A to bylo to nejlepší, co mě v té situaci potkalo.
Už jsem se spoléhala jen sama na sebe. Nemusela jsem stále doufat, jestli udělá to či ono, až dorazí a celkově se mi ulevilo.
A potkala jsem báječného muže. Mám s ním ještě jednoho prcka. A vidím neskutečný rozdíl. Jak přijde z práce, věnuje se dětem (já mezitím uvařím) - ale maximálně. Hraje s nimi hry, vezme je ven, zabaví je tak, že děti jsou nadšené. Když usnou, máme čas na sebe, protože mezitím, co jeden koupe, druhý vše poklidí a připraví na další den.
Paradoxně, můj exmanžel je po rozvodu mnohem lepší táta našim dvěma společným dětem, protože když je má, musí se postarat. A protože je má rád, tak se postará dobře.
Držím Ti pěsti. Určitě to s ním prober a řekni mu, jak se cítíš. A třeba si to uvědomí a zlepší se to 😉

skarma007
22. únor 2023

@mila1000 přijde domů , dcera na nej hned skáče a sápe se po něm . 😀Takže si spolu hrají, pak se jde najíst. Pokecáme, poresime a pak řeší dál práci. Podniká a ted chce doupravit zahradu a udělat plot, takže furt musí mit něco na práci. 😀 Ale často kecame hodiny, takže se vrhá na další práci v noci...

ada22
Autor odpověď smazal
vevercicka
23. únor 2023

@mila1000 můj manžel se stará úžasně. Přijde z práce, kolikrát po cestě nakoupí, vyzvedne malou. Pomůže mi něco malinko plus si pohraje s dcerou, maluje s ni, tvoří. Je pravda, ze celkem casto chodi vecer s kamaradama do hospody. Trebas i trikrat v tydnu. Ale je mi to docela jedno, vím, ze se nam jinak venuje stoprocentně a vic bych po nem snad ani nemohla chtit 😂

lagerthaa
23. únor 2023

no nemáme hlídání, takže se věnuje opravdu hodně, často vaří večeři po práci nebo se věnuje dětem o víkendu se snažíme aby byly výlety a tak, ale taky stíhal práci okolo domu. Horší je to s časem co máme pro sebe, ten není skoro žádný....

kristyneckaa27
23. únor 2023

@mila1000 my máme teda poslední dobou toho času na sebe strašně málo,ale i tak se snažíme spolu komunikovat a právě i ten zbývající čas vyplnit. Když přijde z ranní tak si popovídáme,a jdeme třeba všichni i s dětmi chvíli do postele,oni po nás skáčou,my si povídáme. Taková rodinná chvilka. Večer když už děti spí,a on se vrací z odpolední,nebo z přivýdělek tak spolu chvíli kuknem na tv,přitulení k sobě, pokecáme. Já ho čekám s večeří. Já si teda na tomhle i zakládám,když jsme na začátku vztahu měli období kdy on věčně hrál hry na PC,a já na mobilu tak to nebylo dobrý(nebyli děti ještě).
Co se třeba s ním zkusit domluvit na nějakém společném času,co prostě denně spolu "splníte"?

eva267
23. únor 2023

Sotva manžel vkročí do domu, vyfasuje obě mladší děti a já jdu se starší dcerou dělat úkoly a logopedii, nebo s ní jedu na trénink. S manželem mluvíme až večer, když děti spí. O spoustu prací v domácnosti se dělíme, ale i tak se občas cítím jako služka. Nedokážu si představit, že někde chlap přijde z práce a kydne na gauč s mobilem v ruce. Prostě jsme tým a podle toho se oba chováme.

Strana
z2