icon

Jak zvládnout manželovy potíže s nákupy pro domácnost?

1. pro 2025

Je pro vás běžné a typické, že manžel neumí jít na nákupy? Musíte mu například napsat nejen to, co má koupit - mléko, pleny, chleba, šampon..., ale také, ve které uličce obchodu to je? A volá vám během nakupování, že je tam a nemůže najít brambory?

Strana
z5
kacka1994
Včera v 08:48
@ai30

@amazienka Tak minimalne umime koupit hajzpapir, coz samotne evidentne staci v teto soutezi na vyhru 😂😂😂

@ai30 tak ale můj manžel taky neumí opravit myčku/pračku a auto vozíme na přezutí k mechanikovi (protože je to bezpečnější). Náš chlap teda normálně nakupuje, dává a vyklízí myčku, pračku a já klidně někde něco přišroubuju, poryju zahradu, nebo postavím skříň :D

ai30
Včera v 09:39
@kacka1994

@ai30 tak ale můj manžel taky neumí opravit myčku/pračku a auto vozíme na přezutí k mechanikovi (protože je to bezpečnější). Náš chlap teda normálně nakupuje, dává a vyklízí myčku, pračku a já klidně někde něco přišroubuju, poryju zahradu, nebo postavím skříň :D

@kacka1994 To uz dneska skoro nikdo neumi, pokud nebere jako opravu cisteni filtru nebo vnitrnich soucastek, coz zase zvladne kazdy s pristupem k internetu. Poruchova byva myslim ted uz nejcastej elektronika nebo vnitrni senzory a s tim si bez nejakeho eletrotechnickeho vzdelani fakt neporadi, tim spis ze s opravou tech spotrebicu se clovek potyka jednou za x let, tak uplne neni kde trenovat. Ty spotrebice uz jsou dneska navrzene tak, aby se kutilsky opravovat v podstate nedaly, to neni jak stare pracky z osmdesatek, ktere nas prezijou vsechny. 😂 Na prezuti teda taky auto vozim, uplne sice nevim, co se na tom da neumet, to mi prijde jako jeden z nejjednodussich ukonu okolo auta vubec, ale clovek na to musi mit doma vercajk a navic je toto zrovna vec, kterou chci mit udelanou profesionalne, protoze nechci v 150km/h na dalnici zjistit, ze to manza blbe utahl :D

ai30
Včera v 09:42
@kacka1994

@kacka1994 Ja hlavne furt nechapu tu jejich argumentaci temito ukony, ktere clovek realne provadi jednou za x let, nebo teda u domaciho prezuti maximalne dvakrat za rok prace na hodinu. Jako ja umim teoreticky podat prvni pomoc a presit zip na bunde, takze bych podle jejich logiky taky uz nemela mit zadne dalsi ukoly v domacnosti 😂

kacka1994
Včera v 09:53
@ai30

@kacka1994 To uz dneska skoro nikdo neumi, pokud nebere jako opravu cisteni filtru nebo vnitrnich soucastek, coz zase zvladne kazdy s pristupem k internetu. Poruchova byva myslim ted uz nejcastej elektronika nebo vnitrni senzory a s tim si bez nejakeho eletrotechnickeho vzdelani fakt neporadi, tim spis ze s opravou tech spotrebicu se clovek potyka jednou za x let, tak uplne neni kde trenovat. Ty spotrebice uz jsou dneska navrzene tak, aby se kutilsky opravovat v podstate nedaly, to neni jak stare pracky z osmdesatek, ktere nas prezijou vsechny. 😂 Na prezuti teda taky auto vozim, uplne sice nevim, co se na tom da neumet, to mi prijde jako jeden z nejjednodussich ukonu okolo auta vubec, ale clovek na to musi mit doma vercajk a navic je toto zrovna vec, kterou chci mit udelanou profesionalne, protoze nechci v 150km/h na dalnici zjistit, ze to manza blbe utahl :D

@ai30 my jsme to spatny utazeni kola prave pocitili :D ale nastesti ne na dalnici 🙂

alice180
Včera v 09:54

Tak dokud se s nima bude hrát tahle hra ta to tak bude. Když ví, jak tedy opravit pračku atd. Tak musí vědět že e je brambor v oddělení zelenina a že jogurt je v chladaku. Není to jaderná fyzika. Prosím nedělejte z chlapů neschopný telata.

kolibricek36
Včera v 09:59
@alice180

Tak dokud se s nima bude hrát tahle hra ta to tak bude. Když ví, jak tedy opravit pračku atd. Tak musí vědět že e je brambor v oddělení zelenina a že jogurt je v chladaku. Není to jaderná fyzika. Prosím nedělejte z chlapů neschopný telata.

@alice180 přesně. Nakoupit dokáže i můj bratr, který ma MR. A to bez papírku. Akorát uvařit tedy neumi nic. Maximálně parky a vajíčka.

dashyyy
Včera v 10:11
@ai30

@ai30 můj opraví pračku, sušičku i myčku, auto, teď dělal sám fasádu na baráku, měnil balkonový dveře.. co do elektroniky, tak vždycky stačilo vyměnit celou základní jednotku, to bych zvládla i sama, ale vyměnit ložiska v pračce, to jsem ho fakt obdivovala, jak tahal ty betony z pračky a fakt se s tím sral .. on ale umí i nakoupit, čím víc to tady čtu, tím víc si ho vážím 🙈🙈 úplně zírám na celou diskuzi

fire85
Včera v 11:17
@berenika39

@mrkvovydort my se navzájem respektujeme, on neumí to, já neumím ono. A je nám dobře. Zoufalý muž v supermarketu, kterého žena donutila jít na nákup, je ponížení jako prase.

@berenika39 ponížení?akorát tak z toho jak je neschopný ze nezvládne ani nakoupit

drep
Včera v 11:18
@ai30

@ai30 můj muž je boží ve všech ohledech a to i přesto, že neumí opravit pračku (aktivitu jednou za deset let, plus existuje povolání opravá praček a nemyslím Helmuta s knírem, co panince přišel opravit pračku) ani auto (máme institut autoservisu i pneuservisu, jezdíme tam obvykle oba, abychom zaráz přezuli obě auta a čekal jen jeden, druhej dopravil auto a tím přezutím jel pro dítě). Ale zato mi umí opravit neměřící čidlo pro multimodální monitoraci mozku nebo dialýzu, já zase vím, jak řešit nitrolební hypertenzi nebo progredující hypokalcémii, takže bysme podle týhle ujetý logiky měli oba doma ležet s nohama na gauči🤔

fire85
Včera v 11:48
@drep

@ai30 můj muž je boží ve všech ohledech a to i přesto, že neumí opravit pračku (aktivitu jednou za deset let, plus existuje povolání opravá praček a nemyslím Helmuta s knírem, co panince přišel opravit pračku) ani auto (máme institut autoservisu i pneuservisu, jezdíme tam obvykle oba, abychom zaráz přezuli obě auta a čekal jen jeden, druhej dopravil auto a tím přezutím jel pro dítě). Ale zato mi umí opravit neměřící čidlo pro multimodální monitoraci mozku nebo dialýzu, já zase vím, jak řešit nitrolební hypertenzi nebo progredující hypokalcémii, takže bysme podle týhle ujetý logiky měli oba doma ležet s nohama na gauči🤔

@drep to je super že to umíte, je to vase povolání, ale to je proste nanic v klasickým denním režimu, nic takového asi doma nepotřebuješ.

drep
Včera v 15:31
@fire85

@drep to je super že to umíte, je to vase povolání, ale to je proste nanic v klasickým denním režimu, nic takového asi doma nepotřebuješ.

@fire85 to je příspěvek do diskuze na téma, že muž doma nemusí dělat; protože umí šachy a programování…

barumrallyebum
Včera v 15:37

To jsem nevedela, ze nakupovani se musi chlap naucit nebo vysvetlit od manzelky... 🫩

cherie24
Včera v 17:47
@ai30

@ai30 a zrovna třeba můj manžel opravil pračku 2 dny zpátky. Celou jí rozebral, zjistil příčinu, vyčistil, složil a jedeme dál. Kola u aut taky přezouvá. Myčku opravil. Jsou takový stále. 🙂 Ale nakupovat neumí, takže je to špatný materiál pro většinu žen tady. Takže naštěstí zbyl na mě a já se z jeho neochoty, hledat brambory typu A a ne C, nehroutím. 👌

alice180
Včera v 17:50
@cherie24

@ai30 a zrovna třeba můj manžel opravil pračku 2 dny zpátky. Celou jí rozebral, zjistil příčinu, vyčistil, složil a jedeme dál. Kola u aut taky přezouvá. Myčku opravil. Jsou takový stále. 🙂 Ale nakupovat neumí, takže je to špatný materiál pro většinu žen tady. Takže naštěstí zbyl na mě a já se z jeho neochoty, hledat brambory typu A a ne C, nehroutím. 👌

@cherie24 nechce je to slovo. Pokud umí tohle
, umí najít brambor áčka úplně v pohodě. Zelenina -brambor-cedule/štítek - A = košík.

cherie24
Včera v 18:01
@alice180

@cherie24 nechce je to slovo. Pokud umí tohle
, umí najít brambor áčka úplně v pohodě. Zelenina -brambor-cedule/štítek - A = košík.

@alice180 ano, nechce. On to přizná, já ho nenutím. Sám mi řekl, že to prostě dělat odmítá. Ale když na to přijde, tak hlady by rodina zcela jistě nepošla a přijde mi absurdní, abych ho do toho nutila i přes jeho nepohodlí, jen proto, aby to měl natrénováné, kdybych náhodou byla chromá nebo mrtvá. To fakt díky, ale nebudu touhle představou, co by kdyby, stresovat sebe i manžela. Já taky neumím spoustu věcí kolem technické části domu i aut, ale jsem si jistá, že kdyby nebylo zbytí, nějak bych si poradila. Nic jiného by mi stejně nezbylo, ale to ještě neznamená, že si to budu cvičně trénovat. Minule něco manžel hledal a měl to přímo před očima, taky jsem to nemohla pochopit, prý to fakt neviděl. A pár dní na to sedl do našeho auta a hned postřehl závadu a tu jsem zas pro změnu nepostřehla já. Manžel to taky nemohl pochopit. Přišlo mi to úplně nepochopitelné. A to je na tom to krásné. Každý se zaměřuje na něco jiného. 😉

rebe
Včera v 18:06
@cherie24

@alice180 ano, nechce. On to přizná, já ho nenutím. Sám mi řekl, že to prostě dělat odmítá. Ale když na to přijde, tak hlady by rodina zcela jistě nepošla a přijde mi absurdní, abych ho do toho nutila i přes jeho nepohodlí, jen proto, aby to měl natrénováné, kdybych náhodou byla chromá nebo mrtvá. To fakt díky, ale nebudu touhle představou, co by kdyby, stresovat sebe i manžela. Já taky neumím spoustu věcí kolem technické části domu i aut, ale jsem si jistá, že kdyby nebylo zbytí, nějak bych si poradila. Nic jiného by mi stejně nezbylo, ale to ještě neznamená, že si to budu cvičně trénovat. Minule něco manžel hledal a měl to přímo před očima, taky jsem to nemohla pochopit, prý to fakt neviděl. A pár dní na to sedl do našeho auta a hned postřehl závadu a tu jsem zas pro změnu nepostřehla já. Manžel to taky nemohl pochopit. Přišlo mi to úplně nepochopitelné. A to je na tom to krásné. Každý se zaměřuje na něco jiného. 😉

@cherie24 Mně zase už připadá absurdní, kam se ta diskuze posunula. Přece není potřeba tady vypočítávat, co všechno čí manžel dělá a umí, pokud to máte doma rozdělené ke všeobecné spokojenosti. Nákupy nesnáší kdekdo, když má partnera, který to v pohodě dělá sám, proč ne. Ale dotaz spíš směřoval k tomu, jestli v případě, kdy to z nějakého důvodu zapotřebí je, aby ten muž nakoupil, tak jestli to zvládne. A já si opravdu nedokážu představit, že standardní dospělý člověk libovolného pohlaví s libovolnou mírou nenávisti k nakupování nedokáže koupit brambory, protože je nenajde. Já bych ho asi poslala zeptat se do drogerie a do elektra, protože to je na mě těžkej kalibr.

ai30
Včera v 19:21
@rebe

@cherie24 Mně zase už připadá absurdní, kam se ta diskuze posunula. Přece není potřeba tady vypočítávat, co všechno čí manžel dělá a umí, pokud to máte doma rozdělené ke všeobecné spokojenosti. Nákupy nesnáší kdekdo, když má partnera, který to v pohodě dělá sám, proč ne. Ale dotaz spíš směřoval k tomu, jestli v případě, kdy to z nějakého důvodu zapotřebí je, aby ten muž nakoupil, tak jestli to zvládne. A já si opravdu nedokážu představit, že standardní dospělý člověk libovolného pohlaví s libovolnou mírou nenávisti k nakupování nedokáže koupit brambory, protože je nenajde. Já bych ho asi poslala zeptat se do drogerie a do elektra, protože to je na mě těžkej kalibr.

@rebe Presne tak! Vzdyt je to uplne absurdni, vyjmenovavat tady, kdy a kde chlap postrehl zavadu. Dospely clovek ma umet udelat velky nakup pro rodinu, aniz by potreboval detailni pisemne instrukce a pritele na telefon.

brunetka11
Včera v 19:47
@mrkvovydort

@berenika39 sorry jako, ale debila že sebe tady dělá leda tak ten dospělej chlap, co neumí v potravinách najít oddělení zeleniny🤦‍♀️
Proč by žena měla takové dětinské chování podporovat tím, že za něj tak banální věci bude dělat sama a.nebo ho tvl učit, kde je v obchodě zelenina? Dyť to je padlý na hlavu.

@mrkvovydort Mám u některých aktivit záseky, kdy si prostě některé postupy a nebo třeba teď jednu trasu nepamatuji.
Nikdy jsem se během 18 společných let nenaučila ovládat mužův elektrický budík. Prostě okno.
Přesto se za debila nepovažuji a v běžném provozu jsem jinak použitelná.
Podobně mému muži naprosto nic neříká vaření. Nenutím ho. Každý máme ty své záseky a i pozitiva.

dejvitka
Včera v 19:50

@anonym_autor
Vetsinu velkych nakupu dela manzel sam, cestou z prace autem. Ja bych musela s detmi a to jak vime stoji 2x tolik a trva 2x dlouho. Posilam mu seznam. Kdyz ho mit nebude, zaklad nakoupi v pohode sam podle toho, co bezne jime. Uz je velkej kluk, kdyz neco neumi najit, poradi si, nebo se zepta. Mne vola, pokud nemaji co mel koupit, nebo kdyz ho napadne, ze nam mozna doslo a mel by koupit.
Chapu, pokud nekoho nakupy nebavi, nas nebavi ani jednoho, ale zas neni to raketova veda a da se to zmaknout rychle a bezbolestne, neprijde mi to jako dovednost, prijde mi to normalni zakladni schopnost preziti v civilizaci.

ai30
Včera v 20:53

Ja uz se opakuju, zakladatelka tu asi ani neni a kdovi, jestli to vubec bylo mysleno vazne. Jen chci rict, zeny, vazte si sebe, vazte si vlastni prace a vlastniho casu, nema mensi hodnotu, nez cas vasich muzu. Nakupy, udrzba auta, udrzba elektroniky, planovani oslav, starost o deti, prace na dome, vsechno to ma stejnou hodnotu. Nemelo by to fungovat tak, ze 6 hodiny opravy pracky = 100 hodin nakupu a vareni.

Strana
z5