icon

Je věkový rozdíl 15 let mezi partnery problém?

13. led 2023

Přijde vám to v pohodě? Já nevidím teď problém, ale mám růžové brýle 😂😂

Strana
z3
uzivatelkapetra
13. led 2023

Já mám teda jen 10 a pohoda 🙂
Musíte to mít ujasněné hlavně vy dva, co se týká dětí, volného času, prostě jako v každém jiném vztahu.

sylvka
13. led 2023

Moji rodiče rozdíl 11 let. Celý život krásný vztah.vcera se máma odstěhovala.tata je dedek.mamalada ženská.ted se ti to nezdá,ale jednou to bude problém,nedělej to.

veru181
13. led 2023

Mám v okolí dva případy, kdy už jsou teď muži staří a partnerky jsou nespokojené, protože je brzdí - částečně kvůli zdravotnímu stavu a částečně kvůli pohodlnosti.

levandule_k
13. led 2023

Mně by to nevyvohovovalo, chtěla jsem partnera, který je max. o 5 let starší a mám takového. Jasně, že kdyby byl třeba o 6, tak ho nepošlu do háje, ale člověk v 35 řeší jiné věci než v 50 a má jinou energii, člověk narozen v roce 1990 je ovlivněn jinou společností, než ten, co se narodí v roce 2005.

Když to někomu vyhovuje proč, ne. Jsou i páry s větším rozdílem a klape jim to.

jaja01k
13. led 2023

Já mám jen o 8 let staršího a přijde mi to tak akorát, víc než 10 let už by na mě asi bylo moc. Fungovat to samozřejmě může, ale taky mám v okolí spíš případy, kdy ta žena začne být časem nespokojená.

budouci_maminka
13. led 2023

Ja si myslim ze takovy vztah muze fungovat a velmi dobre, ale ve vetsine pripadu ten vztah nema moc prvky partnerstvi ale spis je na bazi koucovani/mentoringu. Taky si myslim ze takovy vztah dobre funguje lidem (a maji k nemu predispozice taci) kteri si nesou nejake brime v podobe ztraty nebo absence rodice v mladi..

l_
13. led 2023

Mame mezi sebou 16 let.. x let pratele, porad nas to k sobe tahlo.. rok milenci, od zari jsme spolu a je to cim dal lepsi... Rizika si uvedomuju a desi me to, ale.takhle stastna jsem nikdy nebyla.. strasne si sedime, bezne vekovej rozdil nevnimam, rozdili let kdy jsme vyrustali atd nas naopak bavej, je to vtipny.. a jak to dopadne, to stejne nikdo nevi 🤷🏻‍♀️ uzivame si to tady a ted...
Jinak @budouci_maminka ma.pravdu.. u me to bude trosku 'otcovsky komplex'.. vzdy me pritahovali starsi chlapi.. ale taky jsem vzdy byla jina a jinde nez vrstevnici 🤷🏻‍♀️

kakba
13. led 2023

Za me mas ruzove bryle. Ty budes cupr baba a bude te brzdit dedek. Nevarim z vody. Mam to kolem sebe.

l_
13. led 2023

@kakba vis co je vtipny? 😁 Ze ja brzdim jeho 😎🤣

zet83
13. led 2023

Osobní zkušenost. 13 let. Ze začátku super, ale růžové brýle opadli, jakmile se narodila dcera a projevil se skutečný věk - spíš mentalita, starého dědka, co se akorát tak chce válet na pohovce, čumět na bednu a věnovat se jen sám sobě.

zirafka11
13. led 2023

Rozdíl 13 let a muž je mnohem akčnější než já, rozhodně má do starého dědka daleko. Uvidíme za 15 let třeba, teď jsme šťastní

zmrzlinka
13. led 2023

Mám dvě známé ,které měli o 15-20 let staršího partnera.Ted im je 50 a mužům 70 a už nejsou spolu.

te_reza
13. led 2023

Jsme 12 let a rozdíl vidím zřetelně. Není to tím, že by byl dědek k ničemu, jen prostě "těžko ho předělat"

mishka87
13. led 2023

Rozdíl 16 let a jakmile mu udeřila padesátka, jde to s ním z kopce. Zdraví se zhoršilo a ruku v ruce s ním i lenost a pohodlnost. Hodně mě u něj irituje, když třeba řeknu "za nás bylo tohle a tohle" a on si hned ze mě dělá srandu, že už jsem stará bába a že za nich tohle a tamto atd. Začíná fakt hrozně dědkovatět. a běda, když si postěžuju, že mě bolí záda nebo nohy z práce, kde stojím 10h na nohou. To je hned "To já v tvém věku takovej nebyl". Nesnásím to srovnávání. A co je nejhorší, že z vlastní pohodlnosti je ochotný klukovi povolit naprosto vše a koupit mu taky vše. Jen aby měl od něj klid. Takže když jsem v o víkendu v práci, tak kluk sedí celý víkend u počítače. No je toho mnohem víc, kde jde vidět ten velký věkový rozdíl. Zapomeň na akční výlety.

lenerka1
13. led 2023

Moje babi s dědou byli o 9 let a babi často říkala, že do 50 pohoda a pak to šlo z kopce, ona by ráda protancovala, děda raději seděl u štamprličky 😃 Přesto byli spolu 60 let, ale vnučkám doporučuje chlapa jediné mladšího.

irmamala
13. led 2023

To se podle mě nedá takhle jednoznačně zhodnotit. Znám třicátníky, kteří jsou líní jak vandráci a znám padesátníky, kteří běhají po horách každý víkend. Spíš je to otázka představ o budoucnosti, jestli se na nich shodnete, jak s dětma atd. Jasně, že by bylo lepší, mít životního partnera blíže věkově k sobě, na druhou stranu přece se teď nevykašleš na někoho, s kým je ti fajn, protože se bojíš, že ti nebude v 50-ti stačit...

lagerthaa
13. led 2023

máme od sebe 14 let jsme spolu 10 let, 2 děti, nikdy jsem nelitovala, záleží na životním nastavením

l_
13. led 2023

@irmamala jsem toho krasnej pripad.. ex se kterym mam dceru, o 7let starsi.. vecne vykydlej na gauci a jen mobil a kritika me osoby.. tento o 16let starsi? Vecne nekde litame, sama akce, nebo aspon prochazka, workoholik.. doma porad neco buduje...

Damy o veku to az tak neni, i kdyz ano, velky vekovy rozdil proste videt bude..

klokanka31
13. led 2023

Já měla v mládí chlapa o 20 let staršího. Když je holce 20 a jemu 40, je to ještě fajn. Ale když si teď představím že bych doma měla chlapa kterýmu by táhlo pomalu na 60...fuj, to by nešlo.

me_druhe_ja
13. led 2023

10 let. Letos nám bude 37 a 47. Zatím dobrý, pohoda. Uvidíme co bude dál....máme dvě malé děti spolu (on má ještě tři s ex, jedna dospělá, jeden puberťák a jeden skoro puberťák) a to už teda vidím, že je trochu hrana. Často mi přijde, že už je z těch malých dětí unavený a že raději klid s těma staršíma. Ale snaží se, to zase jo.....

merope
13. led 2023

Děda byl o 15 let starší než babička - navíc pak přišly zdravotní problémy, byla spíše jeho pečovatelka. A v okolí jsem měla ještě pár "naopak" - tam to skončilo na tom, že ač ve dvaceti a něco maličko si byl jistý, že děti nechce a tak mu nevadí, že má jen nevlastní a žena už další nechce, tak postupně to vadit začalo. Už má děti s jinou, věkově mu mnohem blíž. Možná někdy ve stáří, kdy už oba mají v životě "svoje" a jsou spolu tak nějak na dožití, by to smysl dávalo, ale dva mladí, tam mi to přijde pitomé a spíše bych od toho každého i každou zrazovala.

rencinka87
13. led 2023

Muj muz je o 11 let starsi. Ted je nam 35 a 46. Jsme spolu 14 let.
Vek pro me tehdy nebyl rozhodujici, a prirozene me to vzdycky tahlo ke starsim.
Nekdy ma tendence me “koucovat”, jak tu nekdo vyse psal, ale to bohuzel u me vzdycky narazi a nesnasim to, takze se durazne ozyvam, on se rozciluje, ale vim, ze ho to ve skrytu duse pritahuje. Chtel by, abych “poslouchala”, ale zaroven ma na me rad prave to, ze se nikam nenecham strkat. Takze mame doma veselo 😂😂
Jinak ten rozdil zatim nepocituju, muz rad sportuje, ji zdrave, takze ten rozdil mezi nami neni znat, vetsina lidi mu tipuje o hodne let min.
Navic ja jsem vyrizena z deti, takze v tomhle jsme ted tak nastejno 😁
Ale samozrejme si uvedomuju, ze za deset let to bude uz zase jinak, ze se priblizi ta chvile, kdy uz bude chtit jen klid a ja budu jeste “ok” - ale zaprve jsme na sobe nezavisli a stejne jako nemam problem vyrazit s detmi sama na par dni do Vidne, protoze on nema dovolenou, tak nebudu mit problem se zaridit sama za tech deset dvacet let a zadruhe je klidne mozne, ze na tom za deset let muzu byt zdravotne klidne hur ja.
Bojim se toho, jak to bude vypadat, az nas deti prestanou potrebovat a ja budu natesena, ze budeme konecne spolu, a on bude bud nabrucenej dedek nebo me do svych planu az tak nezahrne (a la Vratne lahve), ale to se muze stat i u lidi, co jsou stejne stari 😉
Jinak jsem si ho brala v dobrem i ve zlem, takze pocitam s tim, ze tak jako se on ted stara o me a deti tim, ze nas zabezpeci, tak ja se postaram o neho, az to bude potrebovat treba zdravotne.
Jedine, kde nam jeho vek byl na prekazku, byla otazka tretiho ditete. Prvni mel ve 40, druhe ve 43 a i to mu prislo hodne pozde, treti uz proste nechce.

kakba
13. led 2023

@l_ tedka, ale ve stari se to muze zmenit. Nerikam, ze je to tak ve 100%, muzete byt vyjimka, ale v 99% je to proste spatne.

l_
13. led 2023

@kakba jako ze bych ve veku 15-30 byla spokojena zalezla doma a v 45-50 mi krapne a az on bude chtit byt doma v klidu, tak ja budu chtit litat po akcich? Nemyslim si 🙈 tak trochu se znam..
Neskatulkuj tolik.. ani tem procentum neverim.. rozvadi se a rozchazi se kazdy druhy a vek v tom nehraje vetsinou roli..

carmenz
13. led 2023

Blablabla...
Mám muže o 18 let staršího. Mně bylo 22 když jsem ho poznala, jemu 40, tipovala jsem mu tak 35 tehdy a pak už se nedalo nic dělat 🤣
Ano, jistěže musíme počítat s jistou odlišnosti (generační, v aktivitě, zdravotní atd.), ale ty existují i ve věkově "přiměřených" vztazích. Ano, počítat se musí s nějakým poklesem testosteronu cca po té 50, ale řešit se dá všechno.
Asi by mě s*alo, že mi bude 45 a jemu 63 a on by vyžadoval, abych já nikam nechodila, když ani on nechce. Ale takového muže nemám. S takovým mužem bych asi nebyla, ani kdyby byl ve stejném věku.
Jediná věc, která mě trošku mrzí, že dejme tomu vnoučat od svých nejmladších dětí se s velkou pravděpodobností nedožije.
Jinak nelituji dne, kdy jsme spolu. Letos to bude 15 let.
Výhodou je prostě už jistý životem získaný nadhled a tolerance, ochota k dialogu a žádné vztahové soupeření typu kdo víc pracuje, kdo má víc dělat doma, kdo má pravdu a čí jsou chlupy ve výlevce...
Nevýhoda je někdy samozřejmě v pohledu na aktuální témata, na druhou stranu díky bodům výše dojdeme ke kompromisu poměrně bezbolestně.
Že zdědkovatí se stát může. Může se to stát ale i čtyřicátníkovi.

gdpr
13. led 2023

Ja s ex som mala 16rokov rozdiel a vek nebol u nás žiaden problém... Teraz muž je o 7 starší a tiež nevnímam žiaden rozdiel... Vo vzťahu sú oveľa podstatnejšie veci ako vek

nita1984
13. led 2023

Nepřijde. Naši jsou od sebe o 10 let a vidím, ze je to velký problém. Mamka je pořad mlada, tatka už je důchodce. Za mě je to ok v určite fázi života, později už to muže být problém.

alpakovo
13. led 2023

Máme rozdíl 11 let a jsme spolu už 15 let. Okolí ale mělo ze začátku těžký problém to přijmout

leymea
13. led 2023

To asi dopredu nezjistis.

Manzel je starsi "jen" o 9 let. Jsme spolu 12 let. Vzhledem k tomu, ze jsme jeste furt mlady tak to nijak nepocituji, ze je starsi. Uvidime treba za 20 let 🙂 kdyz jsme spolu zacali tak mi bylo 17 a jemu 26, doted nechapu jak to semnou s pubertackou vubec vydrzel 😂

alubif
13. led 2023

Za mě je to moc, ale neznamená, že s věkem přestane být aktivní. 50 není žádný děsný věk, kdy se z aktivního chlapa stane dědek. Naši jsou o 7 let, táta ve svých skoro 80 letech s námi chodí bruslit, každý víkend na pěším výletě okolo 12km... Ač má MHD zadarmo, chodi všude pěšky, ještě donedávna naplno pracoval, dokud neonemocněla máma, cestovali pod stanem po severských zemích.... Cca do 76let. Takže spíš je potřeba aby jsi zavčas odhadla , že z něj nebude proto něj dědek už v 60.

Strana
z3