Nevěra. Je nebo není?

23. kvě 2022

Dobré ráno, omlouvám se za anonym, ale vzhledem k tématu, je to tak pro mě lepší. V hlavě mám teď jak po výbuchu. S partnerem jsme měli (máme) blbé období, na jehož vzniku mám lví podíl i já. Včera, když jsme řešili, co dál mi řekl, že v době, kdy mezi námi byl nulový kontakt, scházel se s "kámoškama" za účelem jednostranného orálního sexu. A že z jeho pohledu se nejedná o nevěru, protože nevěra je dle nej pohlavní styk. A k tomu nedošlo. Mám za sebou probdelou noc, myšlenky lítají jak splasene. A tak píšu sem, asi abych to ze sebe aspoň trochu dostala. Jak to máte vy, resp. tušíte jak to mají vaši partneři? Je orální sex nevěra (primárně, když si užije jen chlap)? Díky moc a pěkný den všem.

lv
23. kvě 2022

Pro někoho je nevěra i polibek, definice, že to musí být jen pohlavní styk s průnikem neexistuje. Takže ano, z mého pohledu je to nevěra.

guliii
23. kvě 2022

Z mého pohledu by to nevěra byla. Ale každý má ty hranice nastavené jinde. A předpokládám, že tvému partnerovi by tedy nevadilo, pokud by tě orálně uspokojoval nějaký jiný muž.

tasimia
23. kvě 2022

Pro mě je to nevěra, upřímně mi by vadilo i kdyby se mladý líbal s někým jiným..

autor
23. kvě 2022

Díky holky za reakce. Já to vnímám stejně jako vy.

codal
23. kvě 2022

Asi jak pro koho, ale za mě to nevěra je a naprosto cílená... Žádný úlet, žádný pobláznění do někoho, normlaně opakovaně šel a nechal si ho přeblafnout, navíc se za to očividně nestydí🤢... skvěle řešení vztahového problémů... To je teda materiál...

20190418
23. kvě 2022

Jednostranny orální sex je nevěra. A pokud mu ho prý dělala kamarádka, tak dost pochybuji, že zůstalo u kuřby. Úplně vidim jak ho kamarádka kamaradovi přeblafne aniž by z toho sama něco měla. Takže buď byl u prostitutek nebo ti navíc lže. Tvl... Od kdy není kouření nevěra? To mu nakukal jeho kamarád nebo co. Strká ptáka tam, kam nemá. Analek by pak podle něj byla jako poloviční nevěra nebo? Jedna věc je, že ti byl nevěrný a tady fakt nejsem radikální ohledně viny a trestu, ale druhá věc je, že z tebe dělá debila a to bych fakt viděla černě.

jjasmina
23. kvě 2022

Cílená nevěra a nevěřím tomu, že kdybys šla ty nekomu blafnout pero měl by na to jiný nazor, možná by ti ještě řekl, že ses coura..

tahejhula
23. kvě 2022

Tady vůbec nejde o názory cizích bab na Koníku, tohle je o tobě, jak to vnímáš ty. Žádná obecná definice nebude. A když vidím ty reakce, fakt se směju, ne tobě, tvému zklamání a trápení, ale ten zbytek je boží.

20190418
23. kvě 2022

Až se tě příště muž zeptá, jak ses měla v práci, tak mu zkus říct, že to byla nuda, dokud tě kolega po obědě pěkně na wc nevylízal 🤭 jsem zvědavá, jestli jeho definice nevěry neutrpí.
Ja se ti nevysmívám, byla jsem v podobné situaci kdy jsem ex. nachytala přímo v akci a ještě se mu podařilo mi nakecat, že to není to, co si myslím... Když je clovek zoufalý a smutný, tak je snadno manipulovatelný no.

autor
23. kvě 2022

@tahejhula já vím, jen jsem to asi ze sebe chtěla dostat. Ono jak to člověk nemá komu říct, je to vnitřní tornádo mazec. Zklamání, smutek, nejistota atd. No nic příjemného. Známe se už nějaký ten pátek, máme úžasné dítko, měli jsme hodně plánů a teď tohle. Vím to pár hodin, ještě jsem to nezpracovala.

tahejhula
23. kvě 2022

U něj to může být taky obranná reakce, možná nechce sám sobě připustit, co vlastně udělal. Zároveň ty máš právo na své emoce a on by to měl respektovat. Tohle jsou prostě řeči, v životě je pak všechno jinak, každý se s tím pere jak umí. Házet po něm věty typu, že si to necháš od někoho udělat taky, je asi poměrně zbytečné.

dasipe
23. kvě 2022

Je to asi jako když někomu vrazím levačkou a jsem pravák, že jsem ho nepraštila? Ne. Za mě to teda nevěra je. Teď záleží, jaká jsi nátura. Buď odpustíš a půjdeš dál a budeš se snažit věřit, nebo jestli oplatíš stejnou mincí. To ale nemění nic na faktu, že tohle dělat neměl/nemusel.

autor
23. kvě 2022

@tahejhula já tyhle akce "zub za zub" stejně neumím. I kdyz v návalu emocí jsem toho řekla dost. To je prostě taková srážka s realitou, že rozum jde někam na výlet a emoce lítají. On mi k tomu své řekl, vcelku dost racionalne a bez obalu, strávili jsme debatou hodně času. O tom co bylo, co je a jak to cítíme do budoucna. Jen některé věty se do hlavy a srdce vryly víc než bych si přála, stále je slyším a vytvářím scénáře. Což je v tuto chvíli cesta do pekla, hlavně pro mě.

janedv
23. kvě 2022

Otazkou spis je, proc ti to rekl. Jestli proto, ze se citi vinen a chce odpusteni/rozhreseni (nemusi to mit takhle definovane, ale tim, ze ti to rekl, tu vahu prenesl na tebe a on je za vodou - tiha rozhodnuti neni na nem, ale na tobe) nebo proc vlastne. Nevim, je tazke soudit a radit, ale ono tam spis toho pod tim/za tim bude vic a pak se budes muset rozhodnout.

autor
23. kvě 2022

@janedv máš velkou pravdu, je toho za tím víc. Jak jsem psala v úvodu, na situaci, do které jsme se dostali, mám obrovský kus viny. Je se mnou těžké žít, poslední měsíce už ani moc nevím, jaké to je smát a i jen usmát, bojuji se vším, hlavně sama se sebou. Stal se ze mě negativní blbec, co trousí blbou náladu. A jako tresnicka, když je problém, přestanu komunikovat. Není to jednorázová záležitost, trvá to už dlouhé měsíce. Tím ho rozhodně neomlouvám. Jen jak řekl, bylo pro něj jednodušší zavolat kámoškam, než zase dokola řešit něco, na co už po té době a potolikate nemá sílu. Viděli jsme se vcera po několika týdnech (kdy jsme spolu ani nemluvili) a jaksi zapomněl uklidit důkazy. Takže nebylo to, že by to sám přiznal, ale já na to přišla. On nezapiral a vše vybalil. Uložili jsme dítko spát a mluvili....

dixi86
23. kvě 2022

Pro mne je to víc nevěra než zásun. Je to osobnější.

marlene78
23. kvě 2022

Partnerstvi/manzelstvi neni soudni proces ... neni protreba dokazovat skutkovou podstatu. Zranilo te to, nedokazes se pres to prenest, mas pravo citit to co citis a ne se dohadovat jestli to nevera je nebo neni. Neni ti v tom vztahu hezky, tak tu kapitolu proste uzavri a jdi dal. Na svete je spoustu fajn chlapu, zazitku a stesti co te ceka 😉

peacev
23. kvě 2022

Mě třeba nejde do hlavy, proč by to nějaká ženská dělala, co by z toho měla, brr fuj... někomu cizímu jen tak?? 🤐 asi by mi i vrtalo hlavou, jestli to takto skutečně bylo, páč je to divný. Dala bych si čas, hodně času, abych si to nechala projít hlavou, udělala něco pro sebe... a pak by se vidělo.

janedv
23. kvě 2022

No, mas o cem premyslet... Je to tezke v tom, ze ty mas ocividne tezke obdobi a on by tady mel byt pro tebe. Ty se snazit to resit (hlidani, prace, najit spoustece tech blbych stavu a eliminovat), ale rict, ze on to mel tezke, tak suka jinde, tvl, na to jsem moc staromodni. Tezko rict, no. Kdyby to melo lehke reseni, asi uz ho mas... Drzim palce, vic neumim.

dashyyy
23. kvě 2022

@janedv přesně.. ženská v prdeli a on si ho nechá přeblafnout jinde? No já bych měla jasno, takhle se partnerský věci neřeší

drakenn
23. kvě 2022

A vy jste jako v tu dobu byli od sebe?

sanyy22
23. kvě 2022

Za mě to teda nevěra je. Mě by to v hlavě šrotovalo, jestli to bylo jen u toho orálního sexu. Já bych to teda rozhodně nezkousla. Takové věci se zpátky vrátit nedají.

autor
23. kvě 2022

@drakenn složitě se mi na to odpovídá, zda jsme byli od sebe. Já se bez důvodu (v té době to tak bylo) naštvala a utnula veškerý kontakt. Nevím, proč to dělám, na tom musím zapracovat, ale dělám to tak. Je to má příšerná vlastnost a popravdě nebylo to poprvé ani podruhé, co jsem to udělala. Takže jsme několik týdnů nebyli vůbec v kontaktu. Uznávám, že dříve se snažil ten kontakt obnovit, byl iniciátorem k normální komunikaci. Tentokrát to asi už vzdal. Možná takovéto 100x nic umorilo osla. Včera volal, abysme prijeli a užili si hezké počasí. No a výsledek je takový jaký je....

autor
23. kvě 2022

Děkuji všem za váš čas ohledně odpovědí. I to mi trošku pomáhá, že na to člověk není až tak sám a můžu své myšlenky vyventilovat.

blondynka400
23. kvě 2022

Za mne to nevěra je. Ale ty píšeš, že jsi ho vlastně beze slova opustila, tak co jsi čekala? (hlavně když to byl už po několikáté), že bude doma sedět a poslušně čekat až se vrátíš? Pár dnů dobře, ale týdnů? Já se mu popravdě nedivím, že to vyřešil podobným způsobem. Ale ani se nedivím tobě, že je ti to líto. Ale v tu chvíli jste byli tvojí vinou od sebe, takže to za mne nemůžeš brát, že ti byl nevěrný.... Třeba ti to pomůže do příště, že takto se problémy úplně neřeší .-)

autor
23. kvě 2022

@blondynka400 něco ve stejném slova smyslu mi i řekl. Ze bude sedět doma, sám a koukat na tv několik tydnu? V tomhle, že jsem ten kontakt - opět - utnula mám obrovskou část viny, to uznávám. Jen jsem tohle jeho řešení nečekala nebo si možná nechtěla přiznat, že se to může stát. A stalo se a já teď ani nedokážu přehodit myšlenky někam jinam. A ano, je mi to velmi líto. A zároveň jsem na sebe naštvaná, že to dělám pořád dokola. Jak když se mi zatemni mozek a já nenacházím jiné řešení, než přestat komunikovat. Máš pravdu, je to výstraha do budoucna. Jen taková krutá....

drakenn
23. kvě 2022

Asi se ti to holt vymstilo. Sebrat se, vzít dítě a nedat o sobě týdny vědět. Mohl si to vyložit, žes ho opustila. Takže těžko spekulovat, jestli to byla nevěra.

autor
23. kvě 2022

@drakenn děkuji i za tento pohled. Ať už to dopadne jakkoliv, protože nevím, zda to on nebude opakovat, nevím, zda to ukocirujeme, teď vlastně nevím nic, tak je to pro mě velký vykricnik změnit své jednání.

rebe
23. kvě 2022

Podle mě je naprosto irelevantní, jestli to nevěra je, nebo není. To zásadní je, jestli to pro tebe je důvod k ukončení vztahu, nebo sakra vážný impuls něco změnit, abys váš vztah zachránila. Jeho nezměníš, jeho činy nesmažeš, ale sebe a svůj přístup můžeš změnit vždycky. Jde o to, co chceš, za co si stojíš a za co ti stojí váš vztah. A odpověď na tohle hledej jenom v sobě, protože pro cizí je vždycky stašně snadné říct "To já bych nikdy...", dokud v té situaci nejsou.

autor
23. kvě 2022

@rebe dekuji za tuto tvou zprávu, pěkné shrnutí. Musím si to sesumirovat. My už o tom spolu mluvit nebudeme, vše asi již bylo řečeno. Teď už, jak píšeš, odpovědi si musím najít sama. Ještě zatím nevím, kudy do toho, snad čas ukáže.